Inlägg

Inlägg som WhoiSTech har skrivit i forumet
Av WhoiSTech

Nej! Eller jo på sätt och vis. Personligen tror jag att CD skivor kommer försvinna. Men DVD skivorna kommer troligen att vara kvar iaf nästan så länge som CD skivorna funnits.

Ett exempel på varför: Min gamla mormor, hon vill köpa en film visst hon har internet och dator och allt men inte fan rent ut sagt skulle hon lita på internet säkerhet! och ens tanken på att försöka beretta för henne att hon kommer behöva skaffa sig en mediadator/HTCP och en ny tv skrämmer mig! än mer att förklara vad ett flashminne är!

Även att köpa en film via internet skrämmer mig lite, inte beställa den via internet med köpa/ladda ner, laddar man ner film ska de vara olagligt. jag menar tänk om jag skulle köpa mig en film, eller bara för sakens skull säg jag köper 5 filmer jag kollar på låt säga 1 film första kvällen o sen så måste jag iväg på något annat några dagar o sen när jag kommer hem så ska jag kolla på en film till och sen dagen efter så krashar min hårddisk med den enda kopian på, eller windowskrashar/jag får virus o måste instalera om och måste formatera.. ska de finnas någon typ av garanti för sådant eller? Hoppas ni fattar hur jag tänker. Men om jag istället skulle köpa 5 DVD filmer skulle de ju iaf krävas en brand/inbrott för att bli av med filmerna.
o tanken på att inte få ha min filmhylla kvar då!! Den som är så vacker o hemgjord.
Men visst tidsnog har vi nog bara terminaler i hela huset och 10Gbit lina så kanske de kan vara smidigare att ladda ner filmer istället för att köpa dem, Men på min 8mbit lina är det inte aktuellt, det är inte ens aktuellt med piratkopiering enligt min mening på så taskig lina! min poäng är= varför skulle jag få för mig att betala 100;- för att ladda ner en film när jag inte ens laddar ner dem jag kan få tag på gratis?

Av WhoiSTech
Citat:

Ursprungligen inskrivet av menigen
750W är liiiiiite overkill KANSKE ? du hade ju kunnat komma ner i pris rejält där om du hade velat ha ett bättre chassi (inte ninehundred) ...

Men han skrev väl även att han kanske skulle köra CFx i framtiden? isf så var 750W ett bra val.

O varför kommentera massa om att han lägger komponenter på mattan/bygger på mattan, jag tänker då aldrig lägga upp bilder på min hårdvaruförvaring/byggnad!
Finns det någon som misshandlar sina komponenter lika extremt som en annan så kanske den borde börja med stöttåliga saker^^
Har hänt att jag slänger komponenter i soffan o lägger de på duken har inte "avmagnetiserat" mig någon gång inför ett datorbygge i hela mitt liv! Och guess what! de e ingen av mina komponenter på nästan 10år nu som gått sönder..
*Inget jag rekomenderar att göra om ni nu är försiktiga av er!!!*

EDIT: Jag glömde säga att jag tycker det var ett bra förstabygge. Och som några redan sagt akta dig iaf lite för antistat, och vänd gärna CPU kylaren jag har en liknande Zalman och fläkten i baksidan av chassit suger faktiskt ganska bra ut luften ur chassit. 8/10 men grymt bra endå

Av WhoiSTech

Har kört Vista sedan betan.. ALDRIG och jag säger verkligen Aldrig! har jag haft ett enda kompabilitetsproblem om du inte räknar på de där riktigt übergamla spelen som inte ens funkar i XP utan man måste ha på ett win98 sys.. visst de kanske gör datorn slöare. men det är därför man inte försöker köra vista med ett gammalt 9800XT med en slö P4 630, o 1Gb ram.. Jag vet inte riktigt vad de finns för saker som inte har kompabilitet.. för jag har inte stött på några alls^^

Av WhoiSTech
Citat:

Ursprungligen inskrivet av invztr
Nej, inte precis.. snarare som att en bil har fler cylindrar... Och ja, det har dem ju!

For the record.. De finns bilar med dubbla motorer för rekort test osv.. de är precis samma med det här fast CF är så pass vanligt idag att de snarare e "dubbla av de vanliga" som är för rekord försök. så ser jag det!

Av WhoiSTech

Råna en bank + Hooka upp sig direkt på elledningen alternativt innan elmätaren så ska man nog klara sig?
Har iofs ett elverk på 25Kw Något säger mig att de inte kommer räcka

Nej men skämt åsido, ~200W/kort? har för mig att jag sett mig en siffra någonstans..

