Inlägg

Inlägg som Cordinator har skrivit i forumet
Av Cordinator
Skrivet av Pepsin:

Tycker inte TBW känns så viktigt som man trodde förr, speciellt inte nu när diskarna är så billiga.

En av mina första SSD's som fortfarande är i drift, en 850 Evo på 500 GB inköpt 2015 har just nu TBW på 59. Enligt Samsung ska den klara 150 TBW så den är inte ens halvvägs där på ca. 8 år.

Den WD SN550 1 TB som nu sitter som systemdisk ska klara 600 TBW enligt tillverkaren så den bör hålla långt in på 2030-talet om jag skulle vilja.

ja och jag körde min 120GB OCZ RevoDrive (kända för att dö) i nästan 10 år, större delen av tiden så var den dessutom 90-99%+ fylld vilket inte heller ska vara bra, till min stora förvåning så fungerar den fortfarande

Av Cordinator

"prioriterad" och "express" vilket skämt, jag har berställt en hel del men det är väldigt sällan som det går snabbt, även om dom skulle ha skickat i rimlig tid så har UPS 4 av 5 gånger tagit flera dagar på sig att leverera, jag väljer numera alltid postnord istället men man får inte ha bråttom

Av Cordinator

Tillverkare: Samsung
Modell: UE55F8000 (2013)
Paneltyp: 55" FHD LED
Tid: 1.479.380 minuter (24656h / 1027 dygn / 2,81 år) (köpt 2014 men inte så mycket använd före 2016)
Inbränning: nej

Av Cordinator

hoppas bara att det inte blir på bekostnad av vattentätheten.
min Galaxy Note 10 plus hamnade i sjön på 1,6 meters djup i två timmar förra sommaren och den fungerar fortfarande

Av Cordinator
Skrivet av str8forthakill:

Den här ändringen gäller kontakten på grafikkorten så nej ATX 3.0 nätaggen kommer inte se någon skillnad. Handlar mer om att idiot-säkra kontakten för de som inte klarar att ansluta en kabel i en kontakt.

även om man har satt i kontakten helt så att den har klickat så är konstruktionen så korkad så att kontakten kan röra sig alldeles för mycket.
JayzTwoCents demonstrerade detta mycket bra i en video för några dagar sedan

Av Cordinator
Skrivet av walkir:

Det är inte Windows 2000 du syftar på? 2003:an kom väl endast som Server-utgåva?

nej 2003 kom inte endast som server utgåva. PC utgåvan av Windows 2003 såldes under namnet Windows XP x64 Edition

Av Cordinator
Skrivet av maweric:

Var det inte svårt att få vissa saker att fungera på den? Vill minnas att det var svårt att hitta korrekta drivrutiner till mycket av hårdvaran.

jag körde Windows 2003 Professional i många år på min huvudsakliga dator, om jag inte har förträngt något eventuellt problem precis i början så hade jag egentligen bara ett problem med drivrutiner och det var till en nyköpt Konica Minolta färglaserskrivsre där dom vägrade släppa drivrutiner, men där är jag ju arg på Konica Minolta, inte Microsoft

Av Cordinator
Skrivet av svolter:

Finns det några positiva effekter av detta? Tänker på om det innebär att t.ex. personer med rätt hobby kompetens kan att göra egna förbättrade firmware. Kanske för överklockning eller stödja något som msi eller intel inte orkar eller vill fixa till.

men det kan man ju redan, enda skillnaden är att man med ett modifierat BIOS inte har kunnat använda det vanliga uppdateringsverktyget som finns i Windows.

jag har kört med modifierat BIOS på mitt Asus Rampage IV (X79) för att aktivera NVME, så jag har kunnat ha en M.2 NVME som systemdisk vilket man inte kan med Asus officiella BIOS.
det finns hela forum för BIOS modifieringar, guider på youtube osv.

Av Cordinator
Skrivet av Petterk:

Finns motsvarande här, Riksgälden kan ta över en bank. Var det som hände med Carnegie, då de gjorde bedömningen att skadan skulle bli mycket större annars. Riksgälden kunde sälja banken några månader senare. Annat alternativ är att tillstånd dras in (permanent) vilket tvingar banken i likvidation. Eftersom det finns tillsynsmyndigheter är det inte riktigt samma sak som att ett bolag går till rätten och ansöker om konkurs även om det senare också kan ske, men hur som helst så ville SVB ha mer tid på sig för att ta in nytt kapital och fick inte det så det var inte de själva som kasta in handduken.

På måndag ska de konton med insättningsgaranti öppnas (upp till garantin gräns) sedan ska de titta på hur mycket som finns kvar, och långt senare blir det en fråga om att göra sig av med tillgångar som lån. Banken kommer i det här fallet inte återuppstå med nya ägare.

HQ Bank var det, Carnegie köpte sedan upp HQ Bank

Av Cordinator
Skrivet av hsp:

Nu fått hem ett nytt MB av en tysk firma då sitter plastlocket fast i den lyftbara bygeln vilket det inte gjorde på mitt Astock from veitnam detta är förklaring till att det inträffade och sedan att man skulle sätta åter vilket inte gick och ja la plastskjyddet på cpu sockel och då blev det 10 gr fler skador än från början på ca 4st ska kolla tipset med att anv en stiftpenna 0.5 finns många då jag tid ritade hus före CAD.
Med de antal skador som nu är och Aldrig beställt på Ali där jag misstänker man får betala även postens adm avgift på 80-100 kr då blir det över 200 kr jag bet 1059kr får dock för samma pris fast de sett ökad efterfrågan eft sållt 5 av 25 och höjde priser till 1650 mitt på dagen(Komplett) men vet ej om det blir ett bygge då bytt pasta på en Lenovo Y 700 som på en halvtimma blev ok igen ifrån varit en bilvärmare,ska köra flera timmar med bildredigering och kolla temp nu runt 25 gr efter 10-15 min med core temp
Förtoendet för ASUS fick sig även en törn då Asrock är deras lågprismärke men såg att deras kort var nästan helt lika NZT (el vad det nya hette som var till samma pris med intern trådlöstkort med 2 utv små sma antenner.

