Inlägg

Inlägg som filidutten har skrivit i forumet
Av filidutten
Skrivet av Skrotnisse92:

Hade nog valt idrottsföreningen. Stå och tvätta bilar i 8h per dag är inte jättekul, även om jag gillar att tvätta bilar. Är det på kortare sikt(max 3 månader) så är biltvätten helt okej.

+1

Av filidutten
Skrivet av Dockland:

Lär inte bli så, det är ett extremt worst case scenario.

Detta kommer ha ebbat ut till sommaren/hösten

Får hoppas att det blir så för många förlorar sitt jobb redan idag t.ex. stordalen tvingas varsla 7500 och många restauranger står tomma eftersom ingen vågar äta ute mer. Jag antar att de måste höja skatten när den här pandemin är över.

Av filidutten

Om det skulle vara så att vi är tvungna att isolera oss i nästan 1 helt år, vad kommer det få för konsekvenser i samhället? Det verkar som att vaccin kommer först dyka upp i höst.

Av filidutten
Skrivet av SexMachine:

Jag har ett litet extraknäck som har fått mig att rulla dessa månader. Det ger väl mellan 5-10 in i månaden beroende på hur mycket jag kan jobba. CSN är vidriga och har problem med att tala om hur många poäng man saknar eller om man fått in alla poäng. Jag har således suttit och väntat i en månad på ett beslut, ringde förra måndagen och fick efter lite tjat reda på att jag saknade 2hp till... Har turen att ha en snäll lärare som hade möjlighet att rätta några uppgifter lite snabbare så jag bör ha tillbaka mitt CSN nästa vecka.

Nu sitter jag och håller tummarna på att inte mitt extraknäck stänger ner till sommaren. Då kan det nog bli en jobbig period.

Bara så du vet kommer CSN inte betala ut pengar om/när skolan stänger av all undervisning
https://www.expressen.se/nyheter/csn-det-har-galler-i-coronat...

Jag är personligen orolig för jag saknar fortfarande poäng till CSN inför hösten så jag hoppas de inte stänger snart :/

Av filidutten
Skrivet av AplAy:

Läkare visar hur man tvättar händerna korrekt. Behövs för jag känner vissa som bara sköljer av händerna efter de torkat sina bakdelar:
https://www.youtube.com/watch?v=1AGW3bbcb3Y

Tack! Detta är nog viktigast för att inte bli smittad av viruset. Jag blev själv infekterad av influensa förra året p.g.a. jag troligtvis inte hade tvättat mina händer ordentligt och sedan rört ögonen eller ansiktet. Kan redan nämna nu att det var inte särskilt roligt att hosta upp slem hela tiden och ha svårt att andas.

Av filidutten
Skrivet av NcLr:

Absolut helt naturligt! Och också därför det blir så viktigt att försöka hålla huvudet kallt. Någon som kommer ihåg "svininfluensan"??
Rädsla, hur naturligt och normalt det än är bör så långt det går undvikas då nästa naturliga steg är panik. Jag liksom många andra skulle önska en mer enhetlig information runt Corona för att motverka just detta. Angående vår regering kan man nog tycka vad man vill men blir det en pandemi finns strukturer som aktiveras som är relativt oberoende regeringen. Om dessa kommer fungera/räcka till återstår dock att se...

Jag tycker inte att det finns någon orsak att vara orolig och jag kommer ihåg svininfluensan! Var tvungen att vaccinera mig även om det inte verkade vara nödvändigt

Av filidutten
Skrivet av the squonk:

XM4 kommer snart, så har man XM2 bör man nog vänta

Skickades från m.sweclockers.com

Ja det var min första tanke jag väntar med att kanske köpa XM4 då.

Av filidutten
Skrivet av oqvist:

De kan ju då bara släppa ny firmware för att fixa den buggen. Sämsta ursäkten för att uppgradera. Du ska i sådana fall straffa Sony och köpa annat märke.

Ja precis men jag har hört att Bose är inte så mycket bättre och de flesta recensenter har ju trots allt gett XM3 bästa betyget. Jag kommer iaf avvakta och kanske köper jag XM4 vid release

Av filidutten
Skrivet av oqvist:

Är det samma material som används så lär ju även de bli varma? Då ljudisolering är viktigt så måste de ju sluta tätt så det är nog liknande problem med de flesta misstänker jag. Beror väl lite på vilken effekt de kräver av batteriet också kan tänkas.

Apropå HD 800 jag hade ingen djävulsk 6k peak på mina men jag lyssnade på förstärkare som holographic audio Ear one och Trafomatic Audio Head One främst som trivs med högimpedanslurar. Har HD 800S nu och de har lite mer driv i basen än vad jag minns HD 800 men relativt högtalare/slutna lurar så är de ju tunt. HD 800 spelar nog renare i basen rent analytiskt sett iaf men jag förstår HD 800S modden. Törs inte uttala mig om ljudbilden den är grymt stark på bägge där har jag inte hittat deras match ännu.

