Permalänk
Medlem

Hur får jag routern att funka?

Har nyss införskaffat en ny Xbox 360 och tänkte nu utnyttja routern (D-Link DIR-100) jag köpte för några månader sedan för att kunna ha båda 360:n och datorn uppkopplad på en och samma gång. Problemet är att jag inte har någon internetåtkomst (på varken datorn eller 360:n) när routern är inkopplad, och jag vet inte hur jag får det heller.

Detta har jag provat:

1. Köra en installation från den medföljande skivan. Installationen går ej att slutföra pga att ett felmeddelande dyker upp.
2. Gå in i routerinställningarna (via 192.168.0.1 alltså). Gick ej att logga in där med de användaruppgifter som stod angivna på manualen.
3. Nollställa routern. Tänkte att jag kanske utan att komma ihåg det ändrat användaruppgifterna, men det gick ej att logga in efter nollställningen heller.

Vad göra? Börjar bli jävligt trött på det här nu. >_<

(Har slängt iväg ett mail till D-Link också men det lär väl dröja en halv evighet innan de svarar. Och nej, att ringa är inte aktuellt pga att samtalet avbryts så fort jag försöker.)

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd flyttad*

Permalänk

Vad har du för ISP? din IP adress kan vara låst till din dators mac-adress och ger därför ingen adress till din router.
Koppla ur strömkabeln till modemet, och vänta 30 min och koppla in modemet och routern!

mvh G

Visa signatur

"Tvångsmata dig med nitroglycerinkabbare"

Permalänk
Medlem

Oavsett vad du har för ISP så ska du kunna koppla in allt som det var innan du började grejja med Routern, sen om du har Windows Xp öppnar du kör och skriver CMD sen i den svarta prompten skriver du "ipconfig /release" och drar sedan ur nätverkskabeln ur datorn, sen kopplar du in den i Routern.

Fungerar inte detta så återkom.

Visa signatur

[Arrogance]-[5800X+6900XT]-[Win10]