Inlägg

Inlägg som FEX666 har skrivit i forumet
Av FEX666

Jag jobbar från en MacBook Air på distans men på kontoret använder jag en pc-laptop Dell. Dessa två i jämförelse så föredrar jag Macbook men grejen är att jag på inget sätt behöver min MacBook för att göra jobbet. Skulle jag få välja pc-laptop själv skulle jag hellre välja Lenovo's laptops där jag tycker skillnaden i "känsla" är mindre vad gäller tangentbord och hela maskinen.

Ska jag skriva kod, inte minst i backend och utveckla lokalt väljer jag pc då jag tycker programvarorna fungerar bättre med mindre lagg och avbrott. Ska jag redigera bilder och hålla på med kreativt arbete använder jag gärna Mac då jag tycker det flyter bättre där och min Mac air m1 håller både Lightroom och photoshop igång simultant utan problem. Detta gör ju en pc också men dessa verkar behöva mera "omsorg" för att fortsätta göra detta.

Jag gillar verkligen lösningen med mac's "notes" tex som jag använder hela tiden. Samtidigt fungerar det också bra med OneNote till pc men jag tycker inte det är riktigt lika trivsamt att jobba i. Överlag tycker jag att macs olika verktyg för produktivitet ligger en lite bättre till hands och är enklare och snabbare att använda så om jag skulle behöva välja så väljer jag Mac före pc men till enbart surf osv finns ingen anledning att köpa en dyr dator såsom en Mac utan då skulle jag välja en billigare maskin och då blir det en pc. Hela känslan i Mac bidrar också om man ska jobba kreativt, datorn är aldrig vägen för skapandet.

Av FEX666

Jag har under flertalet år varit i ett område där distansarbete varit möjligt, dock aldrig på heltid så det har funnits ett måste i att vara på plats. Nu Jobbar jag heltid vid datorn och även samtliga mina möten kan ske där. Någonstans kändes detta som ett stort "YES" men samtidigt, vad gäller distansarbete inser jag att jag trivs rätt bra på mitt kontor också. Det är bättre rakt igenom från komfort till kvalitet på både utrymme och möbler. Förutom detta är det trivsamt att ha kompetens omkring sig när man behöver sina medarbetare i olika frågor för att inte tala om den input och "smågrejer" runt fikabord osv man annars missar.

Fördelarna är ju helt klart att jag kan göra jobbet när jag vill. Behöver jag en måndag ledig i något annat ärende kan jag göra jobbet under helgen och vara ledig måndagen. Eller om jag vill resa och inte kan passa in detta för kontorstider så fungerar det också rätt bra. Jag har helt klart nått ett av mina mål med att kunna jobba på distans men inser att det är inte riktigt samma som jag hade i tanken innan. Hybrid är modellen för min del om jag vill göra mitt jobb så bra som möjligt och vara nöjd med det själv.

När man behöver fokusera ner sig ordentligt, som det kan bli i programmering och liknande problemlösning är det underbart att kunna välja att vara helt ensam timme in och timme ut då det är det som ofta krävs i sådana situationer för mig att komma vidare.

Av FEX666

Forum i wordpress

Tjena !

Gjort ett wp-tema till en kund med lite olika custom post types osv samt ritat upp sidan från en xd-fil från designern... har allt mer eller mindre klart efter en par månaders jobb, ska bara lägga dit forumet. Jag hade redan gjort klart att forumet blir en "plug-in" så alla är med på det.... hur som så får jag absolut inte till det. Slaktat lös BB-press och försökt styla det som nödvändigt men icke, dessutom vill man ha det senaste inlägget alltid öppet där man landar när man klickar på forumet...

Jag trodde det här skulle bli enkelt men blev outhärdligt besvärligt med forumdelen. Suttit i natt, sovit en par tre timmar sedan felsökt och testat runt men jag når som inget steg framåt... Det jag vill ha är ämnen i en box till vänster och det senaste inläggets text till höger... låter löjligt efter all det som redan är gjort men ..nej, nån med förslag och mera erfarenhet av forum än mig ?

Av FEX666

utvecklare

Ja jag kör hemma för fullt nu, nackdelarna är att rätt vad det är kan det komma ett barn och vråla rakt ut eller att sambon inte riktigt förstår att jag"är på jobbet" men annars fungerar det rätt bra tycker jag. Tycker det är skönt att slippa folk när jag jobbar så kan jag umgås i andra sammanhang när jag är ledig.

Av FEX666

Hej Fredrik här !
Jag har varit medlem i flertalet år men rätt anonym. Utbildade mig vidare från processtekniker och fotograf till webbutvecklare. Nu kör jag både mitt jobb som steriltekniker inom läkemedelsbranschen och jobbar som min egen i webbutvecklingen. Kommer dock allt närmare punkten där dygnets timmar inte räcker till.
Intresserad i teknik, programmering och Wordpress.

Av FEX666

Hej !

Har ni fått hjälp med sidan ? Det är ett snabbt och enkelt projekt om ni har en färdig idé hur slutresultatet ska se ut. Wordpress är ett bra sätt att kunna sköta om sidan osv.