Ja men problemet är att jag har uppgraderat deras firmware och det sägs att efter man har gjort det så fungerar deras ANC mycket sämre fast jag kan inte säkerställa om detta stämmer. Så detta är också en av orsakerna till att jag vill se om ANC är ännu bättre i XM3.

Av filidutten
Skrivet av backspace:

Det ryktas om att XM4 kommer presenteras senare i år, förhoppningsvis har Sony åtgärdat de tre stora bekymren som XM3 lider av, problem vid varierande temperatur, hur de låter och den inte direkt användbara mikrofonen.

Okej så jag bör vänta tills XM4 släpps ut och istället investera i ett billigare headset? Jag tänkte mig den här
https://www.webhallen.com/se/product/290400-Steelseries-Arcti...

Av filidutten

Jag behöver lite tips från någon här! Det är så att jag funderar på att uppgradera mina Sony WH-1000XM2 till den tredje versionen dvs XM3 men är det verkligen värt det? Kommer jag märka en stor skillnad i ANC? Orsaken till att jag vill uppgradera är för att jag tycker att mina hörlurar känns varma om öronen efter ett tag och de börjar bli lite smutsiga i öronkåporna. Det är 700 kr rabatt på webhallen så jag kanske borde passa på att köpa dem nu eller ska jag vänta tills den fjärde versionen kommer ut?

Av filidutten

Jag byggde en dator med radeon sapphire pulse 5700xt för några månader sedan och jag har inte stött på några problem alls efter varje drivrutins uppdatering så jag förstår inte varför det är så många som klagar. Det fungerar felfritt med r5 3600 så det är kanske processorn som är problemet?

Av filidutten

@Bankai: Det sägs att Sony WH-1000XM3 har den bästa brusreduceringen på marknaden. Jag använder själv den äldre versionen XM2 och brusreduceringen är rätt så bra men det är klart att dem inte isolerar allt ljud. Dessutom så kan det bli lite varmt om öronen efter ett tag.

Av filidutten

@sINsen: Följ sweclockers datorguide steg för steg och var försiktig när du monterar så kommer det att gå bra! Jag följde guiden för några månader sedan och jag hade aldrig byggt en dator i mitt liv men det ångrar jag aldrig! Jag rekommenderar också att du köper ett ESD-armband eller ett kit för att vara på den säkra sidan.

Av filidutten
Skrivet av Woxen:

@Loxus @Deeziel

De där stolarna såg riktigt bra ut! Avbeställer min arozzi verona stol och beställer en på secretlab.

Vilken stol rekommenderar ni? Omega eller Titan? Jag är 172cm, väger 95kg. Tror det är smartast med omega med tanke på min längd?

Jag beställde precis en kontorsstol från Jysk som ser väldigt bekväm ut, jag är nämligen trött på min gamingstol xD Denna är kanske också något för dig?

https://jysk.se/kontor/kontorsstolar/gold/kontorsstol-tjele-s...

Av filidutten
Skrivet av Eazy:

Hej!
Min 10-12 år gamla dator brakade ihop och vill inte starta mer så behöver en ny. Beställer från Inet då de har allt i lager.
Ville bara fråga innan jag beställer. Av ekonomiska skäl har jag valt bort grafikkortet från Sweclockers vinterdatorn och tänker använda mitt gamla Asus GTX 1060 6 Gb. Jag har även valt en mindre SSD då jag inte har behov av så stor.

Min kundvagn:
https://www.inet.se/kundvagn/visa/13273007/eazys-ryzen

Finns det något annat jag kan spara in pengar på detta utan att försämra prestanda tar jag tacksamt emot råd. Pengarna tryter. Jag spelar mest UT2004 men kanske vill testa något annat spel och nöjer mig med medium kvalitet. Jag kör Linux som OS också.

Du kan väl satsa på ett billigare nätaggregat och chassi? Tror att jag betalade typ 790 kr för ett 650 W PSU från komplett.se och 490 kr för kolink stronghold chassi som är dock inte ljuddämpat.

Av filidutten
Skrivet av perost:

Alla är nybörjare nån gång, men Sweclockers har en utmärkt datorbyggarguide om du vill lära dig (och stöter du på problem så är det förstås bara att fråga forumet). Det är egentligen inte så svårt som många tror, så det kan vara värt att i alla fall kolla igenom guiden. Men vill du ändå köpa en färdigbyggd så är det förstås ingen skam i det, det är inte alla som har tid eller lust att bygga själv.

När det gäller wifi så beror det som sagt på vilka förutsättningar du har, kan du köra med kabel så är det oftast att föredra. Men köper du en dator utan wifi och kommer på att du behöver det senare så är det bara att sätta i ett wifi-kort, antingen ett PCIe-kort som monteras inne i datorn eller med USB-anslutning som du bara stoppar i en USB-port. Om du inte vet med dig att du har behov av wifi i nuläget så behöver du med andra ord inte bekymmra dig över om datorn har det eller ej.

Jag byggde min första gamingdator för några månader sedan med hjälp av den här guide och om man följer den steg för steg så kan man omöjligt misslyckas! Det är bara att ta det extra försiktigt när man monterar komponenterna dessutom så känner man sig stolt när allt fungerar och så vet man vilka delar som kan uppgraderas i framtiden.

