Inlägg

Inlägg som Printscreen har skrivit i forumet
Av Printscreen
Skrivet av ooklamook:

<Uppladdad bildlänk>

Köptes förra året, fortfarande lika kul att köra. Fälgarna ser ut som skit dock, räcker att titta snett för att de ska få märken.
Får se om det går att snygga till på något sätt.

Såg att den "bara" har 185hkr original, har du gjort något med motorn? Såg också att den "bara" väger 1400kg, så med moderna mått mätt är den ju superlicht

Av Printscreen
Skrivet av Tigerhamster:

På tal om sudo, hur skaffar man sig bra terminalvana i dag?

Starta två VMar, en HAproxy längst ut, skapa regler för att nå en apache som du installerar på andra maskinen, som då ska serva en enkel hemsida (index.html). Gör det här i nån server-dist, då har du inget gui att gå tillbaka till om det blir svårt; du blir helt enkelt tvungen att grotta runt i bash/zsh

Av Printscreen
Skrivet av serverfel:

Du är inte ensam. Tur att det finns sådana som henne som kan tänka åt sådana apor som oss andra. 🙂

Misstänker att de programmerat hur cellerna skall dela sig så det blir en bild. Biologisk skärm. Men jag vet inte som du säger.

Du kan läsa hela här: https://docs.google.com/document/d/1SFm1dS6myqq7psBKttP7CVYN4...
Det blir såklart lite superavancerat språk bitvis, men det mesta är på ren och skär engelska

Av Printscreen

Datorbutiken.com på ren nostalgi. Beställde min första bygga-själv dator därifrån runt år 2000, efter råd från medlemmar på Sweclockers

Av Printscreen
Skrivet av rotkiv42:

Tycker det man ''kör'' Doom på också ska göra beräkningarna för Doom, inte bara agera skärm. Men coolt ändå.

Börjar bli mer och mer "Höhö den kör doom" när det som du säger bara är någon som byggt en skärm.

Just i det här fallet är väl det bara att man gjort ett gäng gråskaliga pixlar som kan visa saker, och man valde en frame från doom som exempel?

Klart finurligare än personen som "körde" doom på ett graviditetstest, men lika lite "köra doom" för det.

Edit för förtydligande: 32x48 gråskalebild som renderas på 8h 20min, man råkade bara använda en bild från doom. Spelet körs inte bakterier, man odlade bara bakterier i ett mönster baserat på en lågupplöst svartvit skärmskott från doom.

edit2: Hon tar till och med upp det i sitt papper, citat Ren Ramlan: " However, within the culture of DROE, simply getting Doom displayed on the screen of a novel device has been sufficient to consider the game played on that technology."

Så, jag tror inte hon påstår att doom körs på e-coli-bakterier, men det blir ju snyggare rubriker om journalister får tolka fritt

Av Printscreen
Citat:

bakkameror som sticker ut allt för mycket

Iphone 15 pro är 12,75mm tjock totalt, och en iphone 14 pro är 12,03mm. Folk klagar alltså på att den har blivit 0,72mm tjockare? Jag kastar genast dessa negativa reviews i papperskorgen.

Av Printscreen
Skrivet av mastrovious:

Jag har misstänkt att det skulle funka med ett USB uttag också men det blir ändå ca 2500-3000 kr monterat och klart. Man får en ganska schysst lösning för samma pengar tänker jag.

Och ja, sensus är skräp jämfört med Google, som natt och dag!

Jag som gick från en 2018 volvo till en 2023, har hittat en del nackdelar med Android Automotive också kan jag lova. Mycket färre inställningsmöjligheter och jag har tappat funktioner som automatisk fickparkering. Inte för att jag litade på den med hänsyn till fälgskrap och sånt, men ändå en del grejer jag stör mig på i google-versionen, bara så du vet

Skrivet av mastrovious:

Hittat en lösning. Blir en iPad helt enkelt som är modifierad för ändamålet 😄

Du får nästan fixa en byggblogg så man kan följa då, finns säkert andra som sitter med moderna volvos här på forumet

Av Printscreen
Skrivet av mastrovious:

1. Det kostar närmare 5 lax för att få in ett USB och allt lull-lull till - plus att Carplay på orginalskärmen är typ på en tredjedel av skärmen, så helt värdelöst. Skärmen är överlag väldigt trött på den här årsmodellen...

