Inlägg

Inlägg som sINsen har skrivit i forumet
Av sINsen
Skrivet av medbor:

Annars skulle vi nog inte se dessa priser från nvidia

Nej, dom har nog inside information, nästa uppgradering kanske blir amd för mig

Av sINsen
Skrivet av medbor:

2080->3080 är ju nästan en dubblering i rasterisering, varför skulle det inte vara värt att uppgradera? Man kan såklart vara nöjd med en lägre nivå, men personligen ser jag absolut lika mycket poäng att uppgradera från 1000 som från 2000-serien

2080 kommer troligen mosas eller dra jämnt med 3060 för 4000kr. Självklart kan den prestandanivån räcka för vissa, men det bevisar ju vilket dåligt prisvärde 2000-serien faktiskt hade.

Detta är konsekvenserna av att AMD skippade stor gpu den generationen och Nvidia valde de priser de ville

Absolut. Nu hoppas vi att Amd släpper något bra i år eller i början på nästa

Av sINsen
Skrivet av medbor:

Absolut är det så, men då duger ju oftast 1000-serien också.

Hela 2000-serien har ju blivit mellanklass över en natt.

För många duger mellanklassen fint till spelande, precis som för budget-spelare som sällan behöver gå över 3000kr för 1080p sedan ett tag tillbaka.

Det betyder dock inte att 2000-serien någonsin varit speciellt prisvärd eller bra (trots att den var bäst för stunden)

Precis så, för den som spelar 1440p med ett 20xx kort så duger de fint och rullar på bra! Ska du rendera osv så är ju 30xx bättre eller om du ska spela i 4k. Exakt så, det var de bästa som fanns då, och då köpte folk inkl mig. Men nej den var inte prisvärd, och 30xx är mer prisvärd, men absolut inte PRISVÄRD. Då ska vi ner på 3k för att det ska vara försvarbart att kalla det prisvärt.

Av sINsen
Skrivet av alumni:

Hej ska uppgradera från i7 6700k RTX 2070 bygge. Kommer inte överclocka är så oteknisk, förra bygget klarade sig 4 år på 1440p 60 fps bytte bara ut GPU 1070 till 2070 efter 2 år. Vill ha tips på ett stabilt bygge som kommer hålla 4 år plus som förra men siktar på 4k 60fps+ då jag kör på LG B9 gärna kvalitets komponenter. Tror att jag är på rätt väg men tipsa gärna om uppgraderingar eller andra komponenter.

Är SSD tillräckligt bra för gaming eller borde jag ta en bättre 2TB disk och köpa till en andra 2TB senare?
Ram minnet är på 3600 MHZ men moderkortet stöder bara 2900 borde jag ta ett långsammare ram minnne? Tror ni 32 GB ram kommer behövas de kommande 4 åren ?
Den kan vara så att cpu coolern är av klenaste laget men visst klarar den en oöverclockad I7 10700K? Annars har ni tips på nån bättre gärna liknande prisklass/storlek

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1181858/datorbygge

Ser bra ut, men nya 30xx serien släpps 17 september, vänta på det nu när du skall uppgradera för 4k

Av sINsen
Skrivet av medbor:

Nej inte riktigt... hade 2080ti kostat 8000kr kanske, men kolla skillnaden mellan 1000 och 2000 vs skillnaden nu mellan 2000 och 3000.

3070 ska vinna mot 2080ti enligt nvidia, för mindre än hälften av pengarna, jämför 2070 vs 1080ti som kostade nästan lika mycket och 2070 var långsammare med stor marginal.

2000-serien kommer bara kommas ihåg som halvkass-pascal med beta RTX för alldeles för mycket pengar

Bara för att 30xx serien släpps, betyder det inte att 20xx serien blir ett dåligt kort. det finns dom som nöjer sig med 120 fps typ, och det är ju inte så att det laggar. Men uppgraderar du idag så är de ju 30xx som gäller.

Av sINsen

Trevligt med nya kort och kul att se utvecklingen :D, men för att 30xx serien kommer betyder det ju inte att 2080 exempelvis automatiskt blir dålig. Jag nöjer mig med 120 fps i CoD och diverse andra spel jag spelar utan RTX då, men för mig är det inte en sån big deal att använda RTX.
För oss som har datorn sekundärt ihop med livet, och inte prioriterar det och kanske sitter på 2070-2080 redan, blir det svårt att få det ekonomiskt försvarbart att uppgradera till 30xx serien.
ABSOLUT om du sitter på ett 1070, då förstår jag. Men uppgradera från 2080 till 3080 förstår jag inte om du bara lirar dator ibland, och kan nöja dig med 120~ fps, det är ju inte så att det laggar precis.

