Inlägg

Inlägg som Boss302 har skrivit i forumet
Av Boss302
Skrivet av Oegat:

Tack, den där Nature-artikeln skulle kunna vara den typ av evidens jag efterfrågade. Det är ju dock lite av en no-brainer att man går ner i vikt om man byter ut en del av sockret mot sötningsmedel och håller resten konstant. En annan fråga hur sötningsmedlet påverkar viljan att äta mer eller mindre i övrigt, eller på annat sätt ger sekundäreffekter på det övriga kaloriintaget hos personer som i övrigt äter vad de vill. Jag ska läsa artikeln när jag får tid och se om någon av studierna kan belysa den frågan.

De allra flesta är "programmerade" att äta lite mer kcal än de gör av med.
Om man tänker långt tillbaka innan vi hade i princip hur mycket som helst att äta när vi ville så var det nog viktigt/livsavgörande att man hade lite reserv.

Så om de inte får i sig energin i socker så äter de förmodligen något annat om de inte tänker sig för.

Av Boss302
Skrivet av Igelkott:

Jag förstod inte vad du menade gällande diabetiker.

De får inte en kraftigt förhöjd blodsockerhalt i blodet.

http://www.science123.n.nu/diabetes-sv
"Eller om en diabetiker dricker en halvliters Coca-Cola, får han i sig 53g socker, motsvarande 18 sockerbitar, vilket blir en katastrof eftersom vi bara har 2 sockerbitar i blodet. Men om en icke diabetiker däremot dricker samma Coca-Cola, händer inte mycket, kroppen korrigerar själv blodsockernivån (med hjälp av insulin) och sockret (det som inte förbrukas) lagras som fett."

Av Boss302
Skrivet av pine-orange:

Det är lite konstigt att beteckna allting som förbränning. Kiss och bajs är kalorier som lämnar kroppen i form av massa. Vi har ju kalorier in, då är det rimligt att ha kalorier ut tycker jag

Vi får väl förhålla oss till den kemiska process vi har att tillgå (metabolismen). 😀
Inget kan ha 100% energi omvandling (ingen restprodukt) Fission ligger väl på ~0.001% om jag inte minns fel.
Det går åt identisk antimateria för att uppnå 100%.

Kcal/joule/energi ut är dina ~37°C, muskelrörelser etc.
Fettceller är kroppens sätt att spara energi. Livsviktigt i lagom mängd.

Av Boss302
Skrivet av pine-orange:

Det blir svårt att kissa eller bajsa med den formeln?

Ifrågasätter du energiprincipen?

Av Boss302
Skrivet av pjb:

Med undantag för sjukdom o hormonstörning gäller: Kalorier in - förbränning = vikt/tjocklek

Gäller alltid. Energi kan inte tillverkas eller förstöras, endast omvandlas.

Sen om du förbränner mindre får du stoppa in mindre.

Av Boss302
Skrivet av moofius:

Ah, detta är något de borde vara mycket mer tydliga med. Jag får tyvärr lite huvudvärk, täppta bihålor och en allmän dålig känsla i kroppen av dricka med sötningsmedel. Värst är vanlig "light"-dricka, verkar få mindre problem av cola zero (mindre sötningsmedel?), men nu vet jag att jag i framtiden ska akta mig även för vanlig pepsi. På pepsi burken jag hittade i min pant så hade den tydligen sötningsmedel, stod i liten text, så får tacka detta inlägg för att informera mig om denna nyhet.

Och jag vet inte om jag faktiskt är känslig mot sötningsmedel eller om det bara är psykosomatiskt. Mina besvär gick dock över när jag slutade dricka light dricka och gick över till mer vatten och resten sockerdricka. Så oavsett varför jag fick just de problemen så är de numer lösta.

Finns ju rätt många olika sorters sötningsmedel. Får du samma symptom av alla så lär det va psykologiskt.

Av Boss302
Skrivet av Chromatic:

Dom drar alltså inte från mitt bankkonto som är länkat till paypal, utan bara om man har fört över pengar till sitt paypal-konto?

"Avgiften är på totalt 100 kronor och dras endast från konton som har ett saldo. Det dras alltså inte från konton som har ett kort kopplat till sig, utan endast konton där användare har ett existerande saldo från en överföring av något slag. Är saldot under 100 kronor dras endast det kvarvarande beloppet och konton kan inte övertrasseras. Ett konto med noll kronor kan därmed inte bli skyldig någon avgift."

Av Boss302

Äter hellre mina kcal i kött/protein än att tömma i mig socker.
Det blir endast 0 kcal drycker för mig..

Av Boss302

Det har gått överstyr med reklamen. Överallt hela tiden.

Har blivit så anti att jag använder i princip inget som gör att jag måste se reklam. Jag blockar allt så långt det går o går det inte så får det helt enkelt vara.

Men hur ska de då tjäna pengar?
-Bryr mig inte.. Hade det hållits på en vettig nivå så kanske det varit annorlunda.
Har varit medlem på swec länge o avaktiverar adblock på sidan för de har haft det på en vettig nivå. (Iaf när man blockerar alla script.)

Av Boss302
Skrivet av Molotov:

Folk säger att Ray-tracing osv inte passar i spel som battlefield för det är multiplayer där man ställer ner allt för att få så bra FPS som möjligt.
Ja om man tillhör "Team tryhard". Battlefield har sen länge gått casual hållet och vill att folk bara ska vara inne för att ha roligt.
Inga problem att du är inne på en match och sysslar med helt andra saker än vad man egentligen ska, fanns väll achievements i nått BF då man skulle gå nånstans på kartan och utföra nått som inte alls hade och göra med Conquest gameplayet som det var meningen.
Kul när man var inne och körde och det visade sig att halva laget höll på försöka få den achiement ist för att "spela spelet".

