Inlägg

Inlägg som Nystedt88 har skrivit i forumet
Av Nystedt88
Skrivet av blunden:

Google Drive är en molntjänst för att synka filer, Files-appen är en filhanterare. Det finns många andra mer kompetenta sådana om du inte lyckas med Files. Själv kör jag Solid Explorer.

Du borde väl kunna ladda ner hela mappen från Google Drive? Alternativt borde du kunna zippa ihop mappen på datorn (zip är betydligt mer kompatibelt än rar), föra över denna fil till plattan (via USB, ADB, en cloudtjänst likt Google Drive, etc.) och packa upp den.

WinZip och Solid Explorer löste problemet som jag önskade. Lyckades lägga en genväg på hemskärmen och kommer åt den nerladdade hemsidan perfekt därigenom! Stort tack.

Hoppas att detta nu kommer fortsätta fungera även om Solid Explorer enbart har 14 dagar ”trial version”. Inte sugen på att lägga pengar på detta, men får väl om 2 veckor hur det ser ut😅

Tack igen!

Av Nystedt88
Skrivet av blunden:

Allra minst behöver du ladda ner alla filer och lägga dem i en gemensam mapp på filsystemet. Att bara öppna html-filen från Google Drive lär inte fungera.

Har varit inne på detta spår också. Helt ny för android - så inte riktigt koll på skillnad mellan Google Drive och Google Files.
Men försöker hitta ett sätt att flytta över mappen från GDrive till GFiles. Försökt via dropbox, men inte lyckats skicka över hela mappen. Även testat att skicka en enda komprimerad .Rar-fil via Telegram för att sedan extrahera den, men gick inte alls. Skulle vara tidsödande och för mot jobb att skicka varje enskild fil - 900+ stycken som sagt (varje enskild låt har en egen text-fil).

Någon tanke på hur man kan få över mappen till rätt ställe i filsystemet?

Tack för all input

Av Nystedt88

Tack för tipset.

Hade hoppats på en lösning där det räcker att surfplattan är igång.

Letar runt efter en app som kan läsa .htm filer. Har ännu inte hittat en lösning.

funderar om en hemdator använder något supportprogram i bakgrunden som hjälper att sammanlänka filerna som ligger i mappen så filerna länkas rätt och funkar som en vanlig hemsida. För tycker annars att Chrome i surfplattan borde väl klara av och vara smart nog motsvarande som Chrome i PCn

Tacksam för ytterligare ideer till lösning.
MVH

Av Nystedt88

Spela upp nerladdade hemsidor i chrome

Hej,
Jag spelar en del musik. En favoritsida som visar tabulatur för en favoritartist har lagts ner. Som tur var fanns alternativet att ladda ner hemsidan i sin helhet, vilket jag gjorde innan den lades ner.

I min PC kan jag navigera likt hemsidan funkade innan den lades ner då alla filer ligger på datorn. T ex Index över vilka låtar som finns att trycka på, och när man trycker på respektive så öppnas sidan med avsedda text och ackord. Jättebra!

Köpte en Lenovo surfplatta som jag skulle vilja ladda in hela denna mapp med hemsidan (innehåller 900+ filer). Är ny för android, men har fått över mappen till Google Drive och kan enskilt öppna exempelvis ”Index-filen” jag nämnde ovan. Men när jag i den trycker på önskade låten så verkar chrome inte hitta sidan som är länkad på så vis den gör inne i hemdatorn.

Någon som har tips på hur jag kan lyckas med detta?

Min ambition är att få till en ikon på hemskärmen som gör att jag direkt kommer in på denna nerladdade hemsida och kan navigera runt där sidorna är länkade till varandra i mappen likt på PCn.

Mvh

Av Nystedt88

Hörlursuttag slutat funka IPhone 7

iPhone 7 känner inte längre av när man stoppar in hörlurar i Uttaget. Testat olika högtalare och bytt ut adapter till helt ny. Den fortsätter spela musik på högtalare. Går fortfarande att ladda.

Har rengjort på ludd. Testat med elektronik rengörande spray. Har fått den att fungera ibland, men senare tillfälle funkar den inte igen. Känns mer som glapp nu då kanske.

Några tips eller idéer på lösning?

Har fått erbjudande på 450 kr för att byta ut hela uttaget till nytt. Men det är 450 kr jag inte har, så vore tacksam för alla tips och råd som ni kommer med.

