Inlägg

Inlägg som elajt_1 har skrivit i forumet
Av elajt_1
Skrivet av Yooriitzz:

Jag tror absolut att man ser skillnad. Kanske inte "jag ser en pixel" men helheten blir definitivt bättre. Jag ser exempelvis skillnad på 720 och 1080 på en 5tuma mobilskärm.

Skickades från m.sweclockers.com

Again, det här handlar om när du tittar riktigt nära.

Av elajt_1
Skrivet av Tommy:

Jag antar att du felciterat mig, för jag vet faktiskt inte varför du riktar denna kommentar mot mig.
Har inte klagat på något kort överhuvudtaget.

Tycker som vissa andra att AMD borde lika gärna skippa att göra sina egna referenskylare och bara låta partnertillverkarna köra sina egna lösningar, det verkar ju inte som att någon vill ha AMD:s kort ändå - förutom dom som vill vattenkyla, i vilket fall det säkert skulle vara bra med ett billigare referenskort att montera block på.

Good point!

Av elajt_1
Skrivet av Devil May Cry:

Märker att många inte läser hela tråden, eller kanske har en egen lösning.

Men jag vill bara ge dig en liten heads up. Utifrån allt att döma följer med 12 flänsar för minnet. R9 290x har 16 minneskretsar.

Tänkte att det kunde vara bra att "varna" om det så du inte sitter där och i värsta fall redan skruvat av originalkylaren och sedan kommer på att den ska på igen och att du måste beställa fler minnesflänsar.

Men vem sätter den här typen av flänsar på baksidan kortet? De minneskapslarna är ju ex. på Titan inte kylda av någonting. Det behövs förmodligen inte på samma sätt där eftersom det är öppet på baksidan.

Av elajt_1
Skrivet av Alpha77:

Uhm jo det stämmer nog det där

Men för oss andra som inte lever i 12.000 år och som tycker det är relativt lång tid till 2057..
vi kan ju vänta tills Geforce "Maxwell" eller *GTX 880* eller vad dom nu kommer heta som släpps 2014 !!

Eftersom Nvidia tillverkat en ny krets med namnet GK180, (förmodligen några småförändringar mot GK110) så känns det som att det skulle finnas en möjlighet att den skulle hamna i GTX780ti. Eller är jag helt ute och cyklar?

Av elajt_1
Skrivet av Mickelit00:

Om grafikkortet klarar 95 grader är juu skitsamma men hur mycket varmare värmer den upp andra komponenter i närheten?

Titan ligger ju och drar ungefär lika mycket ström, och utvecklar således lika mycket värme. Det har ju varit ett jävla tjat om just detta på forumet sista dagarna. Skillnaden är bara att Titans kylare effektivare leder bort värmen från GPU'n. Det blir dock precis lika varmt i chassit, som det blivit med AMD-kortet (förutsatt att effekten är densamma).

Av elajt_1
Skrivet av DunderHoken:

Inte fan syftade jag på några ingenjörer iaf ! Syftade givetvis på vad folk säger på forumet. BTW, du menar att ingenjörer inte har "missberäknat" förr?

EDIT: Flyttade ner detta skycke som är nedanför pga att "vissa" inte kan förstå sig på ironi, skoj!

Du verkar ju veta allt. Då vet jag iaf vem jag ska pm'a om jag har frågor MESSERSMITTER!

Men det ska iaf bli intressant att få veta hur länge detta korts livslängd varar med den tempen.

Det finns många komponenter som är specade för 200 grader C i drift. Nu är iofs inte en avancerad krets av denna storleken en av dem, men jag är helt säker på att efter flera års produktion av 28nm hos TSMC, så känner man väl till vad som klarar vad och inte. Dessutom spelar det ingen större roll. Skulle det trots allt visa sig att många av chippen fallerar efter 1 år eller så, så kommer AMD vara tvungna att ersätta sina kunder på ett eller annat sätt.

För övrigt är du välkommen att PM'a om du undrar något. Jag kan allt och lite till! Skämt å sido, det finns många som har rätt mycket kunskap på forumet och det var inte alls min mening att låta som en besserwisser!

Av elajt_1
Skrivet av Gamers:

Nej, det är det inte. Enstaka poäng hit eller dit i prestandaindex är helt inom felmarginalen och inget att bry sig om. Ändra lite i testsviten så är titan ett par poäng före och titan fortfarande kungen på täppan.
290X är LIKVÄRDIG med titan, inget annat som vissa som suktat efter prestanda tycker.
Dessutom kan titan klockas betydligt mer än 290x kan, bara guldexemplar av 290x som klocklar en del men 99% av retailexemlparen kommer inte vara lyckolott i silikonlotteriet där EK dragit en vinstlott/fått handplockat ex för att visa PR.

Asså, hur vet du hur 290X klockar med en bättre kylare? EK använde vatten, det kan hända de flesta för att inte säga alla R9 290X gör 1200Mhz på vatten. Vi kan inget säga om detta förrän vi sett lite kort med eftermarknadskylare.

Av elajt_1
Skrivet av mudzi:

Titan har 12 st 512mb minneskapslar.

