Inlägg

Inlägg som Wiiga har skrivit i forumet
Av Wiiga

Har en lite fråga angående detta med USB-sticka.
Om jag skulle köpa Windows 8 och lägga det på USB. kan man ha både windows 7+8 på samma sticka och boota som vanligt? Eller kommer det bli någon konflikt?

Edit* varför jag frågar är såklart att jag har en sticka med W7 på just nu.

Av Wiiga

Om du har en manual någonstans till moderkortet brukar det finnas information om vad LED-lampans färg betyder.
Men som ovan nämt så finns det ju en stor risk att "agget" är skit.
Det kanske inte ens levererar den påstådda Watten.

Av Wiiga
Skrivet av Klumpeduns:

Facepalm på att ej ha läst allt jag har skrivit, alternativt inte ha förstått det.

Med din logik förmodar jag att du kommer att låsa in allt när du skaffar egna barn för om ditt barn tex tar din bil olovligen (inte extremt ovanligt tyvärr) och något händer så blir du skyldig eftersom det är sitt ansvar och din försäkring kommer inte täcka något. Så jag hoppas att du skaffar bra nyckelskåp och har nyckeln till skåpet i en kedja runt halsen.

Jag känner ändå empati med föräldrar som har råkat ut för detta även om det var deras ansvar att se till att det inte ska kunna hända.

För övrigt så motsäger du dig själv i ditt avslut. Det är ju du som inte känner empati för människa utan tycker att spelets regler är viktigast. Jag känner inte empati för ett spel som du felaktigt påstår utan jag känner empati för trådskaparen då det han har råkat ut för inte är så roligt. Bedragen av en familjemedlem.

Skickades från m.sweclockers.com

Får väl lov att ge dig en Facepalm också då, och även en till mig själv för att jag ger mig in i detta ämne om tomtar, troll och häxor som springer och slår på varandra i skogen.
Jag kan tyvärr inte annat än beklaga till TS som fått sitt konto bannat men Blizzard är ganska tydliga på vad som händer med konton som har missbrukats på något sätt. Detta inkluderar när lillebror leker med det också!
Skulle Blizzard vara snälla och istället ge någon sorts bestraffning istället för en ban så skulle snart varenda guldsäljande kines skylla på att det var lillebror eller en massa dumma ursäkter.

Sen kan man ju fråga så här: Loggar du ut från internetbanken varje gång du använt det eller lämnar du det framme så vem som helst kan leka runt där? (Jo jag vet att man blir automatiskt utloggad efter en viss tid, eller iaf blev).
Knappast så att banken skulle betala tillbaka eventuella pengar som försvunnit från ditt konto om du inte loggat ut ordentligt.

Jag citerar dig på alla inlägg du skrivit i tråden skulle man väl kunna säga. Och tyvärr får TS skylla sig själv att han är slarvig och inte loggar ut från sitt konto. Bara bita i det sura äpplet, hosta upp stålarna och börja om. BASTA!

Av Wiiga
Skrivet av Extrice:

Jag kör den på intels kontroller!

Hopp, ja då har jag inte en blekaste tyvärr.

Av Wiiga

Utan någon vidare insikt på ditt moderkort men...vilken kontroller kopplar du SSD'n till? Intel eller Marvel?
Vet dock inte om du har de valmöjligheterna ens men jag frågar ändå.

Skulle du ha båda och det är så att du kopplar till Marvel så testa byt till Intel istället. Marvel har en tendens till att kunna vara en långsammare controller.

Av Wiiga

Gått igenom 2 stycken Siberia v2 och det är nog bland det sämsta headset jag någonsin har haft. Micen är fullständigt skräp (Man låter inget vidare enligt andra) och glapp i volymkontrollen på sladden hör ju också till vanligheterna.
Efter dessa två så vägrar jag köpa headset med volymkontroll på sladden.

Det enda positiva med detta headset är att dom är riktigt sköna att ha på sig.

