Inlägg

Inlägg som Tobbe_Nilsson har skrivit i forumet
Av Tobbe_Nilsson

Ok, när jag körde wow tidigare i TBC och hotta upp CPU'n så var det en sanslös skillnad, så min feeling är att GPU inte är riktigt lika viktig i wow som i andra spel.

Vad gäller SSD, så blir det att köpa ny. Funderar på hur stor jag kommer behöva. I min värld behövs ju bara SSD'n till mitt OS och program/spel så har alltid klarat mig på 128gb. Och sen alla bilder osv hamnar på storage.

Jag sitter mest å funderar på om jag ska köpa i5 eller i7. Eftersom prisskillnaden är rätt stor för att nå upp till en bra i7, kanske det är bättre att satsa på en high end i5.

Sen vad tror ni om ATI vs Geforce? Lutar åt ett 770 sen vilken modell eller så de vet jag inte än. Men torde väl klara sig på 770, eller tror ni jag behöver bättre?

Angående RAM, är det värt att gå efter högre klockfrekvenser än 1600?

Av Tobbe_Nilsson

sCaz, tack för tipset men jag hade hoppats på mer feedback kring vad som är viktigast att tänka på när man gör foto-redigering samt spelar MMORPG. Ska jag gå ner en nivå på GPU och satsa på CPU? Räcker 8gm minne eller ska jag gå för 16?

Av Tobbe_Nilsson

Dator, 10-12k för WoW och Photo-editing.

Tja sweclockare!

Dags att sätta sig in i träsket igen vad gäller ny dator. Ett par år sedan jag köpte något splonkans nytt så mycket har hunnit hända!

Jag gör en hel del redigering i Photoshop osv, samt att jag kommer köra igång med WoW igen vid expansion i November.

Så vill ha en ny dator som säkerligen klarar av de mesta WoW har att slänga mot mig, samt att den ska funka fint vid redigering.

Monitor ingår inte i detta pris, det köper jag för en annan budget.

Kan någon komma med lite förslag kring vad jag kan få för 10-12k? Köper all kringutrustning separat, så fokusera enbart på det som sitter inuti burken

Funderar också på eftersom mitt modem står lite kasst till, är det lönt att skaffa en Wifi adapter så jag slipper kabel? Har 200mb (sitter i Dublin) och Wifi speeden brukar nå runt 50mbit på min laptop så borde väl funka helt okej med WoW?

Kommer inte spela CS eller liknande FPS spel.

Tack för hjälpen!

Mvh Tobias

Av Tobbe_Nilsson

TV 5000:- plasma

Hej,

Ska köpa en Plasma TV, haft panasonic tidigare och älskade den. Har ni några tips på vad jag ska köpa runt 5000kr som är plasma?

Ska ha den främst för att se sport och spela tv spel och även koppla in datorn och se film/tvserier.

tacksam för tips!

Av Tobbe_Nilsson

Hmmm läser en massa saker om att det inte finns till PC så detta var ju en nödvändig fråga då

Av Tobbe_Nilsson

Klarar min laptop av GTA 5?

Hej, undrar om min laptop klarar av GTA 5 på en duglig nivå?

Har en ASUS G73SW laptop

Intel i7 2630QM 2.0ghz
Nvidia 460M
6bg ram

har även en lite äldre SSD inkopplad.

Är det ens lönt att köpa det med denna specc?

Tack!

Av Tobbe_Nilsson

Det enda som är intressant med konsol spel är ju sportspelen som FIFA, NHL osv. Så för mig handlar det mer om handkontroll än något annat när jag kommer välja konsol och PS kontrollen har alltid stört mig så kommer definitivt bli en X1.

Av Tobbe_Nilsson

Jag kopte en S4 igar och jag ar mycket nojd! Inte hunnit testa sarskilt mycket annu men av det lilla jag hunnit sa ar jag imponerad jamfort med min S3.

Tack for alla svar

Av Tobbe_Nilsson

Jag tror jag ska ga in idag och skaffa en S4. Kanns helt enkelt battre an Xperia Z och HTC One. Har last mangder med recensioner och alla verkar eniga om att S4 ar den battre telefonen.