Med vänlig hälsning, Peter

Av Nystedt88
Skrivet av pacc:

Det var väl ett tag sedan pc-spel kunde spelas från skiva?
Hade det varit xbox eller playstation så funkar spelen då de aktiveras under tiden skivan är i.

Kan hända. Jag är inte en som spelar särskilt mkt men nyligen köpt dator. ville testa spela fifa igen då jag spelade det när jag var yngre. Ville inte lägga 300 kr+ för ett sådant nytt spel då jag skulle vara nöjd även ett äldre FIFA spel.

Frågan kvarstår, går det på något sätt använda detta spel även om koden för Origin-konto/installation redan är använd. Eller är det bara att kassera spelet?
Mvh

Av Nystedt88

FIFA 17 använd aktiveringskod

Köpte just ett begagnat FIFA 17 på tradera.
Går inte installera då aktiveringskoden redan har använts. Säljaren minns inte/inte längre har tillgång till sina uppgifter (användarnamn/lösen) som krävdes vid installering via ”Origin”.

Känner någon till om jag kan använda mig av detta spel på något sätt? Kringgå problemet med redan förbrukad kod. Eller är det bara att kasta fodral plus skivor.

Jag har fått pengarna tillbaka för köpet.

Med vänlig hälsning, Peter

Av Nystedt88
Skrivet av jensvo:

Provat med ett annat tangentbord och annan mus?

Det löste sig när jag testade annat och sen bytte tillbaka😅 tack

Av Nystedt88

Dator scrollar av sig själv

Hejsan,
Min dator har börjat scrolla okontrollerat av sig själv.

Har en stationär dator med trådlöst tangentbord/mus. Windows 10, senaste uppdateringen. Asus Rog20AJ.

Har testat att starta om flera gånger i hopp om att den ska fixa problemet själv.

Är det någon som känner igen liknande problematik? Tänker om den fått virus som kan orsaka detta eller hur hade ni gjort för att felsöka problemet?

Mvh/Peter

Av Nystedt88
Skrivet av mrqaffe:

Endera har tv och förstärkare stöd för arc eller så kopplar du dator > förstärkare > tv
Eller så ansluter du inte via hdmi utan använder tex toslink direkt mellan dator och förstärkaren.
Det går också att tänka sig toslink mellan tv och förstärkare om det handlar om stereoljud.
Det handlar alltså även mycket om vilket ljud du vill ta ut.

Grundförutsättningarna jag har är att datorn står i ett rum 15 meter ifrån tv + förstärkare. Jag önskar ljud & bild i tv & högtalare (kopplade via förstärkaren). Jag har redan en 15 meters hdmi sladd hemma. Hade gärna sett att det gick att enbart koppla in hdmi sladden i TVn utan att behöva köpa ytterligare en sladd för ljudet och dra 15 meter till datorn.

Förstärkaren har dessvärre inte hdmi utgång (antar att det är arc som du nämner?). Men får ljud & bild genom tvn via hdmi sladden - men dock enbart tv-ljud.
Hade en förhoppning om att ljudet kunde skickas via hörlursuttag eller rca kabel från tv till förstärkare och således få önskat stereo ljud.

Ursäkta att jag kanske enbart upprepar frågeställningen, novis på detta. Men tolkar jag dig rätt så är det arrangemang jag hade önskat ej möjligt utan måste dra en separat ljud sladd från datorn också?

Av Nystedt88

Ljud via hdmi -> tv -> förstärkare högtalare = möjligt?

Utrustning:
Tv: Anderson 42 tums LCD a421fd
https://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/lcd_led-och-plasma-tv...

Förstärkare:
Yamaha htr5740
https://usa.yamaha.com/files/download/other_assets/1/319791/0...

Önskar få ut ljud ur mina högtalare kopplade genom Yamaha förstärkaren via hdmi sladd från datorkälla. Är detta möjligt? Har nu fixat så jag hör ljud från tvn via hdmi sladden. Hur bör jag koppla för att låta ljudet spelas ut ur högtalarna kopplade till förstärkaren?

Har en RCA-RCA sladd hane-hane till förfogande. Har testat att koppla denna till passande uttag vid sidan av hörlursuttag på tvn och in i förstärkarens aux-uttag på framsidan men ljudet har fortfarande kommit från tvn.

