Inlägg

Inlägg som Smasher89 har skrivit i forumet
Av Smasher89

bredband2 började ungefär vid årskiftet 2022-2023 att ändra deras kampanjpriser mitt under kampanjen, så om du ser ett pris, räkna med att när du haft 2 månader att det höjs minst 60kr i månaden under pågående "kampanj". Skulle helt klart testat ett annat alternativ än dem då de tidigare varit bra men iaf senast jag kollade trustpilot, fortfarande fortsatte med dessa skumma medel för att öka sina inkomster.

Av Smasher89

Visst, plocka bort rättigheten att ha företagshemligheter och låsa information(speciellt forskning) bakom betalvägg i samma gång, mer öppenhet är de för right?

Av Smasher89
Skrivet av Benedict:

Är sugen på en dator från Power i samband med deras erbjudande i helgen och funderar över deras försäkringar man kan köpa till.
Är det värt det?
Power Plus 5 års garanti kostar 1890 kr och ser på papperet lovvärt ut, men någon som vet mer om detta?
Att företaget bakom garantierna (SquareTrade) är baserat på Malta och att det är inte bra svenska på deras hemsida är lite varningssignaler för mig...

Ska väl vara 3 års reklamationsrätt eller garanti oavsett så är väl i princip 2 års extra för den summan?

Av Smasher89

När det gäller blizzard så skulle de väl inte ens gå till de anställda då de har en tendens att sparka folk när det går som bäst, nej har svårt att förstå att deras spel numera forsatt verkar ha ganska stor massa som köper dem trots det med varje release snarare innoveras i nya sätt att ta betalt än ett nyare komplett spel med låg anledning för patcher.

Av Smasher89

Hmm, anledningen att skicka gifts/vykort från antarktis är för man lär nog kunna få Polar varianten av en fjäril, så win win för dem då det är få platser den går få tag i.

Av Smasher89

Game mode på direkt, latency är inget vidare.

Av Smasher89
Skrivet av Freddan101:

Då förstår jag. Ja, det är ju inget vidare och helt klart en risk. Antar att denna feature är ett sätt för att motverka piratkopiering/moddning, eller finns det någon annan anledning till detta?

Något helt annat, publishers tjänar på att kunderna inte har ägandeskap av deras produkter, vilket gör att de kan sälja om/hyra ut dem precis som de vill med total kontroll (tex gör du något de inte gillar kan de välja ta bort din licens).Deras dröm är väl något som kabeltv när det gäller låg effort till maximal vinst.

Av Smasher89

Kommit in på kontot här med, direkt in på skatteåterbäringskontot som sen portioneras ut över året med viss del som ska vara kvar även efter, så lagom med lite extra sådär.

Av Smasher89

I dota 2 så kan du iaf skriva "-ping" i chatten så får du upp information av det, antar de går i cs2 men inte spelat så vet inte garanterat.

Av Smasher89

Aldrig hört talas om roku innan, så en fördel att de tar patentet så inga andra större kan få för sig iden och implementera detta.

Av Smasher89
Skrivet av linus_einar:

Har ni något tips på spel till mindre barn? Grabben fyller snart 5 år och tänkte han kunde få sig något nytt. Det han har just nu är Lego City Undercover, Mario Kart, Pyjamashjältarna och Mario Kart.

Lego City älskar han och det han spelar överlägset mest. Det fixar han själv nu, både uppdrag och bara lattja runt.

Finns det t.ex. något liknande som det? Som har lite fri värld förutom själva huvudspelet. Som är lättsamt såklart. Minecraft har han inte riktigt fastnat för, känns lite svårt till en början.

Vet inte hur mekaniken i lego city undercover är men kirbyspelen funkar för ung som gammal, men noterar bilintresse så kanske the forgotten land passar där han äter och blir som en stor algrens bil (dock 3d plattformer, 2dspelen är roligare imo dock).

Av Smasher89
Skrivet av Yatagarasu:

Spel idag är billigare än vad det historiskt varit. Ett praktexempel är Nintendo, där spel mer eller mindre alltid kostat 800 kronor. 800kr idag är betydligt mindre än vad 800kr var på 90-talet (med inflation inräknat skulle det motsvara drygt 1 600 kronor idag).

