Artiklar

Artiklar skrivna av Psionicist
16

Corsair slår världsrekord i minnesöverklockning

Corsair rapporterar att de satt nytt världsrekord för DDR3-överklockning med tre minnen.

41

Defekta RV770 förvandlas till Radeon HD 4730

På grund av halvledartillverkaren TSMC:s problem med 40 nanometerstillverkning är AMD på väg att lansera ett udda grafikkort för att täcka bristen på Radeon HD 4770.

84

Film- och skivbolag överklagar TPB-domen

Det är inte bara de fyra dömda som är missnöjda med domen mot fildelarsajten The Pirate Bay. Nu överklagar även representanterna för film- och skivbolagen.

249

Windows 7 får högre pris

Windows 7 blir dyrare än både Vista och XP. Det rapporterar Dell, som tror att priset kommer att hindra spridningen av operativsystemet.

27

AMD hoppas på lönsamhet i slutet av året

Den förlusttyngda processortillverkaren AMD ser ljusglimtar vid horisonten, men det finns hinder kvar att övervinna innan bolaget går med vinst igen.

29

Intel vill in i mobiltelefonen

Processorjätten Intel har inget större fäste på mobiltelefonmarknaden. Detta vill företaget ändra på med lanseringen av en ny processor.

55

Nästa generation USB är här

Den välkända tillverkaren NEC lanserar produkter för det nya gränssnittet USB 3.0. Bland nyheterna syns högre överföringshastigheter – upp till 4 800 Mbit/s.

33

Tillverkningsproblem påverkar nästa generation grafikkort

Halvledarjätten TSMC har problem med kretstillverkningen, vilket försämrar tillgången på nya grafikkort. Nu avslöjas att nästa generation grafikkort också kan påverkas.

30

Strömsnålare Phenom II i augusti

De kraftfullaste Phenom II har relativt hög strömförbrukning. Nu planerar AMD strömsnålare varianter som mycket väl kan bli intressanta för överklockare.

48

Larrabee först 2010

Intels kommande grafikprocessor ska ge AMD och Nvidia svar på tal. Nu förtydligar Intel att Larrabee kommer först nästa år.

138

Processorerna som stödjer Windows 7

Den som planerar att uppgradera till Windows 7 och använda virtualiseringstekniken XP Mode måste ha rätt CPU. Här är processorerna som stödjer tekniken.

74

Nästa Core i7 endast Extreme Edition

Intels nästa generation Core i7 kommer endast i värstingutförande. Den som har tjock plånbok kan se fram emot sex fysiska och tolv virtuella kärnor.

38

Asus satsar på överklockning utanför BIOS

Taiwanesiska Asus fortsätter att satsa på nya överklockningsmetoder. Senast ut är ROG OC Station som låter användaren skruva upp inställningarna i realtid.

66

Fujitsu lanserar världens snabbaste processor

Japanska Fujitsu introducerar en ny processor med rekordartad prestanda. Kretsen är främst avsedd för framtida superdatorer, men kan även dyka upp i servrar och arbetsstationer.

78

AMD gläds åt Intel-domen

EU-kommissionens beslut att döma Intel till skyhöga böter tar makten från processorjätten och ger till konsumenterna, detta hävdar AMD:s vd Dirk Meyer.

55

Epox är på väg tillbaka – i ny skepnad

Anställda från den borttynade moderkortstillverkaren Epox har startat upp företaget Supox. Nu lanseras de första produkterna för Nehalem.

18

Nvidia hoppas på 40 nanometer

En fjärdedel av alla grafikkretsar från Nvidia kommer att tillverkas med 40 nm-process i slutet av året.

20

Snabbare bärbara till hösten

Intel planerar att lansera en mängd nya processorer under årets andra halva. Det handlar om kraftfullare netbooks och den Nehalem-baserade plattformen Calpella.

25

Intel fasar ut Core 2 i värstingklassen

Framtiden tillhör Core i7. Intel planerar att fasa ut de snabbaste varianterna i Core 2-familjen, vilket inkluderar både processorer och moderkort.

43

Republic of Gamers för AM3

Crosshair III Formula är Asus första AM3-moderkort i Republic of Gamer-serien. Moderkortet bjuder på mängder av funktioner för entusiaster och överklockare.