Med vänlig hälsning, Peter

Av Nystedt88
Skrivet av Laxpudding:

@Nystedt88: Ingen aning om skärmen - det har bokstavligen existerat flera tusen modeller senaste tio åren eller så. Att den inte använder FRC (dvs blinkar fram nyansskillnader) kan tyda på det är en 8-bitars panel utan FRC, vilket är ganska vanligt. Först på senare och med HDR man vill nå 10 bitar genom FRC.. Flimmerfri i övrigt – återstår att se. Hoppas den fungerar.

Återigen, tusen tack för svar och guidning i denna tekniska okända djungel för mig! Håller tummarna för att det funkar jag med👍 Ha det fint🙏

Av Nystedt88
Skrivet av Laxpudding:

@Nystedt88: Jag har ingen aning om skärmarna i fråga fungerar. Grejjen är att "Flicker free" kan betyda lite vad som helst.

Man kan se PWM med detta testmönster: https://www.testufo.com/blurtrail
Vid PWM ser det ut som flera parallella linjer.

Kameran på mobilen, särkskilt slow-mo-filmning kan också påvisa flimmer, inklusive flimmer från lampor och belysning.

Hej igen @laxpudding
Sista lilla frågan. Inte min mening att fråga om varje modell jag hittar och dess specifikationer. Har läst och försökt ta till mig så mycket som möjligt av den ovärderliga information och guider du tillgodosett mig med. Men min kunskap är begränsad och har nog inte anlag att ta till mig all teknisk information som står om skärmarna. Har läst det väsentliga om denna modell och vill bara höra så jag inte missar något tydligt som skulle göra kommande köp olämpligt...mer musiker än datorexpert men är oerhört sugen på att komma igång och kunna sitta vid dator och skapa musik.

Har fått napp på en ”acer h257hu”. 1800 kronor, begagnad i mkt gott skick. Ska testa imorgon, tisdag. Tillskillnad mot den modell jag tidigare hade ”HP 24er” som inte fungerade för mig hälsomässigt, så ska denna inte använda sig av FPS teknik. Ha högre upplösning och klassad som det vad jag förstått lite flytande begreppet ”flicker-free”. Kommer imorgon använda mig av hemsidan du rekommenderade för att upptäcka ev PWM vid provkörning.

Spontant är detta en skärm du känner till eller rentav har testat och isåfall något jag bör tänka på eller ev avrådan från vid ev köp.

Igen, kommer inte fortsätta fråga om modeller, och är oerhört tacksam för din expertis.

Med vänlig hälsning, Peter🙏😊

Av Nystedt88
Skrivet av Niivpzi:

Detta är nog batteriet på moderkotet som är tomt.
Att byta batteri på moderkortet är lättare än ett faktiskt armbandsur, dvs att öppna upp chassit och att hitta batteriet bör gå snabbare på en dator.
Edit:
Tog slutsats för fort.
Verkar va pill i denna PC... ska försöka hitta någon perfekt guide och återkomma
edit 2:
Under DVD Tray,
https://forums.tomshardware.com/threads/need-help-on-removing...
sen kolla Första Posten, Sista Bilden "16) CD-ROM out, drive cage out"
https://rog.asus.com/forum/showthread.php?94942-Guide-Here-is...

Enda du verkar göra i denna process är ta av många skruvar och någon sladd för fläkt (som ej går sätta fel tillbaka)

Tackar så jättemycket för er expertis & vägledning🙏😊 guld värt!

Av Nystedt88
Skrivet av Belzader:

@Nystedt88:
Jag misstänker att det antagligen står NEW CPU installed inte NO CPU installed.
Så istället för att "discard and exit" prova "save and exit" istället.

”Save and reset” står det - och när jag trycker på den gör det ingen skillnad. Den säger att ”inga ändringar har gjorts” och sen efter man tryckt OK öppnas Windows som vanligt, och det blir samma sak nästa start av datorn.

en sak ytterligare jag märkt är att om jag låter grendosan som jag kopplat de 2(!) strömsladdarna till datorn vara på och inte koppla av den så slipper jag ibland denna procedur...

Av Nystedt88
Skrivet av Nystedt88:

Det står:
“...CPU installed! Please enter setup to configure your system. Press F1 to run Setup.”

Bilder är avskuren lite så missar första ordet, men antar att det står ”NO CPU installed...”

