Inlägg

Inlägg som reflux har skrivit i forumet
Av reflux

Havsmonstret/The Sea Beast på Netflix.
Kändes som en tydlig rip off på How to train your dragon och diverse andra Disney-/Dreamworksfilmer. Ungefär lika spännande och fräscht manus som låtarna i Mello, där man känner igen allt och kan räkna ut vändningarna långt innan de händer. Korkade karaktärer, outvecklade plot leads och bara allmänt onödig.

5/10 - se något bättre.

Av reflux

https://superuser.com/questions/1354003/unable-to-find-the-ty...

" There are many non-standard types of such connectors, aka "Mitsumi connector", "HiRose", Sony-Samsung, Panasonic, etc etc. They also can be found as "Juye Serial / Data Port Jack- USB Special" and "MINI-4P" connector"

Av reflux

En sak som omedelbart retade mig var inkonsekvensen på startsidan.
I sidhuvudet står:
What we fly Our services About us

men i sidfoten står:
About us Our services What we fly

Bestäm er

Av reflux

Just den här typen av "förmedling" tycks vara vanligt förekommande bland vissa, eh, grupper av människor som satt i system att fronta med en legitim verksamhet, eller helt enkelt utge sig för att tillhöra ett annat företag, för att sedan blåsa säljarna på alla pengarna och fordonet. Någon lägger upp en dyrare bil/husvagn/husbil till försäljning och blir snabbt kontaktad av denna mellanhand som säger sig ha lätt att hitta köpare som betalar bra.

I samband med det uppmärksammade brottsmålet i Göteborg där två unga killar kört på och dödat sin mamma, så rotade Flashback upp en mängd information om killarna och deras pappas tidigare förehavanden. Den äldre brodern och pappan var fällda för flera fall av just den här typen av bedrägerier, där de med ett till synes sunt företagsnamn förband sig att sälja någons fordon till ett önskat pris, men i själva verket fördes fordonet utomland eller såldes vidare till underpris för att snabbt få in pengar, och säljaren blev kvar med eventuella skulder och exakt noll inkomst från försäljningen.

Tittar man på S&S MOTORINVEST AB ser man snabbt att namnen på personerna bakom bolaget inte alls matchar de namn hemsidan anger, och tyder på att en av ägarna tillhör samma grupp som ovan nämna personer. Det behöver så klart inte innebära någonting, men var extra uppmärksam på den här typen av upplägg som säljare.

Av reflux

We have a ghost - 2023

Netflix fortsätter spy ur sig värdelösa filmer som aldrig borde fått en chans att produceras.
Herregud vilken usel smörja. Korkat manus, korkade karaktären, ologisk handling.
Det enda som kunde gjorde den värre än om det var Will Smith med familj i huvudrollerna, typ.

Av reflux
Skrivet av lumberjack:

Problemet "löses" genom att koppla skärmen direkt till min laptop och endast använda dockan för tangentbord, mus etc. men då får jag bara upp uppdateringshastigheten till 60hz. Jag antar att det är max ut ifrån datorns HDMI-port.

Det är inte bara det. En docka som D6000 kör med ett DisplayLink-chip som är gjort för kontorsbruk, inte spel eller kreativt arbete.
Source: Vi har ett par tusen på jobbet.

Kort sagt innehåller drivrutinen för dockan en fångstfunktion som "filmar" av skärmen, komprimerar datan nog för att den, tillsammans med annan USB-trafik, går att skicka över USB 3.0 till dockan där DisplayLink-chipset dekomprimerar bilden och visar den på skärmarna.

DisplayLink-chipet driver skärm 1 och 2. Kopplar du in en tredje skärm och dockan med USB-C kabel i en dator som stödjer USB-C Alt Mode, så skickas DisplayPort-data direkt till skärm 3. Dock bara i 60Hz, gissar jag.

Kort sagt, kör som du kopplat nu.

Av reflux

Öppna Nvidia Control panel, välj din skärm under Bildskärm Ändra upplösning och kontrollera att datorn skickar RGB under Utdata färgformat, och inte YCbCr422 eller 444. Haft det problemet med ett par workstations på jobbet, helt utan anledning.

