Inlägg

Inlägg som mannebanco har skrivit i forumet
Av mannebanco
Skrivet av Segas:

Bara jag som tycker att det lägga för mycket fokus på sånt här, än att Steam kanske borde lägga fokus på sin klient? Den känns lika förlegad som för tio år sedan…

På vilket sätt? Utan tvekan bästa klienten i min mening. Bara lista rakt upp och ner. Inte massa strunt som i andra klienter.

Av mannebanco
Skrivet av jOnÄTÄn:

Ställ inte frågor om du inte vill få svar. Och nej det är inte som att påpeka när du skrivit fel.
Rätt säker på att SweClockers testade den för några år sedan och den presterade inget bra sett till kostnad.

Och nej jag tror inte Intel ändrar sin sockel för att sälja kylare.

Jag borde ha skrivit min retoriska fråga på ett tydligare sätt, så att man förstod att den var retorisk. Du har helt rätt.

Jag håller personligen inte med. Alla frågor behöver inte besvaras alltid.

Av mannebanco
Skrivet av jOnÄTÄn:

Jag är inte den som påstod att Intel gör detta för att sälja kylare...
Jag svarade bara på din fråga du ställde om de sålde kylare.

Jag vet. Men hela poängen handlade om att det var ett skruvat argument. Det faktum att intel faktiskt minnsan säljer nån obskyr kylare är som att påpeka ett stavfel.

Av mannebanco
Skrivet av SuperSverker:

Hur många moderkort har du behövt att byta mellan 1156 och nuvarande?

Edit*

Om det är så att du sitter på 1156 just för att det inte finns någon uppgraderingsväg?
Dvs, hade du haft AMD så hade du kunnat köpa ett AM4 så hade det funkat i, vadå 4 generationer hittills, med en till påväg?

Jämför det med

1156--------------- AM3+
1155---------------
1150---------------
1151--------------- AM4
1200---------------
1700---------------

OT -

Skiljer storleken mycket? Annars känns det som att det enkelt går att ordna med andra distanser / skruvar. Tur att Noctua skickar sitt gratis....

Nu hade väl moderkorten inget med ursprungsuttalandet att göra?

Men man köper väl ny processor sådär var tredje år så det är väl inte särskilt många byten folk behöver göra?

Vad som är bättre argument att folk kan ärva gamla AMDprocessorer utan att leta speciella moderkort.

Om jag förstod dig rätt?

Av mannebanco
Skrivet av jOnÄTÄn:

De har i alla fall sålt kylare löst förr. Tror de gör det fortfarande.

Edit här är ett exempel.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3266584

Och då menar du att de har tagit det här beslutet för att sälja mer av dessa kylare?

Av mannebanco
Skrivet av mrqaffe:

Låter som Intel, de vill naturligtvis att man inte bara ska behöva byta moderkort utan även kylare till varje ny cpufamilj.

Varför skulle de vilja det? Sen när säljer Intel kylare?

Av mannebanco
Skrivet av catamaran:

Blunder från min sida, tog fel på modell. Sorry.

Var inte menat som en attack. Tänkte mer om det var något jag hade missat.

Av mannebanco
Skrivet av catamaran:

TVn ser ut att ha legat på det här priset sen i Juli? Missar jag något?

Av mannebanco
Skrivet av jOnÄTÄn:

Tycker lite synd om de som sålde sina 2080 ti skitbilligt inför 3000 serien speciellt de som inte fick tag på något kort. Men det är alltid en chansning när man säljer i förväg.

De som fick tag på kort är det väl inte synd om?

Sålde mitt för 5200kr eller va det var. Med dagens priser är det ju helt galet billigt men jag köpte ju även ett 3080 för 8000kr.

Hade ju vart mycket bättre om jag sparat mitt 2080 ti och sålt det några månader senare men synd om mig tycker jag väl är att ta i.

Eller bäst av allt om man ska vara en snål jävel var väl att stå kvar i alla köer till 3080 till releasepris som jag stod i och sålt dem vidare, men någon moral har man väl.

Av mannebanco

Pre-FG kort kommer gå för bra mycket mer på andrahandsmarknaden. Tråkigt om de tar samma pris, vilket de kommer göra.

Och jag undrar vad som händer om man lämnar in sitt kort på garanti och de inte kan reparera kortet. Får man då FG som en produkt med ett ganska mycket lägre värde?

