Inlägg

Inlägg som firechild har skrivit i forumet
Av firechild

Sedan kan man använda samma serienummer till att installera valfri version, så länge man bara har installationsmedia.

Så ifall du köper 32-bit och sedan kommer på att du skulle ha användning för 64-bit så kan du förutsatt att du beställt skiva från Microsoft eller lånat från en kompis installera den med samma serienummer.

Av firechild

Enda lösningen som jag ser det är att man får välja ifall man vill installera IE eller ej. Att bli påtvingad att ta med tredjepartstillverkares produkter i en distribution är befängt om något.

Ingen vill ta ansvar för något som en tredje part tillverkat för i slutändan så blir kunden missnöjd med Microsoft även om säkerhetsfelet låg i Firefox, Opera eller IE, struntsamma vem som tillverkat programmen, "det kom ju med på skivan".

Att vi vet skillnaden må vara men det enda reella alternativet som jag ser det är att man får välja ifall man skall installera IE eller ej vid installationsprocessen.

Dock tycker jag att det är absurdt på ett vis att EU skall bestämma vad som får ingå i en operativsystemsinstallation eller ej. Jag tycker allt att det är upp till tillverkaren att välja vad man vill erbjuda till slutkunden.

Av firechild

Ahh, då var dagens goda gärning gjord. Loggade in med ovanstående uppgifter och raderade serv32.exe från den servern. Då blir iaf några färre infekterade med skräpet.

Av firechild
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LurPak
Man kallar det för polisiär mm, för att det i normala fall endast är polisen som har befogenheter att begära ut namn på folk bakom IP-adresser mm. Men här ska man ge dom ännu mer befogenheter (polisen kan inte få ut sådana uppgifter utan att ett brott kan ge åtminstone fängelse), så man kanske skulle kalla det för överpolisiära befogenheter.

Se ip-numret som registerplåten på din bil, fast ute på internet. Jag kan med ett enkelt sms ta reda på dina personuppgifter bara jag får reg-numret. Det handlar mer eller mindre om att göra ip-numret till en semi-offentlig handling. Nu är det bara lite mer byråkrati då du måste till domstol för att få ut den informationen.

Har folk ens funderat över hurpass mycket information som är offentligt i dagsläget och så gastar ni över ip-numret? Jag kan få reda på var du bor, ditt personnummer, vilken slags bil, vad du tjänar.

Ja, i princip allt i dagsläget och så gastas det över att ip-numret måste man även i fortsättningen gå till domstol för att få ut? Nej, folk får nog acceptera att den där anonyma tiden på internet är förbi.

Av firechild
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Uibi
Jag har Jobbat med Support ett bra tag och det enda jag kan säga är:

Ska vi sätta folk ansvariga för sina nätverk hemma får vi nog lägga till en extra kurs i skolan. Varför? Jo för att folk är inte speciellt smarta vad det gäller datorer. Det finns folk man måste hålla i handen för att dom ska trycka på "skriv ut". Många skulle inte kunna skapa ett konto på Sweclockers. För oss som har "Datorvana" känns det väldigt lätt att säga att "det där är ju jätte lätt"... men för Bosse född 45 som bor i en lägenhet med sin hund. Han har kanske tror att internet = Internet explorer.
Lycka till att förklara för honom hur han ska konfigurera sin router hemma så han har det trådlösa nätverket krypterat.

God Jul, ses nästa år

Sitter folk som tankar piratkopierat material och snyltar på halvt om halvt instabila trådlösa uppkopplingar eller sitter de med sin seedbox uppkopplad 24/7 på sin egna adsl-uppkoppling?

Jag skulle nog säga att det är ett försvinnande litet antal människor som snyltar på andras uppkoppling för att tanka piratmaterial.

Av firechild

Re: Re: Re: Re: Ubuntu 8.04

Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
OK, jag ska inte tvinga dig att gå tillbaka till 8.04! Med min sjuka nyfikenhet hade det dock varit intressant att göra en felsökning. Jag är nog också aningen ovanlig i det att jag aldrig någonsin använt Ubuntu (Slackware --> Fedora --> Arch).

Jag vet ingenting om Super-grub, och har aldrig använt det.

Om det inte hade varit för omstädigheterna * så hade jag nog gett det lite mer felsökning men jag hade inte ork/tid för att göra det så det fick bli den lata vägen och invänta ny release.

Iofs gick inte den installationen inte heller klockrent, fick läsfel på skivan vid 50% av installationen (crc: ok, testningen av skivan: ok). Dock gick det bra när jag körde installationsprogrammet i "safe graphics mode". Men nu är det installerat och tuffar på bra men installationen, tja, min personliga erfarenhet är att Ubuntu har en bit kvar där...