Nope, Titan har 24 minnes moduler på 256MB vardera.
Ops! Sry såg inte att BennyZ redan klargjort detta, med bilder å allt.

Av elajt_1
Skrivet av DunderHoken:

Alltså grabbar och flickor som inte har problem med att R9 290X har en max temp på 95c. Sedan när har ett grafikkort mått bra av så höga temps. Tänk till...... Men det kommer vara intressant att se hur länge korten håller. Utan tvekan.

Kan intte fatta att man ens kan försvara ett kort (när det gäller temp) när det är så in i he...... varmt!

Ljudnivån... phuu

Ja, det suger att kylningen är så dålig att GPU'n kommer upp i den temperaturen. Men din kommentar "tänk till lite" studsar genast tillbaka till dig själv. Är det någon som bör tänka till lite så är det du!! Eller du kanske vet lite mer än ingenjörerna på TSMC? Det är förmodligen så va?

Av elajt_1

Det som du länkade till här märks inte vid normalt tittavstånd. Låt oss antaga att de flesta sitter mellan 2-4m ifrån TV'n. Normal storleken idag säger vi är på mellan 46-52" På 4m lär man inte kunna se skillnaderna något nämnvärt på en 52"are. På 3 meter börjar de bli lite intressantare men det lär fortfarande inte vara någon aha upplevelse. På 2m börjar det hända grejor, men hur många sitter så nära en 52"'are?

Av elajt_1
Skrivet av bubblefrog:

Jag va och kollade på 4k-tvn på Media Markt, och jag upplevde en betydligt bättre bild

Ja på rätt nära avstånd går det ju att se skillnad. Om en 4-5 år frammåt, så blir kanske 4K riktigt intressant. Finns vad jag vet väldigt få spelar som idag kan spela upp äkta 4K material (menar utan att använda uppskalning från 1080). Dagens kraftigaste GPU'er är inte heller klara för 4K även om både AMD och Nvidia vill få oss tro detta. Det krävs fortfarande 2 eller fler grafikkort i den absoluta toppklassen för att driva runt spelen, och då pratar vi inte ens stabila 60fps. För att inte tala om den nya generationens spelkonsoller som inte ens klarar 1080p i 30fps. Crytek meddelade att man i Ryse på Xboxone fått gå ner en bit i upplösning för att kunna hålla 30fps, men hävdade att man ändå inte såg någon skillnad, därför att konsollen skalar upp till full HD.

Som någon skrev så skall vi självklart inte vara nöjda förrän det blir bättre än verkligheten. Samtidigt bör man vara realistisk och inse att det måste finnas mycket media som fungerar för att det över huvud taget skall ha något mervärde.

Av elajt_1
Skrivet av drefk2000:

I förrgår älskade jag mina Titankort, var så nöjd. Sen släpper AMD 290x och det utpresterar Titan, vilket inte var oväntat. Nu hatar jag mina kort och det kryper i mig och kommer göra det till Nvidia kontrar med något dom slår r290x.
Så frågan är, vad är det för fel på mig? Någon slags psykisk sjukdom måste jag ju lida av. Jag har en konstant känsla av att jag sitter med skit i hela burken, även om den rationella delen av mig vet att jag sitter på ett prestanda monster (Faster then 96% of reported systems i 3D mark 11 Extreme).

Ska vi kalla det för hårdvaruångest eller prestandablues?
Hur som helst lider jag uppenbarligen av något. Jag hittar inte på, det är en påtaglig nästan deprimerande känsla. Sjukt.

Byta till AMD är inte aktuellt.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är någon form av tix som naturligtvis går att bli av med. Du får resonera lite logiskt här. Om du var hur nöjd som helst igår vad gör att du helt plötsligt tycker du har skit i burken? Dina korts prestanda har ju inte direkt blivit sämre eller hur? Det enda som är skit med Titan är priset, för R9 290X är absolut inte bättre än Nvidia kortet. De flesta tester visar på att Titan ligger någon enstaka procent över R9 290X generellt sett.

Av elajt_1
Skrivet av Omitron:

Exakt så den andra halvan, den förnuftiga lär vinna. Alltid bra när barnet inom en förlorar mot förnuftet för hur skall man annars veta när man är vuxen? Åldern verkar ju inte ha mycket med det att göra

Ja tyvärr så är jag likadan. Men efter att ha läst några recensioner, så inser jag att det har en ljudnivå som jag bara inte fixar, och dessutom i princip är omöjlig att klocka med den kylaren. Hoppas verkligen att eftermarknadskylarna kan ändra på detta. Det som lockar mig mest med AMD är klart Mantle. Tror det kan bli riktigt bra.

Av elajt_1
Skrivet av Omitron:

Har gjort samma sak en gång med

Jag tror att det är en sak som många missar med lanseringen av 290X. Är det Guds svar på grafikkort? NEJ. Är det AMDs uberkillerkort för att totalspanka Titan? NEJ. Är det AMDs svar på GTX 280 genom att lansera ett kort med 1 Db i bakgrundsljud eller 1 W i energianvändande? NEJ.

