Inlägg

Inlägg som Ploppsan har skrivit i forumet
Av Ploppsan

Se till att cd skivan sitter i läsaren och starta om datorn med skivan i. Tryck på en valfri tangent när det kommer upp nån text med förfrågan. Men var snabb så att den inte fortsätter vidare in och ska försöka läsa på hårddisken. Sedan är det bara godkänna licensavtalet och fortsätta vidare.

Nu har jag inte Home versionen och det var ett litet tag sedan jag gjorde rent på datorn. Men jag har inga problem att formatera och installera windows.

Av Ploppsan

Det ska väl byggas riktigt bredband med hjälp av EU - pengar och från staten. Läste det nånstans på Dalarnas hemsida. Själv bor jag i Svärdsjö så jag har Telia ADSL. Men men vill ju ha lite mer

Av Ploppsan

Annars finns Sambar http://www.sambar.com

Den är lite enklare att ställa in. Använder den själv faktiskt och tycker den är jättebra.

Av Ploppsan

På min hemsida hittar ni några bra enkla webbserverprogram: http://fosie.dyndns.org/swa/Datasidan/Netverk.html

Av Ploppsan

Kolla in dessa recensioner på kameran annars: http://www.dpreview.com/reviews/read_opinions.asp?prodkey=can...

Av Ploppsan

En tjej som sågar den är väl inget att hoppa till för. De är fler som har positivt att säga bra om Canon Powershot A70. Så man litar nog på mängden som har lika uppfattningar än få som har det.

Av Ploppsan

Själv har jag köpt en Canon A70. Gillar den verkligen. Har en hel del att lära mig av de manuella, men när man väl har gjort det så blir det säkert kanonbilder Det blir det på automatiska också. Men det blir säkert bättre med den manuella inställningarna man kan göra.

Annars så är den robust. På batterierna (uppladdningsbara Ni-Mh på 2000 Mah) så kan jag ta ca 200 kort innan man måste ladda upp på nytt.

Valet kan vara svår vilken kamera man ska köpa. Men jag fastnade för Canons kamera på grund av de fina recensionerna och bildkvaliteten för det här priset (köpte på Alfadigi för 3700:-)

Av Ploppsan
Citat:

[i]
Angående prishöjningen från Telia för några månader sedan, så var min senaste räkning som kom tillbaka på gamla lägre priset igen, så jag vet inte om dom tagit tillbaka höjningen eller om dom bara gjort nåt fel???

Det där hände mig med. Fick den gamla prissättningen på den nya nu. Vet inte heller vad som har hänt.

Av Ploppsan

Jag håller på med ett album med lite bilder. Den är inte riktigt färdig ännu men en del bilder ligger där. Det är på min ena katt

Men här är iallafall adressen: http://fosie.dyndns.org/album/index.html

Som sagt fler bilder är på väg Håller på med dom just nu.

Av Ploppsan

Själv köpte jag en Canon Powershot A70. Har tagit en uppsjö av bilder både ute och inne. Det blir fina bilder och man kan ställa in både på automatik och manuellt. Bra är att man kan välja det manuella lägena när man vill gå längre än att vara som mig, nybörjare

Av Ploppsan

Det där känner jag till. Har du inbyggt ljudkort på moderkortet så är nog lösningen uppdatera Bioset. Kan ju gälla i annat fall också. Men när jag gjorde det med mitt moderkort så funkade installationen klockrent.

Av Ploppsan

Dessutom om han nu har försökt att installera den version av Sp1 som ligger på uppdateringen hos Microsoft så är det den utan Microsofts Virtual Machine. Gjorde så själv och fick den utan Mvm. Så jag installerade Suns java.

Av Ploppsan

Dustin , ligger väl i Stockholm. Annars en helt underbar butik med bra support och utbud. Handlar där för jämnan. Har dessutom nån gång fått reklamera en vara. Men det har gått smidigt det med.

Av Ploppsan

Använder nu Windows Mediaplayer 9 och ser nu när jag kollar att CPU ligger på mellan 13% - 20%, och den använder ca 7,9 Mb

Av Ploppsan

Har haft Kerio förr och det har funkat hur bra som helst. Nu kör jag med den inbyggda brandväggen med bra resultat. Nåja inga problem iallafall.

Av Ploppsan

Den här använder jag själv. Den är gratis men dom vill att man registrerar sig gratis för att använda den.

http://activeurls.com/

Av Ploppsan

Jag kan ju alltid lägga in min hemsida för olika Themes till Windows XP:
http://fosie.dyndns.org/swa/index.html

Av Ploppsan

Den på Clas Ohlsons är inte bra till optiska möss. Jag hade en sådan förut och den "halkade" fram på den. Fick inge bra fäste. Så jag klippte ut gelépadden och satte den på en annan bra musmatta som finns på Dustin. Heter Hama. Den är tunn men så underbar att köra på

Av Ploppsan

Annars finns Sambar server: http://www.sambar.com/

Av Ploppsan

Inga frågor är väl dumma