Inlägg

Inlägg som Ingie har skrivit i forumet
Av Ingie

Hej alla!

Jag är på jakt efter mitt första mekaniska tangentbord! Jag har tänkt beställa ett barebone kit och switches + keycaps och har för allt detta en budget på runt 2000 kr, möjligtvis liiite mer. Jag har gjort en del research och har kommit fram till att det är svårt att hitta ett budgetvänliga barebone med ISO layout, men har tittat en del på kbd67 light, gmmk pro (rea på maxgaming) och epomaker th66, någon som har erfarenhet av dessa? Vilket hade ni valt?

Har ni några andra bra alternativ? Jag vill helst ha 65% men 75 funkar också, gärna ett volymvrede (inte ett måste), en vit/ljusgrå/pastellfärgad bas (inte svart) och gärna runt 1000 kr.

Det finns däremot en uppsjö av billigare varianter med ANSI layout (tex gmk67 på aliexpress) och detsamma gäller keycaps. Jag funderar därför på att köra på det istället men förstår inte riktigt hur det fungerar med de svenska tangenterna. Är ä,ö,å på samma platser som vanligt trots att an kör ANSI? Och hur är det med shift och enter? Och <> tangenten saknas väl, hur löser man det? Måste man programmera om tangentbordet på något sätt? Jag har en Mac och har sett att vissa använder microsoft keyboard layout men eftersom jag har en Mac fungerar inte det. Jag har sett att en swerty layout finns, men förstår inte hur man får den till tangentbordet

Förlåt för många frågor, är som sagt helt ny Hur hade ni tänkt?