Inlägg

Inlägg som Mistik har skrivit i forumet
Av Mistik

Har spelat konsol hela mitt liv och när jag väl bestämmer för att skaffa PC så kommer corona. Köpte RTX 3070 när den kom ut och har plats 53 i kön sedan förra veckan. All PC hype har typ försvunnit.

Av Mistik
Skrivet av Clusterpixel:

3600 på mortar titanium -b450--går som klockan -men kör vattenkylning.ist för orgfläkten.ligger runt 40 c !idle!---en dag som denna med öken varmt väder-------

Aa, tänkte faktiskt skippa original fläkten och köra med Noctua

Av Mistik
Skrivet av perost:

Se Sweclockers guide till bildskärmar, den går igenom hur adaptiv synkronsering fungerar. Notera också att Freesync nu även fungerar med NVIDIA-kort, guiden är lite utdaterat på den punkten. Se denna artikel för vad som fungerar med vad.

Tack så mycket!

Av Mistik

Viktigt med g-sync och freesync skärmar?

Som rubriken lyder, är det viktigt med g-sync/freesync?
Ska bygga en dator med Nvidia kort men har hittat några riktigt fina skärmar som endast är freesync. Märker man någon skillnad om man inte aktiverar g-sync/freesync?

Av Mistik
Skrivet av Nightcrawler:

Håller helt med dig där, är det så att han vill köpa datorn i höst så är det bättre att vänta och se vad som dyker upp och hur priserna ser ut då.

Kommer inte överklocka eller streama. Vill bara köra mina spel på high settings med bra FPS. Och ja, jag kommer vänta till hösten då alla rekommenderar det

Av Mistik
Skrivet av Donnerstal:

Drivrutinerna ska vara fixade nu, har bara hört av ett fall de senaste månaderna då det inte funkat. Det bästa kan kanske vara att köpa ett 5700 xt och sedan returnera om det mot förmodan inte skulle funka.

Hmm, sant. Får se hur jag gör o hur marknaden ser ut till hösten. Tänkte bygga en under sommaren men inet rekommenderade att avvakta då det är brist på delar på grund av Corona. Priserna kan gå ner när Kina öppnar sina fabriker. Återigen, tack för tipsen.

Av Mistik
Skrivet av Donnerstal:

Jag hade valt antingen:
https://komponentkoll.se/bild/pYXsn.png
Eller
https://komponentkoll.se/bild/VNjdM.png

Edit: Och angående grafikkort så undrar jag om du vet att ett 5700 xt är lite billigare och presterar ca 10% bättre än ett 2070?

Valde 5700 xt tidigare men läste att deras drivrutiner var skit, så jag körde på 2070 istället.

Av Mistik
Skrivet av Donnerstal:

Jag hade valt antingen:
https://komponentkoll.se/bild/pYXsn.png
Eller
https://komponentkoll.se/bild/VNjdM.png

Edit: Och angående grafikkort så undrar jag om du vet att ett 5700 xt är lite billigare och presterar ca 10% bättre än ett 2070?

Tack så hemskt mycket för tipsen, aldrig bygg dator tidigare. Har kanske bytt delar 100 gånger nu haha. Tänkte be inet bygga den mot hösten.

Av Mistik
Skrivet av Donnerstal:

Okej, men då skulle jag verkligen inte rekommendera dig att köpa det moderkortet (b450-f), eftersom VRM:en är så otroligt dålig för priset. Och hur mycket tänkte du betala för grafikkortet?

På riktigt? Vilken hade passat bäst till AMD? Grafikkortet jag har valt kostar 5k.

Av Mistik
Skrivet av Donnerstal:

Har du redan köpt moderkortet och grafikkortet?

Nej, inte än. Håller på o välja delarna.

Av Mistik
Skrivet av Proxann:

För endast spel, nej.

Kör på 3600!

Tack för ditt svar

Av Mistik

AMD Ryzen 5 3600 eller AMD Ryzen 7 3700X

Ska bygga min första dator och har bland annat vald dessa delar:

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING
GIGABYTE GEFORCE RTX 2070 8GB GAMING OC 3X 2.0.

Kan inte välja mellan två processorer och behöver nu er hjälp.

Är det värt att lägga 1k extra för 7:an?
Gör det en stor skillnad?

Ska endast spela spel och köra spel som cs samt total war.
Tack i förhand.

Av Mistik

Köpråd, gamingdator för runt 13k.

Bakgrund:
Min stationära dator dog för exakt 10 år sedan och sen dess har jag kört spel på konsol och ibland på laptop (snälla fråga inte). Nu när man är klar med pluggande och har jobb är det äntligen dags att återvända till PC. Eftersom jag inte har kunskapen till att bygga en egen dator så har jag tittat på bland annats Inets utbud. Tänkte först köpa deras färdigbyggda Taurus men hört från många att det är bättre och mer prisvärt att bygga egen. Har kollat på en hel del förslag här på forumet och sedan försökt att sätta ihop det på inets hemsida utan framgång. Hur än jag försökte så passade inte delarna och till slut gav jag upp.

Ber därför om er hjälp för att kunna sätta ihop en grym gamingdator. Spel som jag ska spela i första hand är följande: CS:GO, Empire:total war, Total war: Rome 2 och Total war: Attila. Självklart vill jag ha möjligheten att köpa nyare spel i framtiden.

Krav:
- Inet måste bygga den.
- Måste köpa med operativ system.
- Chassin skall vara Phanteks Eclipse P400A Svart.
- Wifi hade varit ett plus men inget kvar.

Budget:
Tänkte lägga runt 13 tusen för datorn, men kan nog tänka mig lägga 14-15 om jag får en riktigt bra dator för pengarna.

Tackar i förhand för alla förslag.