Inlägg

Inlägg som Ortovox har skrivit i forumet
Av Ortovox
Skrivet av Googolplex:

http://www.sonymobile.com/se/products/accessories/smartwatch/

Otroligt vad dåligt Sony marknadsför, de flesta har inte en aning att klockan existerar.

Detta är tyvärr klassiskt, Sony(ericsson) har haft denna produkt i säkert 2 år sen kommer de stora spelarna och gör samma och då blir det en nyhet

Av Ortovox
Skrivet av MrAdde:

Stamina mode är bara en rad olika mjukvaru-optimeringar, har ett liknande mode i min PadFone 2 där den stänger av t.ex mobildata när man inte använder telefonen.
Batteritiden vid vanlig användning kommer inte vara fyra gånger bättre.

Jag kan säga att Stamina mode inte är så simpelt som att bara stänga av mobildata när man inte använder telefonen. Men visst det förlänger inte batteritiden om man kör på för fullt med telefonen.

Av Ortovox

head movement prediction

Det som Jonas sa va det svåraste att få ordning på va just att förutspå hur man kommer vrida huvudet så att man hinner rendera bilder i förväg och få ner lagget. Jag funderade lite på detta och mailade Oculus för skojs skulle fastän jag tror de redan har tänkt på detta.

Man tittar så gott som alltid åt samma hål precis innan man ska vrida huvudet så varför inte sätta en kamera i glasögonen som spårar ögonrörelserna.
Visst det är inte helt lätt men tekniken finns redan.

/jonas

Av Ortovox
Skrivet av LeVvE:

Jag köpte en ny WD CB här om dagen för att min disk från 2008 börjat låta konstigt, kört i 32002 timmar enligt SMART så har väl gjort sitt.

Trodde jag skulle klara mig tills hårddiskarna sjönk igen men icke

Du har ju nästan haft igång disken dygnet runt sen du köpte den

Av Ortovox

Jättebra review speciellt microstuttering testet va riktigt intressant och tydligt!

Sen så får väl alla sluta gnälla på priset det är ju knappt dyrare än 2st 680.
Detta är grafikkortens bugatti veyron fast här får man nästan den prestandan man betalar extra för också

/Jona

Av Ortovox

Då denna tråden mest handlar om ESD nu så måste jag också skriva .
Jag använder själv väldigt sällan esd band men försöker "jorda mig" ta chassit lite då och då för att ha samma potential, och undvika statiska urladdningar samt undvika att ta på känsliga delar.
Jag har heller aldrig varit med om något gått i sönder pga av esd.
Värsta jag varit med om va för många år sen när min dator va kopplad till tvn i andra rummet med video(koax) kabel, jag fick sjukt jobbiga stötar mellan jord på kabeln och chassit när man kopplade in den. Det kittla rätt bra så till sist mätte jag upp potential skillnaden och den va 130v mellan rummen så efter det slutade jag använda mig själv som jordpunkt . Men den dator fungerade i många år utan minsta problem.

mvh Jonas

Av Ortovox
Av Ortovox
Skrivet av Quorthon:

Sluta tjata om micro stuttering..Det problemet är löst..Men nu ska varenda kotte som vill framstå som sakkunnig ändå fråga sig om hur det är med micro stuttering..om 5 personer i samma tråd undrar det, är det då verkligen nödvändigt att skriva samma sak igen?
Kan ge mig f*n på att 50 % av dom som undrar inte ens kör i SLI..

Med tanke på den trevliga tonen i ditt svar så verkar detta va något som har lösts, testats och publicerats sen länge?
Har du någon länk till ett bra test då jag personligen verkligen vill veta mer, micro stuttering va för mig varit ett stort problem när jag testade CF så jag fick sälja av mitt andra kort.

Jag spelar endast med 3 skärmar i 5760x1080 så vill gärna ha möjlighet att kunna köra med SLI eller CF i framtiden så om nvidia löst detta så bli nästa kort ett 680GTX.

Mvh Jonas

Av Ortovox

Enda problemet jag ser med Nvidia är som andra sagt att de snålar med grafikminnet på sina kort.
Själv spelar jag bara i 5760*1080 så jag vill ju inte få problem längre fram med för lite minne så jag kollar på 4gb versionerna och då är de inte lika prisvärda jämfört med AMD 7970.

Av Ortovox
Skrivet av m1n1h0p:

Tja, såg tråden och har själv läst mycket om detta och tänkt mycket kring det, så tänkte förklara hur det ligger till. Det har inte med microstuttering att göra.

