Inlägg

Inlägg som henkiii har skrivit i forumet
Av henkiii
Skrivet av Makkusu:

Nej, man är inte per automatik jävig bara för att man är sakägare. Är man saklig och opartisk, som Brave är som lägger fram opartisk och saklig fakta, så är man inte jävig. Står klart och tydlig i lagen.

Var står detta klart och tydligt i lagen?

Av henkiii
Skrivet av guest6936:

Hur är det tänkt att det ska fungera?

En IT konsult kan tjäna 30,000 eller 80,000 beroende på erfarenhet och kompetens. Ska man då ange ett spann i annonsen?

Bara för man har samma befattning eller titel betyder det inte att man har samma lön.

Har dom verkligen samma befattning och arbetsbeskrivning?

Även om 80kkr personen är IT Konsult, så är det sannolikt att titeln är något mer flashigt som Chief solution manager of great success.
Medan 30kkr killen heter något i stil med Junior Adidas Peon.

När företag rekryterar har de en hyggligt god bild av vilka arbetsuppgifter som behöver lösas och vad man är villig att betala.

Det nya är att även den sökande ska få reda på detta, så den slipper slösa tid på att ta sig till slutet av rekryteringsprocessen för att få reda på att lönen inte är i närheten av att matcha kraven.

Av henkiii
Skrivet av Trihxeem:

Så varför köpte han det då? han jiddrade ju om botar redan innan köpet.
Jag antar att detta inte handlar om bottar utan att han helt enkelt inte har några andra idéer för att dra in pengar. Bottar blir ett svepskäl.

Han köpte plattformen för att ohindrat kunna twittra (aktie)marknadsmanipulerande information om sina andra bolag.

Musks variant av free speech är en enkelriktad gata.

Av henkiii
Skrivet av sharpless:

Däremot kan jag tycka att det är lite väl långt med ett år innan man kan gå in i en ny familjegrupp. En månad eller två borde räcka rätt långt för att undvika missbruk av funktionen, känner jag.

Byter du familj varje månad?

Av henkiii

Metas datainsamling är motorn i deras affärsmodell. Jag är djupt skeptisk till att data skulle raderas i mågon större utsträckning.

Av henkiii

Alla företag som har stora människoskapade innehåll lär sälja det till AI-modellerna förr eller senare. Det finns oändligt med pengar inom AI-startups, och många sociala plattformar har det svårt.

Sannolikt har många plattformar redan scrapats på sin data "för test och utveckling". Men när modellerna ska börja bli komersiella så behöver det bli officiellt med avtal så att ingen blir stämd och får dålig pr.

Av henkiii
Skrivet av Radovic:

De som betalar är de personer som (oftast) är handikappade eller gamla och äldre som, ja helt enkelt blir lurade.

Jag såg en dokumentär på YouTube, om det och de visade (med "blurrig bild" såklart) en gammal dam i rullstol som inte förstod något av "det här med datorer" och jag kan erkänna att det trillade en tår från kinden när man såg hur hutlösa dessa !"#%#¤%&%/(& bedragare är. Och svinen utnyttjar det faktum att de äldre litar på "myndigheterna" som ringer och vill "rädda" dem från ett påhittat hot.

Jag tycker det är så synd om de äldre och handikappade och staten borde lägga mer krut på att söka upp bedragarna men som ni vet så säger polisen av bekvämlighetsskäl att "sorry inget jag kan göra - servern befinner sig utomlands" så att de kan gå och fika och spela innebandy utan att någon gammal dam "kommer här" och upptar DYRBAR statlig TID och resurser från den kak och bull bitande polisen...ajabaja...fattas bara. (Ironi såklart).

Förvisso blir många privatpersoner drabbade också, men nyheten handlar väl om organisationer (företag)?

Situtionen de står framför kan vara följande.
Det finns backup men även den är infekterad.
Varenda elektroniskt dokument (kontrakt, manualer kunddata, räkningar, lönebetalningar) inklusive inställningar på egen infrastruktur är förstörd.
Ransomware aktören hotar dessutom att sprida allt, både personuppgifter och företagshemligheter. Så du har sannolikt både en GDPR bot att se fram emot utöver skadan för varumärket.

