Inlägg

Inlägg som Chichin har skrivit i forumet
Av Chichin

Snabb fråga!

Om processorn man har på ett moderkort är död, kan det resultera i att datorn inte postar? Alltså den piper inte och skärmen fungerar inte osv?

Av Chichin

Hjälp med integrerat grafikkort!

Lägger tråden här för jag tror det är grafikortet det är fel på.
Har ett tyan Thunder LE-T som jag fick hem för ett par timmar sen (begagnat). Hade tänkt använda det till server. Installerar allt och bootar upp och allt börjar snurra men när jag kollar på skärmen står det "error Signal not valid cable not connected"
Har testat monitorn mot en annan dator och det fungerar, har även testat tyan kortet mot en annan skärm, fungerar inte heller.
Ett av Ram minnerna jag har är regat att det ska fungerar med kortet men inte ens när jag bara har det i fungerar det, så hjälp, är desperat här!

*EDIT*

Har fått tag på ett PCI grafikkort men det blir samma sak, vad fan är fel?
Ska testa med ett annat nät agg, har testat med att endast köra moderkort o grafik och endast ett ram minne.
Läste lite i manualen om fjärrstyrning via serieporten, kommer man in i bios då eller?
Börjar bli riktigt trött Nu!

*EDIT*

Testat med ett annat nätag nu också, ingen skillnad. Den piper inte ens när man startar skiten. Inte nån som har en ide om hur man ska göra?

Av Chichin

Nu är det igång!

Bygget är igång nu. Det ska bli server i garderoben och moderkortet kommer imorgon. Bygget är alltså i den lilla garderoben ovanför den stora om ni förstår vad jag menar.
Chassit är mitt gamla som stått och samlat damm och som nu blivit lite slaktat. Modellen är en miditower men den kommer att ligga på sidan med moderkortet uppåt.
Har isolerat med dämpmattor för oväsen.
Frågan är nu hur ska jag göra med ventilationen?, Tänkte inhandla två st 120mm fläktar och sätta den ena nästan rakt ovanför processorerna och den andra vet jag inte riktig, tänkte ni kanske kunde hjälpa till med det. En annan grej är, blir det tillräkligt med ventilation? Dämpmattorna är som sagt i skumgummi och jag tror alla vet hur det brinner. Ingen del av moderkortet kommer ju att ligga direkt mot skummgummit men vill ändå höra en åsikt.
Skåpet är höjd 43cm djup 56cm bredd 55cm

Av Chichin

Har socket 370 på processorerna inte slot. Ja ja kortet är ju påväg så man får väl se.
Minnerna jag har är nog regristrerade. De är orginal minnen till märkesdatorer. Inte compaq.

Av Chichin

Fungerar dessa processorer?

kanske lite sent påtänkt men jag frågar ändå.
Får hem ett tyan thunder LE-T idag eller imorgon och till det har jag två st PIIIor 733mhz. Dessa processorer har suttit ivarsin dator tidigare typ nån HP dator. Kommer dessa att fungera på dual kortet? Det måste inte vara typ xeon eller nåt sånt?

Av Chichin

Ja det vore bra om det räckte men som sagt jag vet inte. Vore bra att veta om man måste köpa ett nytt.

Av Chichin

Vad krävs?

Har knåpat ihop en serverburk snart och undrar vad för power jag behöver? Det som ska drivas är ett tyan kort med dubbla PIIIor 733mhz 1024PC133 Ram 2st diskar en cd och en diskettstation.
Har ett 300W nätagg som ligger och skräpar, kvaliten är inte allt för dåligt på det men inte heller det bästa, nåt emellan.

Av Chichin

Tänkte väl sätta upp en ftp, kanske en mailserver och jag vet inte, vad mer kan man göra med en server förutom att lära sig hur man administrerar en. Är bra med tanke på jobbet även om jag inte har hand om just servrarna.

Av Chichin

Vilket OS?

Har snart knåpat ihop en liten server här hemma ska bli riktigt kul, men va för OS ska jag köra?
Spec: Tyan Tiger LE-T med ServerWorks chipset för dubbla PIII:or
Två st PIII 733mhz 1024PC133 Ram. Inbyggt grafikkort. Kan ev få tag i SCSI diskar på jobbet men inte säkert, annars blir det ett par 7200varvare.