2. Jag kör med husvagnen rätt frekvent så inte så smalt användningsområde som man kan tänka sig

Yes kollat detta men som jag skrev ovan så kostar hårdvaran till min årsmodell 4 400 kr + montering (har inte dubbla USB uttag i mittkonsolen), inte värt pengarna.

Man behöver inte det extra usb-uttaget, även om volvo gärna påstår det. Hade också glömt bort att man bara fick carplay på nedre delen på sensus-bilarna, jag har google-bil numera så jag får helskärm. Då förstår jag ju

Av Printscreen

Varför kör du inte bara på originalskärmen? Det går att eftermontera Apple carplay på din bil. Du missar ju dock stöd för wifi-kameran men hur ofta kör du den? Det låter som massa meck och strul för ett ganska smalt användarcase

Av Printscreen

Bild för nån vecka sen när det var snökaosigt. Jobbig färg att hålla fräsh

https://i.imgur.com/NTcTBGu.jpeg

Av Printscreen
Skrivet av _Fredrik_:

Ahhhh sorry. Såg att paddan rör sig som jag önskar. Men de ska väl telefon också klara av?

Inte dom vanliga telefonerna, men vad jag minns så gör max-modellerna det, dom lite större.

Av Printscreen
Skrivet av _Fredrik_:

Är de bara jag som verkligen saknar att inte låsskärm samt hem skärm också vrider sig när man vickar på Telefon eller iPad. Istället är den alltid fast

Du har inte glömt rotation-lock på då?

Av Printscreen

Ptja, G703?

Av Printscreen

Du kan ställa ner säkerhetsnivån för individuella siter genom att skriva edge://settings/privacy/secureModeSites i ditt adressfält. Men moderna webbläsare kommer alltid varna när det inte finns något ssl-certifikat, eftersom det anses osäkert hur man än vrider på det.

Men det verkar ju som att du/ni har köpt ett certifikat från cPanel, vill du inte använda det?

Av Printscreen
Skrivet av Joppis:

Vi har ett ständigt pågående program på jobbet som försöker lura oss med phishing (på låtsas). De som åker dit får ett snack med IT. Detta har verkligen ökat de anställdas förståelse för vilka risker som finns. Nu märker man att det har blivit lite sport i att granska epost istället och vi börjar komma upp i 100% korrekt rapportering av dessa på veckobasis.

Baksidan av detta är att folk blir superparanoida. Det blir istället att ingen klickar på länken för att delta på julbordet, det kan ju vara en phishinglänk!

Av Printscreen

Du kan nog själv kolla vad som ställer till det i t.ex. task manager och sortera på cpu-användning, är det någon process som sticker ut där?

Av Printscreen
Skrivet av jreklund:

Retro tema

❤️❤️❤️

Av Printscreen
Skrivet av LinusTrulsson:

Är aningen mycket "gaming" över utseendet trots allt (jag vet, jag är kinkig), kanske får kika en extra gång i butik för att avgöra. Men fördelen med F97 (och andra jag inte känner till) är att det inte sticker ut alls. Platta brytare, vad betyder det? Är inte förtjust i tangenter likt laptops har där det är vad jag kallar "platta" tangenter. Hur är ljudnivån? Tystare än det länkade klippet? (kanske svårt att avgöra via video )

Inte förtjust i "tunna" tangenter, dessutom inte mekaniskt. Tyvärr.

Hm, det är ju ett helt vanligt ISO-tangentbord med mediaknappar för musiken, förstår inte hur du tycker det är gaming

Platta brytare kanske var klumpigt uttryckt, det är låg profil snarare. Det är ju inget man känner av direkt, men det kanske är kortare travel på logitechs tangenter. Jag tycker du ska glida in och kika på ett iaf!

Av Printscreen

Har du spanat in Logitech G915? Jättestort företag i ryggen, typ en månads batteritid, RGB som går att stänga av (jag kör mitt på svag blå belysning), finns i svart. Platta tysta mekaniska brytare.

Av Printscreen

Jag har samma problem med ett 3080, LG CX och en Denon X4700H.

Får du också problem med att TVn hoppar mellan inputs och har sig när man slår på datorskärmen?

Ninjaedit: Min skärm (Samsung G9) stänger inte av sig när jag stänger av TV+receiver, den byter bara till datorskärmen som primär display.