Inlägg

Inlägg som pekkasteele har skrivit i forumet
Av pekkasteele

Kan vara så att du har sämre cpu/gpu fläkt, eller bara att du har maska skit eller felmonterad så din blir för varm tex. sånt kan ju få datorn att hack mm viknet ger sämre resultat.

Av pekkasteele
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tri_State
Vad hade hans polare för grafikkort då ?

Det visste han inte, verkade itne som hans polare visste det heller. Hög kunskapsnivå här

Av pekkasteele

Jag hittade bland annat detta för $17.500, så förutom att det är sanslöst dyrt så undrar jag hur man ska klara att leverera all data till det som behövs. När man körde tex 6800 på den tiden så var det snack om att den nästan behövde all data som en PCI-E x8 kunde leverera, dvs. 4gb/s och detta lär ju behöve betydligt mer än så, Firevire tex som är snabbare än USB2 levererar ju 480mb/s eller nått sånt, itne en chans att det kan leverera tillräckligt alltså. Han får helt enkelt köpa en laptop gjord för autocad.

Av pekkasteele

Jag tycker åxå du ska börja med ett kort, antingen ett GT eller GTS512, eller ett HD3870 om du kan tänka dig AMD, men då måste du ju såklart köpa ett mobo med AMD chipset istället.

Räcker itne prestandan efter det så kan du köpa ett till kort, för SLI/CF kommer med begränsningar.

*Alla spel kan itne använda det fullt ut.
*Du kan bara ha EN skärm om du itne vill hålla på å stänga av SLI/CF när du tex ska se på film på TV eller så från datorn.

Av pekkasteele

Externt grafikkort till laptop för Autocad?

Det är en här på kobbet som har en laptop, han jobbar mycket i Autocad och det inbyggda grafikkortet klarar ju inte av det speciellt bra. Som han beskrev det "Som att såga av en järnräls med en nagelfil"

Han vill ha ett externt grafikkort med mer kraft, jag säger att det inte finns någon port som klarar de hastigheter ett grafikkort kräver på en laptop, utan att han ska köpa en "riktigt" cad laptop med ett quadro eller så, men han säger att en kompis till han har ett externt kort som fungerar jättebra.

Hur är det? Finns det något bra externt kort? Någon som har en länk till en test eller så? Jag har letat men inte något bra.

Av pekkasteele

Japp, utan problem. AM2+ är helt bakotkompatibel med AM2 cpu: s.

Av pekkasteele

Som Fetskaft säger så beror det på det "underbara" DRM som MS valt att lägga till i Vista, DRM anser att man "manipulerar" den digitala bilden på ett otillåtet sätt när man försöker spela upp den i 2 olika format samtidigt, alltså i det lilla fönstret på primära skärmen och i fullskärm på den sekundära skärmen. JAg mailade mycket med Nvidia tech support om detta men dom sa att dom itne kan göra något åt det.

Tack så mycke Ms och DRM.

Av pekkasteele
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Klockad
Okej, har du 32-bitars eller 64-bitars operativsystem (med tanke på 4gb minne..)?

Jag kör 64-bitars så jag kan utnyttja allt minne!

Av pekkasteele
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Klockad
Vad har du för operativsystem till det?

Vista Business kör jag.

Av pekkasteele

Moderkort : http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=342270

CPU: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=331906

Minne: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=343039

Och sedan ett HD3870 eller 8800GT, beoende på om du föredrar något av dessa märken.

Det är alltså en 6000+, ett AM2+ mobo och 4gb minne för 3200kr. Jag köptesamma och är grymt nöjd med det.

Av pekkasteele

komplett har ett par OCZ PC6400 2x2gb för under 1000kr, det skulle jag föreslå.

Av pekkasteele

Daemon tools för Vista 64-bit?

Laddade hem daemon4111-lite-x64, har vista business 64-bit, men datorn klagar på att det inte är en valid 32bit application?!?

Så drog jag hem den för 32bit och den klagar på att platformen inte är stödd, finns det ingen daemon som fungerar?

Alternativ?

Av pekkasteele
Citat:

Ursprungligen inskrivet av flancen
ok, får bli den då, du är verkligen en smart idiot:)

angående minnena så står det

"RAM-hastighet som stöds PC2-3200, PC2-4300, PC2-6400, PC2-5300"

på datorbutikens hemsida, kan man köpa dom ändå tror ni?:)

Ja dom 4gb OCZ är PC2-6400 så det fungerar finfint!

Av pekkasteele

Du ska nog itne få några problem med minnena, om det är hastigheten du tänker på så klockas dom bara ner om mobot inte klarar den hastigheten. Men även om hastigheten inte nämns så kan den faktiskt stödjas ändå, så jag skulle chansa och köpa dem.

Av pekkasteele

Jag har alltid sagt att man skall istallera om, doch bytte jag mobos i 2 datorer för någon vecka sen, eena var ett DFI nf4 SLI Expert och det andra ett Asrock Vsta, båda startade direkt utan problem och jag kan inte säga att jag märkte någon större skillnad dådär direkt. Men jag isntallerade om ändå .. hehe .. men man måste väl inte direkt.

Av pekkasteele

Wh|p: Ja det kan iofs vara så åxå, men dom där prickarna som flyger runt där fick mig att tänka vatten, och någon gång sa han ju "It is a strong current" (sp) och det säger man ju om vatten, annars borde han sagt vin (Breeze eller liknande alltså tycker jag).

Av pekkasteele
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Pettersson111
Jag va där nyss! det kommer ju massor med fiender hela tiden. jag bara dödade dom sen så öppnades den där stora porten som man gick till när lyset slocknade.

Ja jag klarade det åxå, ställde mig i ett hörn vid porten, do såg mig inte, sen effter ett tag så öppnade sig porten. Tämkte itne på attman bara skulle vänta

Exabyte: Aha den fungerar nu, jag försökte gå in på just denigår men siten verkade vara nere!

Av pekkasteele

Crysis hjälp! Är på Core.

Jag har kommit till banan Core, där man simmar i vatten hela tiden, kommer in i ett ganska stort "rum", först är det lugnt, sen blir det svart och när det blir ljust igen så är det några aliens där. HUR kommar man vidare från det rummet?

Av pekkasteele

Nej det går inte, för det första går itne en AM2 i en s939 sockel fysiskt, sen har AM2 en DDR2 kontroller medans s939 CPUs har för DDR, som det finns minnesplatser för på mobot.

Av pekkasteele
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Media-nisse
Jaha, så crossfire är alltså för att koppla samman inte för att kunna ha två grafikkort i samma dator, det hjälpte mig väldigt mycket, man tackar väldigt för denna information!

Du har 2 val om du har 2 grafikkort. Antingen kopplar du ihop dem i CF/SLI och får dubbel prestanda på en skärm ( I teorin då, det blir aldrig dubbelt så bra), men du kan BARA ha en skärm då. Men sen kan du har 2 kort i datorn som INTE kör i CF/SLI, då kan du ha upp till 4 skärmar kopplade till datorn.

Så om du har 2 HD3870 men inte kör dem i CF så klarar du 2 24" lätt. Men jag vet inte hur det fungerar riktigt, om drivrutinerna kan fixa dual-view då på de 2 olika skärmarna eller om det bara klonar den ena på den andra. Tycker ju att det borde fungera men eftersom jag aldrig testat själv med 2 kort och 2 skärmar så är jag inte helt säker, men finns säkert någon här som vet.