Inlägg

Inlägg som JanneBergen har skrivit i forumet
Av JanneBergen
Skrivet av Gunior:

https://www.elgiganten.se/product/tjanster-tillbehor/tjanster...

Dubbelkolla i butik, men detta kan du köpta till en valfri laptop från valfri butik, bara du kommer in med den till butik, så lär du ha peace of mind oavsett om behöver viss hjälp på plats, via mobil, online mm. Mer prisvärt än vissa andra (engångs)tjänster.

Tusen tack, det låter som en tjänst för mig! Har dock inte så gott intryck av Elgigantens support överlag men det är kanske skillnad när man betalar extra.

Av JanneBergen
Skrivet av gratzZ:

Ring till Inet eller gå till en utav deras butiker så kommer de hjälpa dig hitta rätt dator för dina behov 😊

Det har jag redan gjort! Och det är därför jag undrar om det finns någon annan som kan erbjuda lika bra service och support? I Göteborg.

Av JanneBergen

Vem ger bästa service/support på laptop för en som inte kan något? Inet?

Hej,

Jag brukar handla på Inet pga deras support. Men just nu hittar jag ingen laptop som passar mig där. Finns det fler i Göteborg som ger lika bra/bättre service? Som kan hjälpa till att installera program och som man kan ringa när det är kris?

Av JanneBergen
Skrivet av JonatanR:

Lenovo thinkpads brukar ha schysst kylning (tysta även vid belastning) men däremot täcker man insugshålet så är jag osäker om det skulle fungera bra. Antar att Windows är en preferens annars hade en Macbook air M1 (M2 om man kan lägga extra) suttit både fint i prisklass och passiv kylning!

Ja, det är sjukt frustrerande att Apple har exakt den laptop jag söker. Men jag har inte riktigt tiden och orken att ställa om till Mac efter 30 år med Windows, tyvärr. Men som jag förstått det är det exakt den jag söker fast med annat operativsystem.

Av JanneBergen

Lätt laptop med bra kylning, helst på ovansidan (arbetar med datorn i knät)

Hej alla!

Jag är författare och jobbar med datorn i knät hela dagarna. Flyttar mig ofta och sitter ofta utomhus så gärna robust och tålig laptop. Fick rådet att köra fläktlöst (pga att jag har den i knät), hade en AsusZenbook UX305 som funkade perfekt i sex år, tyvärr finns ingen motsvarighet att köpa längre. Köpte en fläktlös Acer swift 1 för ett par år sedan men prestandan klarar tyvärr inte exvis zoommöten.

Så nu söker jag efter en lätt och strulfri laptop (gärna runt 1,3 kilo men max 1,5) ca 14 tums skärm och med extra bra kylning eller luftintag på sidan eller ovansidan och prestanda som klarar inspelning av zoommöten. Gärna ljusstark skärm pga utomhusarbete. Gärna bra batteritid.

Tar tacksamt emot tips på modeller som helst inte kostar över ca 12 000.

Och jo, jag vet att man kan köpa lös kylning att lägga under men vore tacksam att slippa pga vikten och för att undvika fler saker att hålla reda på.

Har hört att Lenovo ska ha extra bra kylning, stämmer det?

Jättetacksam för svar!

Av JanneBergen

Tack för svar. Som ni säkert redan förstått är jag teknisk idiot.

Men rådet jag fick när jag köpte min förra Zenbook (2015) var att jag skulle ha en fläktlös pga den annars kunde bli för varm pga arbete i knät. Tycker att jag hör andra åsikter nu, så därav frågan här i forumet.

Tolkar det som att det kan funka med fläkt, beroende på var kylintaget sitter, då alltså.

Och ett förtydligande: Undrar alltså över datorn hur datorn klarar värme från knät i flera timmar. Min kropp har jag full koll på (måste sitta så här pga stelopererad men har hittat hyfsat bra lösningar för det.)

Av JanneBergen

Måste en laptop vara fläktlös om man jobbar med den i knät?

Hej,

Jag är författare och skriver med lättviktslaptop i knät. Har haft en AsusZenbook UX305 som är fläktlös. Funkat perfekt i sex år. Skulle vilja ha en exakt likadan men det finns inga Zenbooks som är fläktlösa längre.

Har tittat på ett antal fläktlösa modeller av andra märken men oftast har de sämre prestanda eller en massa funktioner som jag ej önskar.

Så nu undrar jag - tror ni att en tunn laptop (max ca 1,3 kilo, 13-14 tum) klarar värmen från knät en hel dag även om den kyls med fläkt?

Förslag på modeller tas tacksamt emot. Ska klara word, mejl, googling, zoom-inspelningar.
Inte mindre än 8Gb ram, helst 16 och minst 512 Gb SSD-disk.
Så tyst som möjligt.

Den stora frågan är om jag vågar köpa en ny Asus Zenbook trots fläkt?

Jättetacksam för svar på min något udda fråga!