Inlägg

Inlägg som ingulf har skrivit i forumet
Av ingulf

Innan köpsuget får överhand kan det vara bra att närma sig det egentliga problemet du har också. Är det objektivt dålig mottagning i vissa delar av huset? Mät upp med valfri app och telefon! Är överlämningarna i ditt mesh-system dåliga, går det konfa annorlunda?
Material i hus och väggar av värde att veta. Med ethernet draget i huset och uttag på flera ställen bör väl det mesta bandbreddsintensiva köras med kabel i den mån det går?

Vi har 3-vån radhus med trä-stomme. 1 Unifi AP LR välplacerad i mitten vid trappan ger full täckning i alla husets hörn.

Bara lite perspektiv, snabbt nytt mesh lär funka också. Försök klämma in en POE switch i skåpet bredvid/ovanpå routern med.

Av ingulf

Läst om någon som fått räntefria månader av bland annat Swedbank. Sitter hos LF nu och får väl ungefär 4,5% ränta framöver. Men räntefria månader är ju helt enormt, med tanke på stora lån.
Hur har ni som fått det erbjudandet betett er? Bara kontakta Swedbank om flytt?

Av ingulf
Skrivet av Zypox:

Var dålig svarfrekvens på denna tråden så jag har gjort lite reserach. Först och främst var jag på power och klämde på en Lenovo Yoga 7 gen 6 (dom är nästan identiska) och var riktigt imponerad på byggkvaliteten. Riktigt rigid och skönt tagentbord. Skärmen var trevligt trots att det var vanlig IPS 60hz.

Den HP datorn du länka tycker jag är väldigt mycket sämre för bara 1000kr mindre jämfört med lenovon. Processorn 7730u har en ganska mycket lägre hastighet (2.0 vs 2.7ghz) samt har bara stöd för DDR4 (upp till 4800mhz) medan 7735u har DDR5 (upp till 6400mhz) vilket gör skillnad. Den har även sämre batteri och bara 250 nits skärm är inte ens minimum för en 2-i-1 enligt mig.

Ett tips är att vänta till Mars. Då släpper lenovo Gen. 9 och enligt kundtjänsten ska de ha en större rea då med.
Kolla fysiskt på en elbutik så kan du känna lite. Jag bestämde mig direkt att det blir yoga 7 för min del.. troligtvis den nya gen 9 i mars.

Tack för återkoppling och kloka tankar!

Av ingulf

Ingen erfarenhet, men lite inne på samma spår.
Behovet här är avveckla en enkel stationär för frugan som vill kunna se serier i sängen, enklare videoredigering, surf, inga spel egentligen.
2-1 formatet lockar för flexibiliteten för video, och touch är trevligt när man är så van från telefoner.

Ganska tunt utbud ändå, men vi har kollat in HP
https://www.hp.com/se-sv/shop/product.aspx?id=930X4EA&opt=UUW...

Kampanjer regelbundet ner till 8990kr som vi tycker är rimligt.
Ingen OLED och ganska svag max ljusstyrka, men ska bara användas hemma så okej för oss.

Vore kul att höra om någon har erfarenhet av Lenovon ovan eller HPn vi kikar på.

Av ingulf
Skrivet av Doomfarer:

Om man inte vill riskera sina pengar finns det fasträntekonton med upp till 4,5% ränta.
https://www.konsumenternas.se/konsumentstod/jamforelser/spara...

Låneränta efter ränteavdrag blir 4,69*0,7 = 3,3%. Så även här tjänar du ca 1%, eller 10,000 kr per miljon och år.

30% skatt(rättat) på kapitalvinsten på sparkonto, så blir netto noll.

Av ingulf
Skrivet av anders190:

Reagerade mest på att någon innan hellre valde just cancer istället för fetma, som om någon ens skulle välja dessa. Inget ont mot de som har problem med just fetma men det är inte ens jämförbart.

Det var jag, och var mest ett spetsigt svar på någon som skrev "Hellre fet än cancer pga aspartamn". Var ett misslyckat försök att reflektera kring att livslång fetma också orsakar lidande (medicinskt, socialt, osv osv), men att jämföra var bara dumt.

Av ingulf
Skrivet av Spiffman:

Hellre fet än cancer. Ni kan behålla ert bekämpningsmedel

Får nog ändå tillägga att rent objektivt på total livskvalité kan nog cancer i ålderdomen vara betydligt mer lockade än fetma stora delar av vuxenlivet.