Så de 3 alternativen.
Alt1 Betala
Alt2 Börja om från 0
Alt3 Lägg ner firman

Det är inte så konstigt att många betalar, och nästan anmärkningsvärt att så få som 29% gör det idag. Det är mycket positivt och tyder på att företag har blivit bättre både på att skydda sin backup och sin data.

Detta är en diger uppgift, för motståndaren är tyvärr inga källarhackers.
De är internationella organisationer som ofta är stödda av stater som Kina och Ryssland.

Polisen står troligen på riktigt handfallna då de inte har befogenhet att agera utomlands, och samarbetsviljan från skurkstaterna sannolikt är mycket låg.

Ett sorts elektroniskt krig pågår...

Av henkiii
Citat:

Founded in 2008, Movie2k distributed over 880,000 copies of pirated films. It was among the most-visited websites in Germany at that time. Its administrators earned money through advertising fees and subscriptions.

Källa: https://therecord.media/german-police-seize-bitcoin-pirated-m...

Det var inte en liten pluttsida direkt... Känns inte helt orimligt att de jagas om de omsatt hundratals miljoner under flera års tid.

Av henkiii

@BergEr
"AKB" är väl ändå Anna Kinberg Batra, inte Activision Blizzard.

Av henkiii
Skrivet av mpat:

Nej, de får ingenting. De tar bara ut en avgift om tjänsten levereras i appen.

Nja, det är väl snarare så att vissa köp är undantagna Apple Skatten.
Skulle ICA leverera en digital tjänst då skulle skatten appliceras, medan tex fysiska varor och fysiska tjänster som taxi är undantagna.

Källa: https://www.insightpartners.com/ideas/do-you-have-to-pay-the-...

Some app categories are exempt. Payments for food, physical products, and tangible services bypass the 30% commission. That means Apple doesn’t get a cut of consumer’s money for Starbucks mobile orders, Etsy products, or Uber rides. 

Av henkiii
Skrivet av qc3fxv3a:

Jag är lite kluven kring detta, vi körde mest på Nynäsvägen. Det borde inte ligga skruvar där. Samtidigt borde det inte heller ligga skruvar inne hos en gummiverkstad. Något har bevisligen hänt. Under normala omständigheter, om man får en punktering, så tänds lampan och man stannar och kollar läget. Problemet här är ju att lampan redan var tänd så det spelar inte så stor roll var vi körde på skruven. Jag har aldrig tidigare, på fem bilar, kört sönder ett däck pga kört för långt med för lågt tryck. Men jag skulle samtidigt gissa att jag haft punktering kanske 10 gånger.

Notera det jag skrev om hur långsamt luften läckte. Det får mig att tro att skadan skedde inne på verkstaden (Bilen stod där ett par veckor pga försening av däcksleveransen. Däremot hade jag, vid första punkteringen då jag försökte pumpa det trasiga däcket även passat på att kolla övriga däck, inkl det som senare gick sönder, och då var allt normalt.) och sedan stod en tid och långsamt tappade trycket. Men jag kan förstås inte veta. Samtidigt är det inte det frågan handlar om.

Så egentligen är det du fiskar efter att firman sabbat ditt andra däck i samband med bytet av det första?

Jag tänker att det är sannolikt att det ligger skruvar och dräller på golvet hos däckfirmor. Men Nynäsvägen som är full av tung trafik med öppna flak/kontainrar är en mer sannolik kandidat.

Jag tror det blir en uppförsbacke för dig att få ett nytt gratis däck.
Men återkoppla gärna utfallet.

Av henkiii

Om firman kollat tryck i alla däck innan utlämning, vilket är en rimlig och sannolik rutin.
Så måste du, eller den andra föraren, kört på skruven någonstans på 5mil sträckan, för att sedan upptäcka det i slutet av den?

Däck går sönder, sånt är livet.

Teorin att ni kört över 5mil utan luft i däcken är osannolik. Det borde synts när du hämtat ut bilen om ett däck var platt, och köregenskaperna med ett platt däck är påtagligt dåliga. Borde även vara så för en ovan förare.

