Inlägg

Inlägg som Regert har skrivit i forumet
Av Regert

Vettigt att de byter fattning. Samtidigt vore det bra med en adapter, gärna en som tillåter motorobjektiv. Det man sparar volymmässigt med spegellöst kanske kan innebära mer batterikapacitet? Spegellösa drar ju mer ström hur man än gör. Sensorn kall ju vara påslagen jämt för att EVF, mätning osv skall vara igång. Fotat med Nikon V1 och tele en löpartävling en gång. Bilderna blev bra, men batterierna höll verkligen inte.
Större fattning ger också utrymme för framtida andra funktioner kanske.
Förhoppningsvis tar med med egenskaper från 1-serien. För ren hastighet är den oslagbar anser jag. Mindre vikt - snabbare power/weight ratio. Men Nikon verkar inte gilla produkter som kannibaliserar på deras övriga produktutbud. Apple tex tänker annorlunda där.
Men den stora frågan är som Ken påpekar sensorn.
Nikon är beroende av Sony väl. De kan göra lite mer grejer med den efter sin spec, men de kan inte gå utanför ramen. Sen lär de väl använda Sonys teknik för att inte få "frame blackout" när bilden tas. Det var ju det som egentligen saknades på spegellösa fram till Sony A9 kom. Det är ju en hårdvarulösning.

Av Regert
Skrivet av Hedmar12:

Det är en väldigt välbyggd dator med ett chassi som skriker kvalité men tyvärr så blir det i vanlig ordning vikten som får lida. Den väger 2.9 kilo vilket i mitt tycke inte är så värst lätt för att vara en bärbar datorn. Jag har dragit med den på de flesta resor och det har iaf funkat bra att smälla upp den på diverse olika platser. Hoppas du fick någon större inblick annars är det bara att fråga igen. Mvh

Tack!
Det låter släpbart.
Går det att stänga av kärnor i Bios på den?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Regert

Hur släpbar vs bärbar är den? Är det nägot som går att vara mobil med eller kräver den ett bord och så för att kunna användas?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Regert
Skrivet av aragon:

@Regert: https://www.kjell.com/se/sortiment/ljud-bild/foto-video/video...
använder denna när jag filmar med min 7dmark2, mycket bra ljud

Hej!
Tack!
Det blev samma.
Får se hur det blev. Jag tror det blev, OK. Men får (och det händer väl alltid) köra en del efterbehandling.

Av Regert

Lite akut hjälp med videomic eller ljudinspelning. Norrköping.

Följande situation:
I Norrköping över dagen.
Skall fota extra (dvs inte huvudfotograf) på en väns bröllop.
Men blivit ombedd att filma vigseln. Dock har jag inte med mig min Zoom H1 som skulle kunna hjälpligt spela in (tar upp lite för mycket).
Så min fråga:
1. Finns det någon i centrala Norrköping som vill hyra ut antingen en videomic med 3.5 mm kontakt för npgra timmar?
2. Finns det något hos Kjell & Co som är värt som billig ersättare?
https://www.kjell.com/se/sok?showall=&query=Inspelning&sort=r...
Tyvärr inte ekonomi att gå köpa något för 2.5k nu nu.
Mvh
/Regert

Av Regert

@Renrakad: Deal.
Kan vi mötas ikväll eller hämta den på något sätt om du bor tillräckligt kollektivtrafiksnära?

Ta resten i PM.

Av Regert

@Xellent: Jag visste inte Komplett gjorde sådant.
Å andra sidan: Om du både räddar dina filer och lär dig nu hur man kan göra och vad som är felet, så är du visare nästa gång, och inte minst - kan hjälpa kompisarna, liksom att veta hur man gör för att i alla fall försöka undvika sånt här.

Av Regert

Vet inte, men tror inte det. Att skicka in kostar väl säkert en undersökningsavgift + eventuellt ny hårdvara. Så nej, inte om du vill ha möjligheten att rädda ditt arbete.

Av Regert
Skrivet av Xellent:

@dweebling: Okey, nu har jag kommit så långt att jag har fattat att det är min /E disk som har virus/korrupterade filer på sig iallafall. Jag drog ur den disken och nu funkar windows som susen, frågan är just nu bara hur jag ska få den disken att funka igen. För jag behöver den verkligen.... Jag har en annan dator också vilket är den jag skriver på nu: Asus ROG G20 någonting, kom inte ihåg exakt vilken modell. Problemet med den datorn är bara att den är så jävla kompakt och inte som en vanlig dator så jag vet inte hur jag ska göra för att sätta in en hårddisk i denna, skruvar hit o dit på denna....

OK. Bra att du ha en dator till. Då är det nog enklast att inte skruva i den utan köpa ett kabinett. Billigt i aluminium, eller ett lite dyrare med fläkt i eller så (om du har en USB fläkt hemma någonstans eller så är det också bra). Hårddisken kommer bli varm medan du räddar filer osv så du behöver kylning till den.