Av ingulf
Skrivet av Ninjaflipp:

Fast personen du citerade citerade ju enbart vad en studie utförd på UTHSCSA hittade och så långt jag vet har jag ingen som helst anledning till att misstro dem. De skriver ju egentligen bara att de hittade en korrelation och inte nödvändigtvis en kausalitet. Så att avfärda det som som något som alternativfaktarörelsen skulle hitta på är ju inte bara inte sant, det är oerhört lat gjort också. Men! Jag kanske helt enkelt bara missar något. Vill du hänvisa mig till information som menar på att den utfördes av människor som gillar alternativ fakta så för all del, gör gärna det. Jag vill bara lära mig mer.

Men med tanke på att du också skriver så här tidigare i tråden:
och:
Så kan jag faktiskt inte låta bli att tänka att du helt enkelt är väldigt fast övertygad av att din bild av läget är den korrekta bilden och att du, likt så väldigt många andra människor (framförallt på alternativfakta-sidan som du talar så illa om) ogillar information som inte stämmer överens med din världsbild.

Min personliga tanke är att sockerfria produkter ändå är förhållandevis nya i samhället och att vi inte riktigt är helt hundra på vad de långsiktiga effekterna av de är, om det finns några alltså. Tycker därför det är dumt att låsa in sig i inställningen på att de helt omöjligen skulle vara något annat än helt ofarliga -- även om det mesta pekar på det i dagsläget. Ska nämna igen att jag själv konsumerar lightläsk och inte är särskilt oroad då jag är väl införstådd att det har testats något oerhört, men jag är öppen för möjligheten att det kanske kommer att förändras.

För ganska exakt 100 år sedan så såldes radioaktivt vatten som dåtidens motsvarighet till energidryck, eller hälsoelixir, under väldigt tvivelaktiga grunder. Den fortsatte säljas som det fram tills att en storkonsuments käke trillade av till följd av det. Studier i dag är förstås avsevärt genomförliga i jämförelse och det går inte direkt att dra en parallell rakt upp och ned, men om inte annat är det intressant läsning.

Som du säger visar studien bara korrelation. Att aspartam, en kemisk förening bestående av två stycken aminosyror, som i princip bryts ner direkt när den ens ser tunntarmen, är helt orimligt. Troligare confounders är att mödrar med autism-drag dricker mer läsk och således (pga genetik) får fler barn med autism. Eller att mödrar med autism, helt enkelt rapporterar historiskt kostintag (där all data egentligen är skitdålig, så alla studier baserade på det kan man slänga), mer korrekt och därför är ärligare med sitt läskintag än icke autism-mödrar. Går hitta på vilka hypoteser som helst och hävda att korrelationen stöder påståendet.

WHO kan vi dra fram och tillbaka med tusen gånger orkar nog inte (logiska slutsatser om man läser bakgrundsmaterialet är lätt)

Faktumet kvarstår, aspartam bryts ner direkt till två aminosyror, fenylalanin och asparaginsyra, som du får enormt mycket större mängder av från en enkel bit kött, lite mjölk eller annat proteininnehållande livsmedel (proteiner består av långa kedjor aminosyror).

Det finns ingen logik eller rationalitet i farhågan. Då är den rimliga slutsatsen att inte misstänkliggöra det.

Att smakupplevelserna skiljer sig så stort är också rent fysiologiskt och logiskt, våra smakreceptorer är olika, vissa tycker aspartam har en besk eftersmak. Lider med er. Jag känner inte av någon bismak och njuter max

Av ingulf

Kom in, levlade till lvl 5, tröttnade

Av ingulf

Går att jämka om man vill, tidigare oviktigt, nu vid dagens räntor mer aktuellt.

Av ingulf
Skrivet av xilli:

Kan man förhandla hur länge en rabatt ska gälla? Är det orimligt att försöka få samma rabatt i två år?

Tidigare var nog 2 år standard, LF ändrat till 1 år nu, skyller på volatilitet. Även om det inte bör påverkar rabatten direkt, så oklart.
Har man en gång fått beviljat viss rabatt tror jag dock det är lätt att behålla den, så sannolikt inte värt lägga energi där.

Av ingulf
Skrivet av SweDragon:

Vad är det som är fel med sorc och resistance? Jag har bara precis börjat (lvl 22) så resistances är ännu inte särskilt märkbara. Förblir det så?

Resistance statet är buggat och meningslöst jämfört med armor. Intellect bidrar såldes inte till tålighet som förväntat.

Av ingulf
Skrivet av Lehto:

Okej, kanske missar jag något då? Vad är de jag inte får med curve vs ett svensktkreditkort, ge mig ett exempel.

