Inlägg

Inlägg som MarcusBroodh har skrivit i forumet
Av MarcusBroodh

Det här kommer inte göra mycket för att stoppa gratis streaming, precis som man inte lyckats stoppa annat piratkopierat material. De som verkligen vill använda det kommer fortsätta göra så med vpn. Idag behöver du inte ens vara speciellt tech savvy för att skaffa vpn, vilken bullmormor som helst skulle klara det.

Av MarcusBroodh

6200kr hämtar

Av MarcusBroodh

5800kr, hämtar

Av MarcusBroodh

5100kr upphämtning

Av MarcusBroodh
Skrivet av Ryssfemma:

Nej, de blev en retur. Hade inte lust att bråka med en router för 2000:- första dagarna.

Fattar. Hoppas du hittade något bättre 🙂 Jag uppdaterade firmware och reboota min, upplever än så länge att det fungerat bättre så hoppas det handlade om något fel i firmware.

Av MarcusBroodh

Har du fått bukt med detta? Jag har nämligen samma problem med min ax5400. Har haft den i åtminstone ett halvår och det här har börjat hända senaste veckorna. Ska prova återställa den och gå igenom sedvanlig felsökning, men tänkte kika ifall fler delat upplevelsen och hittat en lösning.

Av MarcusBroodh

Annonsen är avslutad

Av MarcusBroodh
Skrivet av Saddl3r:

4300 kr, upphämtning

Budgivningen är avslutad och Saddl3r vinner, gratulerar

Av MarcusBroodh

Har kommit in lite bud nu så låter den fortsätta till kl 19 idag och sedan avslutar den.

Av MarcusBroodh

Pixel 7 svart olåst (inköpt 2022-11-17)

Säljer en svart Pixel 7 128gb som endast använts i ca 1,5 månad då jag bestämt mig för att övergå till iPhone. Telefonen är olåst och kommer lämnas över helt fabriksåterställd.

Den är så gott som ny. Har använt ett Caseology skal under hela tiden (Parallax Ash Grey) som jag även skickar med. Har inte hittat några synliga skador eller repor, varken på skärmen eller baksidan. Har dock ej använt ett skärmskydd så skärmen är väl inte riktigt lika blankpolerad som när man för första gången plockar upp den ur kartongen. Dock endast något jag själv ser om skärmen är helt svart och jag håller den i en specifik vinkel mot ljuset från en lampa för att avsiktligt leta.

Medföljande original USB sladd samt USB c till A kontakt ingår givetvis.

Kvitto finns. Finns att hämta i Rågsved, kan även skicka. Har referenser på forumet om det skulle önskas.

Läs hela annonsen här

Av MarcusBroodh

Annonsen är avslutad

Av MarcusBroodh

Annonsen är avslutad

Av MarcusBroodh
Skrivet av Saddl3r:

Är du intresserad av att sälja mobilen?

Ja eventuellt, men behöver hitta en ny telefon först isf så jag inte står utan

Av MarcusBroodh

iPhone 12 eller senare köpes

Söker att köpa en iPhone 12 eller senare. Intresserad av standard version och eventuellt pro beroende på pris.

Är inte intresserad av skadade telefoner så som sprickor i skärmen, trasiga uttag eller odugligt batteri. Normalt slitage är såklart inga konstigheter.

Har en budget på max 6000 som eventuellt kan tummas på lite om det dyker upp något intressant.

Har även en annan annons ute för att byta min Pixel 7 (1,5 månad gammal) mot iPhone med eventuell mellanskillnad åt ena eller andra hållet.

Föredrar fysiskt möte då jag gärna vill känna och klämma lite på telefonen först. Kan åka över hela Stockholm och eventuellt en bit utanför vid behov.

Läs hela annonsen här

Av MarcusBroodh

Pixel 7 (inköpt 2022-11-17) bytes mot iPhone

Köpte en Pixel 7 i november, den är alltså använd i knappt 1,5 månad. Vill nu byta då jag bestämt mig för att övergå till iPhone.

Telefonen fungerar alldeles utmärkt och har inga skador eller märken. Det är en svart modell och har även ett skal från Caseology, Parallax Ash Gray, som jag skickar med.

Söker att byta mot en iPhone 12 eller senare. Både standard, pro och max är av intresse; dock inte mini. Kontant mellanskillnad kan diskuteras. Är inte intresserad om telefonen har sprickor i displayen, gedigna repor, odugligt batteri eller andra trasiga detaljer. Normalt slit är såklart inga konstigheter.

Fysiskt möte föredras eftersom jag gärna vill känna och klämma lite på telefonen innan vi byter. Kan åka över Stockholm om det underlättar.

Läs hela annonsen här

Av MarcusBroodh

Skulle starkt avråda från att roota telefonen eftersom det sätter hela säkerhetsmodellen ur spel och kan i värsta fall leda till att malware får privilegierad kontroll över telefonen. Kan rekommendera Privacy guides för vidare läsning om det.

Jag använder själv NextDNS istället och det fungerar kanon för ad-blocking. I och med att det blockerar på DNS-nivå så innefattar det hela systemet, särskilt om man använder deras app som utnyttjar vpn slotten vilket innebär att appar inte kan göra egna DNS querys. Går även att ställa in private DNS under android inställningar.