Av mannebanco
Skrivet av Elektron:

"eftersom svaret kommer skilja om man frågar om pengar eller lek är viktigast" det är det som är subjektivt, att svaret varierar baserat på vem man frågar.

"Men vad är då objektivt?"
När det är fritt från åsikter eller ställningstagande.

Exempel
det är kallt ute - subjektivt
det är 20 grader ute - objektivt
Kanske lite dåligt exempel på objektivt eftersom det beror på mätpunkt, tidpunkt och många faktorer.

Jag svarade själv på det meningen under.
"Något som är sant oavsett vad du eller jag tycker."

Det var en retorisk fråga.

Av mannebanco
Skrivet av Elektron:

Subjektivt borde det väl ändå vara eftersom det är din åsikt.

Jag är inte tillräckligt duktig på grammatik för att avgöra. Min åsikt är subjektiv men påståendet var utifrån en objektiv förhållning, eller försök till. Alltså om jag inte lägger in mina egna värderingar i frågan borde det vara mer rimligt. Men det är ju fortfarande jag som tycker det är mer rimligt så det är ju subjektivt. Men vad är då objektivt?

Något som är sant oavsett vad du eller jag tycker. Ja, eftersom svaret kommer skilja om man frågar om pengar eller lek är viktigast så kanske man inte kan svara att det är objektivt sant att det är bättre att någon tjänar pengar på det istället för att leker med det.

Men det är inte subjektivt heller. Jag tycker inte det är viktigare att folk tjänar pengar på sina kort. Det var mer ett tankeexperiment för att försöka poängtera att allt är inte svart eller vitt.

Ja, objektivt var fel ordval men subjektivt är inte rätt heller. Jag borde bara använt ett helt annat ord tror jag.

Av mannebanco
Skrivet av Ozzed:

Jag tog upp det tidigare i tråden. Att detta borde ses som en glad nyhet även för minsta då de nu slipper konkurrera med gamers om hårdvara.

Sen det här med are tjäna pengar.. Gwr kan inget tillbaka till samhället så är det rent seeking, och folk som sysslar med sådant står inte högt i kurs hos mig heller. Men men.. Det är som det är.

Men det är inte bara en positiv nyhet egentligen. Det är lite av en trojansk häst. Jag rekommenderar att googla/youtuba det. Det är flerfaciterat iaf.

Det känns som du redan bestämt vad du tycker och kommer vrida på det tills det ser rätt ut. Så.... Ha en bra lördag!

Av mannebanco
Skrivet av Ozzed:

Om själva grejen med krypto handlar om att det tvunget skall brytas på ett grafikkort av samma snitt som det en gamer hade kunnat köpa för att spela med, då ja, då står jag fast vid det.

Det enda rimliga är att bli glad åt nyheten. Om jag själv höll på med mining skulle jag bli överlycklig över att inte behöva slåss om hårdvara med gamers. Det är win win. Men om man då av någon jävla princip byter från etherium till något annat för att de går över till proof of stake. Japp, sorry, då är man i mitt tycke ett uppruttnat rövhål. För då finner man någon sjuk jävla glädje i att förstöra för gamete med flit.

Det handlar självklart om att tjäna pengar eller potentiella pengar, inte förstöra för gamers med flit. Det känns väl ganska uppenbart? Det låter mer som att du väljer att se det på det sättet för att du är frustrerad på situationen.

Strypa hashraten är för att nVidia ska tjäna mer pengar och samtidigt skapa lite good will hos gamers. Det är en win-win för nVidia som vi gamers får lite spill-win av.

Objektivt låter möjligheten att tjäna pengar på en produkt som en bättre anledning att få köpa den än att leka med den. Oavsett vad produkten produceras för. Kanske är det miners som borde vara sura på oss gamers som köper upp deras möjlighet att tjäna pengar. Så kan man ju också se på det.

Av mannebanco

Produkt:
Mophie Power station plus usb-c 6000MAh svart
Länk:
https://www.mediamarkt.se/sv/product/_mophie-powerstation-plu...

Pris:67kr

Av mannebanco

Ärligt talat så tror jag HIFi-Klubbens erbjudande i höstas som är mitt bästa kap någonsin. Q90t 65" för 11300kr.

Av mannebanco
Skrivet av kaptengrek:

Självklart får man tycka vad man vill om ett spel, något annat hade varit rent absurt. Dessutom är det den samlade reaktionen från alla som köpt varan som påverkar huruvida denna blir bättre eller sämre över tid. Därför är alltid konstruktiv kritik fördelaktigt om en vara oavsett, oberoende om det är objektivt eller subjektivt. Att påpeka felen gör ju upplevelsen och helheten bättre för alla inblandade oavsett vad man har för åsikt.

