Inlägg

Inlägg som jokklas har skrivit i forumet
Av jokklas

Beroende på hur kontroller görs finns säkert en risk att det kan slinka igenom relativt odugliga studenter som dyker upp på en arbetsplats utan något att tillföra antar jag. Dvs de som förlitat sig för mycket på AI innan man initialt försöker bearbeta och förstå olika utmaningar.
Det är en sak om en duktig person inom ett område nyttjar AI för att effektivisera arbetet men det kan nog finnas en fara i att gena för mycket under lärandeprocessen. Handlar väl om nån form av vettig balans i hur långt man använder verktygen helt enkelt.

Av jokklas

Baldur's Gate 3

Av jokklas

mellanklassdator för 10 års bruk, råd

Mål: En dator som, med att endast byta gfx när så krävs, funkar för spel i 1440p om 8-9 år (kypa nytt år 10). Det är inga FPS spel alls dock utan de mest krävande nu är Baldur's Gate 3 och i framtiden skiljer det antagligen inte så mycket så om man t'nker Nvidia lär *70-serien funka finemang. Detta ger förstås en fingervisning om hur många watt PSU behöver vara tänker jag.

Men som sagt, enbart gfx skall behöva bytas (fläktar som krånglar måste förstås också bytas vid behov) så vad rekommenderar ni för:
PSU?
CPU inkl kylning?
Övrigt om något ytterligare bör tas i beaktning?

Av jokklas

Jag låg på en i5 3570 och ett 1060 kort så när 5900X kom från AMD blev det en ny rigg och ett 3070 kort därtill trots relativt höga priser. Med nuvarande priser kommer de få leva bra länge. Så länge jag har bra flyt i 1440p på HIGH inställningar (alt nån viss parameter moddad) lär jag skjuta en uppgradering framåt, framåt, framåt.. till slut når jag ju dock en gräns förstås

Av jokklas

Finns ju en serier jag gillar typ Cobra Kai, Sandman, Shadow & Bone, Witcher, Wednesday så vill på nåt sätt att de inte bara går under plötsligt om inte andra tar över dessa. Witcher kanske inte spelar nån roll iofs då de tappat allas vår Henry.

Av jokklas

Master of Orion II och Heroes of Might and Magic III spelades duktigt ofta under en period. Framförallt HOMM3 med expansioner inkl moddar har även spelats relativt nyligt.
Gillar brädspel så kan bli en pledge på denna. Senaste pledge annars är Fria Ligans variant på "Drakar och Demoner" rollspelet

Av jokklas

Under pandemin såldes det väl fler CPU än normalt?
Om man har den parametern samt nuvarande ekonomiska läget som faktorer så är det rätt givet att det är svårare att sälja nu, oavsett om produkten exempelvis gått på ny sockel och kunnat ha ordentligt lägre temps eller vad fanken det nu må sitta i som gör att en del menar Ryzen 7000 suger

Av jokklas

En del musikprodukter (både hårdvara och mjukvara) gillar inte Windows 11 ännu så ligger kvar på 10 tills vidare.

Av jokklas

Hoppas det kommer senare versioner utan bakåtkompabilitet så man får ut det bästa och mesta av CPUn utan våld.

Av jokklas

Sitter själv på 5900X nu och den kommer få leva ganska många år tror jag.

Däremot behöver frun helt ny burk framgent då den hängt med riktigt länge. Skall försöka hålla ut till nästa höst där så det faktiskt finns ordentligt med alla modeller i nya GPU-serier exemepelvis och då kan absolut CPU bli något ur Ryzen 7000-serien.

Av jokklas

En "onödigt" stark CPU kontra GPU brukar jag ha i början samt en PSU med lite mer output än behövligt. Även minne ett snäpp mer än vad som kanske verkar "balanserat" just där och då. Sedan har jag samma av allt förutom att jag byter GPU ett par ggr under datorns livslängd.
Jag är med andra ord rätt lat av mig men har funkat bra

Av jokklas
Nytt bud: 1 250 kr inkl frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av jokklas

Budar 1250 inkl frakt.

Av jokklas

Både jobbar och spelar vid samma skrivbord och behöver (i mitt fall) höj/sänkbart så då blir det av naturliga smidigast att antingen ha burken "hängande" under bordskivan eller ovanpå om man vill ha bra kabeldragning.

Av jokklas

Wheel of Time må inte vara fantastiskt men i alla fall så pass att många underhålls och tittar vidare.
Shannarah Chronicles däremot, weehaaa! Då snackar vi skräp

Av jokklas

Nån som känner till bra inställningar att använda på den nya panelen som de bytte till under 2020?

Enligt HU är det ju i grunden många förbättringar så kan man ordna de flesta försämringarna med inställningar är det nog ett lika bra köp som tidigare om man söker en billig 1080p spelskärm tänker jag..

Av jokklas

Nöjd med mitt Gigabyte B550I AORUS PRO AX. Var det bästa alternativet i det givna format jag ville ha för tillfället.
Däremot kan ju saker som detta och tidigare fadäser påverka mig som kund vid framtida köp naturligtvis (förutsatt att bra alternativ finns).

Av jokklas

En burk i kontoret kopplad till datorskärm för både jobb och en viss typ av gaming och en htpc i vardagsrummet kopplad till TV annan typ av gaming och lite annat. Min Shield funkar fortfarande fint så den agerar mediaspelare så länge den orkar med, sedan blir det HTPCn

Av jokklas
Skrivet av medbor:

75Hz? Låter som att den hederliga CX48 ändå är ett bättre val kanske

Står ingenstans att det är 75Hz som gäller för denna modell. Tolkar det som att den kommer följa någon standard som är minst 75Hz men kan lika bra vara 120Hz eller annat.

Av jokklas
Skrivet av Sveklockarn:

Men vad ska man ha det till?

På somrarna kan det ju hända att processorn går varm och då kan man koka gröt där uppe i kylaren.

Den Makalösa Manicken