Inlägg

Inlägg som Mr_Torped har skrivit i forumet
Av Mr_Torped
Skrivet av Hymer:

Släpps dom hos ÅF idag eller är det bara via amd.com?

Kan inte hitta det någonstans att köpa?

Av Mr_Torped
Skrivet av Mellowk:

Jag är egentligen på jakt efter ett p2000, men när har mer kraft varit fel typ

Jag är villig att betala 4500 med (spårbar) frakt.

Ja betalar du frakten får du det för 4500kr, skickar pm

Av Mr_Torped
Skrivet av Cmark:

2000 + frakt

Dubbla det så kan jag fundera

Av Mr_Torped

Quadro p4000 8GB

Säljer mitt p4000 då jag har uppgraderat, kortet fungerar som det ska
och ser som nytt ut.

Kan skicka eller mötas på vägen.

Läs hela annonsen här

Av Mr_Torped

Har alltid 0kr på kontot innan lön men för att kunna spendera lite extra på onödiga saker så har jag slutat köra bil och cyklar överallt. Mitt andra tips är att sluta köpa påsar i butiken och skippa mobil abonnemang

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Torped
Skrivet av Söderbäck:

Det är säkert vanligt att hyra serverplats som är skalbar nowdays. Det behöver kanske inte riktigt betyda att alla har gått över. Rimligen har flertalet företag andra lösningar även i dagsläget ;).
Att migrera över handelsportalen till molnet är ändå en rätt stor grej. Något sådant lär inte göras för en dags handel om året.

Att det finns flera olika lösningar är ganska uppenbart speciellt det som elgiganten visar oss. Det finns ett par olika angrepp att påvisa att detta är dåligt för företaget.
Det mest uppenbara är att knappt ingen annan använder sig av denna metod och titta på andelen av besökare som skippade kön och handlade på andra ställen.

Black Friday är den viktigaste dagen på året för elektronik branchen, dom omsätter orimligt mkt mer denna dagen än någon annan dag.
Hade dom gjort en kostanalys av olika lösningar så tror jag denna är billigast upfront men dyrast i slutändan för i slutändan handlar allt om pengar och det ända styrelsen bryr sig om är att maximera vinsterna.

Av Mr_Torped

Dom hade samma system förra året, det som är konstigt är att man väljer ett sådant kö system för att inte spränga sin serverpark. När man istället som borde vara standard idag att ha sina servrar i molnet som är fantastiska på att skala upp och ner vid behov

Av Mr_Torped
Skrivet av martinot:

För att läsa eböcker så förderar jag mina dedikerade bokläsare (Kobo i mitt fall). Är dessutom rätt tveksam till att skriva längre tider på touchtangentbord (föredrar fysiska tangentbord).

Det är ett fysiskt tangentbord du lägger på ena skärmen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Torped
Skrivet av JonasT:

Grafer över renderingstider brukar vi reservera till lanseringar av nya grafikarkitekturer samt utrullningen av en ny testsvit av spel. I somras var vi dock tyvärr tvungna att prioritera bort detta med Navi för att hinna med Ryzen 3000.

Sapphires Pulse rullar just nu i testlabbet, bör ha en recension ute där i början av nästa vecka.

Vi har haft en del interna diskussioner om att utarbeta en enklare testmodell för partnerkorten, och lägga fokusen där det verkligen betyder något (som kylaren exempelvis). Anledningen varför vi kör hela stacken med DX11-tester nu är just för att få ihop ett komplett prestandaindex för kortet vid den aktuella upplösningen och kunna dra en direkt jämförelse mot tidigare referenser.

Ska fnula vidare på detta och försöka hitta en metod ger oss möjlighet att bedöma kortet på ett fullgott vis utan att för den delen behöva testa 23 spel vid 18 olika upplösningar.

Era tester känns halft irellevanta och man söker sig till andra recensioner när ni bara baserar på testerna på dx11.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Torped

Finns det något preliminärt datum?

Av Mr_Torped
Skrivet av lastninja:

Låt oss tjäna lite pengar, om inte vi får sälja förlorar vi intäkter o jobb o typ all industri, vilket vi typ redan gjort. En svensk har väl lika stor rätt att tjäna pengar och ha ett jobb på en industriell verksamhet som en kines.

Det kändes faktiskt mer relevant att vända på dina ord under rådande läge. Med det sagt får kina gärna oxå tillverka, men det får vara nån hyfs o fason, o västvärlden ska inte ligga i knäna på en enda kommunistisk supermakt.

Det jag menade var mer eller mindre att nationalitet inte spelar roll alla är vi människor som behöver jobba.
Förbjuder vi deras produkt så förbättras inte världen utan blir den samma, vem som har jobbet spelar mindre roll det viktiga är att jobbet finns.

