Inlägg

Inlägg som hye har skrivit i forumet
Av hye

har några frågor nu när det är dags. är denna (E), eller denna ett kliv upp eller ner från den jag z170 A?

och det här grafikkortet, passar det, och är det värt att lägga hundringarna mellan för denna istället?
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/220999-asus_g...
läste om en grafikbugg på det kortet, är det ovärt att köpa eller vad säger ni som har det? om inte, vad finns det för bra alternativ i prisklassen (och prestanda givetvis)? helst inte över vad denna kostar då det går en bit över vad jag tänkt från början

edit: och är denna kylaren ett bättre val? http://www.inet.se/produkt/6308873/be-quiet-pure-rock?utm_sou...

Av hye

@Schwank: köpte dessa igår och blev besviken. hade tvåan innan, som jag tyckte var otroligt mycket bättre. dom här går inte ens "få in" riktigt, så jag hör allt som händer runtom mig, det gjorde jag inte med tvåan

Av hye
Skrivet av utsatt_unge496:

Vet inte hur bråttom du har men fram till kl12:00 idag så är det en najs rea på define S (najs chassi) på inet med julkalendern. I med en swec fraktfritt så har du en riktigt najs deal.

tack för tipset! väldigt uppskattat!

Av hye

tack! jag funderade på en i7a, men priset gick upp över budgeten tyvärr. bor i stockholmsområdet, så det finns säkert snälla själar som kan hjälpa till, men tror att jag ska försöka själv faktiskt. vore bra att kunna

är det stor skillnad mellan grafikkorten? ser att jag kommer upp ganska mycket i pris med ett 390

Av hye

ny dator

fick lite tips för några månader sedan när jag tänkte köpa ny dator. nu i dagarna efter jul/nyår är det dags. vad tror ni om denna dator? finns det något som kan förbättras? jag är själv inte helt insatt i hårdvaran när det gäller datorer, så därför eftersöker jag lite tips. jag tänkte haffa lite på mellandagsrean, men det är svårt nu att veta vad som kommer på rea och inte. kommer spela, kolla på film och lyssna/skapa musik. viktigt är att den är uppgraderingsbar i framtiden!

är det något annat man behöver för att få ihop datorn (verktyg eller annat?), har aldrig satt ihop en dator tidigare

http://www.webhallen.com/varukorgen/img?prodlist=224504q1,216311...

Av hye

det här är ju lite pinsamt, men det funkade med att ändra inställning. visste helt ärligt inte ens att det fanns och inte tänkt på det alls. tack så mycket!

Av hye
Skrivet av L'ombra:

Förstår inte riktigt vad det är för små och stora RCA-kontakter du pratar om.

Det här är RCA:
http://s3.trianglecables.com.s3.amazonaws.com/images/catalog/product/Dual-RCA-Male-Female-Extension-Cable-6-Foot-23-143-006-1.jpg

Det här är "stereo": (3,5 mm)
http://www.creativecomputing.net/images/3.5mm%20stereo%20cable.jpg

Är det en sådan här adapter du menar kanske?

Hur som helst, har du fem sladdar kopplade till TVn så borde du helt enkelt kunna dra ljudkablarna till förstärkaren medan du låter bildkablarna sitta kvar i TVn. Alternativt drar du från RCA (om en sådan finns) eller optisk ut på TVn till förstärkaren, men jag vet inte om detta alltid funkar. Det går på min TV iaf.

sån här har jag, nu vet jag inte om det är CIU eller CFU, men en sån sladd är det iaf.

http://www.jam.se/productImages/cache/regular/A85926.jpg

jag inser nu att sladden är en rca i ena änden och vanlig i andra änden, så det jag isf behöver (om det inte funkar med hdmi), så är det en sån här (bild nedan) som jag behöver, fast från stor till liten.

http://www.jam.se/productImages/cache/regular/A86855.jpg

Av hye
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

Hmm, det är något som inte stämmer här. En s-video-kabel skickar endast bild. Däremot kanske du menar kompositvideo? Dvs den gula kontakten tillsammans med höger och vänster ljud? Ibland inkopplad i en scartadapter.