Av WhoiSTech

Synd att man gjorde tabben o köpte det kort man gjorde, planerar nytt moderkort+ ett likadant grafikkort till iofs. Alternativt om man kan köra HD3870x2 + HD4870x2 i CF eller vad tror ni?
Allt beror ju även helt på hur mycket jag kommer få betala för vattenkylningen till HD4870x2 för inte i helvete säljer de i svenska butiker ett vatten block för HD3870x2.. nej nej jag måste beställa från dannmark för att kunna få tag på ett block.
Är det någon som vet om det går att lösa, eller om ngn har en tanke på att ta hem block till HD4870x2 eller HD3870x2?
Eller ska jag behöva betala ~100;- i frakt ifall jag skaffar mig ett HD4870x2?
Måste ha vatten eller annan kylning till mitt nuvarande kort eftersom jag har Quad DVI så ingen luft lämnar chassit nu.

Det är ett helt klart lockande kort med tanke på att jag vet att ATI kan om de bara vill o visst de finns buggar i deras drivrutiner, Men de e mestadels för att färre människor ger dem feedback på felen än vad nVidias köpare gör som är i dagsläget ~50% fler

Såg även att någon där över mig nämde Ageia PhysX? Eller gällde de bara nVidia PhysX? För Ageia PhysX fungerar fint på alla mina tidigare grafikort.. (Alltid kört ATi i alla lägen då de är billigare)

EDIT: Mina komponenter står i Sign. o fan vad långa inläggen blir efter ett tag :s

Av WhoiSTech

Måste fråga vilken butik (pref Nätbutik) är störst/bäst på vattenkylning i sverige?

Av WhoiSTech

HD3870x2 Vattenkylt

Jag måste ställa frågan då ajg inte hittat något svar!
Någon som vet om det finns ett Vattenblock för detta kort? Helst i svensk butik, men funderar även på om jag kan sätta 2 st ::Av Detta Block:: För jag har kollat på Zalmans sida och de verkar inte tillverka några block för X2 kortet..

Tacksam för svar
Ps. Ni ser vilket specifik kort jag har i sign. Ds.

Av WhoiSTech

Enligt min mening så bör man ha runt 40Gb till windows partionen om du kör XP eftersom du ska ha lite ledigt för drivrutiner o lite buffer utrymme osv. Kör du vista som är rekomenderat till 40Gb så ska du nog ha 50-60Gb.. Resten spelar ingen roll, tycker jag, hur mycket partitionen är på.

Av WhoiSTech
Citat:

Riksdagen antar regeringens förslag till a) lag om ändring i lagen (2000:130) om försvarsunderrättelseverksamhet såvitt avser 2 § andra stycket andra meningen, b) lag om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet, c) lag om ändring i lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation, med den ändringen att tidpunkten för ikraftträdandet av lagarna bestäms till den 1 januari 2009 och att bestämmelsen om skyldighet för operatörer som äger tråd att överföra signaler till samverkanspunkter enligt 6 kap. 19 a § ska tillämpas första gången den 1 oktober 2009.

Kommer enbart att kunna ses av ett fåtal som jobbar ute på FRA, Och FRA är försvarsmakten o alla vi som vet hur svårt det är att få se på våra försvarsunderättelser vet att det är inte spec många som kommer att se tillräckligt mycket att kunna göra skada för privatperson.

Ja förslaget suger men jag tror endå inte att det kommer att missbrukas av myndigheter men lagom jobbigt att det skulle gåi igenom :/

Edit: Det de lagrar kommer troligen även bara hamna på en server och aldrig ens ses på. så länge man inte använder ett ord som visar rödflagga i systemet.. och de hade inte spelat någon roll annat än att nu har de så att de kan kolla om de var en engångsföretelese eller om personerna i fråga har pratat mkt om att bygga bomber o skjuta statsministern.

Av WhoiSTech
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x86
Glöm inte att FRA är en "civil" myndighet och alltså inte är en del av Försvaret.

Och försvarsmakten får visst hjälpa till inom landets gränser. Faktum är att det är en av deras viktigaste uppgifter, om inte den viktigaste.

FRA= Försvarets Radio Anstalt
Svenska försvarsmakten får inte hjälpa svensk polis i juridiska frågor utanför militär baser i sverige, Svensk polis får inte ens låna en helikopter om det skulle innebära ett snabbare transport sätt än sina egna bilar. Detta är ett Fakta som Jag fått höra av en stridspilot, så jag antar att det är sant. jag kan ha fel men isf har han ljugit för mig.

