Inlägg

Inlägg som nilscon har skrivit i forumet
Av nilscon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Red Beaver
Jag fixade min på första försöket iaf för drygt en månad sen

Du kommer bli av med det rätt snabbt...

Av nilscon

2.5" adapter?

Tjosan

Har ett ganska simpelt problem, ska ta en backup på en 2.5" hårddisk från en laptop till min stationära. Vad behöver jag då?

Är det ett externt chassi som gäller eller finns det nån smidigare/billigare lösning?

Tacksam för svar.

//Nizze

Av nilscon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av teposen
Antingen så får du hem en avi och får hämta skärmen hos posten, eller så kör dom ut den till dig. Sedan packar du ner din skärm å fäster en fraktsedel som du fick med den nya skärmen på paketet. Sen åker du bara till posten och lämnar den, eller ringer nått nummer så kommer dom och hämtar den. Frakten kostar alltså ingenting för dig.

Perfekt, låter lika smidigt som Dustin.

Av nilscon
Citat:

[i][Text

Måste fraga, hur sköts frakten?

Kommer det ett bud och hämtar den eller får man skicka och betala frakten själv?

Av nilscon

Dubbelnummer

Kan väl börja med tt detta egentligen inte är ett problem, är fortfarnde lite nyfiken på varför detta händer bara.

Köpte ny mobil för några veckor sen och porterade mitt nummer till Telenor från Tele2. Fick ett nytt simkort från Telenor och det fungerar utmärkt.

Saken är den att det fortfarande går att ringa från mitt gamla simkort hos Tele2, nummret som visas om man ringer någon är samma som på det nya kortet. Om jag slår mitt nummer på Tele2kortet kommer jag till Telenor.

Nån som vart med om något liknande, kan jag t.ex ringa gratis från det gamla kortet:)

Av nilscon

Nej, men eventuell support brukar utebli.

Av nilscon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av konfucius
hm.. jag e bara lite skraj för att allt inte ska fungera på mac:en när man sitter i ett "windows"-nätverk.
hur e det med kompatibilitet för visual studio och sånt där?

Går ju att köra windows på dom så du är säker i vilket fall som helst.

Av nilscon

Måste man ha bytt skärmen fler gånger för att få en ny?

Min arm är lika död som alla andras men har aldrig orkat skicka in den.

Av nilscon

Min personliga åsikt är att det är dumt att lägga ut pengar på något som gör den så mycket tjockare men aldrig kommer användas. Datorn ser säkert snygg ut om man kollar från rätt håll, men profilen verkar bli lite skev:)

Av nilscon

Flytta kontakter mellan Sony Ericsson och Nokia

Köpte mig en 6300 idag och tänkte flytta över kontakterna från min k700i men varje nummer hos varje kontakt lägger sig i en ny post.

T.ex. Kontakten Johan som innehåller ett hemnr mobilnr och ett jobbnr.

På 6300 finns det ter kontakter en Johan/M, Johan/H och en Johan/W

Kalla mig dum som inte tagit reda på detta tidigare men trodde det fanns någon standard för detta.

Min fråga var i alla fall vilket program eller tekik man ska använda för att få alla (400) kontakter att lägga sig rätt. För jag antar att det finns av någon form.

Tack på förhand!

//Nilsson

Av nilscon

Tycker macbook låter perfekt, har allt du är ute efter:)

Av nilscon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GarmFighter
Skulle vilja påstå att china kan vara minst lika bra på kvalitet som en svensk fabrik. En idealisk produktionsline gör de omöjligt att bygga fel. Det handlar främst om hur produkten ÄR byggd inte VAR den är byggd. Tråkigt nog tror jag en s40 från chin är lika bra som en från gent.

Man ska ju inte tro att det handlar om handgjorda saker, en person skruvar i en skruv men en fast monterad skruvdragare som säger ifrån om skuven gängar fel. Tror vilket pucko som helst fixar det. Oavsett vad personen tjänar.

Alltså, jag syftade aldrig på att kvaliten skulle vara annorlunda bara för at den den var byggd i Kina. Det var om saken om arbetsmiljön jag försökte påpeka.

Av nilscon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
mm, men zepto tillverkas inte i china dom tillverkas i sverige/danmark, och det ericsson jag jobbat på ligger i sverige! Dell, tillverkas dom i china? Då satsar dom definitivt inte på kvalitet!