Av filidutten
Skrivet av GuybrushThreepwo:

Denna ser ju riktigt bra ut faktiskt.

Det här är en mycket prisvärd dator och klarar av alla spelen i 1080p/1440p på ultra settings. Byggde en liknande dator med nästan samma komponenter och har inte haft några problem alls! Det är bara att beställa idag så får du allt färdigbyggt när den levereras förutsatt du redan har skärm, mus och tangentbord.

Av filidutten
Skrivet av Särimner:

Jo, gå in på inställningar>System och välj "recommended+optional" så dyker det fram!

Jag har nu uppdaterat drivern och det verkar som allt fungerar bättre nu! Det verkar som latency/ping har slutat att hoppa, typ när jag spelar bfV så kan den ibland gå från 25 till 100 och då får jag stuttering när jag rör mig. Möjligtvis så har någon här också haft samma problem?

Av filidutten
Skrivet av thomson:

Ny drivrutin ute nu med många fixar.

https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20...

https://drivers.amd.com/drivers/beta/Win10-Radeon-Software-Ad...

https://drivers.amd.com/drivers/beta/Win7-Radeon-Software-Adr...

Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.1 Highlights
Support For
Monster Hunter World™: Iceborne
Fixed Issues
The audible beeps at game startup from Radeon Chill, Radeon Boost, and Radeon Anti-Lag have been removed. These features now offer audible indicators only when activated or deactivated via hotkey.
The Radeon ReLive on screen timer indicator during recordings has been disabled by default but can be enabled in Radeon Software settings.
Controls for vertical sync may be hidden or disappear when Radeon Enhanced Sync is enabled.
Radeon ReLive may experience freezing or pausing issues during recordings when a high resolution camera is connected and in use.
CPU usage may sometimes remain high once Radeon Game Advisor has been invoked during a game.
Some users may experience an error message “Another instance is running” during download of a software update through the Radeon Software home screen.
The DuplicateDesktop process may sometimes cause high CPU usage while a game is running.
Radeon Software may close or may experience a crash upon resuming from sleep.
The toast message detailing the hotkey to open Radeon Software’s Overlay may still show up in some games after Radeon Software Overlay has been disabled.
Lost Ark™ may experience stuttering intermittently during gameplay.
Using a custom stream key with Radeon ReLive may fail to stream your content.
The ‘Stream’ button may remain active when in the process of choosing a region to stream even when a region has not been selected or chosen.
Some Radeon R9 200, Radeon R9 300 and Radeon R9 Fury series graphics products may experience instability with a limited number of DirectX®9 or DirectX®11 games when using a high refresh rate 120hz+ display. A workaround if you are experiencing this issue is to lower your displays refresh rate.
Some mjpeg clips may experience a green tint on Radeon RX 5700 series graphics products when using Windows® Media Player or the Movies & TV application.
MechWarrior 5: Mercenaries™ may experience a game crash and DXGI dialogue error when running the game using HDMI and Radeon FreeSync display configurations.
Live streaming using the DouYu™ application with hardware acceleration enabled may cause video corruption on Radeon RX 5700 series graphics products.
Trials Rising™ may experience excessive fog/smoke in some areas of the game.
Missing text or corruption may be experienced in the right eye when playing the VR game Boneworks™.
Fixed result overflows that can be experienced with Radeon RX 5700 series when using SETI@Home.
The ‘Shop AMD Products’ button may open the AMD.com homepage instead of the proper shopping web link.
The scrolling arrow options may intermittently fail to work during Radeon Software installation.
Up and Down arrow keys don’t work when using the search bar in Radeon Software.
Enabling HDR enabled displays in Windows® may cause colors to become washed out.
Radeon Software sidebar appears behind the Windows® taskbar when the taskbar is set to the same side of your display.
Playing Tom Clancy's: The Division 2™ with HDR enabled and performing a task switch may cause display color corruption that persists even once the game is exited.
Mixed Reality Portal™ may experience color corruption or distortion near the edge of viewing areas on some headsets.
Resident Evil™ 2 may experience screen flashing when launching the game using DirectX®12 API.

Known Issues
The Radeon Software Overlay hotkey notification may sometimes be displayed during video playback in web browsers or launching some video player applications.
Integer Scaling option is not showing up or available on some Windows®7 system configurations.
Factory Reset install may keep previously configured Radeon Software game profiles. This can cause mismatch between global graphics settings and per profile settings.
Text overflow in some UI boxes or toast messages may be experienced in some language localizations.
Radeon Software may open with an inconsistent size or may not keep its previously set size when opened.
Some Vulkan® gaming applications may crash when performing a task switch with Radeon Image Sharpening enabled.
Integer Scaling may cause some video content to show flicker when the display resolution is set to less than native resolution.
Some Radeon RX 5700 series graphics users may intermittently experience a black screen while gaming or on desktop. A potential temporary workaround is disabling hardware acceleration in applications running in the background such as web browsers or Discord.

Det går inte att uppdatera direkt via "AMD Radeon Software"? Det står att min nuvarande version är 19.12.2 och är "Up to date"