Inlägg

Inlägg som Snody har skrivit i forumet
Av Snody
Av Snody

CO2 kanske justerar "meta" något efter gårdagens holmgång: http://evf-eve.com/services/brcat/?s=2630&b=7499310&e=135&t=u...

Av Snody
Skrivet av Trackmaster:

Är det helt ute att börja med EVE idag? Sugen på att prova spelet. Dock bara i casual stil, så inget hardcore. Är det möjligt?

Enklare än någonsin att börja - och du kan dessutom spela gratis. Det finns massor med grupper som välkomnar nya spelare och alpha-kloner (gratiskonton). Lita inte fullt ut på någon och flyg inte skepp du inte har råd att förlora.
Även om du spelar "casual" så tycker jag ändå att du ska lägga en del tid på att läsa på om spelets historia, grupper som är aktiva idag eller som tidigare gjort stort avtryck osv.

Av Snody

EvE, helt klart - speciellt om ni är några stycken. Börja blåsa noob-miners och fortsätt sedan med större fiskar

Av Snody

Eve Online har en del väldigt svårfångade bossar ("officers") och ganska svåra escalations. Dock har du alltid PvP att ta hänsyn till, samt att det tar närmare ett år att skaffa sig skills, skepp osv. för att köra tuffare escalations och jaga bossar. Dessutom är det möjligt att i teorin köpa sig rik i spelet, men då det är så många som spelat väldigt länge och byggt upp enorma förmögenheter så ska det till väldigt mycket pengar för att kunna kalla sig "rik". Vi pratar om tusentals kronor för en inte ens medioker karaktär.

Av Snody

Yes, hållit på i ett år och lirar fortfarande. Kör escalations och PvPar (Logi V!) i större flottor.Jag har också hunnit bygga upp "semi-passiva" inkomster i form av PI, produktion och en del annat så nu rullar ISK in i en jämn och fin takt. Grindade en hel del i början men det behövs inte längre.
Efter ganska stora omflyttningar med Goons -> Delve, TEST -> Esoteria/Paragon Soul, CO2 -> Impass, Brave -> Catch osv. så sker inte så mycket storpolitik då alla jobbar med att bygga upp cap/supercap-flottor och få citadel på plats. Vad som händer i norr vet jag inte, så förmodligen inte mycket. Som jag förstår det så är det många "renters" under Pademic Legion som flyttat in.
I Providence där jag bor så har vi dagligen kul fighter mot Mercenary Coalition som utgår från lowsec och blivit kontrakterade att trakassera oss. Förmodligen är det flyktingarna i söder som betalar och vill hålla oss upptagna så att de kan etablera sig i fred vilket verkar gå segt då hela nullsec har samlats där nere för att sparra.

Vilka svenska corps är fortfarande aktiva?

Karl XII's Dragoner - bor i Providence och sysslar mest med indy/markets men är även representerade i varje större flotta.
Svea Rike - PvPar i söder.
North Star Alliance - wormholes och PvP i mindre format (?).

Andra aktiva svenska corps jag glömt?

Av Snody

Man betalar ett väldigt högt pris för mobiliteten och att jämföra med en stationär går egentligen inte. Är rörelsefriheten värd mindre och sämre skärm, sämre tangentbord, mer fläktljud, kortare livstid och färre uppgraderingsmöjligheter så är givetvis en laptop ett alternativ, men har jag möjlighet att välja så blir det alltid en stationär.
Jag har en Lenovo 17" 960m som jag spelar med under veckorna när jag bor på hotell - att på fredagen komma hem till den stationära med allt vad det innebär är alltid en enormt skön känsla.

Av Snody

Riktigt häftigt, speciellt skotten med Rb 04E! Viggen stod tillsammans med Twisted Sister för mycket av ljudbilden under barndomen på 80-talet.

Av Snody
Skrivet av oTiuZ:

Hoppsan, det var mycket. De sidor jag kollat på har sagt att det bara är runt 5-10m ISK, men de har nog kanske menat high-sec mining då?

Finns det möjligheter att tjäna så mycket så stannar jag definitivt med mining.

Numera finns det alltid minst två svar på alla frågor eftersom mycket beror på om du har alpha eller omega-klon. Med alphaklon kan du dra in 4M+ i highsec om du har koll på priser. Mining i null med boost ger minst det dubbla + att du då minar i en flotta och inte behöver tänka på att flyga tillbaka till stationen när du är fullastad. Omega-klon i en fullt boostad Hulk drar in 100M+.
Sedan kan du lägga till Planetary Interaction och tjäna runt 10M/dag för väldigt lite arbete.

