Inlägg

Inlägg som AppleCat har skrivit i forumet
Av AppleCat
Skrivet av medbor:

Är det bara jag som känner att PS5 är lite gammal nu? Det känns som en evighet sen med Zen2 och Ratchet&Clank

Väntar nog på Pro om jag ska köpa något nu

går lika många rykten om att det inte kommer någon som att det kommer en Pro. Enligt vissa anser Sony det blir för kostsamt. Men om Microsoft gör det måste dem ju också men börjar kännas mindre troligt då ekonomin är dålig och lär inte vända på ett tag..

Av AppleCat
Skrivet av urban22:

Mjo, Ica var något billigare med 5000 kr/år för den moped jag kollade på. Fortfarande såpass dyrt att jag börjar känna att elmoped är ovärt. Verkar allmänt mycket dyrare att försäkra elmopeder än gamla bensinare.

Hur mycket kostar en sådan elmoppe du tänkt dig? Om den kostar tex 15 tusen så är det meningslöst att betala 5 tusen per år. För blir den ej stulen eller förstörd på 3 år så har man ej förlorat nått rent ekonomiskt på att inte ha försäkringen

Av AppleCat

köper du GPU begagnad kan du få nått klart bättre för billigare. RAM och nätagg rekommenderar jag inte köpa begagnad då ram strular relativt ofta och ett dåligt nätagg kan paja hela datorn..

Av AppleCat

Blir ingen jättebra tv för det priset om det ska vara 75 tum. fast är OLED uteslutet så kan man iaf få hyfsade paneler för 15 k

Av AppleCat
Skrivet av kelthar:

UHD 730 finns i Gen 11, 12 och 13 enligt denna listan:
https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/graphics...

Så de har jämfört med en 13400 som bäst, en 11400 eller 12400 som värst. 13400 har inte funnits så länge, så det lär vara 12400 eller 11400.

Men vad är den 5x bättre i? Kollar man på geekbench så vetifan. AES-kryptering kanske? Maskininlärning? Inbyggt grafikkort? Shady as fuck...

GB 13400
https://browser.geekbench.com/v5/cpu/compare/19935452?baselin...
GB 11400
https://browser.geekbench.com/v5/cpu/compare/19945585?baselin...

Ingen idé att ens lyssna på dessa jämförelser. Som amd och nvidia när de släpper nya grafikkort. man får ta allt med en stor skopa salt och vänta på riktiga tester.

Av AppleCat
Skrivet av mpat:

Mac mini-priserna såg ju riktigt rimliga ut tills jag insåg att de saknar både minne och framförallt lagring. 256GB lagring år 2023?

Billig i grunden fast allt extra som de flesta vill ha är snordyrt...

Av AppleCat

ultrabred ett alternativ?

Klart trevligare än 16:9 skärmar. Rekommenderar kolla på en sådan..