Edit: FRA står under MUST och är Civilt Vad heter det, Det är civilister som arbetar där med militärer som chefter.

Edit2: kommer bli intressant om de går igenom och vi underkastar oss till Amerikansk Terrornoja och inte längre kan sammarbeta med utländska vetenskapsmän om de skulle råka heta Muhamed eller Achmed.

Av WhoiSTech

Nu bara för att klargöra för alla små hobby pirater där ute.. FRA FÅR inte ge polisen eller myndigheterna information om denna typen av verksamhet, detta av samma anledning som polisen intefår låna militärhelikoptrar, och samma anledning som ceasar inte fick marshera sin armé mot rom men det är en annan historia.

Försvarsmakten får inte hjälpa till i ärenden som gäller innanför landetsgränser utanför militärbaser. så om ni sitter över msn och planerar ett rån mot ICA Nära så kommer de inte dagen efter stå en man i svartkostym o solglasögon o flasha ett ide kort de står FRA eller MUST på de skiter i detta eftersom de inte får enligt svensk lag lägga sig i, nu har jag iofs inte läst igenom hela FRA-Förslaget. men misstänker att de int ekommer ändra på detta endå

Ta nu detta inte som att jag är för FRA-Förslaget.. Jag tyckere det är fel, jag tycker förövrigt att all Terrorist noja är överdriven. De varnar ju endå innan de slår till bara ingen som lyssnar.

Av WhoiSTech
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscarstegland
Han menar att man brukar behöva multiplicera det Amerikanska priset med 9-10 för att få ett realistiskt Svenskt pris. Du har dock räknat ganska fel. Det du får göra är att konvertera 349 dollar till sek och sedan lägga till de 25%. Kortet kommer troligtvis kosta runt 2500-3000 och inte 4000-5000

Aha de e så han menade.. det var lite luddigt, men vem har sagt att jag räknat?^^ Jag antog fatiskt, men jag tror nog endå att kortet kommer att hamna runt 3500-4500;- när det kommer oavsett vad det kostar i usa

Av WhoiSTech
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chourou
http://sweclockers.com/nyhet/7823-m...ti_radeon_4800/

4870: 349.00 USD = 2,123.67 SEK

Kanske en höjning mellan 400-600 kronor beroende på vilken nätbutik som säljer ?

Nuvarande 9800GTX priser
http://www.prisjakt.nu/kategori.php...kt_pris_inkmoms

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Barak
Vi har skatter i detta landet. Man får fortfarande multiplicera med 9-10 för att få den faktiska summan.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Chourou
kan du förklara det lite mer ? 349 dollar multiplicera med 9 ?

Antingen så menar han att man ska mutiplicera det svenska priset med 9-10.. 21 000;-
men troligen har han skrivit fel och menar att du ska ta bort den befintliga skatten som finns i usa och lägga på den svenska momsen som är på 25% (notera väl % tecknet, det är det som är glömt i föregående post)
Så priser bör hamna på runt 4-5k beroende på tillverkare och butik och utformning.. ja ni vet de vanliga
Bör även notera att ATI brukar vara billigare än nVidias motsvarighet detta av samma anledning som AMD är billigare än Intel

Ursäkta för alla quots men jag tror de är nödvändiga.

Edit: Struktur i texten.

Av WhoiSTech
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jaomi
Har du tuttar?

Anabola steorider kan göra så mot kroppen, så detta är fullt möjligt även att få ut bröstmjölk faktiskt.. Men vad Coltrasten Menar så är de antagligen muskler eller fett.. jag vägrar spekulera vidare i vilket av de 3 alternativen de är!

Ett annat alternativ är att han tänker på dinflickväns bröst, Men de räknas inte!

Av WhoiSTech
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Llywellyne
Nu ska vi inte vara elaka!

Jag är för övrigt tjej, tror det eftersom ingen än så länge sagt emot.

Proof!

Or not^^

Av WhoiSTech

Vote: Man

Motivering: Gick på ren magkänsla! Tror iofs inte att jag har haft mens heller.. fast det är ju inga garantier, snabb fråga: Borde ja haft mens vid 18 års ålder? ifall det är så, då är jag säker!

EDIT: Upptäckte att de fanns ngt i mina byxor med (!?)
Är visst 18 med :s

Av WhoiSTech

Kakkalas på DHW 07?

Av WhoiSTech

Äter glass o ska snart se scrubs

Av WhoiSTech
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jonasc
Min flickvän förtjänar att få se ett par snajdiga kalsonger.

Metanke på att ja ibland får se henne utan (med kjol över) så lägger ja inte ut så mkt på snygga kalsonger iaf^^