Av reflux
Skrivet av Roger W:

Nästan lite taskigt att köra Watership down för en sjuåring
(har några förvånansvärt brutala scener, en del småpsykedeliska ångestladdade scener och en del rätt sorgsna scener, som jag minns den... och emellan dem kanske det kan bli lite torrt för en modern sjuåring?)

Såg Watership Down på bio när jag var liten. Tecknat. Handlade om kaniner och andra djur. Vad kunde gå snett liksom?
Är traumatiserad för livet. Jävla vad jag grät.

Av reflux
Skrivet av DasIch:

Till vilka arbetslaster då?

T ex för vMix: https://www.vmix.com/ som tar över från traditionella videoswitchers allt oftare inom event-/produktionsbranschen.

Ska du ha många input-/outputkort för capture och playback behöver du också många PCIe-lanes och bra med CPU-prestanda.

Av reflux

+1 på Jabra Evolve 80. Förstår inte hur man kan sitta i landskap med flera andra och INTE ha mikrofon på bom.

Av reflux
Skrivet av Emma242:

Som myndighetshjon får jag fortsätta lida med IE, vi har det på jobbet och kommer antagligen att ha kvar det inom en överskådlig framtid. Allt är byggt för det och med andra läsare pajar det. Vi använder Skype också.

Är också myndighetshjon med Skype, MEN vi har helt gått över till Edge och kör de system som kräver IE (vilket är en hel del) i dess kompatibilitetsläge, och det funkar faktiskt. Tvärt om tycker vår IT-avdelning att det är mycket bättre eftersom det är betydligt säkrare än med gamla IE. Sen är den väldigt nedlåst, men uppsidan är att jag får ha uBlock Origin installerad. Det finns m ao hopp, även för dig!

Av reflux
Skrivet av PelvisHesley:

Så här ser bygget ut nu efter den goda hjälpen

OBS! Du har en i5-13600KF i bygget just nu. Den har INTE Intels grafikdel som hjälper till med dekomprimering av tunga codecs i Resolve och Premiere Pro! Du vill ha den som bara heter 13600K, utan F. Den har grafikdelen. Dyrare men absolut värt det!

Av reflux

Innan du bestämmer dig för ett AMD-baserat system skulle jag ta en lång titt på den här artikeln:
https://www.pugetsystems.com/labs/articles/13th-gen-intel-cor...

Kort sagt, om du arbetar med någon form av komprimerade format som H.264/H.265 från moderna kameror och drönare så är en Intel i5-13600K ett klart bättre val för dig än en AMD 5900X (vilket är det jag själv har). Den är snabbare både i Photoshop och i Premiere Pro, mycket på grund av den integrerade grafikdelen som utnyttjas i tandem med Nvidia-grafiken och till sådant som Nvidia-korten inte stödjer (dekomprimering av tung 4:2:2-video) men även på grund av högre singeltrådshastighet.

Om du kommer batcha stora mängder bilder och konvertera video med CPUn så kan 5900X vara ett bättre val, annars, Intel.

Av reflux

Fick tips om denna på annat håll från en kille som jobbar med postproduktion/grading/videoredigring. "Aldrig varit så nöjd med en skärm" skrev han.

https://www.amazon.se/dp/B088BMZ41V/ref=asc_df_B088BMZ41V/

Av reflux
Skrivet av spacedebree:

Vad innebär det i stort?
Only decent color accuracy and limited Adobe RGB coverage.
Limited to 60Hz refresh rate and HDMI 2.0 bandwidth.
Can't display a wide color gamut.

Adobe RGB är en färgrymd som rymmer fler färger än sRGB, som används på de flesta skärmar. Det handlar helt enkelt om hur många av dessa skärmen kan återge. Wide gamut handlar om hur starka dessa färger kan återges på skärmen. Hur röd är en maximalt röd färg, ja det beror på skärmens färgomfång, gamut. Professionella, kalibrerade redigeringsskärmar brukar köras i färgrymd Adobe RGB men då krävs också program som fungerar med kalibreringen och många program i Windows och de flesta spel brukar inte förstå hur de ska tolka färger i dessa lägen och drar iväg med överdrivet starka färger.

