Inlägg

Inlägg som doodeley har skrivit i forumet
Av doodeley
Av doodeley
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zimma
Tack för tipset Fredrol men jag är lite anti till Datorbutiken pga bekanta som haft problem med grova leveransförseningar och dålig service när de beställt därifrån.

Paketet är dock riktigt prisvärt (nästan identiskt med det jag satt ihop med hjälp ovan).

Inga tips på chassi annars?

Jag förstår vad du menar, men du kan lita på datorbutiken lika mycket som komplett jag har haft samma problem med båda leverantörerna.

Sen anledningen att du ska ta ett fireblade-edition är att du kan låsa upp pipsen och klockningen på det för det är egentligen ett X850XT i grunden som är nerklockat. Det sker enkelt med AtiTool, och du sparar ungefär 2000kr.

Av doodeley
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Don_Tomaso
Det verkar bli en speldator, så varför ska han skaffa en Opteron?

för att dom kan klockas utan problem till samma prestanda som FX57

Av doodeley

köp 4 st

Av doodeley

skit i 3700+ och ta ett DFI mobbo och en opteron

Av doodeley

Chieftec Mesh Big Tower är ett riktigt fult skit chassi om jag får säga det själv

Av doodeley
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Finkelzvin
Så om det inte fanns utrymme för en fläkt skulle du tycka det var positivt? Och möjligheten att sätta in en fläkt ser du som en nackdel? Jag ser inte logiken. Jag förstår heller inte varför du påstår att en potentiell köpare är okunnig. Snarare så krävs det en insatt person för att kunna överhuvudtaget montera någon hårdvara i det chassit. Än en gång, fläktplatsen finns för att ge flexibilitet. Såvida du inte har varma saker och använder krävande applikationer behöver du nog ingen fläkt. Du kan ju inte smälla in en 3.8Ghz prescott och ett 6800 Ultra och förvänta dig att chassit ska klara att kyla det passivt när du lirar spel? Man måste ju hålla sig inom rimlighetens gränser. Tycker du att det är negativt att zalmans dubbelmacka har en fläkt som tillval också?

Sen tvivlar jag starkt på att vem som helst skulle kunna ta sin lilla toolbox och svänga ihop ett passivt chassi. Den gubben går jag inte på.

Kan du läsa vad jag skriver eller? Jag säger att ifall chassit hade kostat 1000kr så hade jag funnit logiken i att det finns plats för en fläkt.

Av doodeley

på mitt gainward så fick inte minneskylarna plats under

Av doodeley
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Finkelzvin
För att kunna ha en komplett tyst dator (med undantag för hårddiskar), förutom då man gör något som tynger datorn, då man slår på sin fläkt? Sen när man är färdig slår man av den.

Och att säga att dom är värdelösa är väl lite förhastat. Har du ett själv?

Jag håller med om att dom är onödigt dyra, och man kan bygga en i princip lika tyst dator för halva det där priset... men om man har pengar och ett intresse är det väl bra att möjligheten finns? Plus att jag tycker det är bra att sånt här utvecklas överhuvudtaget. Vem vet, snart kanske det finns chassin som presterar som det här men ligger på samma prisnivå som tex ett stacker? Jag skulle då vara intresserad isåfall.

Mmmm men det jag menar är att ifall jag ska köpa ett chassi som påstås vara helt passivt, och kosta 6000kr så förväntar jag mig att det ska vara helt passivt och att det finns ett utag för en fläkt blir bara ett stort "?" för mig. Men självklart som du säger om det hade kostat som en stacker så skulle det inte spela så stor roll ifall det fanns plats för en fläkt. Och eftersom det finns plats så betyder det att man alltså kanske inte kan köra det passivt och behöver man då använda en fläkt så blir det och låta lika mkt som ett väldigt tyst fläktssytem. MEN FÖR 6000KR skandal. Köper man det så handlar det nog inte om intresse, utan mer på brist på kunskap och överflöd av pengar. Har man intresse så bygger man ett eget vilket faktiskt är väldigt enkelt om man har materialet och verktygen.

Av doodeley

X800GT till AGP

Tja jag undrar om man kan flasha om detta X800GT AGP

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=313555&cks=PRL

Till X800XT eller X850XT?