Vad som är aningen märkligt är när någon börjar påstå att en annan användare har ett sjukligt beteende p.g.a. dennes val. Nu kan @Gizmo_8 menat annorlunda än vad han skrev p.g.a felaktig grammatik uppbyggnad av meningen och inte syftat på subjektet i den han citerade utan istället den underliggande varan. Men det han faktiskt har skrivit är att alla som inte har densamma åsikt som han själv är åtminstone lite sjuka för de utför en handling som han inte är överens med. När man subtilt legitimerar personangrepp för att försvara sin åsikt bör man inte förvånas av att möta kritik. Om du läser nedanstående meningar så kommer du säkerligen upptäcka en skillnad:

  • Jag tycker det är ett sjukt att Svensson läser den här texten.

  • Jag tycker att den här texten som blir läst av Svensson är sjuk.

Ja, han får alltså klanka ner på, i detta fall ett datorspel, hur mycket som helst. Den konstruktiva kritiken kan mycket väl föra spelet i en positiv riktning vilket gynnar mig som tycker om spelet. Vilket såklart är bra för alla! Men kom inte och säg att jag har ett sjukligt beteende för att jag gör något jag tycker om.

I folkmun så menar man ju inte att folk faktiskt är sjuka.
Men det får han själv stå för.

Av mannebanco
Skrivet av Trunk:

Ja, mycket i spelet för en att tänka tillbaka på PS2 men lyfter man blicken och ser helheten är det ett mycket vackert spel. Det här spelet har mer atmosfär än vad många AAA-spel har trots att de sitter med den "bästa" grafiken.

(Lägg därtill att spelet är 1 Gb stort, grymt jobbat att få spelet att se så snyggt ut.)
Själv tycker jag det är sjukt när någon är gammal nog att skapa ett konto på ett forum, skriva i det och ändå tycka att det är lite sjukt att någon har en annan smak än sig själv.

Sätt dig ner för nu kanske du kommer bli chockad: Snygg grafik behövs inte för ett bra spel eller menar du på fullaste allvar att alla bra spel släppts de senaste 10 åren?

Och du, skriv ner dina favoritspel så kan jag sätta ena lilltån på att jag kan leta fram de tråkigaste momenten i dom och skriva något dumt om det.

Lite sjukt att folk springer runt i lag och skjuter varandra på samma handfull banor gång efter gång efter gång efter gång (CS m.fl.)
Lite sjukt att folk springer runt med en boll på en plan i x antal minuter gång efter gång efter gång (De flesta sportspel).
Lite sjukt att folk springer omkring med ett gevär, stannar upp och skjuter för att sedan börja springa igen. Gång efter gång efter gång (typ alla fps).
Lite sjukt att bara åka runt runt runt runt runt runt hela tiden (alla racingspel).
Lite sjukt att bara bygga en massa tråkiga saker, vänta på pengar och bygga lite mer (Sim city m.fl)

Min poäng, bortsett från att vi har olika smak, är att du inte bara kan stirra dig blind på en aspekt av spelet och dissa hela p.g.a. det. Avskyr du att samla trä så är det bara att låta bli. Öppna konsolen och skriv en mening eller två och du slipper det problemet.

Valheim är det tredje mest spelade spelet på Steam just nu av en anledning. Helt sjukt va? Trots den kassa grafiken

Fast han får väl klanka ner på det på samma sätt som andra prisar det? Jag gillar sånna här spel men tar inte illa vid mig för att någon annan inte kan förstå glädjen i det.

Själv spelade jag det i två timmar innan jag trötta dock. Ganska generiskt samla/bygga/överleva-spel är min personliga åsikt. Men jag har väl spelat lite för många sånna på sistone kanske. Mättad. Men man kanske måste komma in i det mer för att uppskatta det. Plus man borde stödja närodlat.

Jag spela dessutom solo. Jag ger det säkert en ny chans nångång i Coop.

Av mannebanco
Skrivet av KorvMos:

Du får ett fodral med lite lullul och en kod. Där av frakt.

Jorå. Förstår att det är frakt när de ska skicka ett fodral men jag tror de flesta hade nöjt sig med ett email.

Av mannebanco
Skrivet av KorvMos:

Riktigt bra pris men frakt på en digital kopia är ju lite vidrigt.