Inlägg

Inlägg som laptopnoob har skrivit i forumet
Av laptopnoob

Har du lyckats lösa problemet? Har nämligen samma problem med kommunens inloggningssida. Min mamma jobbar inom kommunen och behöver kunna logga in där för att se sitt schema o.s.v., men vi fick en ny router nyligen och sedan dess får jag bara upp "Säker anslutning misslyckades" när jag försöker gå in på sidan. Har testat flera olika webbläsare, olika datorer, samt även via mobilen och inget fungerar. Via VPN samt 4G så går det dock bra. Ringde Tele2's support men de kunde såklart inte hitta vad felet beror på..

Av laptopnoob

@Emil Hansson: I see. När det kommer till processor vs. RAM, vilken av dessa bör jag prioritera? Är det vettigare att välja en i3 med 8 GB RAM, eller bör jag hellre satsa på en i5 med 4 GB RAM?

Av laptopnoob

@Emil Hansson: Är det någon större skillnad mellan Intel och AMD när det kommer till Ryzen 3 vs. i3 och Ryzen 5 vs. i5? AMD verkar generellt sett vara billigare, men hur ser det ut rent prestandamässigt när man jämför ovan?

Av laptopnoob

Ny 14-tum laptop

Hej!

Då min nuvarande HP snart har sju år på nacken så känner jag att det är dags att köpa en ny laptop! Jag är ute efter en 14-tummare som är rätt så slim och lätt att förflytta. Laptopen kommer främst att användas för webbsurfing, MS Office och Netflix (gamingen kör jag på PS4), och vill givetvis att den skall hålla i ett par år. Jag vill helst inte ge mer än 6 000 kr, men kan sträcka mig till 6 500 kr om laptopen är tillräckligt bra/prisvärd.

Jag har kollat på följande dator:

https://www.inet.se/produkt/1963495/asus-vivobook-14-f420-14-...

Dock har denna dator en TN-panel, och vad jag har läst så skall dessa vara sämre än IPS? Hur mycket märks skillnaden när man surfar/kollar film? Vad gäller SSD så räcker 128 gb gott och väl för mig.

Har även kollat på följande två:

https://www.webhallen.com/se/product/308186-Lenovo-Ideapad-S5...
https://www.webhallen.com/se/product/312326-Lenovo-Ideapad-S3...

Är det värt att ge 2 000 kr extra för dubbelt så mycket RAM samt bättre processor, utifrån mina behov? Och vilken av dessa skulle ni rekommendera? Är det bättre att köra AMD eller Intel för samma pris?

Har ni andra förslag så tar jag tacksamt emot dom!