Av henkiii

Snart kommer friskolorna kunna ersätta alla lärare med AIs. Eftersom läraren då inte finns fysiskt så stänger man även alla skolbyggnader.

Sen kan hela skolpengen sen åka till Karibien via en holländsk stiftelse, förutom den del som går till licenspengen till Microsoft och Open AI förståss.

Av henkiii
Skrivet av ronnylov:

Det är inte reklamen som är problemet utan att de vill ha min tillåtelse att få spionera på mig. Även om de gjort detta förut utan mitt uttryckliga godkännande så behöver jag inte låta dem få fortsätta med det om jag inte vill.

Exakt!

Reklamen är bara ett användningsområde för "problemet".

Problemet med stort P är hur facebook under hela sin existens byggt upp profiler om precis varenda människa i hela världen för att kartlägga deras liv, oavsett om personen haft en facebook profil eller inte.

Hur har detta hänt då?
Jo förutom facebook pixeln så har typ varenda företag i hela världen löpande laddat upp precis hela sitt kundregister (namn, tele, epost) , inklusive " bra att ha info" som tillexempel vilka varor som köps eller bara ligger i varukorgen. Tillexempel icke receptbelagda medicinska artiklar..

Detta samlas sedan i en enorm databas som företaget använder för bland annat sälja annonser genom att personer får olika etiketter baserar på intressen, ålder och annat.

Så att reklamköpare kan köpa annonser som riktas mot lösaktiga människor som ofta har oskyddad sex (och därför har köpt klamydiatest på apoteket).

Men reklam är ju bara ett användningsområde för informationen. Får du reda på alla hemligheter om alla människa kan du ju lätt utöva påtryckningar i olika beslut. Tillexempel att genom att hota att berätta samma historia för vederbörandes partner om inte ett politiskt beslut tas i rätt riktning eller att en viss leverantör får ett dyrt kontrakt.

Även om inte facebook själva erbjuder den tjänsten så blir informationen så värdefull att olika kan bryta sig in för att ta den. Cambridge analytica skandalen är ju ett sådant exempel.

Nä usch, lägg ner facebook.

Av henkiii

Jag skulle i första hand leta begagnade ram minnen (tex Tradera).
Be farsan starta CPU-z så ser du exakt vilka minnen som sitter i idag. Det absolut viktigaste är väl att uppgraderingastickorna går på samma volt. https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html

Av henkiii

Har du uppdaterat bios till senaste versionen?

Är det en gammal version av Windows du försöker installera?

Av henkiii
Skrivet av Mr.f:

Den andra halvan av syftet skulle väl i så fall vara att det genererar arbeten. Men det är ju inte heller sant för datahallarna. De står där och drar massa energi och ger ytterst få arbetstillfällen.

Ja det känns lite skumt att IT drakarna som omsätter miljoner i sekunden subventioneras när snarare små startups med en bra idé behöver hjälp att komma igång.

Jag kommer att tänka på det lilla spelföretaget som intervjuades på Sweclockers live berättade hur ett litet gäng med en ide arbetat utan lön i flera år för att komma på fötter.
Hade det varit lite lättare att prova på, så skulle antagligen flera goda idéer kunna bli verklighet.

Av henkiii

* flamebait borttaget*
Well....
I andra fall skulle man försöka se det positiva i fler på aktörer grafikkortsmarknaden.

Av henkiii
Skrivet av medbor:

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/den-stora-paradoxen-klimat...

Verkar så!

Hur nu gas kan räknas som grön låter jag någon hjärnskrynklare fundera på, men nu verkar kärnkraft äntligen stämplas som grön!

Vilket skämt.
Väntar med spänning på brungrönkol från Tyskland som står på tur?

Av henkiii
Skrivet av Erickey:

-"Bittrare kan ingen vara, än swec:s gpu-lösa skara"

"...FPSen bara sjunker, vill gömma sig i en bunker.

Inga kort och ingen lycka, någon annan dem knycka.
Fast i förra generationen, känns så hopplöst situationen.

Vår vän Jensen nyhet släpper, hoppet om lovelace stiger,
men han endast oss trolla, med ett 2060 som en nolla

I dessa eländiga tider, våra forumbesökare lider
så låt oss använda julkalendern, som en chans att bli legender".