Sen är det fråga om du skall ansluta den till din ASUS G20 dator i felsäkert läge eller i normalt läge - vad anser andra? Beror inte det på vilket sorts Anti-virus/malware man har?
Tänkbart att köra på en demovariant av Antivirus + Malwarebytes?

Av Regert
Skrivet av Renrakad:

Ja, allt utom minne

Skickades från m.sweclockers.com

OK. 300 kr för moderkortet plus mötas någonstans?
600 kr med CPU? (Har en i5 6400 som är ungefär lika bra enligt Userbenchmark som jag köpte för 300 kr).
Har du I/O plåt till den? Skall till ett hem med småbarn så därför frågan.

Av Regert
Skrivet av Decster:

Om du har tur så har det inte fastnat, utan systemet håller fortfarande på att skriva om filer osv. Jag gjorde själv någonting liknande och det tog 30-40 min för mig.

Sen så är det riktigt konstigt vad som hänt med din dator, då varningen för HLAE bara är ett falskt larm.

Tänkte på det där med. Googlade lite för att se om någon annan haft lika stora problem men verkar inte så.

Av Regert

@Xellent: Jag förklarade det nyss:

"Det låter som en rätt allvarligt problem. Ja, en bild skulle kanske vara bra.
Om du aldrig gjort en backup, och det du har på datorn är viktigt. Skulle jag rekommendera att ta ut disken eller diskarna. Gå inhandla, låna, ta fram en gammal disk som du vet kan användas. Installera Linux eller Windows om du vågar och sen flytta över det du har på de gamla diskarna som är viktigt.
Och givetvis kolla så virus inte gömmer sig i UEFI - osäker på hur man gör det? Clear CMOS med överskrivning från EEPROM backupen?
Först.
Sen ta itu med infekterade diskar.
Men ta fram en bild först.

Har du någon misstanke på omvilket sorts virus det kan vara?"

Genom att fortsätta använda diskarna så vet du ju inte om viruset eller vad du nu har där fortsätter jobba. Och genom att ta ut diskarna, installera om med en annan disk och köra ett operativsystem som virus inte biter på (förutsatt att ditt virus är gjort för Windows) så kan du rädda filer som du behöver från diskarna innan du blåser dem tex, så spar du en del av den tid och arbete du redan lagt ned. l

Av Regert

@Xellent: Det där med File Explorer.

Alltså - rätt skött så behöver du inte nödvändigtvis förlora så mycket. Visst det är en massa arbete att rädda och spara osv. Men det är mer jobb i en del fall att återskapa saker man redan gjort.

Av Regert

@Xellent: Det låter som en rätt allvarligt problem. Ja, en bild skulle kanske vara bra.
Om du aldrig gjort en backup, och det du har på datorn är viktigt. Skulle jag rekommendera att ta ut disken eller diskarna. Gå inhandla, låna, ta fram en gammal disk som du vet kan användas. Installera Linux eller Windows om du vågar och sen flytta över det du har på de gamla diskarna som är viktigt.
Och givetvis kolla så virus inte gömmer sig i UEFI - osäker på hur man gör det? Clear CMOS med överskrivning från EEPROM backupen?
Först.
Sen ta itu med infekterade diskar.
Men ta fram en bild först.

Har du någon misstanke på omvilket sorts virus det kan vara?

Av Regert

Det du kan göra för att hjälpa med felsökningen är att fota av skärmen med mobilen och ladda upp bilderna så vi kan enklare hjälpa dig.
Jag är inte säker på att det är så att din dator är körd bara för att, även om det kan vara så.
Det jag skulle göra först är att dra ut nätverksladden eller stänga av datorn tillgång till Routern fram tills du får felsäkert läge att fungera.

Sen är det som många skriver: En annan dator eller kompis med dator är bra. Antinge som USB rescue disk eller för att tanka ner olika antivirusprogram.

Av Regert

Hej! FInns något kvar av delarna förutom minnena?

Av Regert

Hej är G4400 kvar?

Av Regert

Vad är det för stativ du har?

Av Regert
Skrivet av xasxes:

Snyggaste "dum" telefonen. https://www.inet.se/produkt/2000091/nokia-8110-4g-gul. Det går väl iofs att surfa på den men nån större behållning av det lär det ju inte vara.

Skulle nog rekommendera den med.
Annars finns det säkert små utgåvor av små "dum-phones" idag med.
Annars kan jag hett rekommendera Ericssons R och T serie. De var liksom high-end business och välgjorda. Borde fungera bra fortfarande.

Av Regert

Men beror det även på att det är svårt att få tag på bra sand och andra råvaror till kisel?
Det finns ju risk för viss metallbrist också, liksom för kvartsbrist sedan tidigare?

Eller är det så att tillverkarna inte vill utöka kapaciteten allteftersom litografin krymper och det kanske blir ett skifte i den basen transistortekniken vilar på? Dvs de vill inte riskera för mycket.