Sedan kan man kolla på vad ett spel idag innehåller kontra förut, kan väl säga att man får betydligt mer spel för pengarna. Det är egentligen inte förrän runt milleniumskiftet som spel började erbjuda mängden av innehåll vi kan se idag, men rent krasst skulle jag påstå att det inte var förrän sent 2000 in på 2010-talet som vi började få de stora spektaklen som numera förväntas.

Däremot håller jag starkt med om att spelen känns påtvingade och rushade på ett helt annat vis senaste årtiondet. 1 ½ - 3 års utveckling, sedan sparkas det ut genom dörren och ska patchas i 1 - 2 år innan det är klart. Det är denna trend som gör det svårt för mig att svälja prislappen AAA-utgivare efterfrågar. Och det är väl det stora problemet med att ha investerare som flåsar i nacken och ska ha avkastning igår redan. Spelutvecklare får inte lov att ta tiden de behöver för att färdigställa produkten och leva upp till någon form av kvalité – även om de många gånger har kompetens för att göra ett bra jobb.

Spel idag är inte i närheten av samma value som förr, finns hur många exempel somhelst där du dels inte äger spelet, och spel som för att få hela upplevelsen kräver 10 eller hundratusentals kr för att låsa upp allt. Det i kontrast till tex golden eye där du kunde skriva en fusskod och låsa upp både nya spellägen men också 64 nya karaktärer bara för att. Kollar du på collectors editions idag så är det oftast en artbook och en sticker medans förr så var de dels billigare, men också mer vettiga grejer med som specialdesignade kontroller och massa liknande. Förstår inte varöfr folk är så pigga på att försvara företagens girighet(tänker blizzard tex som hade rekordår men också sparkade sin personal, och det är ju mer regel än undantag för vissa publishers), kan du förklara det för mig?

Av Smasher89

Direkt från steam, när de kör sina reor är den mest rekomenderade metoden (som vanliga har de haft nedsatt 20%, dock känns oled som den verkar såpass uppgraderad att det är den versionen man bör satsa på (ger dessutom mängder av steam points om man vill ha customavatarer om man inte vill göra egna med).

Verkar även vara många som slänger upp på tradera, men då finns ju vissa risker att ha i beaktande.

Av Smasher89

upp till 599, kanske 649 som mest om det verkligen sprudlar av innehåll. Få gånger jag hoppat ett spel pga priset men köper inga nya spel på ps5 typ och vart sugen på tex nyligen kanske stellar blade tills jag såg priset. 900 för ett spel i en ny franchise är ju en för stor investering och många arbetstimmar speciellt när man tänker på hur mycket man skattar innan man når upp i att betala för spelet som också har mycket skatt.
Speciellt när sålda spel inte har nån somhelst korrelation till hur bra utvecklarna har det.

Av Smasher89

det skulle göra xbox som plattform lite mer värt det, istäööet för att köpa xboxversionen av ett spel som är låst bakom sub för online så kör man bara på steamversionen. Ser dock inte hur det gör xbox mer relevant.

Av Smasher89

Delas sparfiler eller blir de separata?

Av Smasher89

använder 2 trådlösa headsets(cloud II wireless och steelseries arctis 9) och ett par trådlösa lurar (bättre batteritid), gött att slippa kablar när man ska flytta sig tillfälligt från datorn, och slipper även störa grannar med högtalare, enda nackdelen är kanske viss fördröjning men då går de koppla in trådat om det spelas musikspel tex.

Av Smasher89

Inte använt själv, men Hal effect stickor lär vara att föredra, ska inte kunna drifta så något som görs bättre än för alla dagens generations vanliga kontroller.

Av Smasher89

Lite oklart, men testen sa iaf att mankunde ändra så man godkänner deras villkor, antar i deras förvirrande menyer i inställningar nånstans, förhoppningsvis nämns marketplace på nån intigritetssida.

Av Smasher89

Du tryckte att du ville de inte skulle använda din data från facebook kontot, därav förändringen, du ser även inte vem som säljer vad (eller iaf deras profiler).