Av sINsen
Skrivet av IceKey:

Folk är bara bra dumma att tro att deras 2080 Ti helt plötsligt är dåliga nu när 3000 serien är presenterad..

Köpte mitt 2080 Ti Strix för 9000 förra hösten på tradera (desperat utav pengar troligtvis därav summan), tvekar lite nu när man kan få ett likadant för nästan halva priset och köra SLI istället för 3080.

Själv är man nöjd med 120 fps i BF V (som man lirar till 99.9 % trots att det är slut), men även Doom Eternal och lite RTS.

Jag håller med dig fullständigt, jag är nöjd med 120 fps i CoD med mitt 2080 super. Jag kommer troligtvis inte uppgradera, då jag faktiskt har ett liv utanför datorn, jag kanske spenderar 12 timmar i veckan framför skärmen, och för den tiden är det inte ekonomiskt försvarbart att uppgradera till 3080 när 2080 fungerar utmärkt fortfarande.

Av sINsen
Skrivet av FreeMan:

Då tycker jag ni ska köra på den. Barnvagnens storlek kan ni alltid anpassa efter vad ni får plats med, även om det kommer att påverka era valmöjligheter av barnvagn.

Japp så är det ju!, dock så är bagaget stort i nya cla SB, större än i C klassen. Och i o med att det är 25cm bredare öppning på nya clan så är det inga problem att få in en stor barnvagn om man vill.

Av sINsen
Skrivet av FreeMan:

Jag hade första generationen CLA SB och var i stort nöjd med den. Den nya är bättre på alla punkter.

Om bilen fungerar för er eller inte skulle jag säga beror på hur lång du och din sambo är.
Nu antar jag att du är normallång 170-190 cm och då kommer babyskyddet med största sannolikhet inte att få plats bakom förarstolen. När det senare är dags att gå till nästa storlek av bilbarnsstol som är större än babyskyddet blir det ännu trängre.

När babyskyddet inte får plats bakom förarstolen betyder det att den andra föräldern sitter där bakom. Så åk och provsitt bilen där båda ställer in förarstolen som ni vill ha den och provsitt bakom varandra. Om det fungerar kör på om inte leta annan bil.

Vi byte från Porsche Macan eftersom med mina 192 cm fungerade det inte med babyskydd bakom och frun fick inte riktigt plats heller så båda satt halvobekvämt. Tråkigt då bilen i övrigt var toppen.
Med största sannolikhet kommer inte babyskyddet få plats bakom förarstolen.

Jag är 176 cm och min sambo 172 cm.
Vi provade lite fram och tillbaka och det kommer att fungera, vi är ju inte speciellt långa av oss.

Av sINsen
Skrivet av ronz:

CLA är ju som sagt en väldigt liten kombi. Men är man bara 3 personer (2 vuxna 1 barn) och har en barnvagn som får plats i bagaget så bör det fungera. Som också sagt, var kreativ i packningen
Förr i tiden hade folk betydligt mindre bilar trots barn.

Ja exakt, kunde alla tryckas in i en amazon så skall väl en cla kombi inte vara några konstigheter Där har du väldigt rätt.

Av sINsen
Skrivet av TubularBoy:

Hej.
Jag sneglade faktiskt på En cla shooting brake för två år sedan.
Åkte ner till Mercedes för att få en uppfattning om den och fick världens chock.
Den är verkligen kompakt. Jag har barn och blev verkligen tveksam hur det skulle gå med barnstol och barnvagn i den. Upplevde även att framsäte och baksäte var väldigt kompakta.
Tror att det nu finns en nyare version av modellen men tror inte att den lär vara så mycket större.
Blev en passat GTE istället, mycket mer bil för pengarna sett till utrustning och utrymme.
Snart dags att byta igen. Får se om det blir elbil vid nästa tillfälle.

Det stämmer, gamla versionen av shooting brake hade smal baklucka osv. Detta är åtgärdat och öppningen är 25cm bredare på nya modellen. Bilen i sig är både bredare och högre än förra modellen, Jag har som sagt provat lite, och det kommer fungera, en barnvagn o ch övriga saker till det sväljer bagaget faktiskt. Jag kommer att bli supernöjd.

