Inlägg

Inlägg som Maxizor har skrivit i forumet
Av Maxizor
Nytt bud: 3 300 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Maxizor
Nytt bud: 400 kr Unifi AP AC Pro Hämtas!
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Maxizor

Finns Lightning till HDMI kabel att köpa, är nog det enklaste!

Av Maxizor
Skrivet av SwedZi:

Hej,

Verkar vara tvärtom, för när datorn står på 20-30 min så försvinner ränderna tills det att jag stänger av datorn under natten och slår på den på morgonen för då är väl grafikkortet svalt igen. Ränderna verkar alltså försvinna när grafikkortet fått jobba ett tag. Finns väl inget att göra? Bara att beställa nytt grafikkort. Har kollat på 6800 XT för 8300kr, verkar prestera drygt dubbelt så bra som mitt 2080.

Finns 6800XT tills salut på Marknaden nu för 5500:- ett tips! Alternativt 3080 för 6200:-

Av Maxizor
Skrivet av gothenburg:

Som många andra har jag hakat på Telias Black Friday-kampanj med 500/500 och ett antal TV-kanaler.
Jag får då TV-boxen SDMC DV8919X på köpet samt kan streama via deras app på min ipad och mobiltelefon.
Abonnemanget aktiveras i mitten av nästa månad.

Eftersom jag idag har kabel-tv som ingår i hyran med 16 kanaler så är detta bara en bonus, men nu undrar jag vad man kan göra med boxen och hur det fungerar. Som jag förstår det är det en inbyggd chromecast i den och man kan använda både Youtube, Netflix och HBO tack vare Android TV.

Vad använder man i så fall USB-portarna till? Spela upp videofilmer eller är det för handkontroll?

Aldrig haft en modern digitalbox innan. Vad är fördelarna? Min TV är FullHD från 2014...

Du kan använda USB-portar för usb-lagring alternativt koppla in tangentbord / spelkontroll och köra! Blir lite som en enklare version av en Shield TV!

Av Maxizor
Skrivet av askeppar:

Har ställt allt på medium. skärmens native är 2540x1440 eller nått sånt och jag har testat gå ner till 1900x1080 och visst det ger väl några fps till men inte mycket...

Man ska tänka på att de är ofta rätt generösa med vad som bör fungera. Vad de säger ger bra upplevelse är nog över 30fps vilket ändå är "spelbart" t ex många titlar på konsol går inte över det.

Sänk så mycket du kan och se om du kan optimera lite genom att kanske överklocka grafikkort / cpu och optimera så kommer det nog bli lite bättre iaf.

Av Maxizor

Hur är det med Upplösning / Inställningar? Du kan nog behöva få gå ner i både upplösning / detaljer för att få det gå smidigare.

Av Maxizor

Du har PM!

Av Maxizor
Skrivet av Dylanator:

Det skulle betyda en kabeldragning som inte är aktuell, från teven via kök och hall till datorn. Routern passar bara vid teven. Vill inte ha den i hallen.
(Läste nyss ISP's tips och trix, tips nummer 2 var att dra en fysisk kabel från mediafördelaren till datorn...)

Jag tänker: vad är det som 'fysiskt' sker när jag slår av datorn, för jag blir aldrig utkastad från nätet så länge datorn är på..

Tanken är att dra kabel till datorn om det är det enda du använder.
Men som andra sagt i tråden. Router efter Fördelaren och sedan var utrustningen passar / inte passar är helt upp till dig!
Så länge datorn är på håller den "leasen" och blir inte bortkopplad.

Av Maxizor
Skrivet av Dylanator:

Kanske det, men i mitt fall är det ju inget som härrör varför min dator tappar kontakten.
Jag har, konstigt nog, rj45-uttag i alla rum utom 'kontoret' med datorn.
TV och router har varsin 1m kabel från rj45 i vardagsrummet.

Men jag vill ha datorn på tråd, utan inblandning från router, bara för att jag tycker router är 'krångligt' och möjlig felkälla.
Så jag drog helt enkelt en Cat6 flat under golvlister och in till datorn.