Ger mig, du hade rätt^^

Tog det för givet bara.

Zepto i Danmark

Dell på Irland

EDIT: Det Zepto gjorde i Danmark var att montera minnen, processorn, Hårddisken och DVD-brännarn. Chassit, skärm, tangentbord monteras i Taiwan.

Dell verkar tillverkas lite här och där.

Av nilscon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
man kan aldrig direkt hitta en källa sådär bara, alla säger att dom prioriterar kvaliten. Det gör alla bara för att det ska se bra utåt. påEricsson till exempel är Arbetsmiljö och skäkerhet högst på listan, sen kvalitet. Men dom vill egentligen bara få iväg så många kort som möjligt, cheferna brukar ta fram det lite mjukt sådär, och be folk att jobba lite övertid bara så att den ordern kommer iväg osv... Pusha på produktionen!

Alla gör så, men bara de små företagen som zepto etc kan leva upp till att kvaliten är prioriterad, för dom har mindre att göra på samma tid!

Vill inte förstöra din perfekta världsbild men tror nog att du är lite naiv. Om du ser in i fabrikerna i Kina där Dells/Zeptos/Ericssons (Kan säkert vara samma företag som bygger samtliga) delar monteras så är arbetsmiljön den minst prioriterade punkten. Och delen med att chefen ber ödmjukt finns inte i Kina av det jag sett, brukar vara "få det gjort eller leta efter ett nytt jobb"-stilen.

Av nilscon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
har du sett dells fabriker?, exempel...
Dell: Dell har en stor förfrågan på model XXXX och vill dra in pengar eftersom det kostar mycket att ha pengar ligga ute, dell ber därför sina arbetare att jobba fortare, även fast kvaliten alltid är viktigast. Det resulterar att dell får iväg sina ordrar i tid i bästa fall, men man har satsat på att få iväg väldigt många på för kort tid. Stressade arbetare jobbar aldrig bra.

Zepto: samma situation som ovan, men zepto arbetar sig igenom alla ordrar i samma takt som vanligt, och säger att leveransen kommer att bli försenad eller varnar innan! Ingen påverkan på produktionen.

Plus att Zepto har betydligt färre ordrar, dvs inte lika stort tryck på sig att pressa tillverkningen på det sätt dell gör!

Först och främst, källa?

Har varken Dell eller Zepto men din argumentation låter lite kul. Sen kan man fråga sig varför inte Zepto är större än Dell om både kvaliten och priset är bättre hos Zepto.

Jag har bara fått intrycket av datorer med Dell-märket har bättre kvalitet(utom m1330) än valfri Zepto.

Tänkte själv skaffa en HP:)

Av nilscon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill

Det märks verkligen att Zepto prioriterar Kvalitet, inte kvantitet. Hos dell är det raka motsatsen tyvvär...

Detta kommer bli kul

Av nilscon
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bandera
Nizze, jag håller med dig där.
Undrar hur batteritiden är på DV2580 och hur det går att spela med den en annan nackdel är ju också att inte grafikkortet har enskilt minne och det verkar inte går att fläska på med mera minnen heller.

En annan sak är att Vista är förinstallerad det vill jag inte utan jag kommer att formatera disken och installera XP professional istället om det nu är kompatibelt men det skall det väl vara?

Grafikkortet har faktiskt 64mb dedikerat:)

Jag har hört att vissa nya HP modeller har svårt att hitta hårddsiken när man formaterar till XP, men det borde gå att lösa ändå tycker man.

Av nilscon

Tycker efter at ha läst de recensioner som finns att den verkar vara ett bra köp. Ska antagligen köpa en jag med när lönen trillar in.

Enda jag kan störa mig på är de envisas med att ha 56k modem i alla datorer, gillar inte att ha portar som inte används.

Av nilscon

Såg att datorn fanns i lager hos dustin nu, någon som beställt/tänkt köpa den?

Av nilscon

Verkar inte som att du vet att sedan Apple bytte till Intelprcessorer i sina Mac's så kan man utan problem köra windows på dem.

Sen kan du ju alltid lägga OSX på en annan partition så att du kan leka med det på fritiden eller nåt:)