Inlägg

Inlägg som Lautrec har skrivit i forumet
Av Lautrec

Tycker att 12 Mini är klockren på alla punkter förutom en: batteritiden. Den är så pass dålig att jag, trots att jag egentligen inte vill det, kanske måste byta till en annan telefon enbart av denna anledning.

Har jag Spotify igång under arbetsdagen så är hela eller nästan hela batteriet dränerat när jag slutar, även om jag enbart spelar upp nerladdade låtar.
Jag tvingas begränsa min användning och ständigt hålla koll på batterinivån för att inte riskera att telefonen dör helt och gör mig okontaktbar. Med min gamla iPhone XS behövde jag aldrig ens fundera över om batteriladdningen skulle räcka till, för den höll utan problem i ett och ett halvt dygn, ibland två.

Av Lautrec
Skrivet av oqvist:

Hur är det med MSI Suprim X? Vilka datum gäller

Snackade med Webhallen om det för en stund sen. Enligt dem kommer nya 3080 Suprim X-beställningar skickas tidigast nån gång i januari, men det finns några hittills obokade 3090 Suprim X som inkommer om c:a en vecka.

Av Lautrec

Skulle väl kunna köpa denna DVD-brännaren annars och om hårddisken är IDE får den sitta i IDE-sloten och den nya brännaren i en SATA och så struntar jag helt i min gamla brännare och DVD-spelare?

Av Lautrec

Jag har ingen aning om det är IDE. Vet bara att DVD-spelaren är en Samsung SD616E, DVD-brännaren en Nec ND2500A och hårddisken en Maxtor 7Y250M0.
Vet du hur det ligger till, eller är jag tvungen att öppna upp burken och kolla? Undviker det helst då den står ganska oåtkomligt.

Om det nu är mer än en IDE, vad gör jag då? Annat moderkort, eller?

Av Lautrec

minibite: Menar du att jag behöver extra kylning om jag köper ett 4870 eller att det håller lägre temperatur än 4850 och jag därför INTE behöver extra kylning? Om jag behöver, vad bör jag i så fall köpa?

Du är helt säker nu på att alla komponenterna i det senaste paketet du länkade till funkar tillsammans? Jag har tänkt lägga en beställning idag i så fall.

Av Lautrec

minibite: Har dessvärre ingen aning om vad jag har för chassi, men om inte annat kan jag väl chansa på att komponenterna passar och om de trots allt inte gör det kan jag ju alltid köpa ett nytt chassi i efterhand.

Om jag nu blir tvungen att göra det, kan du rekommendera nåt relativt billigt chassi som passar för de där komponenterna?

Behöver jag inte köpa till extra kylning till paketet du länkade till? Enligt kommentarerna på grafikkortet ska det tydligen hålla en väldigt hög temperatur (mellan 70-80 grader i idle) och det kan väl inte vara särskilt bra för det?

Hur funkar det förresten med montering av kylning/fläktar? Är det lätt att göra för en relativt okunnig person som mig själv eller finns det risk att jag måste söka hjälp från annat håll med det?

Av Lautrec

mini: Har inga planer på att klocka datorn. Har ingen möjlighet att kolla vad jag har för nätaggregat just nu, men i och med att datorn är så gammal (köpte den för c:a 4 år sedan) är det väl antagligen för klent.

Vad skulle du rekommendera för komponenter att uppgradera med (för max 5k, gärna mindre)? Har tänkt använda den främst till spel (som sagt, om det går att få en burk som klarar t ex Crysis så vore det uppskattat).

Finns det nån risk att de nya komponenterna jag köper inte passar i mitt gamla chassi?

Kolo: Vilket grafikkort ska jag satsa på istället då? Tänk på att jag vill ha ett någorlunda billigt.

Av Lautrec

Uppgradering för max 5k

Ehm... Ok, min dator håller mer eller mindre på att bryta ihop så det är på tiden att jag börjar kolla runt lite efter uppgraderingar, men grejen är att jag har noll koll på dator-hårdvara och således vänder jag mig nu till er.

Har väl tänkt lägga ut max 5k allt som allt men jag är lite osäker på vad det är jag egentligen behöver. Moderkort, processor, grafikkort och minne, antar jag?
Hårddisk väntar jag gärna om möjligt ett tag med för att det inte ska bli för mycket utgifter på en gång. Eller finns det risk att min gamla inte funkar till det nya moderkortet? Gäller detsamma i så fall även mitt gamla nätverkskort, ljudkort, osv?