Jag har också en gigantiskt musmatta från Steelseries, har något konstigt namn typ QCK eller nåt. Också inne på mitt andra men är ganska nöjd med den.
Ja det är väl allt jag äger/ägt från Steelseries.

Av Wiiga

Om du syftar på att cracka eller göra det på något annat olagligt sätt så är detta ej tillåtet att prata om på Sweclockers.
Varför inte bara betala? Windows 8 kostar just nu 279kr, ingen förmögenhet vare sig fattig eller rik tycker jag.

Edit* http://windows.microsoft.com/sv-se/windows/home

Edit2* Tidigt på morgonen, men detta gäller ju såklart endast om man har ett annat operativ installerat tror jag.

Av Wiiga

Inte så att hårddisken är överbelastad? Brukar stå längst ner i Utorrent.
Om så är fallet kan du öka diskcache.

Annars ingen aning.

Av Wiiga

Fick tulla på mitt paket ifrån USA (Kalifornien) som jag hämtade ut i torsdags. Varan kostade 199.99dollar+54dollar frakt (express).
Det kostade mig 536kr tull om jag minns rätt.

Edit* Har inte åkt på tull alla gånger. Men man ska nästan alltid räkna på att man får tulla på saker när man köper utomlands. Jag beställer ganska mycket från USA då grejorna knappt finns att få tag på i Sverige till min hobby. (Radiostyrd Crawling)

Av Wiiga
Skrivet av 3K^:

Har en känsla av att den billigare varianten kommer vara ett rent helvete att använda eftersom det märks väldigt fort när hårdvaran är under gränsen . Har dock hört mycket gott om DmTech så det är nog vad jag skulle lägga pengar på

Jo den verkar ju inte direkt jätte snabb. Håller ju på med PC men har ingen större koll på dessa underliga CPU'er i plattorna.

Skrivet av Willhelm:

Minecraft verkar ju finnas på Android i varje fall och verkar ha fått ganska bra recensioner också: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mojang.mine...

Men om nu budgeten för plattor+spel är 2100 så skulle jag nog hellre spara ihop 900 till och köpa en junkburk som typ denna http://www.inet.se/kundvagn/visa/2793211/3k-burk (linux som OS för att spara pengar och minecraft funkar på Linux enligt deras hemsida) eller typ en 15" bärbar på rea för samma pengar om platsen för en till stationär inte finns och/eller de föredrar Windows.

Jo det lutar ju åt att försöka göra det istället. Där har jag iaf lite mer koll på grejorna också.

Skrivet av Shudnawz:

Ja, men Pocket-edition är inte kompatibelt med desktop-versionen, så man kan inte spela online med polare och whatnot. Antar att grabbarna gör det?

Nej. Dom spelar faktist inget online så just på den fronten har det mindre betydelse.

Skrivet av thomas67lundberg:

Det är dessutom rätt begränsat i vad man kan göra, jämfört med pc/mac versionen. Inte alls lika kul. Jag håller med Wilhelm, köp en skruttdator för 3000 (nån laptop från siba, eller så), det är ett mycket bättre val.

Jo jag nämde det till min mor att det hårdvarumässigt sett inte skulle funka med en platta. Är väl dags att börja kolla på billiga laptops eller stationära då.

Av Wiiga

Köpråd/Frågor angående 2 surfplattor!

Hejsan.

Fick precis ett samtal av min kära mor för att hon är less på att mina 2 yngre bröder (Tvillingar, 10 år) hela tiden uppehåller den stationära datorn hemma för sitt Minecraft spelande.
Själv har jag noll koll så jag tänkte kolla om någon av dessa två jag länkar till klarar av Minecraft då detta egentligen är det enda surfplattan kommer användas till.
Kom under skrivandes stund på, finns Minecraft ens till Android? Annars är det ju bara att glömma det OS'et direkt.

Detta är alltså vad min mor har kollat på men finns det andra alternativ till en Minecraft fungerande surfplatta så är det ju såklart välkommet.