Lödning har jag kunnat bra men nyligen misslyckat batteribyte på en tandborste som jag bytt på tidigare utan problem men nu gick borsten aut tills batteri var slut och kretsat blev varma och batteriet NMH gick ej mer att ladda fast 2 försök.
Byggde en förstärkare från tomt moderkort men då ej ytmonterade komp som nu och denna typ av utr som huvvärmare och dyligt köper jag ej fast skulle behöva till en drönare med kretsfel.

priset som visas för oss svenskar är inklusive svensk moms, och om inte säljaren skickar på något felaktigt sätt då tillkommer inga extra avgifter från Postnord

Av Cordinator
Skrivet av Wille90:

Vad är den extra till?

extra ström till PCI-E (moderkortet har 7st 16x PCI-E)

Av Cordinator
Skrivet av Gelantious:

Mus helt klart för dom slits ut snabbast, tangentbord efter.
Musmatta har jag haft samma sen 2002 tror jag, icemat

både min mus (MS 3.0) och musmatta (Steelpad 4D) är från 2004, tangentbordet är mer modernt från 2007. visst syns det att prylarna är använda men funktionen är ändå 100% (trots att jag misshandlade musen rejält när datorn hade en massa fryslagg för runt 15 år sedan)

Det som slits mest för mig är headsets, nu höll förra bra många år men tillslut så sprack både plasten och ljudet hade börjat glappa.
Denna kommentar skrevs på min dator med CRT skärm från 2001

Av Cordinator
Skrivet av Wille90:

Du menar 8+8+24-pin? ;P

själv så har mitt moderkort 8+8+24+6pin PCI-E varav sistnämnda sitter verkligen mitt på moderkortet, så jag har köpt en 90 graders böj så att jag kunde dra den lite snyggare bakom pumpen

Av Cordinator
Skrivet av Wille90:

Sjukt onödigt tillägg, har man kringåt TPM osv är man troligen väl medveten om det.

jag har sett många annonser på gamla laptops som är inkopatibla där säljaren har installerat Windows 11, dessa datorer köps till största del av folk som inte alls är medvetna om detta

Av Cordinator
Skrivet av Vintervilan:

Till er med Refunder pay, om man ansöker och är sambo, ska man då ange vår totala lön tillsammans, eller bara min? Jag blev precis nekad med en lön på 38.000 kronor, sambo, två barn och lägenhet. Det var det sjukaste. Borde jag sökt med sambons lön också?

man anger ju sin egen lön.
Men Refunder är otroligt hårda, jag blev nekad trots myxket gott kreditbetyg, jag ringde dom och undrade varför, ifall dom nu inte tyckte att jag skulle få 50k i kredit så kanske ett lägre belopp, först kunde dom inte ge något svar, sedan ringde någon annan upp mig någon dag senare och jag fick då besked att dom inte ens kubde erbjuda mig 10k i kredit eftersom jag "går minus" i deras kalkyl.. jag betalar alltid hela mina fakturor och har en skaplig lön, men dom räknar väl med att man har alla krediter maxade och betalsr ocker ränta

Av Cordinator

jag är ute efter att köpa RAM gärna 256GB samt 4st 2TB eller 4st 4TB M.2 NVMe SSD, en dyr investering, men jag ska nog vänta på att priserna sjunker mer, Black Friday erbjudandena är inte lika bra som jag hade hoppats, men jag var mycket nära på att köpa 4st 2TB igår

Av Cordinator
Skrivet av Söderbäck:

Det måste man inte.

Ränta är avgift på när man "hyr" pengar.
På samma sätt som att det finns en avgift för att hyra en gräsklippare.

Det är inte självklart att staten ska betala för de tjänster och grejer man hyr.
Staten betalar exempelvis inte en del av avgiften om jag hyr en gräsklippare.
Däremot tar staten ut skatt för den som hyr ut gräsklipparen. På samma sätt som staten tar ut en skatt på räntevinst.

Så nej. Staten måste inte betala för det man hyr. Det gäller pengar såväl som gräsklippare.

Ränteavdraget är ett ganska nytt påfund. Det har bara funnits några årtionden - och det har alltså gått bra att ha ett samhälle som inte haft det här upplägget under lång tid.
Tanken är inte att skapa någon form av balans. Istället infrdes ränteavdraget som en stimulansåtgärd för att öka belåningsgraden i samhället. Nu önskar vi inte längre ha stimulans av belåningen. Då kan man ta bort ränteavdraget.

men varför bara åt ett håll? det är helt ologiskt

vore det inte bättre att ta bort momsavdraget istället? där är det dessutom mycket fusk

Av Cordinator

G9 är på kampanj hos Elgiganten nu 8490kr (samt finns 3st i deras outlet för 5943kr)

Av Cordinator

då ska man även ta bort skatten på ränteinkomster också

Av Cordinator
Skrivet av Gainsgoblin:

Det blir ju bara en loop också. Betala en kreditkortsfaktura och då har man samma summa på nästa månads faktura

men det finns olika kryphål som man kan utnyttja, jag har haft en loop i flera år med räntefria pengar