Inlägg

Inlägg som Lille_Skutt har skrivit i forumet
Av Lille_Skutt

Pixelman

http://i.imgur.com/In24agw.png

Ursprung: Skapad i DPaintV på en Amiga 4000.
Superkraft: Skyfflar pixlar snabbare än sin egen skugga.

Av Lille_Skutt

Jag hade ett liknande problem när jag byggde en dator med en Ryzen 2700X. Moderkortets BIOS var för gammalt så det kände inte igen 2700X. Som tur var så kunde jag låna en äldre version av Ryzen CPU och på så sätt installera det senaste BIOS för mitt moderkort. Då fungerade det med 2700X.

När jag går in på ASUS hemsida så ser jag att första versionen av BIOS är daterat 2018-03-02. Har du den version av BIOS så är risken stor att ditt moderkort inte känner igen 2700X.

Av Lille_Skutt

Det enklaste är att hitta någon som kan rita upp din detalj i något 3D CAD-program och sedan skicka din 3D-modell till en firma som kan skriva ut detaljen i en SLS-maskin. När jag vill få fram prototyper på jobbet så brukar jag skicka mina 3D-modeller till tex Prototal (http://www.prototal.se/) eller Arrk (http://www.arrkeurope.se/). För mig så har dessa två företag varit billigast att anlita. Hitta någon som kan rita upp din 3D-modell och sedan kontaktar du tex Prototal. Skriv och säg att du gör något arbete i skolan. Då kanske de tar med din modell gratis i någon körning de har åt ett företag

Av Lille_Skutt

Alla OS har sina för och nackdelar. Du måste dock fråga dig själv vad du vill använda din smartphone till. Du vill säkert kunna ringa, skicka meddelande och ta bilder. Är foton viktigt för dig så kanske du ska kolla på någon smartphone som tar bra bilder. När jag köpte min telefon så ville jag kunna ta bra bilder och kunna använda den som navigator. Jag valde en Nokia N8 för några år sedan pga kameran och Nokias karttjänst. Att använda den för att surfa på så är den näst intill värdelös på det på grund av den lilla skärmen. Men jag får plats med den i fickan. Det kanske finns någon app som du inte klarar dig utan som bara finns till ett av systemen. Då är ju valet självklart att du köper en telefon med det systemet. Det viktigaste för dig kanske är att kunna surfa. Då är en telefon med stor skärm att föredra. Så fråga dig själv vad du vill använda din telefon till.

Av Lille_Skutt

Jag är en av de som gillar start-menyn i Windows 7. Idag använder jag den till att komma åt Documents, Pictures mm. Sedan har jag lagt några få program som jag inte använder så ofta men som jag inte vill ha på skrivbordet eller nere i taskbaren. Nu har jag bara kört preview-versionen i två veckor. Men jag gillar inte Metro för fem öre. Nu sitter jag bakom en 30"-skärm men jag gillar inte när startskärmen ska ta upp hela skärmen. Den "nya" startknappen i 8.1 tycker jag inte heller fungerar riktigt bra. Jag hittar ingenstans att stänga av charms-baren som dyker upp när muspilen befinner sig i nedre högra hörnet. För att stänga av de två övre hörnen så har jag hittat var man gör det.

Det lilla jag kört 8.1 så känns OS:et "förvirrande" på något sätt. Det är en blandning mellan helskärm och fönster när man är i desktop-läget. Jag skulle tex skapa en ny användare på datorn. Först är jag i fönstret för "User accounts". Väljer jag "Manage another account" och "Add a new user in PC settings" så går OS:et från ett fönster till helskärm. Varför? Det kanske är någon inställning som jag inte hittat ännu. Men att jag tycker det är "förvirrande" är kanske för jag inte kört det så länge än. Om jag upplever OS:et "förvirrande" när jag kört det en längre tid återstår att se.

Jag har inga problem med att lära mig nya saker. Jag tycker det är roligt. Men när nya saker leder till mer klick för användaren då är det enligt mig en försämring. Förutom alla pastell-färger (jag gillar aero) och växlingar till helskärmslägen så finns det mycket som jag gillar med 8.1 preview versionen.

Av Lille_Skutt

Jag hade ett liknande problem för ca 1 år sedan då jag byggde ihop min nuvarande dator. Jag har samma moderkort som du har problem med. Jag hade beställt minnen och moderkort från olika företag. Dessa kom ju inte på samma dag. Jag fick låna ett snabbare minne än de jag beställt från en bekant. Likaså var det lånade minnet inte med i listan för godkända minnen. Tyvärr så kommer jag inte ihåg vilken felkod som stod på moderkortet. Jag kommer inte heller ihåg om jag hörde något pip i början eller inte. Jag kunde inte komma in i BIOS och ändra hastighet. När jag väl fick mina beställda minnen dagen efter så provade jag med dem och då startade datorn upp. Dessa minnen fanns på ASUS lista över godkända minnen

Så har du provat andra minnen? Har du inte gjort det så kanske det är värt ett försök.