Vill också säga att min mor har en ganska snäv budget så runt 1000-lappen styck är nog smärtgränsen.

http://www.netonnet.se/art/dator/surfplattor/android/iconbit-...
http://www.netonnet.se/art/dator/surfplattor/android/dmtech-t...

Tack på förhand!

Av Wiiga
Skrivet av marxdaskapital:

Det har alltid legat kablar mot fläkten såvitt jag vet, men den har aldrig givit från sig något ljud. Jag antar att den varit avstängd på ett eller annat sätt. Nu när den startade så började den ju låta som jag vet inte vad; som om den sovit i tusen år och väckts mitt i skönhetssömnen.

Jag ville minnas att just den fläkten var urkopplad, då jag fick för mig att den inte behövdes när datorn byggdes ihop. Det kan dock inte stämma, eftersom den ju gick igång...

Har säkert som redan nämts varit så att du hade fläkten inkoppplad och någon kabel har legat emot. Vilket har gjort att fläkten inte snurrat, men sen har kanske kabeln flyttat på sig så fläkten hoppade igång igen.

Av Wiiga

Är ingen större fara med kablar mot en fläkt. De är knappast så starka att de drar av en kabel.
De kan väl däremot nötas sönder under en längre tid kanske.

Hade själv ett sådant chassi och hade ofta kablar som låg emot fläkten där nere.

Av Wiiga
Skrivet av alexzpro:

Har själv g930 och skulle inte rekommendera g35 eller g930 eftersom det är hemsk dålig byggkvalité.

Vad pysslar du med vid datorn egentligen om det går/gått sönder?

Till TS: Jag skulle rekommendera G35, det sitter åt, har en bra mic och lång sladd. Sen har den ju även fejkat surround och det gjorde en djävulsk skillnad i en del spel. Tex DayZ!

Enda jag kan se som en nackdel på G35 är knapparna på headsetet som (åtminstone jag) ofta kommer åt.

Av Wiiga
Skrivet av Dracc:

Får du upp någon meny där du kan välja om du vill göra en ny installation eller fortsätta med nästa steg innan själva installationsprogrammet startas? Har för mig om att jag fått en sån meny när jag provat...
Annars kan du ju testa att starta utan USB-minnet efter omstarten. Misstänker dock att det inte fungerar.

Nix det fick jag inte. Den började ladda filerna (som den gör första gången) direkt. Men det löste sig ju som sagt.
Hade nog fungerat att dra ut stickan också.

Av Wiiga
Skrivet av SirMacke:

Ryck ut minnet vid första omstart?
Låter som bootordningen är lite fel.

Jag löste det precis med att ändra boot ordningen och satte hårddisken först. Kanske var lite förhastat att slänga upp en tråd direkt men förhoppningsvis hjälper det någon.

Men ja något med booten verkar det ju vara. Lite underligt att det funkade sist dock.

Av Wiiga

Problem vid installation av w7.

Har stött på ett problem som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa.

Formaterade datorn och började installera men vid första omstarten så får jag börja om från början. dvs där man väljer språk, var man vill installera osv.

Jag använder USB-minne som jag gjorde sist också. Inget är ändrat på det sen senast heller. Använder Tom samma usb port som senast då det fungerade.

Någon som varit med om detta eller vet hur man ska lösa det?
Om jag har varit otydlig så är det bara att fråga.

Tack på förhand!

Av Wiiga

Member since: December 8, 2003

Av Wiiga

Det lilla jag har hunnit spela av Alpha är jag inte ett dugg imponerad. Visst det är alpha, Men det är DayZ också och är ändå mycket bättre tycker jag.

Nä blir till att vänta till den 31:a!

Av Wiiga

http://www.sweclockers.com/forum/6-lagring/895120-guide-raid-...
Mycket matnyttig guide.

Jag kör uteslutande Raid0, men jag behöver inte ha backup på något direkt utan köper ny disk och installerar om när någon disk går sönder.