För Youtube kan jag annars rekommendera NewPipe där man slipper all reklam. Nackdelen är dock att du inte loggar in med ett konto och kan synca spellistor etc. Men om inte det spelar någon roll så är det en kanon app.

Har själv en Pixel 7 som jag installerat GrapheneOS på vilket fungerar suveränt och ger mer kontroll över telefonen. Krävs lite mer customizing till en början i och med att det är helt fritt från Google appar och bloatware vid nyinstallation, men kan nog argumenteras för att vara ett av de säkraste Android operativsystemen som går att ha. Går även smidigt att installera alla Google play tjänster vi deras egna "app store", och som då körs sandboxed vilket innebär att de inte har mer privilegier än vilken annan app som helst - med andra ord det du själv ger den. Går även att helt strypa internettrafiken till alla appar genom permissions på ett sätt som i vanliga fall kräver root. Ända nackdelen är väl att Android auto inte fungerar samt McDonalds appen, men kan man leva utan det så kan det vara värt ett försök.

Av MarcusBroodh
Skrivet av Martin Westerling:

Klickade precis hem en TUF-AX5400. Ska bli spännande att se hur stort lyft det innebär jämfört med nuvarande RT-AC51U. Hoppas på betydligt stabilare uppkoppling och rejält förbättrad räckvidd. TUF-AX5400 har ju en skog av antenner. 😁

Tack för alla råd i denna tråd, känns som att routern jag beställde är en vi kommer kunna leva med i många år framöver.

Haft min i 2 dagar nu och är kanon nöjd 😊 märker stor skillnad från gamla routern (som visserligen var närmare 10 år gammal). Mycket bättre räckvidd och stabilitet. Var tidigare tvungen att starta om wifi uppkopplingen på tv'n för att den blev frånkopplad efter för lång inaktivitet. Märker även att vi kan streama på 4 enheter samtidigt nu utan att, framförallt tv'n, skalar ner kvalitén.

Har nog inte förstått vad vi gick miste om innan 😅 Lycka till med nya routern, du blir säkert nöjd!

Av MarcusBroodh
Skrivet av Swedishchef_90:

https://www.webhallen.com/se/product/336179-Asus-TUF-AX5400-G...

Denna är prisvärd annars, lite över 1000:- men fungerar med merlin firmware också

Kikar på Merlins hemsida men hittar inget om att TUF-AX5400 skulle vara supportad. Eller får man använda någon annan version till den isf?

Av MarcusBroodh
Skrivet av edson:

Om du bara planerar att köpa en (1st) router så tror jag inte det kommer vara några större skillnader.

Jag ska inte bli för teknisk men i ditt scenario hade jag nog valt TUF-AX5400. Dels är det en nyare modell och även om båda dessa routers givetvis går att koppla ihop i ett trådlöst Mesh-nätverk så är RT-AX92U något mer inriktad på detta då de ofta säljs i 2-pack. Om man då väljer att koppla ihop 2st RT-AX92U trådlöst går en stor del av det ena 5GHz-bandet och Wifi 6-kapacitet åt till så kallad "backhaul"-trafik, dvs bandbredden för att dessa två routers ska kommunicera med varandra trådlöst.

Detta går givetvis att undvika genom att koppla ihop enheterna trådat och man har den möjligheten.

Med det sagt så tror jag verkligen inte att du kommer behöva fler än en enhet för att täcka din lägenhet och ovan behov. Så, personligen hade jag satsat på TUF-AX5400.

Bra recensioner av båda enheterna:

https://dongknows.com/asus-rt-ax92u-review/
https://dongknows.com/asus-tuf-ax5400-gaming-router-review/

Lycka till!

Tack för input! Klickade hem TUF-AX5400 igår innan jag hade sett ditt svar. Kändes som ett bättre val i och med att den är nyare och verkade vara starkt rekommenderad här. Som jag förstod så kör den dessutom wifi6 på både 2,4ghz och 5ghz, medan RT-AX92U endast kör det via 5ghz. Vet inte om det spelar någon större roll egentligen, men kändes som det gav lite fler möjligheter.

Den anländer ikväll så får väl se hur det går då

Av MarcusBroodh

Tänkte köpa en ny router då den gamla börjat strula och helt enkelt börjar bli lite föråldrad. Ser att webhallen har en del nedsatta priser nu. Tittar främst på Asus TUF-AX5400 och Asus RT-AX92U. Båda kostar i nuläget 1490kr. För en helt okunnig när det kommer till routers som jag är så ser de ut att ha ganska liknande specs. Jag ser TUF-AX5400 rekommenderas här i hög grad, RT-AX92U verkar dock ha fler frekvenser (2x5ghz utöver 2,4ghz) vilket som jag förstår kan vara behändigt om man har många uppkopplade enheter.

Bor i lägenhet på ca 100 kvm, 2 vuxna + 2 barn. Jag spelar en del, i övrigt streamas det i kopiösa mängder här hemma. Ibland från 3 - 4 enheter samtidigt. Routern står mitt i lägenheten, nuvarande (närmare 10 år gamla) router klarar sig klart dugligt i alla rum. Vi har 500/500 fiber.

Vad ska jag välja?