Det enda som fortfarande ar lockande med HTC eller Xperia ar att den inte ar sa plastig som S4.
Men slutligen sa har jag inte nagot behov av HTC One's kamera mojligheter i morkare ljus utan jag foredrar S4ans kamera. Och samma galler Xperia, foredrar S4ans kamera vilket var det viktigaste for mig.

Tycker inte heller det jag laser om de kommande Q4 telefonerna ar nagot jag kanner for att vanta pa. Jag byter upp nasta sommar igen

Tack for alla svar aterigen!

Av Tobbe_Nilsson
Skrivet av SleeZy:

Enligt en fotosida (ska söka upp den senare när jag har tid)

Så visade den att xperia Z hade helt klart överlägsen kamera, speciellt när man filmar med den.
Det var en stor test där de testar alla olika foto inställningar m.m.

Sedan att den är vattentålig är ju ett plus

Själv så ska jag införskaffa mig en Z snart, då jag älskar designen m.m
Att skärmen är verkligen inte dålig heller, aningen sämre än konkurenterna men inget du kommer att märka av. Ett tips är ju att dra till t.ex media markt för att känna på alla olika lurar och känna dig för

Om du skulle kunna skicka länken till den sidan så hade jag vart tacksam!
Jag ska dra in på nån affär här i Dublin och kika då vi inte har Media Markt

Av Tobbe_Nilsson
Skrivet av rabiesekorre:

Jag stod precis inför samma dilemma men valet föll ändå på GS4 pga en kombination av batteritiden, grymma skärmen, prestandan och att jag är van vid Samsung. Ingen nackdel att marknaden för tillbehör till den är enorm heller.

Känns i det stora hela som ett säkert kort, hade en htc hero förut som började falla isär i princip. Medans min S2a jag haft ca 2 år hållt kanonbra genom allt.

Funderar dock på ifall det är värt att vänta till nya releases? S4an har ju varit ute ett tag nu och priset är ju detsamma som vid release
Kanske man bör vänta till okt-nov då det lär släppas en drös nya telefoner.

Av Tobbe_Nilsson
Skrivet av CyberSpace:

Min polare har en Xperia Z, och jag är verkligen helt förundrad över hur bra bilden är på den (Jämför med iPhone 4s). Bilden är helt underbar, och kameran också! Jag gillar att fota och skarpa bilder, och jag är helt klart nöjd med hur de har lyckats, att den är vattentät är ett fint plus, trots att man inte utnyttjar det så mycket (förutom min polare som duschar med den). Högtalaren på den är visserligen ganska kass, spelar upp ljud ungefär lika starkt som iPhone 3GS. Jag personligen skulle valt Xperia Z framför Galaxy S4 då den tar så fina foton, ser snyggare ut (enligt mig då), och för att den är vattentät. HTC One vet jag inte så mycket om, men har inte bara bra erfarenhet av denna.

Visserligen är programvaran som sony ska ge ut till sina mobilen lite efter, så ska man vara i senaste segmentet gäller det att ligga i själv och fixa och dona.

Hehe jag förstår att du blev imponerad om du jämför den med 4S, min Galaxy S3 som är ett år gammal har ju bättre display än 4S

Av Tobbe_Nilsson
Skrivet av MrAdde:

Du kan köpa Infinityn utan tablet, då kostar den 6000kr för 64GB. Den är minst lika premium som HTC One, massor med aluminium

Hehe då låter det ju mer intressant helt klart. Dock har jag väldigt dålig erfarenhet med ASUS produkter rent generellt sett. Min laptop krånglar alltid, min Nexus 7 fick lämnas in på reparation vid leverans och det känns rent allmänt som att ASUS är dyra men levererar inte samma klass som konkurrenterna.

Kanske avvaktar till september-oktober och ser vad nya Google telefonen kommer med för speccs

Av Tobbe_Nilsson

Kanske är det värt att vänta ett par månader om det kommer något nytt och intressant? Har ingen panik att köpa något nu, känns som att jag är lite mittemellan releases för tillfället också.

Av Tobbe_Nilsson
Skrivet av MrAdde:

Nej om du kollar på lite olika reviews kommer du märka att man säger att Xperia Z har en bra skärm, men den är inte på samma nivå som resten av flaggskeppen. Tyvärr har Sony börjat ha för vana att trycka i lite tråkiga skärmar i deras mobiler, Xperia V hade en hemsk skärm, Xperia S hade inte heller en särskilt bra skärm.
Dessutom har Sony valt en långsammare processor, samt så verkar den ha absolut sämst batteritid av alla de nya flaggskeppen.