Hur som helst. Det är ju något som gör att du tycker att bilden blir dålig med hdmi fast den borde bli bättre.
Jag tror du måste gå igenom saker bit för bit.

Eftersom din tv inte kan ta emot 1080p blir det näst bästa valet 720p. 1080i är sämre eftersom vissa spel går i 60fps på xboxen. Då vill du få över alla bildrutor. Det kan finnas ett alternativ att skicka ut 1360/66*768. Testa det isf.

Efter detta ska du kolla om det är någon slags uppskalning igång på förstärkaren. Kolla även om det är någon extra skärpa eller kantförbättring igång.

Gör samma sak på tv'n. Där skalas ju bilden för att matcha panelen, men se till så ingen extra skärpa är på. Kolla även så att eventuell overscan är av om det finns.

Kolla nu om du inte gillar bilden bättre. Skärp till den lite om det behövs.

Att du upplever att pc'n ger bättre bild beror nog på att den kan pixelmappa som man säger, dvs låta varje pixel i upplösningen visas av en pixel på tv'ns panel. Målet nu är att få till något liknande från xboxen.

det där ska jag absolut testa när jag kommer hem. sorry, är trött i kombo med okunskap. det är 5 sladdar tror jag som är inkopplade till tvn med s-video sladden, både ljud och bild. två av dom är väl ljud. sorry att jag är otydlig, men jag hoppas ni förstår vad jag menar. tack!

Skrivet av mrqaffe:

Kopplar du normalt ? Du ska ansluta xboxen till receivern och inte till tvn, tv out ska gå till tvn.

jo, men det är ju det som är problemet. jag har varit tvungen att koppla den direkt till tvn nu, för kopplar jag via förstärkaren så måste jag köra via hdmi, och det är där mitt problem är!

Av hye

fick svar idag och jag skulle få en ny hemskickad och behövde inte ens skicka tillbaka den trasiga (?) produkten. får se om den andra funkar bättre då eller om det är något annat fel!

Av hye
Skrivet av mrqaffe:

Ställ in rätt upplösning på xboxen så den ger ut 720 p eller 1080i om det är det tvn tar emot och välj stereoljud om du ska mata det till tvn.
Tvar har inte nån toslinkingång för ljud utan de har utgångar.
S-video är bara för video, det finns ingen ljudöverföring via den kabeln och du måste i så fall koppla in ljudet analogt till tvn om du ska köra det via den, har du inget ljudsystem till tvn ?

vet inte om du inte läste första inlägget, eller om jag missade att framföra poängen, men det var just det som var poängen med tråden. jag har som sagt en reciever (5.1 system). har som sagt rca-kabel med en två stora ändar, och två 3.5 mm i andra änden.

vad är de för kabel jag behöver om jag inte kan använda mig av en optisk och (låt säga) att hdmi inte funkar heller trots att jag ändrar upplösning i xboxet?

btw så får jag ljud i tvn via s-video kabeln, men jag vill ha det i högtalarna kopplade till recievern

Av hye
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

Och det är inte bara så.att du har angett 720p i menyn på xboxen då?

Edit:
Ja, tv'n kan ta emot 720p eller 1080i. Kör på 720p, xboxen renderar inte spelen i högre upplösning ändå.

tbh så har jag faktiskt ingen aning, men det tvivlar jag starkt på då det funkade för min polare som hade xboxet innan. det enda jag gjorde var att koppla in det i min tv istället för hans. jag kan inte riktigt förklara, men bilden är jättepixlig och ljudet kasst. jag sitter på jobbet just nu, så kan inte visa. kör jag via den där s-kabeln blir bild bra, men får bara ljud i tvn, och kör jag hdmi via datorn funkar det som sagt bra.