EDIT: Kan bara tillägga också att jag själv inte är skraj att köra 2 grafikkort själv, då jag är helt övertygad om att frameratesen inte kommer bli mycket mer ojämna än vad de är. Tror att microstuttering är överskattat som problem, och att man istället ska fokusera på att frames kommer ojämnt "naturligt". Dock vet inte många människor om detta, bland annat jag innan jag började byta ut varenda del i datorn för att till slut komma fram till att "ojämn framerate från datorer är något som händer oavsett vilka delar man har". True story

Jag måste tyvärr säga tvärtom, jag har sett stor skillnad mellan att köra 2st HD5850 i Crossfire mot att köra bara ett kort i spelet iRacing.
Samma dator och inställningar gav högre fps, gick från runt 70 till 100, men jag märkte direkt små mini frysningar som jag efter felsökning kom fram till va microstutter.

I racingspel där flyt är mycket viktigt så va detta blev ospelbart och jag hade nog bara kortet i 1 dag innan det fick åka ut.

Resultatet är att jag aldrig kommer köra med mer än 1 kort eller rekommendera någon att köra SLI/CF så länge de inte gör om hela lösningen.

mvh Jonas

Av Ortovox

Själv så har Be Quiet länge varit ett favoritmärke när det gäller nätagg pga kvaliten tillsammans med den låga ljudnivån samt att de aldrig vad jag hört har snålat in eller gjort försämringar på befintliga serier utan att byta namn eller informera köpare som vissa kändare tillverkare har gjort.

Enda negativa är att man knappt kunnat hitta dem i några vettiga butiker senaste åren när jag letat efter nätagg.
Jag köpte mitt Dark Power Pro 430 för över 4år sen av www.silentpcreview.com som hade använt det för sin review .
Det har pallat med allt jag kört så som senast i750 3.6Ghz med 2st 5850 i CF. Bytte det endast för att jag ville va på säkra sidan med 2 grafikkort och överklockning.

Mvh Jonas

Av Ortovox
Skrivet av helmesjoe:

Testade den på ÖreDev i höstas när jag va där och jobbade, kom jag på! Hade dock ingen aning om features vid det tillfället, så har inget vettigt att komma med...

Precis men det va väl förra hösten för det va då jag va där och de presenterade samma sak och man fick testa på, så känns inte riktigt som nyhet .
Som det verkade då i varje fall så va största marknaden för såna här skärmar i fotbollstudio på tv osv.

Av Ortovox
Skrivet av Lordsqueak:

Ljudnivåer .

Saxat från http://axbom.se/ljud-och-decibel

Tycker referenskortet med sina 71,5db verkar vara en ganska hög ljudnivå, så jag googlade lite.

Finns en kommentar som säger...

Undrar ju helt klart om det kanske inte finns kort som skulle överskrida 80db.

Värt att tänka på att varje 10db höjning uppfattas som en fördubbling av ljudnivån.

Av Ortovox
Skrivet av Jonathanknet:

Det är en sak som fattas..
Jag vill minnas att sweclockers skaffade en eyefinityrigg, dom sa att dom skulle göra tester med dom nya grafikkorten. Vill ju se hur bra ett 7970 klarar så hög upplösning

Ja jag håller med att det är ett test man vill se då HD7970 först visar sin styrka på höga upplösningar samt att jag själv bara spelar i eyyfinity

Av Ortovox

Så jäkla bra helt enkelt!

Av Ortovox

cf 5850

Jag köpte själv ett extra 5850 för ett år sen för att göra en smidig uppgradering av min spel/racing rigg.
Kan säga att den uppgraderingen endast blev 1vecka lång pga microstuttering.

För mig är flytet i panoreringar det viktigaste och speciellt för mig som nästintill bara kör racing så va microstuttering helt oacceptabelt.
Sen kan ju allt va personligt och troligen är det värre i vissa speltyper som t.ex simracing där det hela tiden handlar om och är viktigt med små tider/ms, timing och exakthet.

Detta va en riktigt dålig erfarenhet för mig och jag va förvånad för 1år sen när jag kollade runt och märkte att man inte lyft fram detta ordentligt på någon större sajt.
Så för mig så kommer jag nog aldrig mer köra 2 kort.

mvh Jonas

Av Ortovox

Problemet är att vi kommer kunna få lika många svar i tråden om vad folk anser kan räknas som en htpc som det är folk som läser denna tråden för alla har olika krav vad en HTPC ska klara. Samma som när folk säger att deras dator är tyst medans för en annan så väsnas den en massa.

För mig så är en HTPC ingen vanlig dator, laptop eller någon spelmaskin man kan köra film på för då hade man inte behövt ordet HTPC helt enkelt. Ingen definition på en HTPC som jag har sett säger att man ska kunna spela på den eller att den ska va bärbar.