Är det AMDs svar på Nvidias ledning i prestanda genom att lansera ett kort med samma eller lite bättre prestanda än Titan till halva priset för att ta en stor marknadsandel? JA!.

Som sagt löning imorgon och halva jag vill köpa direkt men den andra, förnuftiga halvan vill vänta tills ett partnerkort som Asus, Sapphire mm kommer ut med bättre kylning.

Till att börja med kan du ju försöka få tag på ett kort

Av elajt_1
Skrivet av blade80:

Titan är för dyrt att tillverka så det skulle kanske inte bära sig...bara en tanke.

Ja, så kan man väl säga. De är dyrt att tillverka eftersom de har så dåliga yields, plus att kretsen är stå stor så de får ut mindre antal kretsar totalt sett, jämfört med ex. Hawaii. Det är förmodligen även därför vi inte sett något Titan Ultra ännu. Det är så få fullt fungerande kretsar per wafer att Nvidia väljer att spara dem till sina Teslakort där de får riktigt bra betalt per GPU.

Av elajt_1
Skrivet av Wallman_91:

Nu kanske jag säger detta 3år försent. Har sett att många klagar på att de förväntat sig att kortet skulle prestera bättre än vad det gjorde.

Rätta mig gärna om jag har fel. Men behöver de inte börja med mindre tillverkningsteknik innan vi kan se någon stor prestandaskillnad igen? Jag menar, de kretsar vi nu ser i toppkorten är inte speciellt små. De är dyra att tillverka och Drar ännu mer ström. Man kan inte göra hur stora kretsar som helst.

Skickades från m.sweclockers.com

Helt korrekt! Och hade AMD satsat fullt ut med samma storlek som Nvidia gjorde med GK110, så hade man lidit av samma problem, nämligen dåliga yields (antal fullt fungerande kretsar per wafer). Nu valde man en något mindre storlek på hawaii, och har förmodligen ganska bra yields. Det gör i sin tur att vi ser det pris AMD har satt på R9 290X.

Av elajt_1
Skrivet av fermia:

Och vad säger att dom inte kan döpa ett Maxwell kort till Titan Ultra eftersom inget i själva Titan namnet hänvisar till en speciell serie kan dom gott och väl fortsätta släppa Titans från olika serier

Men vad skall dom tillverka det i för teknik. TSMC har ingen fungerande 20nm teknik på ett bra tag (i rimlig kvantitet). De kan inte tillverka Maxwell ännu. Inte som kretsen var tänkt, för den använder som jag tidigare skrev, mycket fler transistorer än vad som är möjligt att få in på 28nm. Det finns inte (till skillnad mot vad många verkar tro) nån magisk grej med att man ändrar om lite i en redan optimerad arkitektur, och vips så får man helt plötsligt ut nästan dubbelt så mycket prestanda. Allt det här är ganska logiskt om man tänker efter lite.

Det enda Nvidia kan göra i dagsläget är att försöka optimera GK110. Om de inte började med det för ett år sedan så är det alldeles för sent nu. Det är dessutom inte säkert de skulle ge mer än några få % prestanda lyft. Det är alltid lite gamble när man ändrar om i en befintlig (bra fungerande) arkitektur och måste hålla sig inom samma transistor budget. Det tog ungefär 1 år tills man fixat alla problem med GF100 som satt i GTX480 (som senare blev GTX580).

Av elajt_1
Skrivet av fermia:

Varför skulle inte Nvidia kunna släppa ett snabbare kort..Titan är snart 1 år gammalt så varför ska Nvidia stå och stampa vidare på Titans nivå.

Nvidia höll tronen i 9 månader nog dags att gå vidare nu med snabbare kort..

Enda anledningen att 780Ti kommer är just för att kunna säga världens snabbaste grafikkort och sen kunna sälja det för dyra pengar.Har funkat förr lär bli så igen.

Anledningen till att Nvidia inte kan släppa ett mycket snabbare kort är för att de redan använt upp sin transistor kvota för vad som är möjligt på 28nm. Arkitekturförändringar är inget man gör på en veckas tid. Nvidia har säkerligen Maxwell klar nu, (ny arkitektur). De kan dock inte börja tillverka den med nuvarande 28nm tekniken, eftersom den med största sannolikhet har många miljarder fler transistorer än något de gjort på Kepler.

Av elajt_1
Skrivet av Mars SSX:

Jovisst, men hade heller haft mer rå kraft, om det nu är möjligt att hämta mer från 28 nm, på grund av just Direct X och dåliga optimiserade spel. Vad gäller det så kommer inte Mantle hjälpa så mycket.

*** raderat *** AMD har redan visat att de kan pressa ut mer ur en krets som är rätt mycket mindre än GK110.

Av elajt_1
Skrivet av Mars SSX:

R9 290X kommer vara prestandakungen tills både Nvidia och AMD börjar med 20 nm GPUer. Och eftesom 20 nm lär dröja tills Q3 2014 eller slutet på 2014 så kommer AMD bada i pengar.

Man kan ju alltid hoppas att Nvidia nu blir tvingade att dumpa sina priser rejält. Men prestandakronan får de inte hålla speciellt länge. 780ti lär ju klippa den med åtminstonde någon %.