Av FEX666

Ja jag har gjort en liknande resa men inom webbutveckling. Började med html och css sedan php och JavaScript sedan blev jag intresserad i Python... det är fantastiskt roligt, det är vad det är. Jag har bara ytterst grundläggande kunskaper i Python men jag tror inte alls det är ett dumt språk att börja med.

Det är ju ofta problemlösning i programmering, speciellt i början innan man har fått in så pass i skallen att man börjar kunna känna sig lite fri att skapa. Därför ett tips att vara noga i utbildningen, repetera tills du förstår och repetera eftersom tills det stannar av sig självt.

Hur som upptäckte jag något speciellt på jobbmarknaden, det finns alltid nån annan som har lite mera erfarenhet och kunskap än en själv... har nog varit i final på 15 ansökningar men råkat ut för just detta. Så nu kör jag frilans, bygger sidor och funktioner hos olika företags internetnärvaro.
Det bästa man förmodligen kan göra är att specialisera sig inom något visst område, visst en bredare grund i kunskapsbasen men rikta in sig och bli riktigt fri någonstanns. Då är risken mindre att någon slår dig på fingrarna, om du nu tänkt att jobba med programmering.

Kör så det ryker och lycka till, du har en ny underbar värld framför dig !

Av FEX666

Jag är nog i samma sits som ts. Började för länge sedan med html och hemsidor och nu de senaste tre åren har jag jobbat rätt hårt med att lära php mysql css och JavaScript. Jag har en del småprojekt åt andra men jag har inte fått någon anställning trots några intervjuer osv. Insåg också nu i dagarna att jag är svag i css och JS när jag mest brottats med problem i php. Css verkar så enkelt i början att man tror det ger sig själv ända tills man kommer upp lite i nivå och blir totalt förlorad. Det stora problemet för mig är att det är svårt att mäta sig på något vis, man vet som inte på vilken nivå man är och vad som krävs riktigt eller om det man gör blir till användning osv. Jag nosade igenom två kurser i Python på Udemy men inser när jag läser jobbannonser att det frågas mycket efter C#... men det tar tid att underhålla det man redan har när kunskaperna bara är några år gamla.

Som nån skrev tidigare, skapa sig en samling av egna projekt att visa upp är nog inte så dumt. Jag har jobbat som fotograf länge och grejat runt med diverse portfolios och marknadsföring för min egen del, sånt blir ju roligare om man tar själva sidan som ett projekt att bygga likväl.

Jag vet inte om jag var till nån hjälp här faktiskt men uppskattar ämnet.

Av FEX666

Presentation

Fredrik heter jag och bor utanför Sundsvall. 3 hundar, 2 barn och en sambo boendes i ett hus. Mitt datorintresse har väl varit på en nivå i svaj och det började i tidiga år med basic och en 64 och sedan har det som ramlat på lite bekvämt. Det har väl mest varit programvaror såsom photoshop jag blivit bra på. Nu har det iaf öppnat sig och i snart ett år har jag ägnat mig åt utbildning i webbutveckling. Hrml,css,JavaScript och php och det är nog därför jag blev medlem just nu och har redan skrivit och frågat om hjälp och råd i en tråd jag skapat. Just ja, spelar också en del gammal cs cz, men för lite för att bli bra på det även om det är roligt. Har jobbat ett antal år som fotograf och ett antal år som processtekniker inom industrin men just nu studier på heltid.

Tjo !

Av FEX666

xampp i misslyckade försök att få online.

Hej !

Min första dag på det här forumet och även mitt första inlägg. Jag behöver hjälp och jag vet inte var jag ska vända mig. Håller på med en utbildning "webbserverprogrammering" som en del i sammanhanget webbutveckling. Vi har övat oss fram med xampp från den första htmlsidan, css, javascript och ett thema i wordpress. Vidare mot serverdelen sql, tabeller och databas. Allt har gått bra och det är roligt förutom nu sista meningen i sista uppdraget inför examinationen, " se till att sidan är online". Började med ett starkt försök på ett antal timmar med sökning på internet och testade lite olika tutorials på youtube osv (har testat alla relevanta nu) med att skapa en virtuell server på routern( en huawei b525) med ipadressen på min anslutning. öppnat port 80 i servern som också är samma som xampp använder. Localhost från datorn är inga problem men jag får avbruten anlutning om jag provar med ip :80 ( som jag får från what´s my ip) i webbläsaren. Med enbart ip´t utan kolon 80 så hamnar jag på routerns sida för inloggning där.

Försöker jag däremot från min telefon kommer jag till min första html-sida men utan nån css och klickar jag på nån av länkarna får jag "webbplatsen kan inte nås".

Naturligtvis har jag mailat mina lärare i kursen men får inget svar från dem och klockan tickar. Jag förstår inte hur det här ska göras men göra det måste jag och jag börjar bli trött. Började igår morse och har hållit på hela natten, sovit en par timmar på förmiddagen och nu försöka igen men nu börjar det bli dags att fråga efter hjälp. Chansar att det finns någon på detta forum som vet eller har någon idé vad som kan vara felet.