Att konsumentkreditlagen gäller, banken delar solidariskt risken med dig. Vid stulna kortuppgifter m.m finns ett helt annat skydd.
Curve är ett betalkort, och tidigt när det kom var vi tydliga i alla Curve-trådar man INTE SKALL använda det vid större kapitalköp, då konsumentkreditskyddet inte gäller. Curve hävdar själva att de ger motsvarande skydd, men deras support har varit väldigt varierande så det skulle jag inte alls räkna med.

T.ex, SAS konkar, du får inte tillbaka dina pengar för biljetterna du köpt pga stökig konkurs. Du kan begära tillbaka de från kreditgivaren istället om du köpt med kreditkort. (kreditgivaren kommer därefter såklart kräva pengarna av SAS, men de agerar buffert för dig och tar den juridiska smällen.)

Av ingulf

Liten fråga som jag inte riktigt är på det klara med:

Säsong 1, nya aspects, nya unika, malignant jewels som verkar väldigt starka. När säsong 1 avslutas, så blir karaktären eternal, men kan man fortsatt arbeta upp malignant jewel, hitta de nya unika osv.
De talade en del om att de inte ville att eternal realm skulle bli kaotisk, så storyn och quests osv ej skulle läggas till eternal realm. Men lite mer oklart vad de tänkt om items osv. Klart det kan bli rörigt om 20 säsonger. Något som sett något om detta?

Edit: kollat lite streamers bland andra Raxxanterax, enl honom troligt att gems osv från säsongen försvinner vid överföring till eternal realm. Himla sunkigt på unika dock, men kanske inte är samma.

Av ingulf
Skrivet av Pamudas:

Du menar följa en build guide som varenda kotte gör idag?

Jag har inte sett särskilt många nm100 förutom vissa top streamers. Så kanske har svårt att värdera hur "lätt" det är. Alla jag spelar med kring lvl 80-100 har ingen chans på det i nuläget iaf. Därför är det rimligtvis en utmaning jämförbar med greater rifts. Men jag kanske missar nåt.

Av ingulf
Skrivet av {SWEC}Rool82:

Sa dom hur det var med om man fick välja från vilken gubben som man vill ha discovery / lilith statyerna?
Skörde en sorc först som kag använde för att låsa upp all renown. Men den är inte längre högst lvl 😁

Efter patchen den 18/7 så läggas allt till kontot, om du loggar in en gång med karaktären.
Så gå igenom listan och logga in med alla efter patchen bara så läggas allting till. Ackumuleras från olika karaktärer.

Av ingulf
Skrivet av Pamudas:

Greater rift och Nightmare dungeon är inte detsamma även fast de liknar varandra. Den största faktorn - tid - är helt borta från nightmare dungeons. Tar du det lugnt så tar du en Tier 100 om du själv är lvl 100 med hyffsad build. Det kommer bara ta väldigt lång tid.

Echo of lilith är svår rent mekaniskt och att fighten tar väldigt lång tid om du inte har en trasig build som tar ner henne på någon sekund bara En barb (t.ex. WW barb) har väl en sisådär 50min fight för att ta ner henne, där ett misstag innebär att du är död och får börja om helt Men vill du sitta och plöja ner hundratals försök så får du göra det

Nåja, tier 100 motsvarar ju monster lvl 154, så tas knappast av en lvl100 char. Kräver optimering av massa olika slag då det är max antal revives.
Men visst, lägger man till tid blir det ytterligare en faktor, kommer säkert.

Av ingulf
Skrivet av lasseedsvik:

Hur ser man om man fått skills från en dungeon?

Gjorde en dungeon. Skulle fria 7 prisoners. Gjorde det....... sen ut..... men på map'en så ser det lika ut än. "rewarded on first completion" eller liknande. Finns ingen grön bock eller liknande.

Hur ser man om man fått den nya skillen?

Hos ocultisten i nån av de större städerna. Under aspects library.

Ibland kan det ju dock vara en våning till eller liknande, där frigörande av fångar t.ex bara är steg ett.

Av ingulf

Nu blev iaf jag disconnectad och fick en download på några hundra megabytes, så nåt på gång.

Av ingulf
Skrivet av walkiii:

Nån mer än jag som skulle vilja kunna ändra färgen på cursorn i spelet? Jag tappar konstant bort den när det blir lite action på skärmen.

Skrivet av Afra:

Det händer att jag tappar bort den med. Inget större problem då jag hittar den lätt igen men förstår vad du menar.

Tror det finns ett alternativ att ändra storleken på cursorn i en av menyerna om jag minns rätt. Har för mig jag såg det men gillar ändå att ha den liten så har inte provat.

Skrivet av sINsen:

Hänt mig 100tals gånger, och svär varje gång

Options-> Accessibility -> Cursor scale.

Fixade jag efter svordomar då jag tömt hela manan in i nån vägg istället för fienden.