Inlägg

Inlägg som riiitzzz har skrivit i forumet
Av riiitzzz
Skrivet av tyloth:

@L¡MPAN: Har märkesdator så den var redan ihopbyggd när jag fick den. Hade varit sjukt om dom satt det fel

Och du har inte kvar någon garanti eller dylikt? Har du pratat med kundtjänst om dina problem? Om det är en färdigbyggd dator brukar de kunna hjälpa.

Av riiitzzz
Skrivet av Starric:

Ser man det i Wattman? Har precis börjat få samma bekymmer med mitt Radeon VII. Under användning har jag nu två-tre gånger senaste dagarna tappat signal till monitor och fått boota om, och sen fått samma meddelande att default inställningar laddats istället för min undervolt. Har fullcover vattenblock så borde inte vara nåt temp-relaterat (junction temp är i schack), men det är ju alltid bra att utesluta en sak i taget

Å andra sidan börjar hela min Sandy Bridge-burk sjunga på sista refrängen, men jag tycker att tappad bildsignal pekar på grafikkortet

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kollar tempen i CPUID HWMonitor. Har ju som sagt samma problem, men det är inte temprelaterad vad jag kan se.

Skrivet av Shiprat:

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/7e0w6w/psa_if_you_are_l...

Vill få för mig att jag stötte på det där i miningrigg, men var med blockchain drivers som var extra konstiga, kanske samma issue dock.
Windows och powerstates... is complicated.

Har redan bockat av snabb start, har ändå problem Jag uppdaterade ju drivrutin nu efter att monitorn tappade signal och allt funkar igen nu, utan felmeddelande. Det verkar som att varannan uppdatering gör att allt skiter sig dock lol.

Av riiitzzz
Skrivet av Shiprat:

Hmm allright, ser att ditt kort har 8+6, enbart sett Vega med 2x8 förut
PSU ser ut att vara single rail så borde inte spela roll vilka PCIe kablar som är i.

Well, då har jag inga mer förslag som inte är rena gissningar- kan säga att Vega brukade vara rätt instabila på de äldre drivrutinerna, men på sistone har det funkat väl för mig iallafall.
Andra klassiker annars är saker som att byta PCIe slot, om du råkar ha flera.

Ja, det är superkonstigt. Idag startade allt utan problem och efter uppdatering av driver hittar den minsann skärmen utan problem. Men det är nonstop bekymmer med detta kortet... Hatar att jag får så bra performance med det, för hade typ velat byta endast pga att slippa småproblemen.

Av riiitzzz

@Esseboy: Tempen ligger på 29 C just i idle (och max 50 i load) så tror inte det är felet. Får dessutom alltid upp felmeddelandet direkt när jag sätter igång datorn, inte efter spelande.

Av riiitzzz
Skrivet av Shiprat:

Provat byta port/kabel på display och kort? Låter Basic men ibland gör det skillnad
Also, vad har du för nätagg, och kör du två separata 8-pins från nätagget eller en kabel med två 8-pins i ena änden?
Det är ett jävla träsk men tips att söka på kan vara "Vega single rail multi rail" och läsa igenom lite trådar.
Hade vissa issues på ett äldre nätagg när jag först skaffade mitt som delvis löstes med två kablar iställer för en med två kontakter.
Beror lite på nätagget.

Jepp, har provat att byta mellan olika portar. Kan iofs testa att köra HDMI istället för DP. Jag har ett bra nätagg, EVGA GQ 650W. Kör 1 st 6-pin, 1 st 8-pin för anslutning. Det är Inet som har monterat ihop så det borde vara bra...

Av riiitzzz

Hej Vega-folk. Jag har som sagt ett Vega 56 Powercolor red dragon men hitills har det bara varit problem.. Jag får mer eller mindre upp samma meddelande varje gång jag startar datorn, "Default Radeon WattMan settings has been restored due to unexpected system failure". Jag har installerat om drivers, gjort en clean install av Wattman osv osv, och problemet var borta nån vecka fram tills idag då jag skulle starta datorn och min monitor propsade på att det inte fanns någon signal. Lyckligtvis kunde jag boota via bios, och jag installerade om drivrutiner för grafikkortet direkt. Jag misstänker att en automatisk windows-uppdatering triggade detta, men det känns ju orimligt att kortet ska vara så instabilt. När jag startade om datorn nu så flimrade skärmen lite också och blinkade till i typ grönt... Det lär ju grunda sig i grafikkortet. Någon annan som har haft liknande problem? Min dator är bokstavligen en månad gammal, så det kan inte vara ålder.

Av riiitzzz

Jag skrev ett mejl till hyresvärden nu och frågade. Jag vet att andra i området har diskmaskiner i sina lägenheter så på något sätt borde det ju gå. Jag är allt för okunnig i VVS för att ens kunna förstå era svar riktigt (förutom fulkoppling, den förstod jag ) , så jag får helt enkelt hoppas på lite hjälp från hyresvärden tror jag.

Av riiitzzz
Skrivet av bore69:

Eftersom det är hyreslägenhet kan du prova att kolla med värden. Ibland sätter de in maskin åt dig. Nackdelen är att det kommer antagligen en liten hyreshöjning oxå.

Tyvärr fixar dom inte sånt. Studentlägenhet...