Frågan är dock om det är så klokt att specialisera sig så tidigt? EvE har både bredd och djup och jag tycker definitivt du ska prova missions, hoppa in i ett wormhole och stjäla gas, försöka ta dig ut till nullsec (Providence är en plats där neutrals är "välkomna"), testa exploration osv. Fokusera inte så mycket på attt tjäna ISK utan gör det som känns kul och se ISK som en bonus. Var bered att förlora skepp, EvE handlar mycket om risk/reward - speciellt i början. Venture är så billig att det nästan alltid är värt att chansa.

Inspiration:
https://www.youtube.com/watch?v=gecavZ1Di0M
https://www.youtube.com/watch?v=Td0EnccM5AQ
https://www.youtube.com/channel/UC8F0Awpe4TjCaoC7-wy6FkQ

Av Snody

Mycket bra pris men saknar schemalagd städning. Om du kan leva med att böja dig ner och starta den när du går hemifrån så är den ett givet köp!

Av Snody
Skrivet av dagas:

Funderar på att prova igen. Körde en hel del 2004 och sedan kom jag in igen 2007. Inte spelat sedan 2009 så antar en hel del hänt. Men kan fortfarande lyssna på musiken ibland. Undra om man har kvar alla skills för hade maxxat alla missile skills och batteship skills och en hel del annat.

Ja, du har kvar alla skills men för att få tillgång till allt måste du ha omegakonto. Så länge kontot är alfa så är tillgången begränsad, hur beror på vilken ras. https://community.eveonline.com/news/dev-blogs/introducing-cl...

Jag har tagit en liten paus från null och kört mining i nybörjarsystemen, småpratar i local och ger bort malm. Tyvärr saknar jag skills för Porpoise och har inte isk att köpa skillinjectors för, hade varit riktigt kul att boosta noobsen!

Av Snody

Jag har kört Roomba 581 dagligen i 6 år och det enda som behövt bytas är växellådan till borstarna då den gamla modellen hade problem med att smuts tog sig in och tillslut orsakade haveri samt ett batteribyte. Förutom detta så är det imponerande kvalité och funktion trots att jag slarvar rejält med underhåll och rengöring. Utmärkt resultat trots att den saknar "intelligent" städning. Enda negativa egentligen att ungarna har ändrat språk till hollänska (ja, den pratar) och jag har tappat bort manualen.

Av Snody

F2P är bara en liten del i en stor expansion! Industrial complexes, förbättrad new player experiance, förändrad fleetboosting (ingen offgrid boosting). Miners får en hel del nytt med NPC mining fleets, ändrad Rorqual osv.

Patchnötter: https://community.eveonline.com/news/patch-notes/patch-notes-...

edit: Äntligen! Kanske den mest irriterande skiten är nu borta:

Citat:

The skill queue will now pause and restart without intervention after a Clone Jump.

Av Snody
Skrivet av xcluzive:

Det värsta med eletronik är att de alltid gör för lite för att möta efterfrågan.. 6700k, GTX 1000 serien, ned classic osv.. Hur tänker de?

Frågan är hur ni som gnäller tänker och hur lite kunskap om serieproduktion ni har. Att ha en produktion som motsvarar efterfrågan vid varje givet tillfälle skulle bli väldigt dyrt. Vad jag tycker är mer märkligt är varför en bristvara forfarande säljs till ett så lågt pris.

Av Snody

Hur löser ni gemensamma utgifter? Typ mat, eller andra gemensamma inköp till lägenhet/hus
Gemensamt konto med autogiro och två kort. varje månad så fyller vi upp till 50k enligt principen "lika mycket kvar av inkomsterna".

Om den ena av er äger boendet till 100 %, hur har ni löst det med gemensamma utgifter för boendet?
Förmodligen hade underhåll/räntor setts som gemensamma utgifter och amorteringar/värdehöjande åtgärder betalats av ägaren.

Har ni något gemensamt sparande?
Ett mindre räntesparande. Vi äger bostaden 50/50 och har inga lån. Av skatteskäl vill vi inte slå ihop aktieportföljer och liknande.

Hur mycket vet ni om varandras ekonomi?
I stort sett allt.

Av Snody
Skrivet av BigWaterSplash:
Citat:

+ Känslan av syfte

Jag är snart 40 och borde inte använda ett sådant språk, men.... lol wut? lol wut? lol wut?

Av Snody

Så har en Keepstar förstörts för första gången. Mäktig explosion, men man kan tycka att skeppen i närheten borde påverkas...

Av Snody

Balanserad recension:

Av Snody

Ser redan mer färdigt ut än MW:O...

Av Snody

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/237176-m... fanns att köpa för 9992kr tidigare idag. Jag slog till då det kändes som ett bra erbjudande.