Jag lutar ändå åt att felet sitter i mitt moderkort, för, som sagt, det interna realtek-chippet bara försvann för en månad sedan.
Gick inte att finna det, trots att jag använde tips och tricks, inklusive ta bort batteri o.s.v. Slog av och på saker via registret.
Omstartade o.s.v.

Jag tror nu att den enkla lösningen är att koppla in datorn i routern. Kolla med din leverantör om hur många adresser du får, så ska det nog lösa sig, sedan att datorn sitter "ute på nätet" publikt är inte att rekommendera.

Av Maxizor

Låter som något fel med bildbehandligen... Det är bara skicka in och försöka ta på Garanti! Du har ju 3 års reklamationsrätt! Lycka till!

Av Maxizor

Jag har varit med på Porsche Event och kört ett flertal dyra bilar utan någon motprestation. Kan tänka mig att Ferrari kräver säkert lite mera innan man får provköra, men du har inget att förlora. Jag skulle ge dom mina uppgifter sedan kommer en säljare/bokare ringa upp dig och förklara då att du är väldigt intresserad och har "drömt" om att köra en Ferrari. Så får du ta det därifrån! Lycka till!

Av Maxizor
Skrivet av InhumanC:

Kortet sitter i en Dator. Inget kartong finns kvar. Köpt på Inet. Kvitto finns
Den som köper kortet MÅSTE ta ut det ur min dator samt sätta in mitt nya grafikkort!

Läs hela annonsen här

Kan komma idag för 6200:- skicka PM!

Av Maxizor
Skrivet av p.lindblom:

En Nokia 3110. Jag har för övrigt kvar alla mobiltelefoner jag ägt. Tanken är att göra någon form av utställning för framtida eventuella barnbarn, eller något.

https://www.imei.info/media/t/gsm-cache/0/F/TTGLat-d/nokia-3110.jpg

Samma för mig

Av Maxizor

Det vore grymt! Ser fram emot det!

Av Maxizor

Köp en UPS med Batteri vid Datorerna för att ta eventuell spik vid uppstart, ska nog gå bra. Troligen kan du säkra upp till 13A på befintlig kabelarea. Men kolla med elektriker först!

Av Maxizor
Skrivet av Zelascelar:

Jag testade att köra CMD tracert på min ip, som jag tog via whatsmyip, det första jag får är en 1:a vilket betyder att jag har en publik IP? Routerns WAN IP stämmer även överens med vad whatsmyip visar, betyder detta att jag inte är bakom CG-NAT?

Jag ringde Telia och dom sa att dom inte längre har erbjudandet med att man måste ringa och köpa tillgång till publik IP utan det ska vara helt öppet hela tiden. Det verkar som att jag har en publik IP.

Min setup är att från antenn går det en kabel till en dosa, därifrån en sladd till routern, från routern en vanlig nätkabel direkt till datorn. Min routersetup ändrades inget när jag bytte datordelar och det bytet skedde utan ominstallering av datorn för det ska tydligen funka bra, vilket det i övrigt har gjort förutom ett par märkliga beteenden i mjukvara, som att Discord bytte från min vanliga ljudenhet till skärmens. O enda skillnaden jag kan se i routern är att interna adressen gick från 192.168.30.195 till
192.168.30.140 (påhittat snarlikt)

Ipv6 är disabled på routern, om det nu gör någon skillnad.

Låter inte som du har CG-NAT. Skulle testat och öppna en annan port och se om du kan nå den utifrån t ex ifrån mobilen.!

Av Maxizor

Jag skulle köpa 2 Accesspunkter och koppla in de via kabel på var sin del av lägenheten för att förbättra täckningen, sedan koppla ihop de så du får 1 nät med flera SSID'n beroende på om du vill begränsa något.

Av Maxizor

Ser ju ut att fungera utmärkt

Av Maxizor

Gick ju bra det där =)=