Av riiitzzz
Skrivet av loefet:

Jo, el behövs ju på något sett. Men du har ju vatten och avloppsanslutning tillgängligt, så löser du elbiten så är det bara att ställa dit en under bänken.

Att ställa en på bänken är ju ett helt annat problem.
Då både Vatten och avloppen sitter under bänken så behöver du ju någon form av genomföring så du får dem ovanför istället.
Kan ju fulhacka dit en dock genom att koppla sig mot kranen med en snabbkoppling på pipen och avloppet ner i vasken, dock inte så snyggt...

Fulhacka har jag läst att man inte får göra, med risk för vattenläcka. Så undviker ju gärna det. Däremot så får kanske en bänkdiskmaskin plats under diskbänken, men då är stömproblemet kvar.

Skrivet av Shudnawz:

Vatten och avlopp finns där iaf (den tredje lilla slangen uppifrån kranen som bara tar slut till vänster, och det stora locket på avloppstammen). Det är ju som sagt bara frågan om ström. Du kanske kan be en elektriker titta på möjligheterna att sätta in ett extra uttag nånstans i närheten?

Det tror jag inte att hyresvärden kommer tycka om.

Skrivet av baath:

Jag hade likadant som dig & har snickrat ihop en täckskiva ovanför maskinen som jag kan fälla upp & dra upp elsladden till uttaget ovanför diskbänken vid användning.
Avlopp drar man väl till en av de 2 piparna som sitter högst upp på rören? Så är det gjort hos mig iaf.

Skulle du kunna ta bild på hur du har gjort?

Av riiitzzz

Installera bänkdiskmaskin?

Hej! Jag bor i en hyreslägenhet med min sambo utan diskmaskin, och det driver mig till vansinne. Jag funderar nu på att köpa en diskmaskin/bänkdiskmaskin, men är osäker på om det ens skulle funka. Så innan jag köper både maskin och installation undrar jag om någon kunnig här kan se ifall det är möjligt? Kikade lite på Elgigantens hemsida och enligt dem behövs ett eluttag under diskbänken, vilket jag inte har... Men bänkdiskmaskin kanske går?

Såhär ser kranen samt under diskhon ut:

https://i.imgur.com/JCXK05w.jpg

https://i.imgur.com/Sk1s57p.jpg

Uppskattar all hjälp!

Av riiitzzz

Fick nyss hem min nya dator! Har en PowerColor Vega 56 Red Dragon i den. Tempen ligger på 50 C när jag spelar och är sjukt tyst faktiskt. TimeSpy-resultat utan någon tinkering är 6 557. Hade gärna fifflat lite med kortet för att få ut bättre resultat, men känner mig lite obekant med Wattman. Någon som har en bra guide eller liknande? De jag har kollat på har en äldre version av Wattman och inget ser likadant ut haha.

Av riiitzzz

Det där gör ont i mitt baristahjärta.

Av riiitzzz

Fick låna en kompis USB som redan var laddad med installeraren och nu funkar det!

Skickades från m.sweclockers.com

Av riiitzzz
Skrivet av tcntad:

Pröva annat minne och/eller se om det funkar i annan dator

Yes, ska testa.

Skrivet av Hubertus:

@riiitzzz: Och du använder USB-2 uttag?

Ja! Pluggar in på baksidan av datorn i moderkortet.

Skrivet av panpo98:

@riiitzzz: I bios kan man behöva ändra Secure boot och/eller Legacy boot.

Vad är det? Hur gör man? Mitt moderkort är Gigabyte B450M DS3H.

Av riiitzzz

@Hubertus: Ja, BIOS verkar inte se USB-minnet.

Av riiitzzz

Ny dator hittar inte USB med windowsinstallation

Hej! Som titeln säger, min nya dator hittar inte USB-stickan som min windowsinstallation ligger på. Vad ska jag göra?

Av riiitzzz

Beställde ett AMD system precis från Inet med datorbyggare för nån vecka sen. Väntar med spänning på att få hem min dator med en Vega 56 red dragon Hoppas att det håller måttet! Är det nån annan som har just red dragon?

Av riiitzzz

Jaaaaa äntligen! Brunt är typ den fulaste färgen jag vet. Förlåt till er som älskar de bruna fläktarna, men detta var en välkommen nyhet för mig

Av riiitzzz
Skrivet av Sandra1R:

Tack för all kommentar. Jag hade med mig giltigt student ID men saknas SL logo

Skickades från m.sweclockers.com

Ja då har du tyvärr ingen rätt till studentrabatt med SL. Tyvärr bara att betala boten. Om du är osäker nästa gång så bör du kolla upp innan vilka studentrabatter du är berättigad till. Det står ofta på din högskolas, kår eller studentkorts hemsida.

Av riiitzzz
Skrivet av Sandra1R:

Vid resor med StorStockholms lokaltrafik gäller att det alltid är resenärens ansvar att se till att giltig biljett kan uppvisas under hela resan.

Du har skrivit ut svaret i din egen fråga. Om du inte kunde uppvisa ett studentkort (tex Mecenat) som är giltigt för SL-rabatt så är du skyldig att betala. Om du kunde visa upp ett giltigt studentkort är du inte skyldig att betala, men då måste du nog bevisa det i tingsrätt.