* Min förra hårddisk hade gett upp, eller ja, höll på och göra det så för att få ihop en fungerande dator så var jag tvungen att föra över allt till ny hårddisk etc.

Av firechild

Re: Re: Ubuntu 8.04

Citat:

Ursprungligen inskrivet av KimTjik
Nog har jag precis som i Windows stött på ett och annat under årens lopp, men faktiskt aldrig något likt detta. Är Ubuntu enda operativsystemet eller har du även Windows installerat på hårddisken? Inte för att du måste, men har du möjlighet och känner för det skulle jag vilja se följande:
- fstab filen (sökväg: /etc/fstab)
- menu.lst filen (sökväg: /etc/fstab)

...

Allmän kommentar: visst kan sådant här oväntat strul göra en frustrerad, men det kan också vara bra att komma ihåg att Linux tack vare t ex Grub var och är mycket flexibelt i att hantera en multioperativsystem miljö.

Jag har windows installerat på disken också, ja. Jag har också stött på en hel del när det gäller strul med datorer men det här var en första. Situationen var bara så absurd.

I nuläget så vet jag inte om det gör så mycket ifall jag skulle ge dig innehållet i fstab & menu.lst då det uppenbarligen fungerar nu och är korrekt inställt med 8.10'an. Alltså, jag har en fungerande installation nu iom 8.10 men med 8.04'an gick det inte..

Ang. Grub, jag rensade bort det med hjälp av Supergrub-disken när det strulade för att säkerställa att det inte var något tjafs med en misslyckad förstainstallation. Supergrub-diskens skapare borde få sig en rejäl känga ang. användarvänlighet, hur kan man med sig att döpa menyvalen på det sättet?

När man har strul med ens bootsektor vill man inte gissa sig till vad som menas med olika kombinationer av smileys & leet-speek...

Av firechild
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AndreaX
flera diskar antar jag? man måste se upp i inställningarna om man gör egna val och har en mer avancerat strukturerad burk. inte lägga startaren på en disk och sen ändra bootordning i BIOS osv. [/B]

Nepp, en enda disk. Dock tre partitioner men användbarheten tar ju sig en rejäl törn om man måste in i avancerade inställningar för att säga åt grub att installeras "korrekt" om installationsprogrammet ändock installerar sig bra på rätt partition. Varför kan inte dessa inställningar dras med per automatik av installationsprogrammet in i Grub?

Jag tror inte att det var något fel i sig på inställningarna utan något i installationsprogrammet som kajkade helt enkelt, frågan är bara vad. Det verkar iaf som om den hade fått felaktig enhets-id. Fråga bara mig inte hur fanken den fick för sig att min enda hårddisk hade en annan id...

Men ja, 8.10 fungerade dock bra out-of-the-box så att säga.

Att hitta hjälp för att lösa problemen var dock under all kritik, man möts av tio sidors förklaringar för grub etc. och tro mig, det om något torde ta musten ur vem som helst. Jag bestämde mig helt enkelt för att vänta på nästa release av disten istället.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nighthog
Värdet i Grub kan stå som detta "[0.2]" "[2.2]" eller liknande.
Första värdet står för hdd nummer och andra för partition om jag har det rätt nu. För mig så stod värdet alltid som [2.2] men Ubuntu var dock ju intallerat på [0.2] och [2.2] fanns ej alls! 2.0 var min tredje hårddisk och den har bara en partition som är på hela den hårddisken... >_>;
[/B]

Jotack, jag hade varit där inne och kontrollerade att grub använde rätt disk och partition, den informationen var korrekt men ändock jäklades den. Det var troligen UUID'n som var felaktig och hur man gick tillväga för att ta reda på rätt sådan, tja, låt oss säga så: instruktionerna fick mig att vänta en vecka till 8.10'an

Av firechild

Ubuntu 8.04

Jag testade ubuntu 8.04 på min stationära dator där hemma. Det gick inte så bra, den kunde installera alldeles utmärkt, sedan dock efter installationen hittades inte hårddisken. Samma hårddisk som den precis installerat operativsystemet på. Testade installera om, samma problem. Grub vägrade hitta hårddisken.

Nu när 8.10 kom ut så gav jag den ett försök igen, då fungerade allt igen men bara en sådan sak, att inte hitta hårddisken efter en nyinstallation, vad skall man säga? Att hitta information om det på nätet gick ju men att försöka förstå sig på det, jag gav upp efter att man fick tio olika förölag på tio olika siter med tio sidor med instruktioner. Jag väntade den veckan som det var kvar tills 8.10 kom ut.

Jag var nog beredd på lite strul men detta, det här var ju bara löjligt.