Takc

Av doodeley

AdaaMs alternativ verkar riktigt bra

Av doodeley
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scorpio
9800pro är ett av de mest prisvärda saker JAg köpt... haft den i 2år snart! kan i tex. Doom3 lira 1024 Full Grafik!!! men i de nyaste Som FEAR. så får man dra ner en el 4 saker till medel.. men 2 år !!

oj du måste ha ganska stora krav på fps och liknande.

Av doodeley
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Malmedahl
Tack för alla svar! Det sjuka är att när jag startar upp precis nu när jag var åter hemma igen så fungerade det precis som vanligt!!!

Dom där 81.33 var inget vidare o lita på

Hur gör man en systemåterställning?

Ang. om jag tycker det är värt det:

Jo det tycker jag allt...MEN inte om du har en 17" TFT tex. SLI är processor krävande i sig. så till exempel i world of warcraft har jag sämre prestanda för att det inte är så grafiskt belastande.
Har du en 17" kan du bara köra 1024 som högsta upplösning och då gör det ingen nytta, processorn begränsar dig. Gränsen ligger där jag är enligt min mening, 19" TFT 1280x1024. så jag kör alla spel på maxinställningar inkl. 1280x1024. Är du inte så noga med att ha fläskigt med "eye-candy" så spelar det ingen roll. Har du inget grafikst belastande så kvittar det liksom.

Så jag kan ge några exempel som tack för hjälpen, vet att man inte kan få för lite information när man står inför ett hårdvaru val.

Peter puk har A64 3000+ som han klockat till 2.5GHz. Han spelar Counterstrike med ett Geforce MX400 och vill ha mer plöj på sina frames så han kan l33ta bättre.
Han rullar in 2 st 7800GT och ligger på 100+ i fps.

Vad peter puk inte tänkte på är att om han hade köpt ETT kort hade han haft 90+ i fps eller kanske tom 95+. Var det då värt att köpa ett till? NEJ!

Rallar Orvar har en överklockad AMD FX70 på 6.8 GHz, en fet 21" CRT monitor och han ÄLSKAR att spela massor med olika single player spel o smyga runt på natten o knäppa elaka monster och blir tagen av dom häftiga effekterna spelen har när blodet sprutar och det slår gnistor från metallen när tomhylsorna träffar golvet. Hans Processor orkar inte riktigt bära den tunga bördan själv tilsammans med hans 7800GT, 30+ i fps känns lite tråkigt i 1600*1200 så han slänger in ett kort till. SÅJA, nu kan han njuta bättre av det ocensurerade våldet o slaska folk o monster i 50-60+fps.
Gjorde han rätt? AJJNAMENSI!!!!

I

vet ej om det är samma sak i css men om det är 1.6 du menar så snackar du väldigt mycket skit tyvär, för en skillnad med 90 och 100fps i 1.6 det känner man har själv provat. och majoriteten som kan yttra sig om det har konstanterat det

Av doodeley

det roliga med dom där värdelösa chassinen är att om man betalar för den där 6000kr eller den dyrare för 9000kr så finns det plats för fläkt med galler osv. HMMM 6000kr/9000kr varför ens tänka att det "kanske" kommer behövas en fläkt då?

Av doodeley

vilken skrothög han har köpt!

Av doodeley

ehm varför gav han bort dom gratis? fattar inte det. du har nog betalat tror jag

Av doodeley

nätagget klarar det

Av doodeley

Bästa priserna i Europa

Tja undrar om nån kan rekommendera den bästa inetbutiken med bästa priserna i Europa och så det blir billigare än att beställa ifrån sverige.

Tack

Av doodeley
Citat:

Ursprungligen inskrivet av appoc2013
Nej tack, är inte så high på att koppla om kablar osv på det sättet...
Måste ju finnas andra alternativ?

btw. Snygga fangrills skulle också kanske bara något Någon som vet var man kan få tag på 120mm fangrills? (exl. komplett. gtek, netonnet, datorbutiken och microstore).

ta den han skrev sen tar du även
http://www.gtek.se/index.php?mode=item&id=1462&session=ce9a0d...

Av doodeley

går ej ditt har 12 behövs 16 finns inga låsta heller 2bad