Däremot så återkommer följande kriteria hela tiden och är det jag tycker är viktigaste för att man ska kunna klassa en dator som en HTPC:
Den är specialbyggd för ändamålet att se Film, photo och lyssna på musik och är gjord för att passa in i stereobänken eller tv bänken med de andra media enheterna.
Alltså detta gör "FÖR MIG" att endast alternativ 1 faller inom kategorin HTPC.
Däremot så har jag testat Atom och AMD E350 och tycker att de är för slöa för att få en bra HTPC-upplevelse om man använder windows.

Så mitt tips är bygga en ren HTPC med lite kraffullare cpu fast välj de strömsnålaste (ofta lite slöare] cpuerna i serierna då kommer du fortfarande ha kraft så det räcker men lättare att kyla cpun och få den tyst. Om du inte har superkrav på bildkvaliten så kör på Intel Sandy Bridge inbyggda grafik eller köp till ett billigt separat (AMD) grafikkort. Alternativt köp AMDs nya Fusion A serien.
Utöver detta så gäller det sen att välja resten av komponenterna noggrant om man som jag anser att en HTPC ska vara riktigt tyst och framtidssäker vad gäller alla ljud och bildformat.

Av Ortovox
Skrivet av havoc:

Llano är nog egentligen lite för kraftig om man endast skall använda den för htpc tillämpningar, utan det området tillhör nog egentligen Brazos. Men väntar trots det precis som du in dom stationära Llano, det kan ju vara skönt att ha lite extra pulver under huven utifall man vill köra nått annat på htpc burken.

För min del så tror jag Liano blir lagom som HTPC då jag vill att allting ska kännas snabbt och smidigt på datorn.
Jag har redan köpt en Brazos E-350 för att testa lite om den skulle kunna ersätta min 3 år gamla HTPC eller Plan B bli en liten strömsnål webserver.

Den gamla HTPCn är en Intel E2140 (1.6GHz) som körs i lite lagom 2.67GHz då den kyls helt passivt nu.
Resten av specen är Gigabyte G33 moderkort med GMA3100 intel inbyggt grafikkort, 2GB ram, WD Green 2Tb diskar, Win 7 och XBMC. Alltså ingen video hårdvaru-acceleration att prata om från inbyggda grafikkortet utan cpun får göra jobbet. Denna klarar allt jag testat perfekt utom möjligen 1080p i flash(youtube) och saknar stöd för nya HD audio formaten.

Specen på nya Brazos maskinen är E-350 Asrock, 2GB ram, Vertex 2 SSD, Win 7 och XBMC. Visst klarar den spela upp all film jag testat med lägre cpu load än min gamla dator så länge man bara ser film och den har HD audio stöd och bättre video kvalitet med 1080p24 osv men allting känns segare. Flashfilm i 1080p och 720p klarar den dessutom sämre.
Även om den kör SSD så känns det som cpun är så pass begränsad att detta inte hjälper alls. Sen vanliga saker som att resizea Firefox är segt och om man spelar film i XBMC så blir det lite segt om man går ut i menyn medans filmen spelas upp i bakgrunden. Detta klarar min gamla HTPC bra.

Visst funkar filmuppspelningen perfekt på Brazos E-350 men den övergrippande känslan är ändå lite för seg för mig även om den är klart bättre än Intel Atom. Så för min del blev Brazos E-350 en lite webserver enligt Plan B och Liano är min nästa tänka HTPC ersättare.

Mvh Jonas

Av Ortovox
Skrivet av Megacrash:

Vad trött jag blir på dessa mindre chassin som alltid ska snåla med djupet så man måste rycka bort/såga hårddiskburar för att få in långa grafikkort. Hålet på framsidan för hotswap va inte heller något jag vill ha, följer det med en plastlucka man kan täppa igen hålet med?

Men då är dessa chassin inget för dig helt enkelt utan du får köpa ett större, däremot så passar de mig då jag vill ha ett smidigt mindre, tyst chassi med plats för en SSD till min speldator + kanske en hotswap om man vill trycka i en extra disk tillfälligt.

mvh Jonas

Av Ortovox

Det viktiga är väl hur Samsung Galaxyn uppfattas av en vanlig svensson som ska ha en iPhone som alla andra och inte teknikfreaks som alla här är.

Svensson har inte koll på skillnaderna i funktioner osv i OS:en utan han hade sagt "kolla en billig iphone" när han sett samsungen och sen köpt den .
Så även om jag inte gillar iPhone så tycker jag att Galaxyn ser pinsamt lik ut framifrån.