För att göra det riktigt enkelt för sig är en skärm med god sRGB-täckning och kalibrering smidigt. Då slipper man tänka på vilka program som stödjer vad och kommer att se bilderna som de flesta ändå gör på sina skärmar. Nästa steg är att använda dels Adobe RGB vid redigeringen av bilderna, men också en färgläge som tillåter wide gamut och kan återge dessa på skärmen.

Refreshraten är 60 hz på skärmen så det kvittar att det "bara" är HDMI 2.0, då den ändå inte kan använda högre uppdateringsfrekvens än så.

Av reflux

4K bör funka (disclaimer, jag kör inte Mac, men en kompis gör och köpte 4K-skärm till den).
Kolla Rtings.com, de gör rätt bra tester av skärmars färgomfång och avvikelser, och ge rekommendationer i olika prisklasser:
https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/by-usage/photo-ed...

Rekommendationen för mid-range 27" 4K är denna:
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5858478

Av reflux
Skrivet av Wip3:

Dock så skulle jag nog vilja att den har mer minne då dottern jobbar i Maya. Tyvärr så verkar det som att man inte kan ändra på det?

Det kommer du nog att få göra själv. Troligtvis sitter det 2 x 8GB RAM i datorn, för att få maximala 32GB måste du byta ut dessa mot 2 x 16GB.

Av reflux
Skrivet av RealDexter:

Tacksam om du kan ge några exempel på processorer med iGPU? Även lämpliga grafikkort.

Intel i7-13700K (riktigt bra)
Intel i5-13600K (bra)
Intel i5-13400 (lite enklare, ingen överklockning, fortfarande bra!)

Undvik modeller som heter ex. i5-13600KF eller i5-13400F, det är alltså dessa som saknar grafikdel.

Här kan du gå in och jämföra resultat för olika processorer i Resolve, Photoshop, Lightroom och Premiere Pro:
Puget Systems benchmark

Skriv in ex 13400 eller 13600 eller 5800 i rutan System Specs så kan du jämföra hur de klarar sig i blandade tester i programmen.

Grafikkort är väldigt beroende på vad du vill göra i övrigt, t. ex. spela och vad vad du i så fall har för krav, men det mesta på marknaden från Nvidia fungerar bra med Photoshop/Affinity och Resolve eller Premiere Pro. Du får nog själv avgöra det utifrån hur stor del av din budget det får ta.

edit: Skrev lite om budgetkort för Premiere Pro (samma för Resolve) här: #19892885

Av reflux
Skrivet av RealDexter:

Grafikprocessor
Intel UHD Graphics 620
Grafikprocessorserie
Intel UHD Graphics

Använder DaVinci Resolve för filmredigering, ingen avancerad eller proffessionell redigering. Bara lite som jag filmar med min drönare.

Vad innebär iGPU?

iGPU är alltså grafikkrets integrerad i CPUn. Program som Resolve och Premiere Pro kan dra nytta av denna för att utföra vissa tunga uppgifter som CPU eller annat grafikkort inte klarar lika bra. I just redigeringsfallet är det dekomprimering av vissa typer av videoformat som kan göra väldigt stor skillnad när man redigerar. Typfall är om du har en nyare drönare, en GoPro eller systemkamera som filmar i 10-bitars färgdjup och/eller H.265 codec. Väldigt tungjobbat för CPUer från Intel (de som slutar med F i produktnamnet) och AMD som saknar integrerad grafik då dagens grafikkort (förutom Intels) inte heller klarar dessa format.

Av reflux
Skrivet av Yoshman:

Sen givet budget och "vassdator som klarar tung bildbehandling", är verkligen Ryzen 5000 serien rätt val?

Näe Du har helt rätt, Intel eller AMD 7xxx för bildbehandling, Intel med iGPU för filmredigering.

(och detta säger jag som 5900X-ägare)