Konsumenterna väljer vem som gör ett bättre jobb och köper därefter.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Torped

Låt dom tjäna lite pengar, om inte dom får sälja förlorar dom intäkter o jobb. En kines har väll lika stor rätt att tjäna pengar och ha ett jobb som en svensk

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Torped
Skrivet av mrqaffe:

Jag kör 1 x 43" 4k just nu, se signatur. Motsvara ju 4 x 22" ganska precist i yta och pixelantal och har inte några skarvar och det finns ju 50" versioner också om man är ute efter ännu mer yta. Kanske passar nån mindre skärm på högkant som komplement.

Ja är lite i dom banorna också, tycker du det fungerar bättre att multitaska på en skärm kontra multipla?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Torped

Nya skärmar till arbetsriggen

Mina skärmar börjar göra sitt den nyaste är från -08 isch så det är dax o lätta på lädret.

Det jag söker är tips o idéer för bästa setupen för min arbetrigg. För nuvarande har jag 4 skärmar av blandad kompott som ska köras till skroten så ingen annan behöver lida av dom.

Som sagt jag behöver yta och velar lite av antalet kontra storleken på skärmarna, funderar mest på 3x27" för priset och utbudets skull men är öppen för förslag.

Krav
- Bra bild
- stor yta, tabb fri miljö
- pris, 10-15k går gränsen vad jag kan mygla bort från frugan

Ej krav
- Gaming jidder

Av Mr_Torped

Min mx518 gav upp för 6 mån sen har bytt mus tre ggn sen dess så detta blir ett självklart köp!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Torped
Skrivet av Zpnk:

Correct me if I'm wrong here... Men visst vann Blu-Ray kriget mot HD DVD tack vare att porren valde Blu-Ray samt tack vare PS3 som också gick samma väg?

Skulle nog säga att det enbart va ps3 förtjänst, porren levde på dvd under krigets gång och långt efter tills det va mer vanligt med b-r.
Däremot kriget mellan vhs och betamax valde porren vhs mest pga att det va ett billigare format att använda.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Torped

Många som använder siffer kombinationer "123456" har sets över 23 miljoner ggn

Av Mr_Torped
Skrivet av Söderbäck:

Tar med det här inlägget som referens för svaret nedan ;).

De verkar ha fått tag i passnummer exempelvis. IDkapning är inge vidare kul generellt.

Hoppas inte de kommit åt din mail! Det innebär att de kan ta kontroll över alla konton som är kopplade till den mailen. Går ju att beställa nytt lösenord från alla tjänster som verifieras via mailkontot.
Nu används det vanligtvis inte såhär, men i teorin kan det bli en jobbig dag om de kommer åt exempelvis tradera och de hjälper dig att lägga 4000 vinnande bud. Kommer bli en del irriterad korrespondens som följd hehe.
Har du steam på samma mail så kan det vara surt om någon tar över ditt steamkonto, fuskar i nå spel och får kontot låst.
Finns väl en uppsjö andra teoretiska följdproblem man kan få av det där med kontokapning.

Men ja, vanligen används väl användarnas inloggningsuppgifter främst som bas för att knäcka andra lösenordsdatabaser vilket man själv kan åka dit på om man återanvänt lösenord.

Om uppgifterna hamnar hos Kalle 16 år förstår jag att dom här exemplen är troliga. Men hat svårt att tro att någon 16 åring i sverige besitter kunskapen om att utföra en sånt här intrång.
Tror mer dom är ute efter någon ekonomisk vinning precis som vilken tjuv som helst och inget practical joke scenario.

Det som jag känner är worst case är när jag blir ekonomiskt drabbad t.ex id kapning och dom lyckas på något sätt få mig bli skyldig pengar som min hem försäkring täcker eller dom kommer åt mina kort uppgifter som både är spärrat för internet köp och försäkrade mot bedrägerier.

Måste dessutom bli en utvald på en av 100 miljoner blir jag det ska jag genast köpa en triss

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Torped

Ok dom har fått mina inlogg uppgifter, vad ska dom göra med det? Läsa min mail med 10k skräp post?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Mr_Torped

Själva webläsaren behöver inte bli så mycket annorlunda, det är som sagt renderings motorn som ska bytas vilket inte påverkar funktioner i själva webläsaren och inte påverkar slutanvändaren något nämvärt.
Det som blir skillnaden som jag ser det är att det blir enklare att bygga hemsidor som är kompitabla mot webläsare med färre renderings motorer att tänka på

Skickades från m.sweclockers.com