Inlägg

Inlägg som Sarg har skrivit i forumet
Av Sarg

Antec P182 + Corsair hx520 ?

Har en fråga angående kombinationen utav antec p182 och corsair hx520 (eller 620w-versionen), vilket verkar vara ganska populärt.

Saken är att jag har noterat att hx520 har sin fläkt (liksom majoriteten av nätagg med 120 mm-fläktar) på undersidan, vilket i en p182 betyder att fläkten kommer att vara mot bottnen i lådan.
Hur påverkar det luftsuget/kylningen egentligen?

Går det för övrigt att vända nätagget "upp och ner" och på så sätt åtgärda detta "problem", eller kvittar det?

Av Sarg
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ertan
Kanske lite sent o säga nu men.. kan ni inte sätta referensfläkten (noctua) på nirvana? Då får vi fram vilken kylare som verkligen är bäst. Asså så det är samma fläkt vid samma rpm på olika kylare..

Om jag inte minns fel så stod det att fläkten inte kunde bytas ut - tyvärr.

Av Sarg

Re: Skärm

Citat:

Ursprungligen inskrivet av WinSlow
Hej! När det gäller digitala skärmar så är det viktigt att insallera skärmdrivrutinen. Den som Windows hittar fungerar inte bra. Gå till Syncmaster 940B och ladda ner den senaste drivaren.

MVH
Lasse

har redan testat det. även efter att jag använt en annan skärm för att installera drivrutinerna för digitalt så bluescreenade den innan windowsinloggningsfönstret ändå.

Av Sarg

Problem med Samsung Syncmaster 940B

Fick hem min nya Syncmaster 940B idag, och var helt hypad på att äntligen få koppla in den och byta ut min gamla crt-skärm.

Jag pluggar in DVI-sladden i skärm och grafikkort (Geforce 6600GT), in med strömkabel och sätter på skärm och dator. Allt flyter på som förväntat och windows xp laddning visas (där med windows fönstret och en laddningsmätare under som laddar grejset, precis innan inloggningsfönstret).
Så nu väntar jag med spänning på att att windows ska startas och låta mig logga in mitt användarkonto, men just när det ska slå över så får jag en bluescreen där det står att det blev något fel (har inte kunnat se exakt vad det står då det flashar förbi för snabbt, men antagligen ngt maskinvaruklagande) och datorn startas om. Testar ytterligare 4 gånger och exakt samma sak händer. Jag sätter in gamla skärmen (som använder VGA, och en DVI-adapter in i grafikkortet), och den funkar som vanligt. ställer om alla inställningar i windows så att dom funkar till min 940B, och stänger av, kopplar om och testar igen. Samma sak. I ett sista försök kopplar jag in nya skärmen med en VGA-sladd med DVI-adapter i grafikkortet, och det funkar?!

Alltså sitter jag just nu med min nya skärm analogt när jag vill att det ska vara digitalt, och det ser mest grötigt ut osv. Ganska irriterad, som ni nog kan förstå.

I alla fall - en lösning på detta problem hade gjort mig ofantligt tacksam.

Av Sarg

Hjälp mig komma på spelnamnet

Jag har stora problem med att komma på ett spelnamn från SNES-tiden. En polare hade det och jag kan inte komma på vad det heter hur mkt jag än försöker.

Det handlar i princip om två stycken pandor (en större och en mindre (baby)panda), varav den ena har ett svärd á la samurai och den andra har en nunchuck (om jag minns rätt), sen springer man runt och slåss. Jag kan minnas en promotionbild där pandorna sitter ner (den större med en kinesisk stråhatt) och den yngre sitter typ på den äldres axel och posar.

I alla fall, jag blir galen. Är det någon som minns vad spelet heter?

Av Sarg

found it. danke.

Av Sarg

GPU temp

var/med vilket program kan jag se mitt grafikkorts temperatur? har inte hittat ngn sådan temp i MBM5 så jag antar att den inte existerar där. finns det ngt annat program man kan se det med?

Av Sarg

floppyn funkar inte

är det ngt visst med äldre floppydrives och nyare moderbord/datorer?
för på min 'gamla' dator (inkasserad 3 år sedan), dvs den jag hade tills jag fixade min nya igår, fungerade min floppy utan problem. nu tog jag den floppyn och satte in i den nya datorn - drive a: hittades och allt verkade funka, tills det att jag försökte öppna en diskett. då fick jag meddelandet att ingen disk i drive a: hittades.
åtskilliga gånger bytade jag floppyn fram och tillbaka mellan datornerna, och bytade mellan 2 st floppykablar, till samma resultat - den funkade felfritt på 'gamla' datorn och ingen diskett hittades på 'nya'.
jag testade senare att använda en kompis floppy, också den lite äldre (tillverkad 1998) utan framgång (samma fel).

är det så att lite äldre floppydrives inte funkar med nyare moderbord? och borde då en nyare floppy fungera?

moderbordet på den nya datorn är en Asus KV8-X och ena floppyn är en NEC, kommer inte ihåg vad den andra är för typ.

är tacksam för ev. hjälp/svar.

Av Sarg

hur/var? jag har gått igenom hela bios - inte hittat ngt. hddn hittas dock på sata plats - dock fattar datorn inte att det är en hårddisk.

Av Sarg

jag har redan testat att lägga in dom på diskett och sen försöka hitta men det funkade inte. jag testade bara att lägga in mappen SATA som fanns där iof, men alltihop var 7mb så troligt att det kommer med på en diskett.

Av Sarg

Hittar inte SATA hdd under windows install

när jag ska göra en ren install (och formatering) på min nya WD raptor och kommer in i windows installationen, så hittar installationen inga hårddiskar att installera på - och man måste avbryta. jag har kollat western digitals supportsida och där står det att man ska under installationens början trycka på F6 så man kommer in i driversinstallation för RAID, SATA SCSI osv. problemet är - jag har inga drivers för SATA. jag kan inte hitta några på WD:s hemsida och det finns inga på driversskivan jag fick till mitt moderbord (Asus K8V-X - inbyggd SATA) eller hårddisken i fråga.

finns det någon som vet var jag kan få fram drivrutiner eller hur jag ska gå till väga så vore det väldigt fint.

Av Sarg

köp ett nytt då. inte direkt får lätt ett nytt 350W för under 500kr. ;p
lr så kan du köpa mitt nuvarande 260W ;D

Av Sarg

med lite bättre kylning kan du få ner det.
extrakylning på grafikkortet och lägre systemtemp kan få ner det mer.

Av Sarg

50-60 borde vara okej, men lägre är ju att rekommendera

Av Sarg

RAID1 och RAID0

Vilket av dessa två olika saker är snabbast egentligen? Ska installera en WD Raptor i min nya dator, men vet inte vilket som är bäst att köra på. Har hört att RAID0 skulle vara bäst, men lika bra att vara säker.