Inlägg

Inlägg som Under_Specat_Nätagg har skrivit i forumet
Av Under_Specat_Nätagg

Knappast en överraskning. DH blir mer och mer corporate för varje event som går. Snart finns det inget LAN kvar alls.

Av Under_Specat_Nätagg

Nej, jag förbokar ingenting för det är ett beteende som bara skadar konsumenterna i slutändan. Vad det gäller PC spel så har jag ju redan en desktop, och om jag är on the move så skulle en steam deck vara för stor. Den är helt klart intressant dock och jag hoppas att valve lyckas med den, framförallt pga vad det betyder för Linux.

Av Under_Specat_Nätagg

Statliga myndigheter är emot crypto, vilken chock. Det här har ingenting med miljön att göra, det är bara en ursäkt för att förbjuda crypto så att staten behåller kontroll över sin valuta, och sina medborgare.

Av Under_Specat_Nätagg
Skrivet av Holmgren3n:

Man kan köra två skärmar om dockningsstationen man använder är displaylink certifierad. Funkar kanon, dock lite stökigt att man måste hålla tungan rätt i mun när man köper en USB-C Docka till datorn så man verkligen får en displaylink docka.

Men annars funkar det hur bra som helst, har flertalet sådana uppsättningar ute.

Jo visst men displaylink är ju inte en riktig skärm på så sätt, snarare ett fusk för att använda skärmar via USB, ja det fungerar säkert men det är inte samma sak. Plus om man väl ser en USB C port med thunderbolt så förväntar man ju sig att datorn ska fungera med thunderbolt dockor, precis som andra datorer, och det gör den ju inte när det kommer till skärmar.

Av Under_Specat_Nätagg
Skrivet av Dockland:

Japp, men det är en bärbar dator. The bad comes with the good. Att ens kunna driva e n extern skärm känns som en bonus för mig.
Har jag annat behov köper jag något annat.

lol va? I vilken värld är det en bonus att kunna driva en extern skärm/skärmar? Det har ju varit standard funktionalitet i decennier.

Av Under_Specat_Nätagg
Skrivet av whisky:

När det kommer till batteritid är det väl ingen laptop som kommer i närheten av utlovade siffror även om batterierna är sprillans nya?

Standard laptop med andra ord.

Jag ska se om jag inte kan få byta till en MBA M1 när det blir ny jobbdator, min MBP i5 från 2014 (som nu kör Big Sur) är snabbare än min Dell Latitude 7490 med i5a från 2018. Den senare har dubbelt så mycket minne, men tar längre tid på sig att starta upp program och att "kompilera" typescript-projekt. Dessutom fläktar den på mest hela tiden vilket är enormt störigt.

Hemma är det inget problem med att M1 bara hanterar en skärm, för det är vad jag har på skrivbordet numera, däremot är det värre på kontoret där jag har två skärmar - lågupplösta dessutom...

Nej det är absolut inget ovanligt att batteritid inte kommer nära spec, det hör till det vanliga. Det är ju även därfär jag la till "(Vilken Överraskning)" efter jag klagade om det

Av Under_Specat_Nätagg
Skrivet av anon300311:

Du är medveten om att MBP m1 13” är instegsmodell? Den ersatte instegsmodellen med.
Så du har inte läst på innan du köpte.

14” är deras ”mid” vilket syns.

Levde med en MBP 13” i ett år och visst kan jag hålla med dig om tangentbordet, är väldigt lycklig över att MBP 14” är så mycket bättre.

Spelar ingen roll att det är en instegsmodell, att den bara kan driva en extern skärm är ett skämt. Ja, jag förstår att det står i specen men inte fan kollar man specen för att se om en dator kan driva mer än 1 extern skärm, det har ju varit standard i decennier.

Av Under_Specat_Nätagg

Har en M1 MBP. Tangentbordet suger, skärmen är bra, M1 är ett skämt då den enbart kan driva en extern skärm, bra batteritid men inte ens nära den tiden Apple lover (vilken överraskning).

Standard Apple med andra ord.

Av Under_Specat_Nätagg

Nope, ser ingen anledning att uppdatera. Windows/Android/whatever. Vilket version det är har inte spelat roll på länge, skiten ska bara fungera.

Av Under_Specat_Nätagg
Skrivet av Duedate:

Game:ing och hifi-branschen har en hel del gemensamt. Man hittar på nya sätt hela tiden för att blåsa folk på pengar.

Kunde inte ha sagt det bättre själv. Lika mycket påhitt, placebo, och rakt av lögner i båda branscher.

Av Under_Specat_Nätagg

Som vanligt så har ju detta ingenting med brottsbekämpning att göra, men snarare massövervakning. Detta är inge bra.

