Inlägg

Inlägg som edde479 har skrivit i forumet
Av edde479
Skrivet av thomson:

Har du senaste biosen?
Den innan den senaste hade bla denna uppdateringen.
Improved memory compatibility.
Innan denna så släppte man även uppdatering till cpu microcode, har för mig att denna var till för 9700K
Hjälper inte detta, testa att sätta ner hastigheten på minnet till 2666MHz dvs max standard clock, allt ovan detta räknas som överklocka.
Om inte heller detta löser ditt problem, kolla cpu sockel efter ev skadade pins.

https://www.msi.com/Motherboard/support/Z390-A-PRO

Jag har uppdaterat till senaste biosen (1.50) och kollat cpu sockeln efter skadade pins men inga verkar böjda eller missplacerade på något sätt. Allt detta gjorde jag innan testet.

Men som du sa så ska jag nog testa och köra utan XMP profilen och på standard clock vilket är 2133MHz för mig och även testa en och en som en sa ovan i olika slots. Jag har inte testat att uppdatera "CPU microcode" vilket jag knappast vet vad det är, jag får ta och googla på det.

Jag vill också lägga till att innan jag fick igång A2 och B2 med kort i så testa jag med ett minne i olika slots men endast A1 funkade. På B1 och B2 ville den inte boots upp. Men som jag sa i mitt första inlägg så funkade det mirakulöst när jag tog ut komponenterna och sedan satte in dem igen (med A2 och B2 i samtidigt). Jag testade aldrig andra slots efter det alltså...
Skickades från m.sweclockers.com

Av edde479

10000 Felmeddelande på MemTest86, vad är felet?

Hej!
Jag köpte nyligen nya delar till min dator, däribland nytt moderkort (MSI Z390-A PRO), processor (Intel Core i7 9700k och fläkt: Cooler Master Hyper 212 Evo) samt nya RAM-minnen (Corsair Vengeance LPX 16GB 2x8GB DDR4 3200MHz CL16, XMP 2.0). Det var väldans problem med minnena verkade det som eftersom den först inte kunde boota med de två i A2 och B2 men med en gick det bra (vilken som helst i A2 alltså). Efter att ha tagit bort grafikkort, minnen (och fläkt till CPU) och sedan startat, sedan stängt av och monerat in i ordningen: 1. grafikkort 2. RAM-minne STARTA DATOR> och att det funka sedan CPU-fläkt så funkade det galant med XMP profil på dessutom.

Efter allt detta var jag fortfarande skeptisk och körde MemTest86 och fick över 10000 errors men jag vet inte riktig: Ska jag skicka tillbaka ramminnena eller är det processorn det är fel på? Eller är det moderkortskretsarna som har blivit skadade?

Log från Memtest86

Tack på förhand.