Inlägg

Inlägg som zazool har skrivit i forumet
Av zazool

Ok..så det är alltså ett Abit AV8 kort om man ska skaffa just nu..om man vill ha ett prismedvetet kort som kan klocka bra. inte för att jag tänkte klocka så jätte mkt med tanke på den kylare jag har..men lite kan man nog trycka ut ur den nya prollen. Men det är ett K8T800 kort ?

*Edit* Jag är om jag ska vara ärlig lite smått dragen när jag skriver det här. Så jag hoppas att dom grodor som förekommer förlåts Kommer nog skämmas när jag läser det här sen. haha

Av zazool

Sant som det är sagt. Men finns inte NF4 bara till PCIe ? Har inte råd att köpa nytt grafikkort också. Men det vore ju guld att kunna få ett NF4 kort som funakr med ett AGP kort.

Men ett Asus eller Abit med nForce chip är väl inte helt dåligt ?

Av zazool

Har hört att Abits AV8 kort ska vara bra. Någon som kan dementera eller bekräfta ?

Sen så skulle jag gärna vilja veta mer vilket specifikt kort man ska införskaffa. Ja jag vet att det är krångligt..men ändå

Av zazool

kanske lite dumt formulerad fråga.

På korten som jag undrade över så blir det ju Sockel 939 eftersom det så vitt jag vet inte finns nån annan sockel till nån av cipseten jag nämnde. men jag kan ju ha fel.

men okej nForce var tydligen att föredra. så då undrar jag vilket av alla moderkort det kan vara värt att köpa. och jag vill ju ha 'AGP och inte PCIE.

Av zazool

K8T800 el nForce3 ?

Okej så det kanske är en dum fråga..men what the heck.
Sitter på ett Asus 9600XT som funkar tokbra, men det är nog så att mitt kära moderkort har slutat att fungera. Så då är frågan vad man ska köpa för nytt kort. Eller snarare vad man ska ha för chipset. För nytt graffekort orkar jag nog inte köpa..

Någon som har någon bra idé ?

Av zazool

Vad ska man köpa ?

Ja nu kommer det en till tråd om vad man ska köpa för nått. Har just nu ett Asus A7V600-X moderkort med en AMD Athlon 3000+ (barton) med ett Aus 9600xt grafikkort. Kör även med en Winmos 512 planka.

Nu är det såhär att datorn slutade att funger för några dagara sen och har febrilt felsökt sedan dess. Datorn går igång men jag får ingen bild alls, komemr inte ens in i bios. Har fungerat klockrent fram tills dess. Har visserligen haft den lite klockad men klockade ner den för någon vecka sen. Så visserligen skicka in grejejr till Komplett där jag köpt dom för felsökning. Men det känns ju som att man kanske skulel kunan köpa nya grejjer om det är jättetrasigt.

Så...vad skulle ni rekomendera att man köper i dagsläget som inte kostar allt för mkt ?

Nu kanske det här inte är så uttömande men om det är någon vänlig själ om vill hjälpa till och har några frågor så är det ju bara att skriva.

Tack på förhand // Magnus

Av zazool

Har exact samma problem med en dator som inte vill starta. Allt går igång men det blir ingen bild på skärmen. har testat allt möjligt. Plockat ur och i alla komponenter, testat starta utan alla cd.romar och hårddiskar men kommer ändå inte in i bios. Och när jag sätter minnesmodulen på en ennan plats så börjar datorn tjuta lite hemskt. Så jag funderar lite på om det inte är Moderkortet som har slutat funka. Har ett Asus A7V600-x. Kan Iof var som nån sa att det är prollen som lagt av också. tänkte plocka ur alltin idag och lägga på en skärbäda och testköra för att se om det inte är nån kortis till chassit. Borde ju inte var det för det har ju fungerat klockrent fram tills en dag sen.

Av zazool

Ja så må var fallet. Tror på vad du säger helt kalrt. Men jag sitter med två stycken och jag kan ju påstå att dom inte låter särskilt mkt alls. Sen så om det är så att dom låter runt 20dB istället för 14 så pumpar dom iaf mer luft än en ADDA som låter 14dB. Men som sagt smaken är som baken.

Av zazool

Nej okej så jag skulle sitta här och ljuga ? Skulle inte tro det.

Av zazool

Annars funkar Everflows fläktar tokbra.
Har två st 80 mm fläktar på ca 15dB var..låter ingenting.

Av zazool

Körde med lägsta varvtal på fläkten nu när jag testade för att se hur hög temparaturen skulle bli efter en timme med full load.Vill ha den så tyst som möjligt juh Annars så har jag en fläkt i fronten fram som drar in luft och en bak precis under nätdelen som drar ut. Har även en i sidan som trycker in luft. Kan iof ev vara en kabel som hänger i vägen.

Annars så lade jag på ett sprillans nytt lager med As5 idag

Av zazool

Inte helt dåligt eller ?

Mitt första försök till att klocka lite granna iaf. Går säkert att krama ur lite mera om man vill. Men som sagt första försöket.

Kan också säga att jag använder en Zalman 7000b-AlCu så tempsen är ju inte helt tokiga, eller ?

http://medlem.spray.se/zazool/Temp.JPG

Av zazool

Då skulle jag gärna vilja veta var man kan hitta en sån guide/film.
Eftersom jag själv har en Barton och gärna skulle vilja veta hur man låser upp den

Av zazool

Hmm...rätt mkt damm i den dära burken ser jag ?

Kanske borde blåsa bort det med lite tryckluft

Av zazool

JAg kör på en Zalman 7000b AlCu på min Athlon xp 3000+ @ 2300MHz Barton och det funkar fin fint.

Av zazool

Ja att köpa en Fluke är alltid ett säkert kort. Spelar inte så stor roll vilken modell du köper. Kanske kostar lite mera men det är det värt.

Av zazool

Åh tackar så mkt...får ta och plocka bort fläkten nån dag alltså.

Av zazool

När är den gjord ?

En fråga bara, som vissa kanske kan tycka är dum men det struntar jag i.

Jo har läst mkt om att Barton gjorda innan v.36 eller vilken vecka det nu är ska vara olåsta, medans dom gjorda efter är låsta och ej går att låsa upp. Hur vet man då när den man har är tillverkad ?

/Magnus

Av zazool

Fast diskussionen om huruvida man ska använda dammsugaren innei datorn har jag nog sett här förut. Varför inte bara komma överens om att det är väldans dumt att köra in dammsugarmunstycket i lådan. Sen så får alla göra som dom vill.

Själv så håller jag munstycket utanför lådan och använder luft-på-burk till att blåsa rent. Funkar klockrent.

Av zazool

Eller så skaffar man sig en 3com och slutar bry sig. Den står och gör sitt jobb utan att bli onödigt varm.