Behöver jag skaffa ny kylning, nätaggregat, m.m. också?

Finns det någon som helst chans att en dator i prisgruppen jag söker klarar av spel som exempelvis Crysis?

Vad tror ni om detta paket?
Skulle det uppfylla mina behov eller måste jag lägga ut mer pengar? Några bättre förslag?

Vill alltså lägga ut så lite pengar som möjligt men ändå få en ganska rejäl uppgradering av min nuvarande hårdvara, som består av följande:

Moderkort: NVIDIA nForce3 250
Processor: AMD Athlon64 3200+
Hårddisk: Maxtor 7Y250M0
Grafikkort: ATI Radeon X800XT
Minne: Vet ej märket, men det är 1.5 GB iaf.
Ljudkort: Creative Soundblaster Audigy 2

Ställ gärna frågor om det är något ni behöver veta som jag glömt att ange.

EDIT: Vad fan, länken verkar inte funka som den ska. Paketet jag byggde ihop på Komplett består hursomhelst av följande:

- Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 4096MB CL5, Kit w/two matched CM2X2048-6400 Dimm's
- Intel Core 2 Duo E6550 2.33GHz 1333Mhz Socket LGA775, 4MB, BOXED m/fläkt
- MSI P35 NEO-F, P35, Socket-775, DDR2, 1333FSB, ATX, GbLAN, PCI-Ex16
- XFX GeForce 8600GTS 675M 256MB GDDR3, PCI-Express, 2xDVI/HDCP, 675/2000Mhz

Av Lautrec

Hur får jag routern att funka?

Har nyss införskaffat en ny Xbox 360 och tänkte nu utnyttja routern (D-Link DIR-100) jag köpte för några månader sedan för att kunna ha båda 360:n och datorn uppkopplad på en och samma gång. Problemet är att jag inte har någon internetåtkomst (på varken datorn eller 360:n) när routern är inkopplad, och jag vet inte hur jag får det heller.

Detta har jag provat:

1. Köra en installation från den medföljande skivan. Installationen går ej att slutföra pga att ett felmeddelande dyker upp.
2. Gå in i routerinställningarna (via 192.168.0.1 alltså). Gick ej att logga in där med de användaruppgifter som stod angivna på manualen.
3. Nollställa routern. Tänkte att jag kanske utan att komma ihåg det ändrat användaruppgifterna, men det gick ej att logga in efter nollställningen heller.

Vad göra? Börjar bli jävligt trött på det här nu. >_<

(Har slängt iväg ett mail till D-Link också men det lär väl dröja en halv evighet innan de svarar. Och nej, att ringa är inte aktuellt pga att samtalet avbryts så fort jag försöker.)

Av Lautrec

Det står "Laddar..." uppe i vänstra hörnet, och sedan stannar allt när det laddat 311kb. "Laddar..." står fortfarande kvar men resten av skärmen är vit och inget händer.

De gånger jag kommit in i inkorgen och klickat på ett mail så har det laddat till runt 25kb men sen stannat (har inte ens kommit in på den separata skärmen för mailet).

Den rena HTML-versionen av Gmail funkar fint dock så det borde väl ha nåt med Javan att göra eller nåt.
Jag kör Windows XP och har Opera som standardwebläsare, om nu det har någon betydelse.

Av Lautrec

Gmail hänger sig! Vad göra?

Formaterade nyss om hårddisken och nu kan jag inte längre använda Gmail.
Ibland laddar inte sidan klart (den slutar ladda automatiskt innan det hunnit komma fram något alls) och vid de få tillfällen som jag faktiskt kommer in i min inkorg så hänger skiten sig så fort jag klickar på ett mail för att öppna det.
Har testat i flera webläsare och det är samma problem i samtliga. Har installerat senaste Java-versionen men det hjälpte inte heller.

Vad är fel och vad kan jag göra åt det?

Av Lautrec

Trodde att allt sådant fanns på samma plats oavsett vilket ljudkort man har. Det som sitter i den här datorn ska tydligen vara ett Soundblaster Audigy-kort, med en drivrutinsversion som är 5.12.1.383.

Av Lautrec

Ställa in ljudkortet på optical out?

Jag ska koppla in min dator till surroundanläggningen via en optisk kabel och behöver således ändra till optical out på ljudkortet. Men var gör jag det?
Jag har kollat runt bland alla ljudinställningar osv men hittar inget om det. Har även sökt efter information på Google - utan resultat.