Av Under_Specat_Nätagg

Förvisso så är jag ju ganska bra på att gasa på själv, men det ser jag inte som ett problem egentligen så länge man anpassar hastigheten efter omgivningen, och jag åker aldrig på trottoarer. Sedan så upplever jag också att privatägda scootrar är sällan ett problem, men hyrscootrarna som alla J*vla barn åker omkring på är en ren katastrof. Man borde införa rejäla böter för dom som kör på trottoaren tex eller parkerar som ett svin.

Hur bekväm en scooter är vid en viss hastighet beror helt på scooterns design samt hur van du är. 50kmh på min nuvarande är hur stabilt som helst, inga konstigheter, men jag skulle absolut inte vilja åka så snabbt på tex en Voi.

"Men just för de små färderna borde väl en enklare modell räcka? Är dessa dåliga alltså. Så länge jag kommer upp i 20kmh på plan backe är jag nöjd! Backar vore trevligt att klara med. Men mer än så... Nä."

Ja dom lagliga är dåliga enligt mig. 250w är alldeles för lite effekt och även mindre backar är ett problem. 500w är absolut minimum enligt mig om man inte är nöjd med 20kmh och bor någonstans där det är helt platt.

Av Under_Specat_Nätagg

Lite allmänt:

Lagliga scootrar är värdelösa, 250w är på tok för lite och 20 kmh är ingenting, plus att du tappar fart rejält så fort du kommer fram till en backe.

Min första scooter var på 250w men jag uppgraderade till en med 600w vilket var betydligt bättre. Efter några månader så lässnade jag på den också och uppgraderade till slut till nuvarande med 2x800w.

Jag glider i 45-60kmh varje dag utan något problem som helst med polisen (hittils), men jag är ju rätt säker på att dom skulle kunna ta kortet om dom så ville. Värt att tänka på är ju att dom flesta av hyr scootrarna (Voi, Tier, osv) också är olagliga då många går 25kmh och har en motor på 350w.

Jag förväntar mig att lagarna kommer ändras kring detta inom kort då nuvarande situation är en enorm grå zon.

Vad det gäller däck så vill du definitivt ha slanglösa luftfyllda däck. Luftfria däck slipper problem med punkteringar men är rejält obekväma, och däck med slang är stenåldersteknologi som får punka hela tiden. Fjädring är också ett rejält plus, och ett måste om du använder luftfria däck.

Av Under_Specat_Nätagg
Skrivet av Midvintersorg:

Jag har en 5600 RPM:are så allt kommer ju vara snabbare.

I spel som är diskintensiva som Rust så antar jag att jag kommer märka en enorm skillnad.

Jo en modern NVME SSD kommer vara brutalt mycket snabbare. Personligen så prioriterar jag kapacitet över hastighet då det blir dyrt om man ska ha båda. Men som vanligt, läs recensioner först.

Av Under_Specat_Nätagg
Skrivet av Jabathezut:

Förstår vad du menar men du förstår nog också vad jag menar om du läser inlägget 😁

Kan väl faktiskt bidra med lite bra info. Jag installerar alltid följande i Chrome:
uBlock Origin
HTTPS Everywhere
Disconnect
Sponsorblock
LastPass

Själva datorn behöver inga program. Jag kör en liten rengöring med Bleachbit ibland men ingeting annat särskilt.

Av Under_Specat_Nätagg

Min personliga preferens när det gäller SSD har typ alltid varit att köpa billigaste i den kapaciteten jag vill ha. Man ska inte göra så om man vill ha bäst prestanda, men även en billig SSD är mer än tillräckligt snabb för min del.

Av Under_Specat_Nätagg

Väldigt intressant story, brydde mig inte alls om själva spelet. Otroligt snygg grafik dock, det är ett bra sätt att leka med RTX om man har ett nytt 3000 serie kort

Av Under_Specat_Nätagg

"Tips and trix för att ha en snabb dator"

Köp snabb hårdvara. Finns ingenting annat.

Av Under_Specat_Nätagg

Vem bryr sig? Nya grafik drivrutiner är högst överskattade och korten kommer ju fortsätta att fungera ändå. Nya spel kommer dom inte klara av oavsett. Man kan inte förvänta sig att en produkt ska få stöd i all evighet, och som sagt så kommer dom ju fortfarande att fungera.

Av Under_Specat_Nätagg

"Att Spotify Hifi tar klivet upp till FLAC kommer sannolikt inte vara en "aha"-upplevelse för majoriteten av musikkonsumenter."

Det kommer inte vara det för någon, förutom dom som tror att dom kan höra en skillnad.

* bort mod *