Inlägg

Inlägg som Hharald1 har skrivit i forumet
Av Hharald1

Hjälp med aktiva 3d glasögon epson projektor

Hej! Jag har precis införskaffat mig en epson eh tw-5400 projektor som ska ha stöd för 3d, men för att jag ska kunna inhandla ett par 3d glasögon måste jag veta vad jag ska ha först. Kan man använda vilka aktiva shutter 3d glasögon som helst eller måste jag skaffa en speciell sort till just denna projektor. Tacksam för svar!

Av Hharald1
Skrivet av Hieronymus Bosch:

Det borde funka. Men om du är nöjd med ljudet kanske det går att göra något temporärt (vänd lådan så att hålen pekar uppåt, lägg en snutt överbliven spånskiva över hålen och sätt dig på den) för att utvärdera om du tycker det blir bättre eller sämre.

Ja det kan man ju göra! Tack för svar som sagt. Ska prova när jag kommer hem och uppdatera er här!

Av Hharald1
Skrivet av Hieronymus Bosch:

Basporten borde vara noll centimeter i diameter och noll centimeter lång, tror jag.
Tillverkaren (eller om det är återförsäljaren rekommenderar en basreflexlådatvåhundrafyrtio liter per element.

Givet storleken på den låda du byggt är det nog bättre att använda den som en sluten låda.

Okej, tack så mycket för svar. Hann redan göra 4 hål utan rör eller någonting innan du skrev och det låter ganska bra måste jag säga, sen är jag inget proffs men om det du säger stämmer så bör jag täcka för dessa 4 hål isåfall? Och något tips på hur man kan göra en sån sak, kanske bara skruva fast plankor över?

Av Hharald1

Hjälp med dimensioner till baslåda

Hejsan, nu är det så att jag har byggt en baslåda på ungefär 180 liter till 2 stycken såna här basar
https://www.ljudia.se/produkter/hogtalarelement/bas-mellanreg...
Problemet är att jag inte vet hur stor basport jag borde ha. Någon som skulle kunna hjälpa mig med att räkna på det? Sen skulle jag också vilja veta om man behöver göra bygge inuti lådan eller om det räcker att man bara gör ett hål helt enkelt.

Av Hharald1

Jag har byggt träskivan nu och försökt sätta stopp för läckor så gott det går. Tack för alla svar men satsar ändå, nu till nästa fråga, istället för att bygga slot port, kan man bara göra ett runt hål istället? Med tanke på att det blir lite svårt att bygga port och även göra det där "brevinkastet"

Av Hharald1
Skrivet av Samsung:

Problemet med den typen av konstruktion är att det är svårt att räkna på. Dels för att du inte vet hur mycket "lådan" läcker, och dels för att volym och reflexer är svåra. Det finns ju däremot mängder av element som spelar bra i små lådor, så jag skulle nog satsa på att titta på vilken typ av utrymme du har att jobba med, skissa upp en riktig låda och få hjälp av kunniga att se vilka element som fungerar bra till det tänkta användningsområdet.

Problemet är att jag redan har en låda som är precis tillräckligt liten för basarna. Denna låda får däremot inte plats i bilen. Därmed ger jag mig på detta istället. Jag skulle dock behöva veta hur man sätter på en/två basportar. Alltså hur ska dom sitta 😂

Av Hharald1

Tack för svar!

Av Hharald1

Jag har dessa basarna, https://www.ljudia.se/produkter/hogtalarelement/bas-mellanreg...
Dom är väl open air om jag inte har fel så därmed kommer det inte låta jättedåligt om jag har läckage? 😂

Av Hharald1

Kan man använda en skiva trä för att ha som baslåda?

Om man tänker sig att man lutar en skiva perfekt utformad för bakluckan mot passagerarsätena framför bagageutrymmet. Också sätter man fast 2 basar på skivan. Hade detta då låtit lika bra som om man bygger en baslåda eller iallafall någorlunda bra?

Av Hharald1

Nytt bugg på Elgiganten. Man kan boka och hämta oculus Quest 2 256gb inom en timme. Har inte själv provat detta eftersom jag redan förbeställt men ifall någon hämtar det så får ni gärna berätta lite

Av Hharald1

Någon som provat denna? https://www.goquestvr.com/index.php/product/halo-strap/
Funderar på inköp med hörlurarna, dels för komforten men framförallt för lurarna. Blir det mycket skillnad med komforten och ljudet?

Av Hharald1

Viaplay, HBO etc på questen

Som rubriken lyder är det någon som har listat ut något sätt att installera Viaplay eller hbo på questen? vet att det redan finns Netflix men tycker att hbo och viaplay är bättre med serier.

Av Hharald1

@Sando: anledningen till att jag inte ångrar köpet är för att jag fick 128gb modellen för 4300 på elgiganten. kom in där vid helt rätt tillfälle, en halvtimma senare när jag gick in på hemsidan så var priset 7290 igen

Av Hharald1

jag har beställt från elgiganten men det skickas fortfarande inte förräns 19 maj undra om det ändras nu också med tanke på att oculus.com har i lagret

Av Hharald1

Förbeställde min från elgiganten förra veckan, står att den ska komma den 29e, hyfsat avundsjuk på er som får er quest alldeless snart 😂

Skickades från m.sweclockers.com