Av firechild
Citat:

Ursprungligen inskrivet av clappen
Är jag den ENDA som inte är "ledsen/givmild/arg" när de gått i konkurs? Jag känner en lättnad. Självklart förstår jag er som förskottsbetalat, men ni som inte gjort det? DB har ju varit skit det senaste året, att man ens kan stödja de. Kom ihåg att vi har inet/alina som är mycket billigare och pålitliga. t.ex. När jag beställde därifrån packade de min order 5 minuter efter de mottagit den. Man får grejerna med andra ord nästa vardag, eller dagen efter.

Då var du nog inte med när det begav sig med Inet, jag har ju själv handlat från ett av deras konkursutförsäljningar en gång i tiden. Det där med pålitliga företag är faktiskt något av en färskvara.

Ta bara Microstore som ett exempel, de kursar och öppnar i "ny regi" i samma lokaler, samma personal men utan skulder & åtaganden mot de gamla kunderna.

Så ja, kontentan av det jag ville ha sagt: shit happens.

Av firechild

Kanske inte tillämpningsbart i det här fallet men försöka duger:

Du kan ju köra en insert i första hand och om primärnyckeln existerar så kör du en update. Kanske inte exakt det du beskrev men det är värt att nämnas om inte annat.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/insert-on-duplicate.ht...

INSERT INTO table (a,b,c) VALUES (1,2,3) ON DUPLICATE KEY UPDATE c=c+1;

Av firechild

Orsak till att IE6 finns med fortfarande

Jag tror att orsaken till att IE6 fortfarande lever kvar i såpass stor utsträckning är inte för att folk kör med pirat och inte kan uppgradera utan att folk inte har på automatiska uppdateringar och/eller klickar per automatik "nej" på alla uppgraderingsfrågor.

Tror att detta fenomen är mer eller mindre vanligt att folk vägrar uppdatera, de ser det som "varför skall jag uppdatera när allt fungerar?" och så gnäller de på oss webbutvecklare när saker och ting inte fungerar. För det mesta går allt att lösa när det gäller IE6 med hjälp av fulhack men vissa egenheter som webbläsaren har för sig är svårt att göra något åt.

Det här ju i grund och botten också orsaken till att botnät etc. existerar, folk förstår inte vitsen med att uppgradera samtidigt som de gnäller över virus. Folk skjuter sig själv i foten utan att alltid vara medvetna om det.

Så kontentan är att vi webbutvecklare får leva med IE6 tills folk har migrerat helt och hållet bort från XP.

Av firechild

Det tecknet du får ut är BOM (Byte Order Mark) som vissa editorer lägger till i filer som är sparade i just UTF. Detta bör man stänga av i sin editor för att slippa problem i framtiden. Om du lyckas stänga av det, testa spara om filen i den editorn, med lite tur så är det såpass smart att den strippar bort bom'en så du slipper skapa nya filer och flytta över källkoden.

Av firechild
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Trance_Allstar
Om jag startar Winamp Agent, och sedan startar Winamp nästa gång jag startat om datorn, så är WInamp Agent urbockat i WInamp-inställningarna. Som att Winamp inte kommer ihåg att Winamp Agent ska vara aktivt. Visst kan jag hålla på att sätta på den varje gång jag startar datorn men det ska ju inte behövas, så jag undrar vad som kan vara problemet...

Kör du Vista i någon form? Jag hade liknande problem fast med shell extension-inställningarna i Winamp tills jag kom tänka på att det är ju registerändringar som de inställningarna gör. Så efter att jag startat winamp med adminrättigheter så kunde jag spara inställningarna.

Kanske inte riktigt uppenbart för slutanvändaren vad som orsakar dessa problem men borde man inte kunna bygga runt dessa problem på något vis (dvs lägga in en koll i winamp ifall det körs med adminrättigheter och i sådana fall varna användaren om att vissa inställningar inte går att göra?)

Av firechild

Det går att lösa under förutsättningen att du skapar sidan med hjälp av frames och har varukorgen alltid inläst i minnet (även om du kanske inte alltid visar den för besökaren...). Så ja, det är fullt möjligt att göra en webshop i javascript men ändock något man skall undvika i den mån det går.

Av firechild

Re: Kritik på nya www.ericus.se

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ericus
Sen har jag även ett litet problem.
En kompis testade sidan, han kör Internet Explorer, och det såg ut såhär:
http://www.ericus.se/fel.JPG

Det där "felet" beror bara på att din kompis har google toolbar installerad och har "autofill"-funktionen för formulär påslagen. Google-toolbar byter då ut färgerna på textrutor som den kan fylla i automatiskt...

Vidare, ta kanske och minska ner texten på "back to top" kanske några punkter så man ser skillnad på rubriker och länkar?