Tänker annars att det kanske har något med versionen av BIOS att göra eller liknande. Kändes som det inte gick felfritt när datorn installerades om och skulle installera ”ASUS command” där bl a ljuspanelerna regleras och uppdateringar (ex BIOS görs)...

Är jag helt fel ute? Hoppas kunna hitta en simplare anledning/lösning än att ta isär hela datorn😂

Med vänlig hälsning, Peter

Av Nystedt88
Skrivet av Niivpzi:

Jag undrar:
Vad säger den mer än bara F1?
Kompis hade dator som sade detta när TIDEN var NOLLSTÄLLD i hans Bios, gick komma förbi som dig, men de va simplare att ställa om klockan bara i Bios.

Det står:
“...CPU installed! Please enter setup to configure your system. Press F1 to run Setup.”

Bilder är avskuren lite så missar första ordet, men antar att det står ”NO CPU installed...”

Av Nystedt88
Skrivet av loefet:

@Nystedt88: Kommer ju krävas att du öppnar upp datorn och eventuellt skruvar sönder loss ett antal komponenter. Dock verkar det vara olika sorters moderkort beroende på generation, vissa har ett standard CR2032 i en hållare på moderkortet (enkelt att få tag på batteri) medans andra är där batteriet sitter på en kabel som man kopplar loss och byter hela alltet (kan vara svårare att få tag på).

Oavsett så kommer det krävas lite pill.

Börja med att ta reda på vilket moderkort du har, program som CPU-z kan nog lösa det utan att öppna datorn.
Sedan bildsöker du på namnet i Google och ser efter hur moderkortet ser ut, vilken sorts batteri du har och var det sitter på moderkortet.
Finns även videos/bilder som visar hur du tar isär datorn (inga lika snygga som ifixit:s tyvärr) som man kan googla efter, gör dock sökningen på engelska då det mesta i datorväg är på just engelska på nätet.
Men det ser ut som om du behöver lossa sidopanelen först, sedan fläktmodulen till CPUkylaren och sist flytta på DVD/hårddiskshållaren för att komma åt Cmos batteriet.

Oj då! Större projekt än jag anade. Kollat lite videos och bilder, ser pilligt ut och inte helt riskfritt om jag nu inte känner att min kunskapsnivå är tillräcklig för att veta exakt vad jag gör.

Är detta något som jag bör åtgärda snarast? Med andra ord kan det bli följdfel och att datorn tar ytterligare skada om jag inte åtgärdar detta snart? Eller kan jag leva ett tag med detta moment vid uppstart av datorn tills jag stöter på någon i min närhet som kan avhjälpa mig med teknisk support på plats?

Tack igen för alla svar

Av Nystedt88
Skrivet av m1k3_dd:

@Nystedt88

Yep!

Extra sannolikt på begagnad.
Du ser märkning på knapp-batteriet, enkelt att byta.

(C2032 är vanligt, hållaren har oftast en hake som snäpper fast batteriet, tipsar om att trycka sidledes försiktigt med mejsel/penn-spets.)

Eftersom inställningar reset'as till grundinställningar när batteriet är för klent, så bör du se över dem i BIOS ( + spara om du ändrar något)... efter batteri-byte alltså.

Tack för tips och tankar! Jag skulle klassa mig själv som ganska låg kunskapsnivå vad gäller en gäller datorer. Är detta batteri-byte något man kan utföra själv tro? Sitter den inne i burken så jag måste ta isär datorn eller kan detta utföras utifrån. Om ni har lust får ni gärna beskriva proceduren på väldigt vardagligt språk, så även en rätt så oinsatt kan ta in det. Tack igen😊🙏

Av Nystedt88

Öppnar Bios varje start

Hejsan, köpt en begagnad ASUS ROG G20aj nyligen.
Datorn har funkat fint, men nu senaste gångerna har den vid varje start tillfälle stannar innan uppstart och bett mig trycka ”F1” för att komma till setup.

Väl inne i setup (vilket jag tror kallas Bios) är det bara att trycka ”discard changes and exit” så återgår man till vanlig Windows inloggning startvy

Samtidigt nollställs mina inställningar för ljuspanelen på burken varje gång (...jag som inte vill ha något rött ljus eller annat ljus på min dator)

Hur kommer sig detta och har ni tips på hur man slipper detta moment varje uppstart?

Med vänlig hälsning, Peter