Hoppas det löser sig.

Av Lille_Skutt

Jag är på gång att köpa en iPad4. Skummat igenom lite länkar om vad extra man kan göra när man jailbreakat. Men jag har inte hittat något om filöverföring. Går det att föra över filer från PCn (Windows 7) till plattan utan att gå via itunes?

Av Lille_Skutt
Av Lille_Skutt

Om det är designen ifråga så är den mönsterskyddad. Vad jag fattat för så går det inte få något patent på en design. Är ett annat företags design snarlik så räcker det för att få den stoppad. Man kan inte mönsterskydda tex en fyrkant, cirkel mm. Jag tycker personligen att Samsungs platta är väldigt snarlik Apple:s. Svart kant runt skärmen, en alu-list runtom och en liknande storlek på plattan. Hade Samsung gjort en liten annan design så hade det förmodligen inte varit några problem. De hade kunnat fasa av hörnen istället för att göra en stor radie i stil med Apple:s eller använt en svartanodiserad alu-list. Men vad är snarlik. Hur nära kan man gå. Är det på gränsen så blir det en fråga för domstolen.

Såg att någon postat ett foto på en platta från HP där personen skrev att den kom innan Apple:s platta. Det vi inte vet är om Apple fått sin platta mönsterskyddad innan HP släppte sin platta. Någon annan visade en bild på en produkt från Microsoft. Apple:s platta är inte ens lik den designen.

Jag tycker det är rätt att ett företag inte kan kopiera en design hur som helst för att ta marknadsandelar.

Av Lille_Skutt
Skrivet av nikwid:

Hej, intressant att du också har erfarenhet av detta. Skulle du kunna säga exakt vad det är för funktioner i AutoCAD som har nytta av Quadro kort? Jag har fått uppfattnignen att det är just materialeffekter, ljussättning/skuggning, rendering av texturer på objekten etc. Eller kan du säga att det ger en boost i wireframe mode också? Det är i princip det enda vi har nytta av.

Nu vet jag inte hur det är för de nyare Geforce eller Radeon-korten. Jag vet inte heller hur Firepro-korten är för jag har aldrig haft chansen att testa något sådant. Men en anledning till att man väljer ett Quadro är att de är nogrannare när de renderar linjer, ytor mm. En annan fördel (jag tror det gäller fortvarande...är dock inte säker) med Quadro-korten jämfört med vanliga Geforce-kort är att Quadro-korten kan hantera mer överliggande fönster. Har du tex din arbetsyta och du har massa fönster med olika innehåll som tex olika paletter med ikoner för diverse funktioner. Då klarar Quadro-korten av att hantera fler sådana här överlappande fönster utan att det går långsammare när du zoomar, roterar mm. En annan fördel Quadro-korten hade förut (vet inte om det gäller längre) var hårdvaru-accelererade linjer. På mitt nuvarande jobb så sitter det ett Quadro fx1700 i datorn. Jämfört med ett Geforce fx285 som sitter i min dator hemma så går Quadro-kortet mycket bättre. När jag zoomar, roterar eller flyttar någon liten modell i 3D på skärmen så märker jag ingen skillnad. Det är först när modellerna blir stora som Geforce-kortet får det jobbigt även fast det har mer minne och är snabbare. Detta gäller CATIA v5 i både wireframe och solid-läget.

Men hur det är i AutoCAD vet jag inte. Skaffa något billigt Quadro 2000-kort på Ebay och jämför.

Av Lille_Skutt
Skrivet av Born_HardCORE:

Det där är verkligen sjuka siffror Lille_Skutt!

Kan du inte berätta lite mer om din setup, vad du har den till och hur det är att använda en dator med så bra hårddiskprestanda?

Det är kontrollerkortet som gör att siffrorna blir bra. Det sitter 4GB cache-minne på kortet. Jag kan inte svara på varför siffrorna blir högre än de värden som står angivna för SSD-disken.

Det finns 12 portar på själva kontrollerkortet. Själva datorn har några år på nacken. Men känslan då jag installerade Windows 7 på SSD-disken var att datorn blev som ny. För tillfället så sitter det bara en SSD som jag använder som systemdisk. Jag kommer inte köra någon RAID på själva OS:et. Jag kommer att koppla in 4st 15k varvs SAS-diskar i någon RAID-lösning som jag kommer ha som lagring för mina CAD-modeller. De övriga portarna kommer jag använda för vanliga SATA-diskar för annan lagring. De kommer jag köra separat på varje port.

