Inlägg

Inlägg som Krakkan har skrivit i forumet
Av Krakkan
Skrivet av yroll:

Datormarkad och komponent marknad är nog inte samma kategori tyvärr.

Komponent?
hårdvaru och mjukvaru företag har fajtats sedan början när datorer inte va mycket mer än blinkande dioder så jag skulle säga att dom är i samma lag.

Arctic kan stämma alla som använder Fusion om det nu är deras men dom har inte sagt eller gjort nått fören nu fast tusentals företag gjort intrång under flera år.
Det är typisk patent trollning att sitta på en sak och bara vänta som en spindel på rätt tillfälle att tjäna så mycket pengar som möjligt eller döda en konkurrent, ofta mot betalning från nått annat företag, så dirty det kan bli.

Patent trollning är vanligt idag och borde vara olagligt, man borde förlora sin rätt om man endast selektivt och passivt försvarar sitt varumärke efter att ha varit medveten om olika intrång under flera år.
Gör man inget åt det direkt när det upptäckts utan väntar för länge så ska man få skylla sig själv och förlora sin rätt helt, problem solved.
Det finns för många patent troll som håller på med sånt här hela tiden, och det är inte för att skydda sitt varumärke eller använda systemet som det var tänkt.

Jag älskar att AMD i princip bara sa FU till trollet och bara gick vidare medans trollet sitter där med sitt Fusion och lite advokatkostnader, hoppas resten trollet försöker få pengar av gör exakt samma sak som AMD och bara droppar namnet som ingenting och går där ifrån.. hahaha!

Av Krakkan
Skrivet av Autotragisk:

Angående Bulldozern och schemaläggaren i W7;

http://www.anandtech.com/show/5251/microsoft-releases-hotfix-to-improve-bulldozer-performance

Det ryktas om fler hotfixar.

Guru3D hade också lite info om det.
"AMD was surprised that Microsoft decided to post the patch in its current form, because:
"there are actually two updates needed for AMD Bulldozer CPU architecture. Microsoft posted just the first patch and we do not believe users would benefit in any way from it. The patch was originally scheduled for the first quarter 2012 and then the users will see tangible performance benefits when using Windows 7 and Windows Server 2008 R2 operating systems.""

Jag sökte ordet tangible och fick 3 svar.
1. capable of being perceived especially by the sense of touch
2. capable of being precisely identified or realized by the mind
3. capable of being appraised at an actual or approximate value
Jag försökte bearbeta vad som menades men det enda jag fick fram va typ nånting om smekfantasier..
Performance benefits ok! Men tangible före blev som en multidimensionell psykos för mig.

Av Krakkan
Skrivet av illusi0n:

Om något, så blir väl skillnaden mindre, om man går efter hur du tänker?

Nu sitter vi vid datorskärmen och jämför, och då tycker vi att PC är lite snyggare än konsol. PC-spelaren kommer sitta kvar när denne lirar, medan konsolliraren flyttar sig till soffan, vilket förminskar skillnaden (enligt ditt resonemang).

hmm?
Det är ju fortfarande skillnad på hur en HDTV och datorskärm är byggda och fungerar.
En HDTV tar inte upp lika stor del av synfältet som en datorskärm gör, man kan i princip säga att det blir som att ha en bioduk framför sig om man har en en 22-24" LCD skärm eftersom skärmen tar upp så stor del av synfältet jämfört med en stor HDTV. Och för att pixlarna är mycket mindre och närmare varandra på en datorskärm så får man mycket mer detaljrikedom i det redan mycket större synfältet.
Vårt öga kan se ungefär en fjärdedels millimeter i detalj, men inte på 3 meters avstånd därför förstoras pixlar eller avståndet mellan dom på en TV för att kompensera men man förlorar mer detaljseende över 3 meters avstånd för att kunna kompensera fullt ut och det beror mest på synfältet som gör mer för detaljseendet än man tror, och såklart spelupplevelsen..
Skillnaderna blir alltså större, hur du kunde få det till mindre förstår jag inte.

Av Krakkan

På en konsol sitter man flera meter från TV'n och kan inte se detaljer lika bra som på PC. En PC ska man ha en PC skärm till och ser betydligt bättre detaljer redan där.
En FullHD TV av bästa märke är i en helt annan klass och då inte den bättre, jämfört med en standard HD skärm för en dator vad gäller detaljer och skärpa.
Hade grafiken för konsol varit snyggare än för PC så hade man ändå inte märkt av det pga detta såvida man inte har övernaturlig syn.
Ett konsolspel måste ha snyggare grafik redan från början för att ens märkbart kunna gå förbi PC eftersom en datorskärm och en TV är så olika i grunden.
Detta gör också att även om man kanske inte ser så otrolig stor skillnad i denna jämförelsefilm, så är det rejäl skillnad när man räknar in spelskärmen/HDTV'n i det hela, vilket inte många gör.
+2 för PC imo

Edit: -10 för menysystemet dock..

Av Krakkan
Skrivet av Zotamedu:

Fast problemet är att många program skapar nya mappar direkt under User och inte i My Documents och jag vill ha alla mina filer på en annan disk av flera anledningar. Nu har jag bara flyttat på My Documents, My Music och så vidare men det ligger fortfarande kvar massa mappar som jag egentligen ville flytta på men som nu inte går med mindre än att man flyttar alla en och en eller att man går in i registret och bråkar. Jag hade bara velat kunna flytta undan User på samma sätt som man flyttar vilken annan mapp som helst. Sen bryr jag mig inte om namnet så mycket. Principen är att alla användarfiler ska ligga på en annan disk och då även nya mappar som vissa program sparar.

Kanske Link Shell Extension skulle underlätta det du vill göra. Perfekt för Ramdisk också