Inlägg

Inlägg som Martin654 har skrivit i forumet
Av Martin654
Skrivet av perost:

Aristotle bevisade att jorden var rund ca. 330 f.Kr, och Eratosthenes beräknade omkretsen på 200-talet f.Kr. Att kyrkan under medeltiden trodde att jorden var rund är de flesta historieforskare nu överens om är en myt som uppstod under 1800-talet för att svartmåla den dåtida kyrkan. Likaså är historien om att Columbus bevisade att jorden är rund påhittad och från en skönlitterär bok skriven på 1800-talet.

Det har dock alltid funnits vissa som trots bevisen för motsatsen trott att jorden är platt, och antalet människor som tror att jorden är platt har ökat under 2000-talet mycket tack vare internet. Detta trots att det till skillnad mot om 5G är farligt eller ej är relativt enkelt att bevisa att jorden faktiskt är rund.

Så även om man som du säger bör vara öppen för att vi inte vet allting så bör man också vara öppen för vad vi faktiskt vet. Det är inte riktat mot dig, att ifrågasätta forskning i syfte att öka kunskapen är bara bra. Börjar man däremot ignorera eller tolka forskningsresultat på ett vinklat sätt som många som hävdar att "strålning" är farligt så blir det problem.

Problemet är ju när man hävdar sig veta att strålning INTE är farligt.. bara för att det är nåt media talat om för en.. o ignorerar all annan forskning som systemet inte filtrerat ut åt en.
Sen är det faktiskt problem med att bevisa att jorden är rund. Finns inget som inte kan förklaras på andra sätt. Just därför de fått såpass många följare. Finns en orsak.

Av Martin654
Skrivet av Esseboy:

Beskriver ganska bra alla foilehattare

Nej de brukar ha rätt. Beskriver de som tror att maktelitens egen media kommer tala om sanningen för dem.

Av Martin654
Skrivet av aliassund:

Huja, en sådan otäck typ, ovetenskapligt så det dryper. Förresten, mej veterligen har Kina inte släppt några frekvensband i millimetervågsområdet, de kör vidare med ungefär samma frekvenser som för tidigare generationer. Vi skulle ha ett konstant flöde av pandemier med hans sätt att resonera.

Haha. Ja, om inte lögnpressen o bingolotto har bankat in det i huvet på mig via upprepning då är det ovetenskapligt.
Jo, i Wuhan.
Vi har ett konstant flöde av "pandemier".

Av Martin654

@Salcin74:
Precis... för det talade motorola om för mig haha.

https://youtu.be/F9bdU_uw2Dc?t=775

Av Martin654

@AplAy:
Alla möjliga cancerfall och annat har skjutit i höjden.
"rigorös vetenskaplig forskning".. jo.. tjena

https://youtu.be/CtfqUtW_8AA?t=786

https://youtu.be/F9bdU_uw2Dc?t=775

Av Martin654

Haha. Eller hur. Som av en händelse när det just ska införas.
Sverige har aldrig varit tryggare sörrö.. för det sa Sarnecki på TV!

O Motorola har talat om för mig att det inte alls är farligt. Är det en slump att det är i Wuhan som man drog igång 5g först?

Tror ni ska avvara några minuter o lyssna på den här läkaren:
https://www.youtube.com/watch?v=zFN5LUaqxOA

Av Martin654

@Erixs: Ja är ju lockande. Samtidigt kan jag känna att skulle jag behöva bättre skärm så kanske det är bättre att sätta upp en extern. Eller är grafikkortet i de där alltid maxat till den bärbara skärmens upplösning?

Av Martin654

perost o Det Otroliga Åbäket:
Det verkar inte vara nån fördel rent prestandamässigt iaf att köpa en ny då.

robbankentor:
Jag vill ha en riktig dator med Windows. Tangentbord osv. Ingen 10" skärm. Internet via kabel. Den kan komma att användas till nåt annat också. Temporär reservdator tex.

Av Martin654

@Det Otroliga Åbäket:
Det är egentligen inte elräkningen som kanske är prio 1. Även om jag givetvis inte vill ha nån fullständigt onödigt stor energislukare. Den kommer mest hamna i viloläge utom kortare perioder. Eller som sagt, förbruka den energi som går åt för att spela upp en podcast eller video.
Eluttag finns fritt tillgängligt så batteriet är inte direkt nån prioritet. Även om man inte vill ha nåt direkt undermåligt naturligtvis. 4h batteritid räcker ju iaf..

Jag sätter nog prio 1 till prestanda/krona. Det finns dock ingen anledning för mig att betala 6000kr eller mer. Däremot om jag kan få en dubbelt så snabb dator för 500-1000kr mer så är det klart att jag skulle överväga det. Den kan ju komma att användas till nåt mer i framtiden det vet man aldrig säkert. Därför jag tänkte om en begagnad Corei5 alltid blir betydligt mkt snabbare än de där nyare billiga.
Jag vill ju inte ha en dator som upplevs som slö o trög bara man öppnar webbläsaren..

Runt 3000kr för en begagnad Corei5:
http://www.billigteknik.se/begagnad-barbar-dator/24503-lenovo...

Däremot är det bra om den är tyst! Så där kanske energiförbrukningen blir en viktigare faktor..

Av Martin654

Ny vs. gammal bärbar för enkla uppgifter?

Tänkte köpa en enkel bärbar dator att ha i min lilla hobbyverkstad. Behöver mest klara av att visa PDF:er och kanske köra nån youtubevideo i bakgrunden.

Har sett att en ny AMD A4 9125 -dator ligger på runt 3300kr.
https://www.proshop.se/Baerbar-dator/Lenovo-V145-15AST/277518...

Eller är det bättre att försöka hitta en äldre begagnad med nån Corei5 istället till samma pris?

Förr i tiden tog det inte många år innan de långsammaste nya var snabbare än de äldre snabbaste. Men verkar inte ha hållit i sig de senaste 5-10 åren.