Inlägg

Inlägg som DreamerD har skrivit i forumet
Av DreamerD

Eftersom det var så svårt att hitta ett garanterat plastsäkert smörjmedel så skickade jag efter lite tangentbords-lube:
https://www.amazon.se/gp/aw/d/B0916M2N8N
Det fungerade faktiskt riktigt bra. Jag är osäker på om det dämpar något, men glidet är det verkligen inget fel på.

Jag misstänker att det kan bli ännu bättre känsla om man använder 3D-skrivare och bra glid- eller kullager men för 50 kr så blev det heeelt ok med bara lite smörjmedel.

Av DreamerD
Skrivet av Saddl3r:

Jag har själv samma throttle. Kan starkt rekommendera dig att printa en sån här (eller be någon här på forumet att göra det åt dig för en peng). Jag har en sån tillsammans med dessa och det blev som en helt ny throttle. Man kan även använda vanliga linjärlager (LM8UU).

Här är en video som visar hur det installeras. Går att hitta fler videos om du söker på "twcs mod".

Tack för tipset! Jag har sett några videos på hur det där görs, men de får alltid kommentarer likt "varför göra det så avancerat, smörj de rörliga delarna istället!".

Vem vet, jag kanske hamnar där till slut ändå. Till att börja med är det nog lagom att lägga 50:- på silikonfett. 🙂

Av DreamerD
Skrivet av Rouge of Darkness:

du kan not i princip smörja med vilket fett du vill sålänge det inte skadar plasten.

https://www.biltema.se/bilvard/smorjmedel/fetter/silikonfett-...

eller

Klübersynth LI 44-22

Article-No: 004223 Synthetic low-temperature grease with good damping properties

Klübersynth LI 44-22 is a fully synthetic, dynamically light low-temperature grease with good damping and adhesion properties as well as water resistance. It is based on synthetic hydrocarbons, lithium soap, antifriction solid lubricants as well as corrosion and oxidation inhibitors. Klübersynth LI 44-22 is almost neutral towards many plastics and elastomers.

smörjt div plast konstruktioner så som kugghjul och liknande med några olika varianter av deras fetter och aldrig haft några problem med det tycker de över lag funkar bra.

kan va lite bökigt att få tag i och är inte skitbilligt direkt iom att det är mer riktat till företag.
https://euro-industry.com/main.php?index=details&cat=1425&pro...

Tack! Jag tror att jag kör med billigt silikonfett till att börja med. Jag är ingen flygsimulatornörd (än) så jag kör den enkla och billiga vägen.

Av DreamerD
Skrivet av Aqua_HeaD:

Vanlig symaskinsolja använder jag till mina roderpedaler och det funkar klockrent. Ett par små droppar räcker långt.

Blir det inte för lätt att röra pedalerna då? Tänker mig att smörjfett gör att det glider lite segare...och därmed blir lättare att göra små exakta rörelser. Speciellt som det rekommenderade smörjmedlet är "damped".

Av DreamerD

Smörjmedel för HOTAS

Hej!

Första tråden på många många många år!

Jag har just köpt en begagnad HOTAS, en Thrustmaster T16000M FCS. Jag har haft ögonen på den ett tag så jag vet att det finns sätt att få till lite mer premium-känsla på throttle och joystick. Rörelserna är lite hackiga just nu. Det enklaste verkar vara att helt enkelt smörja de rörliga delarna på framför allt gasreglaget. Nyogel 767a verkar vara mest rekommenderat men det är lite väl dyrt för lite grease. Nyogel smörjer inte bara utan dämpar även rörelserna så priset kanske är befogat.

Är det någon som använt något mer lättillgängligt för att smörja en HOTAS?

Vaselin?
Lube för tangentbordsstabiliserare? (https://www.inet.se/produkt/6905486/keychron-klube-205-lub-st...)
Lube för tangentbordsswitchar? (https://www.inet.se/produkt/6905485/keychron-klube-105-lub-sw...)
PTFE-fett från Biltema? (https://www.biltema.se/cykel-elcykel/cykelservice/cykelsmorjn...)

Alla förslag välkomnas!

/J

Av DreamerD

Jag måste bara skriva en uppdatering gällande min blinkande skärm. De svarta blinkningarna kom tillbaka igen och var nästan lika jobbiga som förut. Eftersom jag förra gången löste det genom att byta håll på kabeln så misstänker jag starkt att det är den som är undermålig.

Jag bytte ut den medföljande DisplayPort-kabeln mot en halvbillig Deltaco från Webhallen. Nu är det lugnt igen! Får hoppas att det håller längre den här gången.

Av DreamerD
Skrivet av anon242437:

Bra upptäckt som säkert kan hjälpa andra här med samma problem. Måste varit otroligt skönt för dig att få bukt på skärmen och slippa skicka tillbaka den efter allt strul

Yes. Riktigt skönt, speciellt som skärmen är helt fantastiskt bra. Den har liiite glow i nedre vänstra hörnet, men det tänker man bara på när det är helt svart bild och man tittar efter det. Ingen BLB och inga döda pixlar. Peppar peppar!

Svärtan och kontrasten kan man förstås klaga på också. Efter att ha kört OLED på mobilen i typ 10 år är det lite svårt att förstå att datorskärmar inte kommit längre!

Av DreamerD
Skrivet av Ghaan:

Låter mycket skumt, vad jag hört och förstått så skulle gsync blinkandet avhjälpas med nya drivers.
Själv sitter jag på 2080 Super (Asus) med nyaste drivers utan problem med G-sync igång. Så mer eller mindre samma setup som dig.

Nu har jag löst problemet! Jag hittade ett inlägg från en användare som föreslog att man skulle vända på DP-kabeln, dvs byta plats på ändarna som sitter i datorn och skärmen. Det lät riktigt skumt tyckte jag men det löste allt!

Det var säkert inte själva vändningen som var lösningen utan att koppla ur och in kabeln på båda sidorna. Tydligen är inte kontakterna idiotsäkra...

Av DreamerD

Jag gjorde misstaget att köpa den här skärmen trots att jag läst en massa rapporter om den svarta bilden som kommer fram då och då när man kör med G-sync.

Skärmen är så gott som oanvändbar! Blink blink, blink, blink.....blink....blink. Blink.

Jag har testat med flera olika nVidia-drivare, ändring av timings i CRU-verktyget och minskning av frekvens till 144 Hz. Vissa kombinationer visar 70% svart skärm, andra gör att den svarta skärmen bara syns lite då och då.

Imorgon åker den tillbaks! Om inte någon här inne har hittat en lösning som faktiskt fungerar?

Jag kör med nVidia Founders Edition GeForce 2080 Super och medföljande Display Port-kabel.

Av DreamerD
Skrivet av aopen:

@DreamerD:
Vad bjuder du?

200:-.
Kan hämta i eftermiddag eller kväll om det är i eller nära Stockholms innerstad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DreamerD

Jag köper gärna radiatorn. Kan hämta i Stockholm!

Skickades från m.sweclockers.com