Själva känslan när jag arbetar i Windows är att det inte finns något lagg som det gjorde då OS:et fanns på en vanliga mekanisk disk. Mitt CAD-program (CATIA v5) med det licenspaket jag använder tar bara en bråkdel av tiden det tog innan då det fanns installerat på den mekaniska disken.

Av Lille_Skutt

Kingston HyperX 240GB+Areca ARC-1880 kort (PCI-express)

http://i.imgur.com/Mb11N.png

Av Lille_Skutt

Jag hare en Kingston HyperX 240GB. De tre veckorna jag haft den så har den fungerat riktigt bra. Dock så är den kopplad till ett Areca kontrollerkort. Än så länge så är jag nöjd med köpet.

Av Lille_Skutt
Av Lille_Skutt

Jag har också ett K8WE-moderkort fast med 2st Opteron 285 och ett GTX 280. CPU:erna är på gränsen till att flaska med detta grafikkort. Jag kör i upplösning 2560x1600. Jag hade behövt ett snäpp vassare grafikkort. Så du kommer inte behöva två stycken 460.

Jag har 15k-varvs SCSI-diskar och de låter inte mycket.

Av Lille_Skutt

Jag har en Dell 3007 som jag är mycket nöjd med. När jag köpte min så kostade den också ca 12500kr. Väntar du ett år till så kommer Dell förmodligen med en ny skärm som är bättre.

Jag vet inte hur Dellen står sig jämfört med din gamla skärm men jag läste nyligen en recension av skärmen på Anandtech.

http://www.anandtech.com/show/4070/dell-u3011-review-dells-ne...

Av Lille_Skutt

Det som gör att korten kostar mycket mer än sina geforce-varianter är bättre drivrutiner, supporten och bättre kvalitet på komponenterna.

Jag kan bara ta mig själv som exempel. När jag sitter hemma och jobbar så kör jag med ett Geforce 280-kort. På jobbet har jag ett Quadro FX 1700. Quadro-kortet slår mitt Geforce-kort med hästlängder då jag arbetar med stora och tunga modeller. Hårdvaran på min dator hemma och på jobbet är likvärdiga. Jag får inga "hål" i modellerna med Quadro-kortet. Mitt CAD-program (CATIA v5) använder sig av vektor-grafik. En cirkel är uppbyggd av massa streck. Med Quadro-kortet så kan jag sätta ett högre värde på "finheten" för objekt på skärmen. Ju högre "finhet" desto snyggare ser cirklarna ut på skärmen. Med Geforce-kortet så blir jag begränsad när jag arbetar med stora produkter (assemblies). Det går helt enkelt för trögt att rotera och ändå så är mitt Geforce-kort några generationer nyare än Quadro-kortet. Det är drivrutinerna som gör detta. Med små modeller så fungerar det bra.

Jag har inte testat själv så jag vet inte om det är möjligt eller inte. Jag har funderat på hur det är om man har två grafik-kort i datorn som är kopplade till varsin skärm. Blir det så att Quadro-kortet används då man kör sitt CAD-program på den skärmen som är kopplade till detta kort och används Geforce-kortet då man kör spel på skärmen som är kopplad till Geforce-kortet? Som sagt så vet jag inte om detta fungerar.

Om du för det mesta bara använder datorn för CAD-arbete så skulle jag köpt ett Quadro-kort. Om du inte vill lägga ut allt för mycket pengar så kolla på Ebay.

Av Lille_Skutt

Lenovo

Skrivet av Snytbaggen:

Vet du något annat bra tangentbord som har buckling springs får du gärna tipsa om det

Jag köpte för några år sedan ett tangentbord från IBM. Nu har ju Lenovo tagit över. Men på jobbet till våra CAD-stationer så har vi följande tangentbord. Jag tror det i alla fall. Jag är ledig nu så jag kan inte kolla beteckningen på de tangentbord vi har på jobbet. De ser väldigt lika ut i alla fall.

http://shop.lenovo.com/SEUILibrary/controller/e/dkind/LenovoP...

Jag kan bara rekommendera dessa tangentbord.

Av Lille_Skutt
Skrivet av gluttonous:

.........

Jag har vetat om det här felet sen jag köpte min iPhone 3G för två år sen. Därför har jag gjort om mina staplar till dBm-värden (genom field test mode, *3001#12345#*). Se iPhones felaktiga signalmappning i bilden nedan.

http://photos.appleinsider.com/reception-100630-2.jpg

Jag hittar samma diagram i Anandtechs artikel om iPhone 4.
Apple's iPhone 4: Thoroughly Reviewed - AnandTech :: Your Source for Hardware Analysis and News

Av Lille_Skutt

Nu var det några år sedan....men skulle man köpa alla licenser till CATIA v5 så skulle det gå på runt 4-5 miljoner. Men det finns inget företag som jag känner till som har användning för alla licenser.