Så vad tror ni? Vad ska köras? Och snälla inget krig mellan olika OS så att tråden låses innan jag bestämmt mig vad som ska köras. (Ok kanske lite krig då, måste ju väga nackdelar och fördelar eller hur)

Av Chichin

Stämmer som du säger, grön platta osv. Vad heter sockeln? Är det FCPGA?
Verkar inte finnas många kort på marknaden, hittade lite på ebay men allt var ju från USA, ingen som har tips på vart man kan hitta sådana här kort jag behöver, btw vad behöver jag för nät agg för att driva detta? Kommer sitta ett gf2 kort plus en två st hd:ar i burjen.

Stefan!

Av Chichin

Funkar detta?

Har fått fatt i två st PIII:er 733mhz plus 1024ram PC133, tänkte fixa lite nätverk hemma. Behöver dock ett moderkort och jag undrar om detta skulle passa?
http://www.tradera.com/auction/aid_5508205#pic

Kanske nån här som har ett också, isåfall maila på heth@home.se

Hej hopp!

Av Chichin

Hm. LITE URSPÅRAD TRÅD men jäkligt rolig att läsa, Bruces katt var rätt så rolig men jag tror att vid ett försök med eventuell flashning av päls eller överklockning av morrhår kommer nog det bli protester i form av rivsår bitmärken, pissande i lägenheten i en vecka och så så låt katten vara OK?

Av Chichin

Tack tack, Silkworm var det, kände igen namnet på en gång.
Och ja jag och min kusin klarade det, vi satt och nöte ganska bra på det kan jag säga.

Stefan P

Av Chichin

SNES-spel

Jag letar efter namnet på ett gammalt SNES spel.
Man kunde spela själv eller med en polare, man var antingen helikopter eller jeep och man sköt på allt som rörde sig.
Man såg allting uppifrån.
Ser allt framför mig men inte vad det heter så snälla hjälp ett gammalt fan av nintendo!

Stefan P

Av Chichin

Tackar för svaren, sitter redan en t-koppling på uttaget, har chello och har inte fått mina tre hål i vägen än!
Ska mecka lite i veckan och titta lite, får se om man får till det!

Stefan P

P.S Angående trådlös vore det kanon men vad jag fattade då jag skulle köpa kunde man inte titta på olika kanaler samtidigt i sovrum och vardagsrum och det är nåt som måste gå då jag och min bättre hälft har lite olika Tv-smaker.

Av Chichin

Nytt tvuttag

Ja jag slog till på en sovrumstv och som det är nu ligger kabeln längs golvet. Jag tänkte dra en kabel från det befintliga jacket i vardagsrummet in till sovrummet vi taket. Nu till frågan, hur kopplar jag på den nya kabeln i dosan i vardagsrummet, får jag göra det överhuvudtaget? Hur få man upp dosan osv, nån guide på nätet vore bra, har sökt men ej funnit.

Stefan P

Av Chichin

Ok alla säger att kit är skit men om man i mitt fall inte ska klocka utan vill att det ska vara tyst är ett kit bra då?

Av Chichin

Beror ju helt klart på vad du vill ha och vad du ska ha den till, jag köpte en sån här http://194.206.235.235/se/se/29551/art/olympus/c_350_zoom.htm... var dock lite dyrare när jag köpte den men är helnöjd, det ända som är negativt är att närgränsen är på 20cm men men jag har inte intresse att ta extrema närbilder heller.

Av Chichin

Såg nyheten på idg.se och tog ett glädjeskutt i stolen JIIPPPIIIEEEE tänkte jag så börjar man läsa lite och sen rutnade man ihop på grund av UPC, maken till skitbolag har jag akdrig varit med om alltså!

P.S Bor lite lång från telestationen för att få 10 meg och 8/1 Vill jag inte ha.
Vill ha 10/10 i båda riktningarna om det ska va nåt.

Av Chichin

Hjälp skolarbete!

Jag ska jämföra korsade kablar med raka och räkna upp tre fördelar med var och en av dom, har suttit i snart en timme nu men hittar inte just vad fördelarna är med teknikerna.

Stefan