Inlägg

Inlägg som GodsentLucas har skrivit i forumet
Av GodsentLucas

Tack för all hjälp!

För att svara ovanstående, vi behöver kunna lagra filer och inte endast dela.
Är tillbaks på kontoret imorgon och då kan jag kolla upp vilken switch vi kör med!

Vi har 1gbits på kontoret, och jag kör 250mbits hemma hos mig, bör vara tillräckligt för att ha backupen stående hemma eller?

Budget för hela lösningen hoppas jag kan landa runtomkring 10k, 20k då om det skall vara en likadan NAS hemma hos mig som backup. 8 TB lagring hade varit mer än tillräckligt för oss. Då bör man kunna hålla sig inom budgeten eller är jag för snål?

Mvh

Av GodsentLucas

Hej!

Tack alla för svar!

Det är ett team på 4 personer som jobbar med videoproduktion, som behöver dela och lagra filer mellan varandra för snabb åtkomst. Vi kör för tillfället med en dropbox men det börjar bli omständigt. När jag säger snabbt så menar jag egentligen att det skall gå relativt fort att föra över och ladda ner filer från NAS, då det kan vara rätt stora videofiler som behöver delas. 1gbits låter som att det räcker gott och väl!

Användare kommer att behöva använda ladda upp/ner filer samtidigt.

https://www.inet.se/produkt/4301331/qnap-ts-451-2gb-4-bay-tow...

Om man tar den som exempel, är det bara att slänga in ett par hårddiskar i denna, koppla in, tuta och köra? Om jag skulle koppla in 2st NAS st, kan man göra så den ena används om backup?

Ursäkta om mina frågor är dumma eller dåligt förklarat, väldigt dålig koll på detta.

Mvh Lucas

Av GodsentLucas

Köpråd: Lagring för litet kontor

Hej!

Jag tänkte sätta upp en intern lagring för kontoret och lite tips på hur man skall få det att funka smart och smidigt! Tanken är att ha en HDD på 2-10TB som alla på kontoret kan komma åt (behöver vara snabb överföringshastighet).

I ett rum där jag tänkte att man skulle ställa HDD finns det fyra datorer som behöver anslutas (kan man ansluta direkt via internetsladd för maximal överföringshastighet?), utöver det vill jag kunna ansluta HDDn till routern så att de andra datorerna kan ansluta till det via wifi/sladd.

Finns det någon smidig lösning för detta? Behöver jag sätta upp en typ av server, eller finns det ett komplett paket jag bara köper och pluggar in så det kommer funka?

Kanske har postat i fel forumdel, isåfall ber jag om ursäkt!

Av GodsentLucas

@tcntad:

Tack för input! Får sätta mig in i och lära mig hur det fungerar, men med ovan program är det möjligt för mig att ha en återställningspunkt och efter varje avslutat bootcamp köra igång en återställning via det som går smidigt? Tänker att om man har en återställningspunkt färdig borde det ju gå rätt fort?

Jag tänker på t.ex internetcafen, vad kör de för programvara? Något som är möjligt att köpa och isåfall någon som vet vad de kan heta?

Av GodsentLucas

Hjälp med att sätta upp en smart lösning för kontor med flera datorer!

Hej! Ber först och främst om ursäkt ifall jag har placerat tråden i fel forumdel!

Jag jobbar med att hyra ut bootcamps till esport-organisationer som kommer till vårt kontor och har träningsläger. Vi har för tillfället 2 stycken rum (2x7 datorer) och jag har märkt nu att det blir väldigt jobbigt att sitta och behöva återställa alla datorer var och en efter avslutade bootcamps (spelarna är inte direkt hjälpsamma och installerar spel lite här och var, laddar ner filer lite här och var etc).

Senast har jag använt en återställningspunkt på varje dator men undrar om man kan sätta upp ett smidigt system där jag från min dator kan kontrollera de andra och återställa dem. Kanske kan man låsa datorerna så att de endast kan installera program på en viss plats etc?

Finns det något program som man kan använda för detta? Jag är en glad amatör och har kört fast!

Återigen, ber om ursäkt ifall detta är fel forumdel och isåfall ifall någon pekar mig i rätt riktning!

Mvh Lucas