Av sINsen
Skrivet av Zachtionman:

När du ändå ska anpassa för bebis, glöm då inte ha i åtanke att spyor, välling, bajs, leksaker, smuts och allt annat kommer spridas i bilen. Vill du då ha en helt ny Mercedes eller kan du nöja dig med en 3 år gammal VW Golf Sportscombi?

Jag själv fick mitt första barn för dryga året sedan och köpte just ovan beskrivna bil för 110tkr, 7 000 mil. Fantastiskt gott om utrymme och när du väl har barn så värdesätter man praktikalitet och ekonomi betydligt mycket mer än tidigare

Sånt är ju givet, men det finns diverse skydd för säten så det är lugnt.

Av sINsen

Inte kanske de mest ovanliga dropet, och jag har några stycken, men det är ändå ett bra bälte

https://i.imgur.com/4FpYELn.jpeg

Av sINsen
Skrivet av stocken:

Ny gheed. denna gången lite bättre

https://i.imgur.com/kOclYQZ.png

Jasså du hsr hittat shako osv nu

Av sINsen
Skrivet av klirre:

Det är en bit kvar för dig med då alltså

Såg en post på reddit där de halvt skämtsamt och halvt seriöst påstod att man var halvvägs när man hade 8 items kvar att hitta...

haha jo jag vet, ju fler saker du hittar, desto längre tid kommer det att ta Så de är segt

Av sINsen
Skrivet av Ashzala:

Har varit inaktiv i tråden - men aktiv i spelet!

fb/orb sorc på 77. Har försökt lite på hell men dör ju så fruktansvärt lätt. Behöver mer gear! Har ca ~230 mf så förr eller senare så ska det väl gå.

Lite bilder:

Hyffsade chance guards:
https://i.ibb.co/Y3vXML9/Screenshot003.jpg

Har droppat 4-5 nagelringar. Hade hoppats på bättre %
https://i.ibb.co/37v2BgF/Screenshot004.jpg

Denna hjälper rätt bra med mfen
https://i.ibb.co/wcFcHY0/Screenshot008.jpg

När jag sprang runt lite i hell droppade en Monarch. Tack och bock :). Stör mig på 32% fcr dock, 33% och jag hade kommit till nästa breakpoint... (63)
https://i.ibb.co/brFTdW8/Screenshot005.jpg

Hur tusan får du tag på alla high runes? Har spelat bra mycket innan och har sett oerhört få droppa! Ökade de dropchansen på highrunes i 1.14? Svagt minne av det.

Jadu jag har nog haft tur, det var ett par månader sen nu, men då droppade 1 ber och 2 jah inom loppet av 3 dagar haha.
Har för mig dom höjde de lite då ja, men kommer inte ihåg.
Det är bara mosa på, jag har kört över ett år tror jag till och från, Så det tar fasen tid, och ibland går det längre perioder det inte droppar ett dugg. Jag har 61 saker kvar att hitta av 505 för att få min holy grail komplett

Av sINsen
Skrivet av Forbidden:

Snyggt!
Skulle vilja provköra CLA SB 250e men verkar inte ens ha kommit in som demobil än. Enligt säljaren skulle leverans ske om 3-4mån om jag beställde idag eller så fanns det lagerbilar i Malmö som var snarlika om jag ville ha den snabbare (3-4 veckor istället).

Okej! ja det var en sån jag beställde, har testat lite andra el-hybrider och har hört väldigt gott om mercedes hybrider, inte för milen man kommer på elen, utan för att det boostar upp effekten lite och att skatten sänks något otroligt

Av sINsen
Skrivet av mrqaffe:

Men det är allt mycket svårare att lasta och köra 2 småbilar jämfört med en större familjebil.

Yes, precis

Av sINsen
Skrivet av klirre:

Har ett spirit svärd, men måste hitta en monarch for att kunna göra sköld istället

Ja precis, o dem droppar ju bara i hell ☺

Av sINsen
Skrivet av klirre:

Det bästa av kvällens skörd:

https://i.imgur.com/mggBJGX.png

https://i.imgur.com/tsl4y3r.png

https://i.imgur.com/MNyyF2W.png

https://i.imgur.com/G9qdZ3s.png

Lidless droppade på Baal, FRW-res SCn droppade i CS, PC skillern och IK bältet droppade i WSK3.

Nu börjar de ändå trilla in lite, de är bara invänta så du kan göra spirit om du inte redan har de då dvs