Av hye

när jag har datorn inkopplad är den på 1080i, men när jag kopplar in xbox360 så slår den över till 720p. jag kan typ inget om sånt här, men jag kommer ihåg att nån sa att det var pga. gammal tv, därför jag inte tänkt mer på det.
en sån här tv är det iaf
http://www.prad.de/en/tvguide/screen631.html

Skickades från m.sweclockers.com

Av hye

jag försökte ta reda på det när jag skaffade xboxet men fick till svar att det måste bero på att det är en gammal tv. har aldrig använt optisn ljudkabel, men har nog inget sånt uttag i tvn

Skickades från m.sweclockers.com

Av hye

det var så första gången jag provade och då gjorde jag som jag beskrivit senast

gkorde en reklamation nu, får se vad dom säger
Skickades från m.sweclockers.com

Av hye

inte bästa bilderna. hur som helst har jag kopplat en sladd från recieverns bakdel (bild 1), med två utgångar som går in i recievern och i den andra änden en sladd som går in i mottagaren (bild 2). den här änden kopplar jag vanligtvis in i mobilen, och då funkar ljudet utmärkt.
http://aswad.se/DSC_0673.JPG
http://aswad.se/DSC_0674.JPG

Skickades från m.sweclockers.com

Av hye
Skrivet av mrqaffe:

Du ska inte ansluta en mottagare i en hörlursutgång då kan både utgång och mottagare gå sönder, ska du ansluta den till en receiver ska den naturligtvis anslutas till en linjeingång, det är normalt sett rca kontakterna på baksidan som är ingångar.

ja det har jag gjort och får bara ljud i ena högtalaren, det var lite det som var poängen

Skickades från m.sweclockers.com

Av hye

bluetooth mottagare bara ljud i en högtalare

köpte en bluetooth mottagare från fyndiq.se, kopplade in den med sladden som jag annars pluggar in i telefonen för att få ljud, men får bara ljud i ena högtalaren. funkar utmärkt utan bluetooth mottagaren. vad kan detta bero på? använder inte den där hane-hane grejen man ser på bilden, fattar inte hur det skulle gå ihop. testade med den i hörlurauttaget på recievern, men fick inget ljud alls. vet tyvärr inte vad det är för märke/modell då det inte står på fyndiq och hittar inte kartongen

https://fyndiq.se/product/1011080-bluetooth-ljudmottagare/

Av hye

xbox via förstärkare till tv utan hdmi

jag har en STRDH550, ett xbox 360 slim samt en gammal platt tv med en hdmi uttag. problemet för mig här är att när jag kör xboxet via hdmi så får jag inte hdmi och bilden blir skitdålig, så jag måste använda en sån där S-video (?) sladd, men den går inte att koppla in så att jag får mitt ljud via förstärkaren. vad jag förstår kan man använda en optisk ljudkabel för att få ljud, men jag har ingen sån och är inte så sugen på att köpa en. jag har en RCA-kabel (med små uttag på ena sidan och stora uttag på andra sidan), som jag tänker att jag skulle kunna köra från tv till recievern. kommer detta funka och är detta den bästa (eller kanske enda lösningen?). jag kommer behöva införskaffa en sån liten plugg som gör rca kabeln mindre, men vilken typ av kontakt är det jag behöver och vad exakt heter den?

jag tittade runt lite och hittade denna, och tror att det är en sån jag behöver. men denna är liten till liten, och jag behöver stor till liten. har sökt runt lite mer men hittar inga såna på andra sidor, vad heter dom exakt? "ljudadapter" verkar inte vara korrekt namn

Av hye

@oxxyyd: jag har ingen erfarenhet av något annat än RPi2 med OSMC, men jag tycker inte ens att menyerna flyter på i OSMC. laggar och kan ibland fastna några sekunder. däremot väl när jag tittar på film funkar det utmärkt (dom filmer som då går att se såklart, i stort sett alla img/iso-filer hänger sig i filmmenyn)

Av hye
Skrivet av MatteN:

hur funkar det där? det blev jag intresserad av då det är osmc och retropie jag vill köra.

edit: något jag inte riktigt lyckades tyda ur guiden var om och vad jag måste ha installerat på RPin innan jag kör igång. jag är helt och hållet nybörjare, så antagligen är frågan skitdum. men är det osmc som ska vara installerat (detta är min starka gissning), eller är det rasbian som ska vara installerat innan man sätter igång?