Känt exakt samma sak i dom senaste BF, spelar som ingen roll om jag strosar omkring för mig själv, ligger och sniprar långt bort från all action, man bryr sig som inte om K/D ratio eller hur det går för laget.

Jag hatar att förlora o blir galen på din spelstil. 😁
Dock så lämnar jag matchen istället o sitter inte o gnäller i chatten eller liknande. Man får ju spela som man vill.

Av Boss302

Sen stänger man av allt för att se bättre.

Av Boss302
Skrivet av Toss3:

Aldrig förstått mig på streched. Om poängen är att fienden ska vara större är det väl enklast att bara köpa en större skärm? Då ser du mer plus att fienden automatiskt blir större på skärmen. Win-win.

Eller minska fov, om inställningen finns. Då blir de både fetare o längre.
Kanske man vill åt/eller vant sig vid en skillnad i sens beroende på vertikal eller horisontell rörelse?
Ingen aning..

Av Boss302
Skrivet av medbor:

Varför köra icke-pixelmappat? Jag förstår att upplösning påverkar sens, men stretched och ’felaktig’ vertikal upplösning känns sjukt konstigt flr mig

När jag körde var det ju alltid pixelperfekt man ville ha, kanske halverad, men icke-matchat helt ser ju ut som skräp

Antar p.g.a

https://www.ggrecon.com/media/fmjdldeo/csgo432jpg.jpg?mode=crop&...

Av Boss302
Skrivet av OSkar000:

Väldigt få skulle ena tänka tanken på att riva toppen för att byta ventiler själv. Det är något de allra flesta varken har kunskaper eller utrustning och verktyg för att fixa själva.

Lännar man in det till en verkstad är det ganska många tusenlappar som det handlar om.

Absolut. Sveriges priser på bildelar är dessutom snudd på att det borde gå under ockerlagen. Egentligen är det inte så svårt, det är nog mer att de flesta saknar intresse för det.
Problemet med en elbil är dock att det är inte lika enkelt att fixa ett batteri även om man absolut kan fixa lite själv där också.

Jag är dock väldigt emot att det ena ska subventioneras o andra ska straffbeskattas. Samtidigt som man bränner 140.000L olja i timmen för att få elen att räcka till.

Av Boss302
Skrivet av Dunde:

Men herrejösses, vad är problemet? Detta är en tråd om elbilar, inte fyndtråden för bildelar.

Har inga problem med att man har ett intresse för elbilar, jag förstår det. Men att försöka få det att framstå som någon ekonomisk vinst är ju en helt annan grej.

Av Boss302
Skrivet av Aktsu:

Och vad tror du det kostar med ett motorhaveri eller växellådehaveri i en bensin-/dieselbil osv? Skillnaden med batteriet är väl att man i batteriets fall kan ”plugga in” och se hälsan på det redan innan man köper bilen. Alla bilar har dyra komponenter och om de går sönder så skrotas gamla bilar för det helt enkelt inte är värt att betala för lagningen, det är ingen skillnad mot elbilen.

Med tiden kommer även elbilar finnas i de billigaste segmenten, vi kommer ha billiga bilar som körs till skroten när något större går sönder precis som vi har sådana bilar idag också.

Jag renoverade toppen på frugans bil (10 krökta ventiler etc) efter kamremmen small av, 1700kr inkl allt (nya delar från UK).

Så länge vi eldar olja o kol för att få elen o räcka till så är även samvetet rent.

Av Boss302
Skrivet av ZyntaX:

Oavsett om 2-3kr milen är sant i längden. Vilket det kanske är för tillfället, det kommer bli dyrare väldigt snart.

Låt oss säga att man kör 2000mil per år.
2000 x 3kr = 6000kr för el.
2000 x 10,8kr = 21600kr för bränsle.
21600 - 6000 = 15600kr per år billigare.
Eller 46800kr besparing på 3 år.

Sen slår du ut det mot merkostnaden elbilen kostar mot bensinbilen.
Bränsle/elkostnaden är en försvinnande liten kostnad i ett bilägande.
Det är väldigt svårt att räkna hem merkostnaden på en elbil rent ekonomiskt trots miljöbilsbonus. Och detta är innan staten lagt på avgifter, skatter och andra krokben som kommer när tillräckligt många investerat.

Jag köpte min v70 vinterbil (gör inget om den rostar bort) förra året för 14000:- har köpt ett framjulslager, 2 styrleder, någon dunk olja o filter på autodoc. Kosta typ 1500:-.

Hur långt måste jag köra "teslan" innan det börjar gå plus?

Av Boss302

VET EJ/KANSKE baraföratt. 😀

det absolut mest irriterande är när man inte använder versaler punkt eller någon form av uppdelning av texten man skrivit man får ju huvudvärk av att försöka tyda vad människan skrivit för säkerhet skull ska det särskrivas lite extra och gärna krydda med ett extra l efter väl

Av Boss302

Beror på spel. Online shooter: Acceptabel grafik, bildfrekvens o sikt föredras.
Singelplayer: Utseende med acceptabel bildfrekvens.

Av Boss302
Skrivet av Bill50x:

PS För övrigt anser jag inte brödrostar och elvispar tillhöra avdelningen "elektronik". Någon form av krets behövs väl för det epitetet?

Enig.
"Traditionellt betecknas elektrisk apparatur utan aktiva komponenter som ej elektronisk."