Infinityn finns att köpa på Komplett bland annat i Sverige, men de säljer slut snabbt! På Irland har jag dock ingen aning om vart man kan få tag på den, Amazon kanske?

Processorn är inte något som bekymrar mig särskilt då jag inte kommer använda telefonen i några prestanda krävande program. Men däremot om skärmen och batteritiden är sämre så är det ju helt klart störande.

HTC One såg riktigt fin ut, såg lite mera "premium" ut som någon sa. Galaxy S3 känns ju lite plastig, och hade gärna sett att min nästa telefon har lite mer premium känsla över den.

Ang infinityn så ser jag att priset ligger lite över det jag planerat att lägga ut, då jag dessutom inte har någon användning för tableten så känns det som en onödig grej att ha som trissar upp priset.

Lutar allt mer åt HTC One eller S4 nu. Känns bra att man får ner alternativen lite

Av Tobbe_Nilsson

Tack för alla svar!

Jag tittade nu väldigt mycket på Sony Xperia Z, men skärmen ska inte hålla måttet enligt MSIOCgenie?
Sen Nokia är jag helt oinformerad om, måste i så fall läsa på om nya Lumia.

Padphone Infinity såg intressant ut må jag säga! När är det tänkt att den ska släppas/har släppts? Bor i Dublin för tillfället och hittade den inte bland operatörerna här så vet inte om den släppts ännu.

Av Tobbe_Nilsson

Galaxy S4 vs ?

Hej,

Jag är på jakt efter en ny telefon. Jag har för närvarande en Galaxy S3 som jag är nöjd med och skulle gärna kunna tänka mig att skaffa S4. Jag är anti iPhone och kommer aldrig mer att skaffa en (hade 3gs).

Jag är ute efter en mobil med en riktigt bra kamera. Jag tycker det är underbart med en kamera på mobilen och reser mycket och då är det skönt att slippa dra med sig kameror. Min S3 fungerade väldigt bra, men bra kan bli bättre.

Jag använder annars telefonen endast till Spotify och lite internet surfning samt Google Maps.

Jag funderar mest allmänt på vad era personliga åsikter är, är HTC One något jag borde fundera på? I dagsläget lutar jag ganska mycket åt en Galaxy S4, eller kanske invänta Galaxy S4 Active, men läste att kameran skulle vara avsevärt sämre?

Tacksam för alla tips och kommentarer!

Mvh Tobias

Av Tobbe_Nilsson
Skrivet av hasenfrasen:

1) Bort med batteri. Bort med laddaren.
2) Tryck på och håll ned ON-knappen i 30 sekunder. Släpp ON-knappen.
3) Anslut laddaren.
4) Tryck på ON-knappen.

Funkar den inte då är antingen laddaren eller moderkortet torsk.

Tack! Det funkade. Lättnaden man känner just nu

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobbe_Nilsson

Laptop bara dog

Hej,
Jag har en Asus G73SW. Jag har ett batteri som inte funkar sedan tidigare, den håller igång datorn i cirka 1 minut om jag inte kör kabel. Det är iaf inte problemet nu.

Jag satt framför datorn och den dog. Jag såg att kabeln hade halkat ur och jag får ingen indikator från datorn så jag märker aldrig när den gör så. Hursomhelst, nu så startar den inte igen när jag stoppar in kabeln på nytt. Den ger mig inte ens laddningsindikatorn som jag brukar ha. Alla lampor är svarta. Jag bytte strömuttag men samma sak. Adaptern lyser dock. Jag har provat att ta ut batteriet och köra bara med kabel men den känner inte ens av laddaren. Har inte varit något glapp eller nåt tidigare heller.

Några tips? Garantin gick ut för en vecka sen lite sådär lagom timing :/

Tack!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobbe_Nilsson
Skrivet av Maysay:

Jag förstår inte, folk klagar på att nya Windows 8 är slutet och kommer gå över till t.ex ubuntu pga detta. Men sedan när Chomebook kommer då tycker folk att det jättebra. Chrome OS verkar ju helt låst om något. Appar i molnet m.m.

Häng med i svängen, molnet är framtiden.