Inlägg

Inlägg som Skurken_swe har skrivit i forumet
Av Skurken_swe
Skrivet av Eric Hjalmarsson:

Byggde min första speldator (se sign) i ett ~15 liters chassi.
Har i GTX 1070Ti med ASUS Strix kylare och får plats med en be quiet Dark Rock 4 om jag skulle vilja. Inga problem. När man surfar snurrar processorkylarens fläkt på lägsta varvtal och alla chassifläktar, grafikkortsfläktar och nätaggregatsfläkten står stilla. Hade inte varit tystare i ett större chassi.

Absolut, bra poänger. Med flikar och program menade jag inte endast internet utan musikredigering(Cubase) och liknande, internet och spotify osv uppe samtidigt.

Chassiet i sig ger givetvis inga ljud ifrån sig, men större chassie ger fler fläktplatser/bättre luftflöde och större möjlighet till att välja grafikkort, PSU, moderkort mm, precis som flera andra påpekat i tråden. Med det menar jag inte att det inte GÅR att bygga i ett mindre första bygget eller ens är att föredra ett större chassie, men vill man bygga och ha utvecklingsmöjligheter/hålla nere kostnaden är det nog bra att ha i åtanke; från en nybörjare till en annan. Som sagt tycker jag att svensparv skall gå sin egen väg.

Av Skurken_swe

Jag byggde precis min första dator och hade samma ingångstankar som du, inte för dyrt och inte för stort. Rekommenderar att bygga själv! Riktigt kul, billigare och extremt lärorikt. Ta en eftermiddag och sätt ihop det.

Jag var också inne på något liknande chassie som du eftersom jag bor i en etta på 34 kvm och ville optimera utrymmet längs ena väggen, men insåg snart att med varje del hade jag hundra nya frågor, då jag redan från början ville bygga själv. Det blev hyfsat krångligt tillslut! Dessutom ville jag att det skulle vara ganska tyst. Slutade med att jag köpte ett Fractal Design Define C som jag är skitnöjd med. Ljuddämpad, plats för ordentliga fläktar och fullstora delar vilket gör att jag inte behöver fundera på om saker får plats eller inte om några år när jag ska uppgradera. Och i ärlighetens namn så är det inte särskilt stort. Jag hade ett helt nytt 1050Ti liggandes sen jag skulle haft det i en begagnad dator jag köpte som jag aldrig fick ordning på, så jag ville naturligtvis använda det. Slog till på en Ryzen 5 2600 som var nedsatt ordentligt. Som du förstår är det ingen monsterdator(Ryzen5 2600+1050Ti), men eftersom jag valde ett litet större chassie fick jag plats med ett 750W nätagg som är passivt och modulärt(Tyst och smidigt), en stor processorkylare, och ett fullstort moderkort med tanke på när jag ska uppgradera längre fram. Nu hade jag ju ett grafikkort och fick processorn till bra pris så det är klart du ska köpa så bra grejer du kan, men jag kan säga att detta duger GOTT till CS:GO och liknande titlar om man nu inte ska maxa FPSen till typ 200. Eftersom du spelat på en gammal laptop(Precis som jag) innan antar jag att du inte är så känslig Tänker mest på om du vill försöka få ner priset så mycket som möjligt just nu. Jag la dessutom lite extra pengar på en 1TB SSD då dagens spel är rejält tilltagna i storlek. Laddade ner CoD Warzone igår och det var 80GB stort! Helt otroligt.

Och det är TYST! När jag inser att jag stör mig på hur mycket kylskåpet låter när datorn är igång med flera flikar och program uppe samtidigt är jag väldigt glad att jag faktiskt köpte ett ordentligt chassie med bra fläktar.

Tycker såklart du ska gå din egen väg men valde att dela med mig eftersom vi har varit i liknande situationer och du kanske inte tänkt på allt. Här har du en som valde det säkra före det osäkra och är MYCKET glad att han gjorde det för sitt första bygge.

Lycka till!

Av Skurken_swe

TOCA 2, Midtown Madness och Lego Racers(Höhö) är tre riktiga nostalgitrippar. Det spelet jag verkligen plöjde timmar i att optimera tider var Rallisport Challange 2 till Xbox. Otroligt bra spel faktiskt även såhär i efterhand. Många klassiska rallybilar, inklusive Saab 9-3 hillclimb och rallycross, grupp B osv. Så det blir min nominering.